![]() |
#181 |
... choć nie Westwood
|
Dot.: Jaki masz typ sylwetki?
Ale gruszka ma wąskie ramiona, mały biust, a szersze biodra, co nie znaczy, że potężne. Po prostu dół jest cięższy. I tak jest u Lily.
Jabłko to: szerokie ramiona, duży biust, brak talii i tendencja do odkładania sie tam tłuszczu. Ale to, że ktoś ma parę cm więcej w brzuchu nie oznacza od razu, że jest jabłkiem. Zresztą zobaczcie na rysunkach. Dodam jeszcze, że zdjęcia i wszelkie opisy typów dotyczą osob o małej zawartości tluszczu- to ogólny opis tego, gdzie więcej się odklada, gdzie mniej, co jest szczuplejsze. Przy przybieraniu na wadze typy się troche "rozmazują", ciężej dopasować to i owo. Natomiast chodzi o ogólne tendencje, nie można dopasować wszystkiego idealnie.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2014-04-27 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Konto usunięte
|
Istnieje przecież więcej typów niż Jabłko i Gruszka. Równie dobrze z szerokim dołem można być oprócz Gruszki Kręglem albo Dzwonem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
... choć nie Westwood
|
Jasne
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#184 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
No nie, ale poruszenie wokół moich kształtów
![]() ![]() Dzięki za opinie, dziewczyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
A tam to nawet nie pytam, bo jeszcze by się okazało, że mam nosić zielony, a ja przecież codziennie chodzę w czerwonym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Konto usunięte
|
A jaką waszym zadaniem sylwetkę ma Kate Upton?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Konto usunięte
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;46282952]A jaką waszym zadaniem sylwetkę ma Kate Upton?[/QUOTE]
Może Kielich? Bo Jabłko ma płaskie pośladki. Co do Jabłka: moja znajoma ma taką sylwetkę, ma minimalną nadwagę i wszystko jej idzie w brzuszek. Ale naprawdę minimalną, bo gdy ubiera się odpowiednio, nie widać tego brzuszka, tylko mega szczupłe nogi i ładny biust (średni). Ale pośladki ma płaskie właśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Konto usunięte
|
Ja mam chyba klepsydrę. Ramiona takie jak biodra, biust E, płaski brzuch, tylko jak tyje to zawsze idzie w uda, a jak chudnę to tylko z ud. A wy jak myślicie.
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- [1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;46282952]A jaką waszym zadaniem sylwetkę ma Kate Upton?[/QUOTE] Zawsze słyszałam że jabłko. Szczerze mówiąc nie rozumiem jej fenomenu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A Kate ma zbyt duże cycki jak na Jabłko. Stawiam na Kielich, chociaż... kto tam wie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
A ja właśie słyszłam że klepsydra ma "pełne uda" i badz tu mądry. Choć ja tam grubych ud nie mam, normalne są. Choć mi jeszcze mówili żem ja gruszka. Figure mam taką(choć troszkę mniejszy biust), choć właśnie jak tyje to tylko w udach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
To przecież proste: jeśli masz wątpliwości, poczytaj o 12 typach (http://lula.pl/lula/1,97804,7932602,..._Susannah.html) i wybierz ten, który jest najbliższy twojemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
BAN stały
|
Ja tez mam niestety nie wiem jaki mam typ sylwetki.
Pytałam się koleżanek, ale co osoba to inna opinia. (np.: że mam długie nogi w stosunku do reszty ciała, taki szczypiorek ze mnie tylko pupa większa, że nie mam brzucha) Cóż, nogi mam dłuższe niż reszta ciała, ale nie mam jakiegoś wielkiego tyłka, a brzuch trochę mam wypiety. Analizowałam 12 typów i tak: Odpadają: Kielich - mam długie nogi, ale góra nie jest aż tak rozbudowana no i mam talię Rożek - typ chłopczycy nie pasuję Wiolonczela - nie mam dużego biustu, ani pośladków Jabłko - nie mam dużego brzucha Dzwon - nie mam wielkiej pupy i wydatnych ud Cegła - nie mam masywnej sylwetki Co do reszty to: Gruszka - nie powiedziałabym, że mam masywne łydki, Lizak - duży biust mi nie pasuję Wazon - obwód piersi nie jest równy obwodowi bioder (biodra szersze) Kolumna - wysoka to jaj nie jestem (jakieś 163 cm) Klepsydra - nie mam "rubensowskich kształtów" Kręgiel - nie pasują mi masywne łydki A Wam jak sie wydaję, który typ sylwetki reprezentuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Marszałkini II RP
|
Według tych typów jestem Linijką.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja widzę zgrabne (nie chude) nogi, lekko zaznaczoną talię, dość szerokie biodra, małe piersi i duże pośladki (a piszesz, że nie), więc nie wiem, weź się zdecyduj ![]() A linijka to albo Kolumna, albo Cegła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
BAN stały
|
nie rozróżniam wielkości tyłków, a jedni mówią, że nie mam tyłka, inni mówią że mam....
nogi długich jak u modelki nie mam to fakt w sumie ubiór też robi swoje, ale nie miałam pomysłu jak się ubrać do zdjęcia oczywiście każdą opinię zachowuję i analizuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
BAN stały
|
Wreszcie po długich analizach, przeczytaniu kilkunastu artykułów, zebraniu opinii od kilku osób doszłam do wniosku, iż jestem kręglem.
Niestety jak przeczytałam, co nie powininien nosić kręgiel to załamka mała. W mojej szafie oczywiście rurki i inne spodnie opinające uda, dodatkowo spodnie 7/8, krótkie spodenki, ołówkowe spódnice, tuniki opinające ciało (jak ta na zdjęciu), bluzki na ramiączkach, buty zapinane wokół kostki. Mam tam jakieś rozszerzane spódnice, buty na słupku czy jasne bluzki, ale ogromna ilość ubrań nie pasuje. Teraz to dopiero widzę. Nie wiem co zrobić z tymi niepasujacymi ubraniami, czy wszystkie muszę wyrzucić? Nawet nie mam komu ich dać. Lubię w szczególności krótkie spodenki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Raróg
|
Jestem "linijką" : )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Kurczę, kaguya, pamiętam jak kiedyś odpowiadałaś w jakimś wątku o typach sylwetki na mój post, że masz szerokie ramiona
![]() Ty?! Szerokie ramiona?! A w życiu! Super zaznaczone nogi (taki wyrzeźbione), płaski brzuch, cyc i fajne małe ramiona. Nie wiem, jakim cudem wyszło Ci ponad 100 cm przy mierzeniu. Jak znowu się odważę, to Wam dziewczyny wrzucę fotkę z naprawdę szerokimi ramioniskami ![]()
![]() |
#202 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, mam tyle w aramionach, minimalnie, ale jednak więcej niż w biodrach (chodzi mi o szerokość, nie wiem, rozstaw kości, nie tłuszcz czy mieśnie na ramionach - mam dość ostrą linię ramion, gdy byłam szczuplejsza, były kościste, ale dalej szerokie - ciągle mówię o kościach) Czekamy na zdjęcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do Twoich ramion, to ja tam naprawdę nie widzę jakichś strasznych szerokości. Masz bardzo apetyczną figurę. Z nogami nic nie rób! Mini, obcasy i możesz rwać kogo chcesz ![]()
![]() |
![]() |
#204 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Ciężko powiedzieć
![]()
![]() |
#206 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Raróg
|
Ja bym chciała mieć szersze ramiona, takie jak modelki. Ale coś za coś, zostałam przynajmniej obdarzona zgrabnymi nogami i na resztę też nie narzekam. No, ostatnio przytyło mi się po lekach, ale będąc w szpitalu zgubiłam 4 kilo, a jadłam więcej niż w domu
![]() Na lato muszę popracować nad brzuszkiem, bo mi go lekko wysadziło przez Depakinę. Ostatnio mój TŻ nie mógł uwierzyć, że kiedyś potrafiłam zrobić 100 brzuszków. Mówi do mnie: "Zrób chociaż dziesięć". Pełen zadziwienia przerwał mi przy pięćdziesiątym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
... choć nie Westwood
|
Vivienne narzeka, narzeka
![]() ![]() Najgorsze jest to, że podczas tycia wszystko idzie w ramiona. Im więcej kg, tym bardziej nieproporcjonalna sylwetka. To mnie chyba najbardziej wkurza.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2015-02-28 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Jestem zdecydowanie klepsydrą. Biodra mam tej samej szerokości co biust, widoczne wcięcie w talii.
Mam tylko za szerokie ramiona i niestety po wypadku 2 lata temu przytyłam- zrzuciłam kilogramy, ale pracuję cały czas nad tym by brzuch wrócił do poprzedniej formy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.