![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki Faberlic!
Cytat:
Natomiast spray przeciwsłoneczny zamówię, ale Fenris napisz mi koniecznie czy nie natłuszcza zbytnio skóry - nie cierpię efektu klejenia po zastosowaniu kosmetyków do opalania, a ponieważ smaruję nimi również mojego faceta (wiadomo nie da się wypsikać byle słodkim i klejącym czymś no bo jest facetem i wszyscy by zobaczyli i poczuli że użył kosmetyku ![]() ![]() ![]() ![]() A Primavera - jak jakość wykonania flakoniku? CHciałabym ją kupić na prezent ale nie może być wykonana lipnie i tandetnie (czasami to ważniejsze niż zapach - przynajmniej dla osoby którą zamierzam tym drobiazgiem uszczęśliwić). I jeszcze jedno dziewczyny - jeżeli naturalnie macie takie doświadczenie - jak to wygląda w Faberlicu z promocjami w poszczególnych katalogach? Są jakieś określone cykle trwania lub wybrane grupy kosmetyków w zależności od pory roku, czy też pełna przypadkowość i konieczność porównywania katalogów przed złożeniem zamówienia. Chodzi mi głównie o wody perfumowane i kosmetyki do pielęgnacji ciała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Czekam na Ragnarok
|
maat7 - spray przeciwsłoneczny odrazu po rozsmarowaniu pozostawia delikatną powłokę (jak mleczko), ale wchłania się. Czuć, że jest się nasmarowanym, ale nie jest ta powłoka tłusta, ani zbytnio lepka. Standardowa.
Primavera ma flakonik taki jak perfumy w długopisie, normalny, estetycznie wykonany, z ciekawymi plamami kolorów na dole. Atomizer nie ma żadnej zatyczki. Flakonik jest w dwóch płatach "plastikowego papieru" przewiązanych wstążką, a nie w kartonie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do katalogów, to nie zauważyłam jakichś konkretnych serii zimowych, czy letnich, a katalogi oglądam dokładnie od mniej więcej roku. Wiadomo - zima - to seria zimowa: krem do twarzy ochronny, krem do rąk i pomadka ochronna, lato - wszelkie mleczka z filtrami etc. Nic poza tym jednak nie zwróciło mojej uwagi.
![]() |
![]() |
#184 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do Primavery - skoro nie ma zatyczki to czy nie ma niebezpieczeństwa, że w torebce się samoczynnie "wypryska" ? I poza tym Fenris jak oceniasz jej trwałość? Ja zamówiłam sobie próbkę i zapachowo jest bardzo przyjemna, ale powszechnie wiadomo, że próbki są mocniejsze (mają w końcu nas skusić do zakupu) ![]() Ducky Duck - dobrze że mi przypomniałaś o Alizes. Wcześniej trafiłam na Twój wątek o kiepskim wykonaniu flakonu, ale zdążyłam już zapomnieć i zaczęłam się nawet zastanawiać czy się nie skusić i na ten zapach. Jednakże nauczona doświadczeniem Aory (i zapach i flakonik mocno rozczarowujący) skupię się na Donna Felice ![]() A wracając do katalogów to zwróciłaś może uwagę na kosmetyki do opalania - będę je potrzebowała w sierpniu, więc planuję je na początku sierpnia kupić - będą jeszcze w katalogu sierpniowym prawda? Liczę że nawet mocno atrakcyjne cenowo, no bo to przypadnie już na zakończenie sezonu letniego. Zresztą 3 lata temu zaopatrzyłam się we wszystkie kosmetyki przeciwsłoneczne na samiutkim początku lata, żeby przed wakacjami nie myśleć o nich i co ... nie pojechałam na wakacje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Czekam na Ragnarok
|
maat7 - z trwałością nie wiem jak, bo to nie moja EDT. Mam tylko próbkę. Nie uważam, żeby próbki odbiegały od tego co we flakonie (a nawet jeśli to rzadko) i nie uważam, żeby zapachy Faberlica, jak i innych tańszych firm, były trwałe. Może Ramyata, ale ona w ogóle ma "górnopółkowy" zapach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Bez obaw, Maat7, seria do opalania powinna być jeszcze dostępna we wrześniu, więc w sierpniu będzie na pewno.
A Donna Felice jest wspaniała, ten zapach aktualnie jest na szczycie mojej listy przebojów. Robi dokładnie to, co letni aromat powinien robić: daje energetycznego kopniaka, orzeźwia swoją soczystością i dodaje sił witalnych. A najdziwniejsze jest to, że początkowo wydał mi się nietrwały. Teraz myślę, że jest całkiem trwały, czuję go przez wiele godzin. Jedno jest jednak pewne: zaprojektowałabym do tego zapachu zupełnie inny flakon.
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj złożyłam zamówienie
![]() ![]() Zamówiłam dla siebie: - żel na zniszczone końcówki - serum likwidujące cienie i obrzęki pod oczami LU5 - żel pod prysznic "Biała herbata" - tlenową piankę do golenia (tą z serii dla mężczyzn) bo mi się już skończyła ![]() Nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Troche żałuję, że Faberlic nie wypuścił żeli z zapachami swoich wód perfumowanych - poszalałabym sobie. Teraz w lipcu przetestuję któryś z tych nowych żeli owocowych no i ten afrodyzjakowy na 100% trafi w me ciekawskie ręce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim! Od pół roku jestem konsultantką Faberlic.
Co do biura w Chorzowie przy ul. Bocznej 12 czynne jest: w środy 12.00-17.00 w soboty 10.00-13.00 a co do EuroPunktów (EP) nikt wam nie wyjaśnił zasady działania? Mam plan marketingowy który mogę Wam przesłać. Pozdrowionka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Moje pierwsze spostrzeżenia co do kosmetyków, które mi przyszły
![]() - żel na zniszczone końcówki - to nie jest żel tylko coś w stylu olejku (coś a'la serum wygładzające, np. jedwab Farouka), bardzo podobne w działaniu właśnie do takich serów, bardzo ładnie pachnie, fajnie zmiękcza i wygładza - żel pod prysznic "Biała herbata" - ma piękny zapach, bardzo mi się podoba ![]() - serum pod oczy LU5 - ślicznie pachnie, pięknie się wchłania, pozostawia skórę aksamitną w dotyku, gładka i miękką - pianka do golenia - gęsta, miękka tekstura, fajny, intensyny zapach - zestaw pędzli w eleganckim etui - pędzelki są badziewne, niczym nie przypominają tego zestawu za 17 zł, ale etui fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
allebay,czy mogłabyś mi przesłać ten plan marketingowy basia-bia-170@o2.pl , dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
jasne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
Witam!
allebay, czy ja również mogę prosić o ten plan- mileta@interia.pl. Z góry dzięki. Jestem konsultantką Faberlic od niedawna, ale zdążyłam już część kosmetyków poznać. Ja mogę polecić serię do skóry wrażliwej SK - znajoma bardzo sobie chwaliła, do cery tłustej - tonik B16 oraz maseczke głęboko oczyszczającą Q8 (zapach dość intensywny, ale świetnie oczyszcza zamyka pory, wygładza i rozjaśnia skórę - dobra również do cery mieszanej). Do cery dojrzałej polecam krem multi-regeneracyjny AV1 (wygładza i odświeża zmęczoną skórę, zapach apteczno-ziołowy, niezbyt przyjemny ale warto) oraz krem pod oczy F6. Świetne są dezodoranty DEO2 i DEO3 zapach i skuteczność super (szkoda, że od jakiegoś czasu niedostępne). Lakierowy błyszczykGG08 GG03 - ładne naturalne kolory dobrze się trzymają, ale się kleją, natomiast pomadka nawilżająca GR01 GR06 super (ładne kolory, dobrze nawilża usta). Czy któraś z Was wypróbowała jedwabisty puder w kompakcie, jaki on jest, czy rzeczywiste odcienie pudru pokrywają się z tymi w katalogu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
Mileta wysłane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
allebay,czy mogłabyś mi przesłać ten plan marketingowy
![]() wielkie dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Czekam na Ragnarok
|
Używam krem-żelu od kilku dni i dostrzegam poprawę stanu skóry - wygładziła się. Jedyny jego minus to to, że pieką oczy jak nałoży się za blisko nich. Pod podkład jednak się nie nadaje - delikatnie się roluje.
Złożyłam kolejne zamówienie (łączone czerwiec/lipiec - fajnie, że tak można). Dla siebie mist do twarzy - mam nadzieję, że pod podkład będzie dobry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
No mist to na bank będzie dobry, bo moja siostra go używa i chwali, a używa podkładu, więc w innym wypadku poinformowałaby mnie o mankamencie. Ja się nie maluję, więc nie do końca wiedziałam o tym, czy FM4 będzie dobry pod podkład.
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
Migra44 zaraz wyślę nie było mnie przez weekend
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
do allebay mam prośbę o wysłanie planu także do mnie mrowkamrowkamrowka@gazeta .pl . Nie wiem tylko, czy to dotyczy tylko śląskiego okregu. Nie wiem, czy to w ogóle ma znaczenie.
do Fenris mam pytanie - czy rzeczywiście można składac zamówienia z dwóch katalogów w jednym zmówieniu? a teraz opienie o paru kosmetykach: Deser Jagodowy - nie chciałam wychodzić spod prysznica. Cudowny zapach, piana i miekkość...Rozkosz dla zmysłów. Neo3 - Nawilżający krem regenerujący SPF10 - Ja tego nie uzywam bo mam dopiero 20 lat, ale moja mama jest zachwycona. Krem do rąk i paznokci - fajny, ale miałam lepszy. Jest trochę mały... jest ok ale nie kupię go po raz 2. Czy krem przeciw odciskom i odgniotom jest skuteczny? Może któraś z Was miała i podzieli sie opinią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
krem na odciski i odgnioty - rewelacja!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Deser Jagodowy nie przypadł mi do gustu. Pachnie jak jabol, jest zbyt słodki i wylewam go dużo, żeby skończyć jak najszybciej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedź Fenris...ale grzeszysz tymi słowami o Deserze, grzeszysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny napiszcie mi czy miękka kredka do powiek jest rzeczywiście miękka? Bo zawsze jak kupuje w sklepie miękką to w domu jak chcę nią zrobić kreskę na powiece to okazuje się, że jest śrenia i już nie mam komu dawać tych kredek i kasy też mi szkoda wyrzucać a moja ukochana jest już mikroskopijnych rozmiarów. Z góry dzięki za info.
![]() |
#206 | |||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gdzie moja paczka?! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
ja miałam termin do 25 czerwaca i przez sesje zapomniałam zapłacić faktury. 27 czerwa dostałam smsa z działu windykacji, że muszę zapłacić do 28 bo inaczej będzie kara (ale nie napisali ile) ciekawe czy dostane prezenty za program dla konsultantów bo cyztałam w regulaminie, że jak się nie ureguluje w terminie to prezentów się nie dostaje. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() ![]() ![]() Użyłam dzisiaj pierwszy raz Mistu. Jest on w atomizerze (szkoda, że to nie pompka), konsystencja wodnista. Dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Dobry pod makijaż, nic się nie roluje. Zapach przyjemny. Nie czuję pieczenia, ani nie mam zaczerwienionej twarzy. Szampon "Blask i Siła" (nie dla mnie) przepięknie, owocowo pachnie. Prawie tak ładnie jak żółty Elseve L'oreal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, napiszcie mi coś o lakierowych błyszczykach GC 1001-1008 i który z odcieni jest najbardziej naturalny. Z góry dzięki za odpowiedź.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.