Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-16, 23:39   #181
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)

Ciampurku co to jest ten Debridat ??? Cos jest nie tak z Twoim Malenstwem ??? Nie zawsze czytam wszystkie notki wiec nie zawsze jestem w temacie

Pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich Pociechy
*milka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-17, 12:32   #182
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka ja akurat bardzo uważam na to co jem... I strasznie mnie to denerwuje ale jakoś nie mogę się przemóc aby jeść wszystko albo prawie wszystko :/ Nie jem potraw smażonych, mocno przyprawionych, warzyw wzdymających, czekolady, pomidorów. Uwielbiam miód ale też boję się go jeść bo uczula... Bardzo ograniczyłam mleko :/ Przyznam, że bardzo mnie to już męczy... Niby mówią, żeby jeść wszystko ale boję sie że zaszkodzę tym Malutkiej.. Ehh, no a jak to jest u Was?
Badanie słuchu Ala miała jeszcze w szpitalu - u nas wszystko OK, zresztą po jej reakcjach też to widzę

Milka Debridat to preparat na kolki - podobno bardzo skuteczny... Ja stosuje Gripe Water i cóż, bywaja dni lepsze i gorsze.

Ciampurku wiem łatwo mówić ale spróbuj sie trochę zrelaksować, na pewno pomoże to w laktacji. Stres bardzo blokuje wypływ mleka (wiem co mówie bo wczoraj to przetestowałam :/) No i trzymam kciuki aby było lepiej

A ja mam już dosyć tej monotonii - każdy dzień taki sam... Ala jest za mała aby myśleć o jakichś rozrywkach, jedyne moje wyjścia z domu to spacery... Jak Wy sobie z tym radzicie??
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-17, 14:47   #183
monka23
Zakorzenienie

Doridee nie weim czy to ma znaczenie ale pomysl jaka maja kuchnie w Indiach czy Turcji naprzykald- bardzo ostra jedza wszystko i nic maluucha nie jest tym ktorym ma cos byc bedzie .Powoli sproboj a sama zobaczysz ze mozesz jesc wszystko ja nawet miod jadlam bo nie wiedzialm ze uczula i nic nie bylo malemu -cale szczescie.A mam jeszcze pytanie do ciebie o ile wiem to sciagas zmleko laktatorem recznym nie? a nie robia ci sie zastoje .W tym linku ktory mi podalas nawet ktos wspomnial o tych zastoiach po recznych.
Kurde ja nie wiem czy badali mu sluch mialismy teraz badanie w piatek ale niefart pech maszyna sie zepsula a wczoraj byl karnawal muzyka na platformach strasznie grala a on spal i meczy mnie ze gluchy jest.Moze tak niemowlak spac i nie drgnac? A ja mu pozyywke do spania wlanczam bo mysle ze slyszy ale po wczorajszym to pewna nie jestem. A badanie we wtorek dopiero .
pOzDrOwIoNkA
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-17, 19:54   #184
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

milko debridat jest to proszek z ktorego robi sie zawiesine ma uregulowac perystaltyke jelit bo moje dziecko ma okropne kolki i zaden preparat na nia nie dziala dlatego probuje ten ale nie widze efektow
monka dlaczego nie wolno stosowac pudru?ja stosuje zasypke do pupy i jestem zadowolona przerazilas mnie
zaczelam pic miete- zdam relacje czy dziala
Doride ja tez uwazam na to co jem - wogole nie jem nabialu i jaj lekarka kazal mi je wykluczyc z diety mala miala podejrzenie o skaze bialkowa mam juz dosyc nie jem takze smazonego nie pije tez gazowanego roznie z dieta bywa zalezy od dziecka jedne sa bardziej wrazliwe niz inne niektore matki maja dobrze bo nie musza
jezeli chodzi o rumianek to ja przemywalam oczy mojej Natalce i widzialam rezultaty po okolo2 dniach juz jej nie ropialy
słuch Natali badali w szpitalu - byla akcja Okiesty Swiatecznej Pomocy i badali nam za darmo
CIAMPUREK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-17, 22:35   #185
monka23
Zakorzenienie

Ciampurek mnie to raczej nie przerazilo ale zaskoczylo i rozsmieszylo .Poprostu powiedzieli mi zebym nie uzywala a czemu sama nie wiem .Moze dlatego ze to Czuberlandia .Jest tu inne podejscie do niemowlaka niz w Polsce dlatego czasem pytam o rozne rzeczy i chce sie upewnic bo dziwi mnie zawsze co mi mowia .A co do dzieci zgadzam sie jedne sa mniej a inne bardziej wrazliwe ale poki nie sprobojesz nie dowiesz sie Ja sie strasznie balam ale powoli jadlam i na samym ryzu dzieki bogu nie jezem .Ja rumiankiem smaruje od kilku dni i sama nie wiem czy rezultaty sa .
Ja narazie tez siedzde w domu ale u mnie to niecale 3 tyg jeszcze mnie ta monotonnosc z malym nie dobija ale jeszcze klika tyg i z umiarem oczywiscie a tym bardziej ze niunia na butli zawse babcia moze dac i tak zaraz jak zje idzie spac .
Stary 2006-09-17, 22:35   #186
Rania
Raczkowanie

Dziewczyny ja zaczynam jesc pomalutku wszystko to czego nie jadłam ,tzn pomidory,czekoladę ale w małych ilościach(boję się zaparć u małej),przyprawione ziołami mięsko,przedwczoraj zjadłam kilka węgierek śliwek i mała znosi to moje eksperymentowanie dobrze.Jadłam już pieczarki i winogrona.Jest ok.Daję jej espumisan czy tego potrzebuje czy nie.Ale już raz dziennie 10 kropelek na łyzeczce mleka.Nie piję gazowanego i tego się będę trzymała.
Doridee tez mam dośc codziennej monotonii.Nigdzie nie chodzimy bo to karmienie piersią bardzo ogranicza,więc knajpki odpadają.Jedynie w domku robimy kolację z lampką wina po ostatnim karmieniu wieczornym.Także mała je dopiero ok 7 godzin po winku.Mam spokojniejsze sumienie.Z resztą wypijam tylko lampkę i nie codziennie.

Słuch mała miała badany specjalnym aparatem po urodzeniu.Wszystko u niej ok.Oczka już nie ropieją.Jest co raz grzeczniejsza i narzekać nie możemy.A nocki są super mała lubi spać w nocy.Za to w dzień wcale prawie
Rania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 09:31   #187
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

dziewczyny pudrow ani zasypek juz sie nie uzywa, poniewaz wysuszaja bardzo skorke, latwiej jest o podraznienia.

no i jednak radzilabym wprowadzanie wiecej potraw do Waszej diety. takie jedzenie samych jałowych potraw nie jest wcale dobre- organizm matki tez sie meczy, a to ma wplyw na dziecko. no i trzeba powolutku przyzwyczajac maluszka do "normalnego" jedzenia. po co sie meczyc, jezeli nie trzeba?? ja po 2 miesiacach jadlam juz wszystko oprocz pomaranczy i grajfrutow (nawet truskawki ).
Jupi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 11:02   #188
wenezja
Rozeznanie

Red face Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)

Rany, ileż ja tutaj nie zaglądałam... Wątek rozrósł się już jak trza. Przeczytałam wszystko pobieżnie, bo Emilka nie da pożyć. Ostatnio dała nam nieźle popalić. Oczywiście te standardowe kolki ją dorwały. Ładuję jej do mleka Espumisan i efekt marnawy. A to wszystko przez to, że jest łapczywa i przy jedzeniu połyka powietrze. Z wagi 3400 miesiąc po swoim urodzniu waży 4600. Cały czas jedzie na cycku, a raczej butki z mleczkiem cyckowym. Butelka antykolkowa troszeczkę ogranicza połykanie przez nią powietrza. Ale przez te ceregiele ze ściąganiem w ogóle się nie wysypiam. Co ja bym dała za taką jedną noc całą przespaną... Dzięki Bogu pomaga mi mąż- po pracy i teściowa. Sama bym padła jak szmata
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 12:13   #189
geminisv
Raczkowanie

Witam po dłuższej przerwie - ale mała gadzina chyba wie kiedy siadam do komputera bo od razu się budzi teraz przytaskałam go sobie w foteliku/kołysce i przy nodze bujam może coś się uda napisać
Czytam tak czytam i zaczełam błogosławić (coś? kogoś? - nie wiem bo mały nie ma kolek i żadnych problemów z brzuszkiem - miał twarde zielone kupy jak kozie bobki kiedy był z powodu żółtaczki 4 dni tylko na NAN-ie Ha a teraz tylko 2-3 razy dziennie go dokarmiam i przepajam herbatka koperkową hippa i nic mu się nie dzieje - kupke robi raz dziennie (hehe ale za to sporą - potrafi urobic sie po pachy i przesrać pampera
Co do reszty to po cześci żyjemu wg. Języka niemowląt a po części na chłopski rozum - tzn. karmienia ma co ok 2,5 - 3 godziny - zreszta tak się nauczył i tak żąda - je z obu piersi - bo jak jadł z 1 to dtuga bolała pęczniała i się z niej wylewało. Kompac usiłuję ok. 21 -a le mamy wahnięcia do godziny w te i we wte - staramy się zachowac rytuał -z naczy kompanie masaż a potem tata daje butle już przy zgaszonym świetyle - potem do łóżka i spać przy karuzelce (bez łosu - mamy na prąd i usypia go szum jaki wydobywa się przy kręceniu - pozytywka w takiejmechanicznej karuzelce brzmi jak dla mnie okropnie. Mały coraz mniej śpi w dzień - śmieje się macha łapkami albo patrzy w dal, spacery całe przesypia. jedno niefajniem,że ma skaze białkową - jak tylko zjadałam cokolwiek co miało śladowe ilości mleka lub chociażby wołowine to dostawał koszmarnych liszajów na twarzy i schodziły dopiero po kilku dniach po odstawieniu tetgo czegoś z mlekiem i astosowaniu maści jaką nam przepisała pani pediatra (sterydowa - na zamówienie robiona w aptece -ale sterydu mało - hydrokortyzon w minimalnym stęzeniu)
Co do kilogramów - zostało mi 6 i od 3 tygodni nic się z nimi nie rusza w dół mino, że 5 tygodni po porodzie (po wizycie u lekarza) zaczełam ćwiczyć - chodze 2 razy w tygodniu na aerobik (grupa seniora hihi - i tak wysiadam kondycyjnie przy tych seniorach i raz w tygodniu na aquaaerobic. Samaruje się maziami ujędrniajacymi i innymi lichami i nic -w szystko w miejscu stoi - może tak jest po cesarce albo co?
Mleka mam chyba dosyć -a le tylko jak mały ssa - bo laktator się u mnie nie sprawdza - potrafię na raz ściągnąć z obu piersi 40 ml. a potem jak sciskam palcami to leci - ba strzela z nich - a laktator nie wyciąga już ni kropelki - nie wiem dla czego tak jest
Praca - ha praca to porażka - po 20 się dowiem czy mam jeszcze gdzie wracać po macierzyńskim - po kończy mi się umowa i nie wiem czy ze mną ją przedłużą - ech jakbym nie była na zwolnieniu od 5 miesiąca ciązy to miałąbym większe szanse - nie mówiąc już o tym że gdybym nie zaszła w iążę to bym może i awansoała - ale nie załuję - tylko cóż - moge zostać bezrobotna a kto zatrudni kobite z kilkumiesięcznym dzieckiem - nędza
Ciampurku - trzymam kciuki za wyniki małej i za Ciebie - trzymaj się i dbaj o siebie - małej się poprawi na pewno a wtedy Ty musisz mieć siłe na opiekowanie isę nią - Ściskam mocno!!!!!!
geminisv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-18, 17:59   #190
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Fajnie, że się odzywacie Ja dziś od rana zbieram sie żeby coś napisać i dopiero teraz jak wrócił TŻ z pracy mam chwilę odpoczynku... Kupiłam dziś Espumisan może będzie lepiej działał niż woda koperkowa.
Macie rację dziewczyny z tą dietą - też musze zacząć wprowadzać nowe produkty i po prostu obserwować małą.

Monka ściągam ręcznym Aventem i na szczęście nie robią mi się zastoje. Ja jeszcze nie doczytałam tamtego wątku do końca.

Ehh, mam dziś zły dzień i padam na pysk :/
Stary 2006-09-18, 20:16   #191
madzia7
Raczkowanie

GG do madzia7
Talking Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)

Ja już po chrzcinach Emilki,aż się wzruszyłam w kościelemała przespała całą mszę
Ja uważam co jem ale staram się wprowadzać nowe produkty i obserwuje małą

Doridee powiedz mi co ile godzin ściągasz pokarm?
Mnie też ta rutyna dobija,jak jest ładna pogoda to biore córcie,sztuczne mleko i termos z ciepła wodą i ide na długi spacer to jedyna moja rozrywka
a co to będzie dziewczyny w zimie to nawet nie chce myśleć bo długie spacery odpadają
Jeśli chodzi o prace to ja też raczej nie mam gdzie wracać bo jak szefowa dowiedziała się że jestem w ciąży to już chciała mnie zwolnić więc nie licze na to żeby jej się odwidziało
Powiedzcie mi czym smarujecie maluchy jak mają potówkę?

przesyłam buziaki
madzia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-19, 09:25   #192
lumiaa
Rozeznanie

tak sie zdołowałam, że chyba zalapałam to "odbicie" od dna...

postanowiam w pierwszej kolejności zacząc cos ze soba robić, w drugiej pomyśleć o swoim związku i wspólnej kondycji psychicznej i wykombinowac jakis weekend tylko we dwoje,

co do ćwiczeń to dzwoniłam do gina powiedział, że 7 tyg po cersarce moge juz pomału ćwiczyć ale bez dużych obciążeń siłowych...ciężary odpadają na razie spróbuje w domku, bo za bardzo nie mam jak się wybrac gdzies na ćwiczenia...zamiast sie dołowac musze po prostu działać- samo sie nie zrobi..\

kupiłam krem ujędrniający i wyszczuplający (Sculpt Up Loreala) i sie traktuję...zobaczymy co z tego wyjdzie...niezły jest nawet i cena całkiem, na opakowaniu jestr napisane że ma poprawiac napięcie skóry m.in. po ciąży ...na pewno dam znać czy sa jakies efekty...mam nadzieje że mi starczy sił i konsekwencji...
lumiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-19, 12:30   #193
wenezja
Rozeznanie

Red face Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)

madzia7, ja małą kąpię w krochmalu i potówki złażą błyskawicznie. Polecali mi to już w szpitalu bo małą wysypało no i wyczytałam też o tym gdzieś w necie. Kilka razy zapzestałam i widać było skutki na buzi i ciałku. Poza tym mała ma ładną skórkę i żadnych podrażnień. Tylko pod pachami, w zgięciach łapek i nóżek smaruję lekko oliwką z Hippa. Warto wypróbować, na pewno nie zaszkodzi
Co do jedzenia, to ja od początku wmiatam wszystko. Na początku po troszeczkę, a teraz na całego. Nie szczędzę sobie nektartnek, winogron i innych warzyw i owoców. Ciszę się nimi póki są Wydaje mi się, że unikanie poawdopodobnych uczulaczy nie rozwiązuje problemu. Potem mogą wyniknąć problemy gdy np. taka naktartnka pokaże się nagle gdzieś w jedzonku. Warto jeść wszystko, ale z umiarem i oczywiście obserwować Ja nie zaryzykuję z brzoskwinią, truskawką (teraz to w sokach i przetworach) oraz nie jem moich ulubionych sałatek i pizz z czosnkiem. No i ostre też odpuściłam
Stary 2006-09-19, 14:24   #194
monka23
Zakorzenienie

Doridee cos pisalas ze twoja mala miala jakas wysypke na twarzy i posmarowals kremem i co calkiem zeszlo? mojemu tez cos powyskakiwalo i nie wiem posmarowac sudocremem ? ale to do pupy raczej i na podraznienia chyba .Ale jak zeszlo to tez posmaruje .
Wenezja czemu nie jesz czosnku? Ja jem i nie wiem co mialo by sie stac ponim Kiedys czytalam ze moze zminic smak mleka -troche mnie to smieszy jedynie co moze sie stac to dziecko moze poczuc twoj oddech i to go moze zniechecic .A smazone sprobowalam i na szczescie nic mojej niuni nie jest i ostre tez wcinam i nic mu nie jest ale moze to dlatego ze jest maly jutro bedzie 3 tyg .i problemy moga sie dopiero zaczac nie wiem . A po truskawkach niby uczulenie moze byc ? a gdzie na brzuszku czy gdzie bo nie jestem zorientowan bo wczoraj wypilam koktajl i czekam na jakies niepozadane objawy moze i tym razem nas ominie.
pOZdRoWiOnKA
Stary 2006-09-19, 16:04   #195
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Wenezja jak możesz podaj proporcje tego krochmalu (no i jak taką kąpiel przygotowujesz). Ja też zaczynam jeść normalnie Tylko my jesteśmy teraz na etapie kolek i nie chcę Małej jeszcze pogorszyć nieodpowiednia dietą... No ale kiedyś trzeba zacząć normalnie jeść.

Monka moja Ala miała krostki na buźce, było ich coraz wiecej i w wątku o trądziku noworodkowym wyczytałam żeby smarować sudocremem - u nas pomogło. Sudocrem nie jest tylko do pupy, bardzo ładnie wysusza wszelkie zmiany skórne dzięki zawartości cynku. Polecają też przemywać skórę właśnie krochmalem tylko nie pamiętam w jakich proporcjach...

Lumiaa wspólny weekend sam na sam to znakomity pomysł, my też planujemy wyjscie w tą sobotę, przyjeżdża teściowa i chętnie zaopiekuje się Małą na ten czas Czasem karmienie butelką ma wielkie plusy
Co to mazideł to cała ciązę zbierałam przeróżne cud-specyfiki - mam ich cała szafkę.. i co? nie mam czasu ich używać Po kąpieli jestem albo padnięta albo spieszę się do Ali... Daj znać jak ten Sculpt Up. Ja też musze sie koniecznie wziąć za ujędrnianie bo stan moich pośladków i brzucha jest opłakany
Stary 2006-09-19, 16:42   #196
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*

Hej Dziewczyny

Ostatnio mam problem z Mala. Przyzwyczaila sie zeby brac ja na rece i teraz sama nie chcel erzec. Jak sie uspi na rekach i sie ja pozoly do lozeczka to za chwile se budzi z placzem . Usypokaja sie tylko wtedy jak sie wezmie ja zalorzy na rame. To staje sie juz meczace bo malo nie wazy...Teraz wlasnie lerzy na lozku i placze staram ie nania nie zwracac uwagi ale to nic nie daje nadal placze. Czasami jak se zmeczy to przestanie i znowu zaczyna. Co tu robic jak ja od tego odzwyczaic ??? Zadna z was nie miala takiego problemu
Stary 2006-09-19, 17:40   #197
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Milka niestety Ci nie doradzę jak odzwyczaić Malutką od rączek, ja póki co nie mam jeszcze tego problemu ale obawiam się, że moja Ala pomału przyzwyczaja się do bujanego fotelika... :/ Jest mi z nim wygodnie bo jak ściągam mleko to bujam ją nogą i jest spokój, na razie śpi w łóżeczku bez buntu

Madziu pytałaś co ile ściagam. Staram sie co 3 godz. i czasem sie udaje ale częsciej niestety nie Tym bardziej teraz kiedy taka piękna pogoda... Ty też już przeszłaś całkiem na ściagane???
Stary 2006-09-19, 19:15   #198
madzia7
Raczkowanie

GG do madzia7

Doridee nadal karmie piersią w dzień a na noc daje małej sztuczne mleczko i wtedy odciągam co 3 godzinki albo i dłużej bo nie mam siły! Dziś już mam więcej mleka bo częściej ściągałam laktatorem ale kilka dni temu było tragicznie bo się zaniedbałam ze ściąganiem i maleńka była ciągle głodna ,musiałam ją dokarmiać sztucznym.

Wenezja ja też kąpie Emilkę w krochmalu ale myślałam że może jest coś innego do smarowania!

Dziewczyny ale czy my możemy stosować wszystkie kremy ujędrniające jak karmimy,chyba nie?
Przydałoby się zacząć ćwiczyć bo już jestem 8 tygodni po porodzie ale nie moge się wziąść w garść szczególnie po nieprzespanej nocy
może zaczniemy wspólnie?
Stary 2006-09-20, 12:23   #199
wenezja
Rozeznanie

Wink Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)

monka23, no właśnie dlatego nie jadłam czosnku, że podobno może zmienić smak mleka lub jego zapach Poszperałam trochę i wychodzi na to, że to bujda Co mnie cieszy niezmiernie.
Doridee, Z tym krochmalem to tak na oko. Zaszkodzić nim nie można Ja rozrabiam jedną bardzo czubatą łyżkę zimną wodą i potem zalewam wrzątkiem cągle mieszając, żeby kluchy się nie porobiły- wyjdzie takie coś jak kisiel (Wszystko w małym rondelku). Dolewam to potem do wody przygotowanej w wanience i kąpię małą
Stary 2006-09-20, 15:51   #200
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

witam wszytkie mamusie widze ze dzieciaczki maja sie coraz lepiej ja aktualnie jestem zjadana przez nerwy i nie moge sie doczekac pitaku bo wtedy ma byc wynik posiewu boze juz sama nie wiem co zrobic ze soba mala dzre sie calymi dnami i nocami i nie wiadomo o co jej chodzi jest taka slaba ze ledwo zyje nie chce jesc boze dlaczego moje dziecko musi tak cierpiec mam nadzije ze to kiedys ustapi
jezeli chodzi o cwiczenia to ja zaczelam cwiczyc po 6 tygodniu i zaraz wyloadowalam u lekarza okazalo sie ze cwiczyc mozna po 4 miesiacu bo tak to mozna sobie kzywde zrobic mnie okazalo sie macica zaczela warjowac mialam okropne bole brzucha i krwawienai takze o cwiczeniach narazie zapominam zwlaszcza ze nie mam kiedy
uwazam ze zasypki nie sa zle i nie wysuszaja tak skory ja stosuje u swojej coreczki i jak narazie jest ok bo przeciez malenstwo ma kontakt z wilgocia albo kupka albo sisiu i caly czas ma wilgotno jak jescze dam krem to wogole zrobia sie odpazenia wiec jak narazie nie zamierzam rezygnowac z zasypki
tzrymajacie za mnie kciuki
CIAMPUREK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 21:27   #201
madzia7
Raczkowanie

GG do madzia7

Ciampurku tak mi żal Ciebie i maleństwa że tak cierpicie ale może to się skończy już niedługo. Jak będziesz znała wyniki badań to daj nam tu znać
trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło
Stary 2006-09-20, 23:18   #202
monka23
Zakorzenienie

Ciampurek trzymam kciuki ja i maly za twoja dziedzie i za winiki i jak tu sie nie wku... na ten swiat jak takie male niunie cierpia a tyle gnid na swiecie .Szkoda slow.Zycze powodzenia .
Stary 2006-09-21, 12:01   #203
wenezja
Rozeznanie

CIAMPURKU, ja również dołączam do trzymających kciuki! Oby wszystko było ok!
Stary 2006-09-22, 10:27   #204
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Ciampurku jak tam Natalka? Napisz koniecznie jak odbierzesz wyniki - ciągle trzymam za Was kciuki

Dziewczyny muszę się Wam pochwalić - miałam wczoraj wieczorem wychodne Spędziłam całe bite 3 godziny poza domem (od 20.00 do 23.00 ), byłam z koleżanką w pubie na ploteczkach wypiłam dwa piwka bezalkoholowe i czuję się jak nowo narodzona Stwierdziłam, że jak TŻ może wychodzic wieczorami to czemu ja nie??? Zresztą poradzili sobie beze mnie doskonale
Moją Alę też muszę pochwalić - spała dziś od 22.00 do 6.00 bez pobudek Zdarzyło jej się to co prawda dopiero drugi raz ale i tak jestem happy

Też się wzięłam za siebie, od paru dni zapamiętale wcieram mazidła ujędrniająco - wyszczuplające, no i od przyszłego tyg. biorę się za ćwiczenia. Różnych płyt z ćwiczeniami mam od groma. Mam nadzieję, że będziemy sie tu wspierać i mobilizować w walce o figurę

Ala zasnęła w foteliku to lecę się ubierać i malować
Stary 2006-09-22, 17:14   #205
Blondi2
Raczkowanie

Witajcie mamusie,
nie miałamkiedy tu ostatnio zajrzec bo z Natalką teraz mam kłopoty. Od kilku dni strasznie placze w ciągu dnia - nic jej nie pomaga, ani noszenie ani tulenie ani cyc. Poszłam wreszcie dziś z nią do lekarza i okazało się, że mała ma zapalenie ucha. Przypałętało jej sie to prawdopodbnie od kataru który miala wcześniej. Teraz mam dawać jej antybiotyk i za 7 dni przyjść na kontrolę. Dałam jej w ciągu dnia Viburcol i dopiero po tym uspokoiła sie i usnęła.
Ja jednorazowo odciagam ok.100ml mleka ale nie robię tego niestety regularnie, jakoś brak mi czasu ciągle na to. Pocieszam sie tylko że mała ostatnio lepiej ssie i więcej mleka mi napływa.
Pozdrawiam Was i kończę bo mała znów płacze.

Edytowane przez Blondi2
Czas edycji: 2006-09-22 o 18:18
Blondi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-23, 00:11   #206
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

witam ja urodziłam przez cc synka 4 lipca śliczny chłopak
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-23, 01:17   #207
monka23
Zakorzenienie

Jak stoi u was sprawa z nosidelkami chustami My dzis zakupilismy nosidelko ale gdzies przeczytalam ze to dobre od 3 miesiaca albo jak niunia trzyma glowe Dzis tatus nosil smyka i jakos lajtowo bylo ale chyba sie wstrzymam Wiecie cos na ten temat? Pa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-23, 09:31   #208
madzia7
Raczkowanie

GG do madzia7

Blondi biedna ta twoja Natalka z tym uszkiem,już musi brać leki! Ja też strasznie się boje że moja Emilka się rozchoruje bo tż ma grype i może się zarazić choć podobno takie maleństwa są odporne!

Kasiu gratuluje synka

Monka oglądałam ostatnio program MAMO JUż JESTEM na tvn styl i tam fizykoterapeuta mówił że nosidełka powinno się używać od 6 miesiąca życia dziecka ale jak oglądałam nosidełka na internecie czasem pisze że można stosować wcześniej! Ja jednak nie zaryzykuje i poczekam ale może mamy majowo-czerwcowe zaglądną do nas i powiedzą coś więcej bo mają większe doświadczenie
chusty można stosować wcześniej

dziewczyny jakie produkty ujędrniające stosujecie na brzuszki jak karmicie
Stary 2006-09-24, 22:56   #209
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*

Hej Dziewczyny
Zalanczam dzisiejsze zdjecia z wyjazdu nad Morza Polnocnego z Ostende ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture 063.jpg (52,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 064.jpg (32,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 065.jpg (34,3 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 067.jpg (54,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 042.jpg (26,8 KB, 52 załadowań)
Stary 2006-09-24, 23:22   #210
marti86
Zakorzenienie

Milka przepiekna dzidziajak ja zobaczylam to moje bobo mnie kopnelomoze to chlopczyk i sie zakochalsliczna niunia naprawdezakoc halam sie!!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości