![]() |
#181 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Olej arganowy
Cytat:
Ja nakladam na wilgotna cere. daje na dlon 3-4 krople, rozcieram w dloniach i przykladam rece do twarzy, poki skora wilgotna mozna powcierac. jesli pod oczami mi za malo, dokladam krople juz na sucha skore, bo wtedy mam ta ochronna warstweke. Niby olej wchloniety, ale nie do matu jak przy wilgotnej cerze. Jak na sucha to robilabym tak samo, ale poklepywalabym wytluszczonymi dloni twarz, jednak tego nie robie, bo wole jak olej mi sie calkiem wchlania, a jedynie pod oczami zostaje satynowa ochronna warstweka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Wczoraj nałożyłam na noc na skórę głowy i tak spałam. Umyłam głowę 2 razy i czekałam aż wyschną... i muszę przyznać, że efekt mnie powalił!!! Nigdy po żadnej masc kupczej (z lepszych: kerastase, l`orel absolut repair, joico) nie miałam tak cudownie nawilżonych włosów!!! Robiłam też maski z drożdży, jajek, oliwy, olejku rycynowego w różnych połączeniach i nigdy takiego efektu nie było! Zobaczymy, co będzie po dłuższej kuracji!!!!
Kocham olej arganowy! Narazie na twarz jakoś się boję, ale pewnie wkrótce się odważę!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Była mowa o zapachu oleju ale mój nie pasuje do żadnej kategorii. On po prostu bardzo ładnie pachnie, prócz orzechowego, typowego zapachu wyczuwam coś innego. Nie umiem tego określić ale sprawia, że olej ma inny zapach, przyjemniejszy. Jest on ze strony natura24 - nie ma ecocertu ale ja nie muszę mieć kosmetyków eco więc nie zwracałam na to uwagi. Miał być naturalny i czysty - tak zapewniano na stronie. Nie martwiłabym się tym pewnie gdyby nie to, że mam porównanie z olejem z BU - zapach był specyficzny i orzechowy. Tu mam orzechowy z domieszką innego zapachu. Myślicie, że jest zmieszany z czymś? Na stronie tego sklepu mają oleje z domieszką innych olejów ale ja zamawiałam czysty. Wydaje się też być bardziej lejący ale na razie trzymam go w pokoju a nie w lodówce więc to może wina temperatury.
A dziś przypadkiem odkryłam aptekę z wieloma naturalnymi i ekologicznymi kosmetykami, olejami, przyparawami - taki raj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Sophie24- wygląda na to że masz olejek arganowy, ale spożywczy rafinowany, i ma on ciemniejszy kolor w porównaniu z kosmetycznym. olej arganowy kosmetyczny zawiera o wiele więcej "cenyych składników".
mój nie pachnie wogóle i ma żółty- złocisty kolor. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Na stronie jest napisane, że to olej kosmetyczny, jest jasny tak jak ten z BU. Teraz kiedy trzymam go w lodówce zapach jakby się "ulotnił" ale nie do końca. Więcej od nich nie zamówię, już odkryłam u siebie aptekę gdzie mają ten olej w sporych ilościach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
dodalam post ale zostal usuniety bo chyba dlatego ze dalam linka do aukcji
![]() to sama tresc - co mysliscie o oleju 125 ml za 37 zl?? ma ecocert |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Czy może mi ktoś powioedzieć czy ten olejek bedzie ok?
allegro.pl/olej-arganowy-kosmetyczny-100-naturalny-czysty-i3082366177.html nie znam się zupelnie na tym, a zastanawiam się jaka jest rownica pomiedzy tym a np http://allegro.pl/olej-arganowy-100-...087722853.html takim drozszym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
mila1122 - spójrz na pojemności. Jeden z nich (ten tańszy) to 10 ml, drugi to 30 ml - stąd różnica w cenie.
Oba oleje powinny być w porządku, oba są z Maroko (podobno to nie jest plusem) więc różnią się pewnie tylko firmą i przez to ceną (Botanique jest ciut droższa, oglądałam ich produkty i porównywałam). Ale o samych olejach się nie wypowiem - sama mam problem jak on w końcu powinie wyglądać, pachnieć itd. Choć mój obecny może okazał się jednak dobry bo widzę, że moja cera wygląda tak zdrowo, że nie pamiętam jej w takim stanie. maga18 - znalazłam chyba ten o który Ci chodzi (na allegro tak?), wydaje się być ok, w sumie ja bym go kupiła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
stosowała któraś z was na blizny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Czy używała któraś z was Oleju Arganowego z apteki? Pytalam w aptekach o olej i jest ale czy będzie on tak samo dobry jak np. ten z BU?
CHce kupic moj pierwszy olej i boje sie ze wybiore zly. Odstrasza mnie placenie na BU 40 zl , kiedy moge w aptece 25..no ale jezeli ten w aptece ma byc podrabiany czy z jakas chemia to jednak lepiej doplacic. Sama juz nie wiem co wybrac ![]() Edytowane przez Agun Czas edycji: 2013-04-08 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
BAN stały
|
Mnie wkurza zapaszek oleju arganowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Mnie również denerwował ale tylko na początku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Kupowałam w BU, niestety zapchał mnie, spróbuję niedługo na włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
Miałam kilka, jedno z Alepi i chyba uważam, że było najlepsze, druga firma nawet nie wiem jaka była ale też olej był super natomiast teraz dostałam od znajomej z salonu kosmetycznego, która sama wzięła na wypróbowanie i niezbyt zadowolona jestem a niby olej arganowy....powinny byc takie same a olej olejowi nierówny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
mam z eco spa i jest rewelacyjny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
a czy któraś z was próbowała ten olej na cerę naczynkową? jak się zachowują rozszerzone naczynka. czytałam że na cerę naczynkową nie powinno się stosować olejów , bo rozmiękczają naczynka i pogarszają sprawę.?
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj doszedł mój olej z BU
![]() ![]() ![]() ![]() Myślę też żeby nałożyć na włosy tak od połowy długości i rano umyć. Boję się na skórę głowy bo szybko mi się przetłuszcza. Wsmaruję też odrobinę w rzęsy... i w ogole cała się nim obleję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Niestety już po dwóch dniach stosowania oleju arganowego stan mojej skóry pogorszył się. Mam skórę trądzikową, po zastosowaniu oleju arganowego pojawiło się więcej krostek, ogólnie skóra wygląda gorzej ; /
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
Ogólnie olej arganowy polecany jest dla cer suchych i wrażliwych. Mieszane i tłuste może zapychać, dlatego w Twoim przypadku polecałabym olej laurowy, jojoba, z pestek śliwek
![]() Olej Arganowy możesz stosować jako dodatek do kąpieli (skóra jest nawilżona i wygładzona) lub jako dodatek do odżywek/ masek na włosy (w zależności jaki masz rodzaj włosa, jeśli przetłuszczają się, radziłabym tylko stosowanie do kąpieli) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Mam cere mieszaną i również sam olej może mnie zapychać. Używam go na zmianę z kremem przeciw niedoskonałościom. Poza tym czasem nie nakładam samego oleju na twarz a 2-3 kropelki mieszam z kremem nawilżającym na noc - twedy jest dużo lżejszy i nie zapycha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Hej! Poczytałam sobie wasze posty i ciekawie
![]() Ja słyszałam o olejku arganowym EiEi ale nie znalazłam zadnych opinii na ten temat .. może któraś z was to używała ? A muszę coś kupić bo masakra.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
kurcze.. nałozony na polowe dlugosci wlosow na noc- lipa.. wlosy szorstkie , nei chcialy sie ukladac..
na twarz od 1,5 tyg - coraz bardziej wysuszona twarz. czy to mozliwe zeby olej arganowy z BU robil takie rzeczy?;/ ![]() A mialam takie nadzieje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Konto usunięte
|
kazdy olej moze wysuszyc, twoja cera nawidoczniej potrzebuje nawilzenia, a nie samego tluszczu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
Jaki masz rodzaj skóry i włosów? Nie spotkałam się jeszcze z tym aby olej arganowy wyszuszał, mój wspaniale nawilża, a może używasz jakiś mocnych kosmetyków z alkoholem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
No ja słyszalam że ta firma ma najlepszą cenę ale szczerze powiem, że tego nie używałam tylko moje koleżanki.. ale jak chcesz mogę sie dowiedziec co i jak; )
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
http://biolander.com/produkty/katego...arganowy-50ml/
http://biolander.com/produkty/katego...wy-bio-100-ml/ Czy te oleje, które podałam w linkach to są czyste(bez żadnych innych dodatków) oleje arganowe? Proszę o pomoc ![]() Edit: Czytam teraz , że wiele z Was poleca olej z BU , a miała któraś z Was z ZSK? Edytowane przez lioele Czas edycji: 2013-04-24 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja używałam tego olejku na twarz i dekolt. Nie wiem jak olej z BU, ale ten był dla idealny. Skóra miękka i nawilżona. Na lato można go używać jako olejku do opalania - daje świetny efekt. Z tego co wiem jest też w 100% naturalny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Mam próbkę żelu kolagenowego, jak myślicie, mogę go zmieszać z olejkiem arganowym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.