![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziecięce teksty, które powalają na kolana
![]() chyba sobie jedno zrobie ![]()
![]() |
#182 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niezłe. ![]() Nie wiem, czy wypada się śmiać - przepraszam - ale jak sobie wyobrażam tę modlitwę, to się nie mogę powstrzymać...... ![]() Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2007-08-25 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio w pracy przsłuchałam się takiej rozmowie:
Przychodzi kobieta z córką i siostrą.Mała miała tego dnia akurat przekuwane uszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() a ja Wam opowiem historie, której sama bylam świadkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Aaa... i zapomnialam dodac, ze jego ulubioną kolędą jest "Chwała na wysokości .... "
a w Jego wykonaniu brzmi to "Chaaaała na wysokości...."
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Ja wymiękałam jak chrzesnica mojej psiapsióły zaczynała mówić!
Więc na początku nie mogła wymówić mojego imienia, więć ochrzyciła mnie "puli puli" ![]() Albo któregoś razu usłyszała piosenkę "Wyginam śmiało ciało". Zmiksowała ją ![]() ![]() Ostatnio macała się po cyckach i powiedziała "muse stanik kupić...!" ![]() Kupa smiechu! ![]()
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
Siostra mojego TŻ ma 3-letniego synka Bartusia, często u nich bywamy. Najzabawniejsze historie:
1. Gdy Bartuś bawi się z mamą, a ktoś przyjdzie do domu i przeszkadza (goście, listonosz itp) to Bartek wypycha go za drzwi z krzykiem "Idź sobie! Idź sobie!" po czym zatrzaskuje mu drzwi przed nosem i przytrzymuje klamke żeby nie otworzył ![]() 2. TŻ razem ze swoim tatą (dziadkiem Bartusia) robili coś przy samochodzie i zamykając klapę nie zauważyli Bartusia i udeżyli go (dość mocno) w główkę, mysleli że będzie wielki płacz i lamęt a on tylko spojrzał na nich z wyrzutem i powiedział "musicie uważać troche... " ![]() 3. Bartuś do mojego TŻ mówi: wofko, wowek (wójek, nie wiem jak on to zmiksował) a do mnie asa ![]() ![]() 4. A teraz najlepsze: Tata Bartka pojechał do Niemiec na 5 dni na wystawki, gdy wrócił i wszedł do domu to Bartuś pierwsze co chwycił go za ręke i ciągnie do sypialni, pokazując na łóżko zadowolonym głosem mówi: "A tutaj pan spał" ![]()
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się
![]() -A X (mój ex) to mi przyniósł kredki... eee ![]()
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nieźle.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
BAN stały
|
To moja bratanica,rozmawiając ze mną,a przy tym był jej dziadek(teściu brata) on cos tam się wtrącił,a mała powiedziała do niego-dziadek ja nierozmawiam z tobą tylko z ciocią.
![]() Mojej znajomej córcia,to udane dziecko. ![]() Jak puści bączka,to zatyka bużke i z taką miną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Ja mam 4-letniego kuzyna i dzisiaj jak u mnie był ja siedziałam przy komputerze a on do mnie podszedł i zaczął mnie smyrac po ręce.
Ja sie pytam co robi a on mówi: "Maskotam cie. ![]() Dużo tego mam ale ajkos teraz sobie nie moge przypomniec.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Dziś. Piętnaście minut po dziewiątej. Ledwo otwarłam oczy dzwoni domofon. Otwieram drzwi, patrze a tu (wspomniana już wcześniej) Agnieszka z grzebieniem.
Agnieszka: 'czeeeeść! poczeszesz mnie? bo tata nie umi!' (jakie to szczęście że tak blisko siebie mieszkamy :P) Dodam jeszcze, że Agnieszka wczoraj wrociła z wakacji, więc miała jak zwykle dużo do powiedzenia... Po wysłuchaniu opowieści o Marcelinie - takiej jakby koleżance- usłyszałyśmy orkiestrę (pod moimi oknami przechodza zawsze pogrzeby), Agnieszka zerwała sie z miejsca i poleciała popatrzeć. Po chwili : Mam nadzieję, że to nie starsza pani zmarła. Bo ja lubię starsze panie. ![]() Do mojego taty, który palił papierosa: nie pal wujku! będziesz chory bardzo! na tego no... kraba! ![]() W efekcie wyszła po ok. pół godzinie, z włosami w takim stanie jak przyszła... ![]()
![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Kolejna moja rozmowa z Pawełkiem (lat4)
Wróciłam od fryzjera, a on był na podwórku. Podeszłam do niego. -Cześć Paweł.. ![]() -A gdzie ty byłaś?? -U fryzjera. ![]() -No i co tam robiłaś?? -Ja nic. Pani mi obcinała włoski. -Ahaa.. Wiesz, Ola ty już lepiej idź do tego domu swojego... ![]() --------------------------- Znów Paweł. Jadł pomidory pokrojone w plastry i nie mógł sobie poradzić. "No nie moge nawidelcować tego pomidora kurde blaszka, no.." ![]() ------------- Paweł ubiera buty i nie umie zawiązać sznurowadeł. Ja stoję o9bok a on zwraca się po pomoc do mojego psa, jamnika.. ![]() -Ritka zawiąż mi zawiązaczki. ![]() -Ale Rita nie umie wiązać sznurowadeł. -Dlatego że jest jeszcze mała?? -Nie. Dlatego że pieski nie umieją takich rzeczy.. -Ahaaa.. No to jak Rita bedzie duża to mi zawiąże zawiązaczki.. ![]() ------------------- Myslę dalej.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wątek w całości zwijając sie ze śmiechu
![]() Jakiś czas temu, kiedy na studiach miałam psychologię rozwojową chodziłam do przedszkola na obserwację i przychodzę pierwszego dnia do grupy 5-latków. Zaczęły sie już poranne zajęcia, więc usiadłam sobie na brzegu dywaniku. Obok mnie siedział chłopiec, Grześ. Po chwili głaszcze mnie po ręce, smyra zawzięcie, tak delikatnie i przygląda mi się. Pomyślałam, że ręka na której się podpierałam rozpraszała go, zabrałam rękę z dywanu i usiadłam inaczej. Po chwili chłopiec odzywa się Grześ:"Pani się mnie wstydzi?" Ja(zmieszana i zbita z tropu):"nie...nie..nie wstydzę się..." Grześ:"Ależ oczywiście, że się pani wstydzi. Zarumieniła się pani!" Akcja w tym samym przedszkolu. Jedna z dziewczynek ma urodziny, śpiewamy jej sto lat, "pan Michał przedszkolanek" składa życzenia, daje jej całusa, a po chwili podbiega do mnie grupka dzieci z okrzykiem: dzieci:"A kiedy ma pani urodziny?" ja:"w czerwcu" dzieci;"to musi pani przynieść cukierki!będzie się wtedy pani całować z panem Michałem!" Moja kuzynka kiedy miała ok 5 lat, przechodziła okres nieustających pytań. Kiedys pilnowałam jej i jednocześnie przygotowywałam jakąś dekorację do szkoły. Maluję po brystolu farbami, Patrycja(kuzynka), maluje sobie na swojej kartce i stale mnie o cos pyta: P:a dlaczego namalowałaś to drzewo takie duże? ja: bo drzewa są wysokie P:a dlaczego używasz teraz zielonej farby? ja:bo trawa jest zielona P:a dlaczego ten zielony a nie ten? ja: bo ten jest za jasny ...i jeszcze kilka takich pytań, w końcu nie wytrzymałam i pytam sie Patrycji: ja: Patrycja, a dlaczego namalowałaś z prawej strony ptaszka? P: ...Ty tyle nie gadaj tylko maluj! Sama nie potrafiłam uciszyć 5-latki, a ona załatwiła jednym zdaniem ![]()
![]() |
#198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
-Pawełku jedz zupę.
- (westchniecie) No dobrze.. Skoro juz mnie nie kochasz... ![]() ![]() Ahh te czterolatki.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Wtajemniczenie
|
mały Patryczek
-Patryk a kiedy byłeś w Dębicy? -jutlo! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Wczoraj przechodziłam koło placu zabaw i stała dziewczynka wiek z 6 lat z babcią, o czyms tam rozmawiały i nagle dziewczynka mówi do babci: Ale Ty jesteś żałosna!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
Moj siostrzeniec mnie wczoraj niezle zaskoczyl... Rozwiazywalismy krzyzowke w ogrodzie z mama, siostra i bratem. Mialam dobry humor wiec strzelalam haslami wogole nie pasujacymi, oni sie tylko smiali i mowili ze glupek jestem
![]() Co jak co, ale mnie zatkalo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maskotać - muszę zapamiętać ![]()
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
przecudowny wątek
![]() ![]() ![]() koleżanka przed chwilą napisała o swojej siostrze: "ja sobie przypomnialam jak Nikola miała chrzciny (z niektorych przyczyn umiała juz mówic, bo miała jakies 2 latka) i w momencie jak ksiądz lał na nia wodę, to ona na cały kościół "Mela, latuj!!!!!!". Mela to znajoma mojej mamy, ktora byla w kosciele. ale byla zwała, wcielony" ![]()
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
"Jeśli chcesz być dalej moją babcią to pozwól mi zamoczyc dupkę.
![]() To akurat jest mój tekst. Byłam mała i byłam z babcią nad jeziorem. Pozwoliła mi zamoczyć tylko nogi, więc trzeba było ją zaszantażować.. ![]() Edytowane przez Lady Eileen Czas edycji: 2007-08-27 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
dubel
Edytowane przez Lady Eileen Czas edycji: 2007-08-27 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Świetne hahaha
![]()
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Znowu historia z mojego dzieciństwa.
Byłam u ciotki na obiedzie no i do ziemniaków ciocia podała mizerię. Ja lubię mizerię ale bez zadnych dodatków. Tylko śmietana i ogórki. Tamta była dodatkowo z koperkiem. Moja reakcja na widok mizerii: "ja zjem ogólki ale bez tych zielonych patyków" Do tej pory ciocia to wspomina.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
BAN stały
|
Moj brat jak byl mały nie potrafił wymowic W no i zawsze bylo smiesznie jak zwracal sie do wujka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.