|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spóźniający się okres - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
![]()
zawsze okres miałam dokładnie co 28 dni, czasem nawet co 26-27 dziś jest 31. dzień i nic ostatni raz uprawiałam seks w sylwestra, ale było zabezpieczenie, poza tym wtedy miałam okres raczej niepłodny, no i trochę ponad tydzień później miałam okres (4 dni - o 1 dzień krocej niż zwykle)
od czasu sylwestra 100% celibat i żadnej szansy wpadki gdzieś jednak przeczytałam, że warto sprawdzić (napisane było: własnoręcznie, palcem :/) czy nie nastąpiły jakieś zmiany anatomiczne i wydaje mi się, że szyjka macicy jest lekko przekrzywiona do przodu (tak, jakby macica w tylnej części się troszkę wybrzuszyła, ale może mi się tylko wydawać) ale słyszałam też, że na spóźnianie się okresu może wpływać stres, dieta i choroby...klasa maturalna - wystarczający stres? dwa tygodnie temu byłam chora, a w tym tygodniu jadłam dużo mniej - głupia próba schudnięcia przed studniówką proszę...czy jest nadzieja na to, że nie jestem w ciąży? ![]() jest jeszcze jedno: jakby ktoś pytał, czy występowały typowe dolegliwości przedmiesiączkowe ja takowych chyba w ogóle nie posiadam, ale tydzień przed zazwyczaj mam zwiększony apetyt (był), no i cera też się psuje (jak zwykle przed) jestem strasznie spanikowana ;( to 32. dzień...boję się i nie wiem, co robić na pewno w poniedziałek pójdę do ginekologa, a może i zrobię sobie test - wcześniej o tym nie myślałam, ale chyba warto... i co mam teraz zrobić?
Podpisy na forach są ZŁE!!! ![]() Edytowane przez poison_ivy Czas edycji: 2006-02-04 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co robić, co o tym myśleć?
zrob test .
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Popieram skoro sie martwisz, nie ma nic prostszego jak skoczyc do apleki i kupic test. No chyba ze wolisz sie stresowac... A w ogole to nie masz sie czym stresowac, skoro mialas juz okres. Glowa do gory.
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam baardzo serdecznie!!
Jestem tutaj po raz pierwszy w charakterze osoby piszącej, ponieważ od pewnego czasu tylko czytam tutejsze posty i wypowiedzi i zauważyłam, że są tutaj naprawdę życzliwi ludzie postanowiłam - odważyłam się podzielić swoim problemem i mam nadzieję, że ktoś udzieli mi kilku rad ![]() Mam 20 lat! Regularnie od 8 miesięcy zażywałam Regulon kiedy lekarz polecił mi zrobienie miesięcznej przerwy!Zastosowałam się...Dostałam okres 25 stycznia 2005r i do dziś ani widu ani słychu.Tydzień temu pojawił się u mnie MINIMALNE palmienie, które w ciągu połowy dnia zanikło!Mój ból i zaniepokojenie polega na tym, że nie jestem aniołkiem i podczas przerwy now iecie.. grzeszyłąm z chłopakiem ![]() Błagam, wypowiedzcie się, pomóżcie!! Może któraś z Was kochane miała podobny problem i wie jak się do niego stosować!! Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Dot.: zaniepokojenie ?!
takie rozhustanie cyklu jest czeste przy dostawieniu tabletek, gdy okres się wybitnie spóźnia, wtedy trzebasie zgłosić do gina , ale teraz porrostu cierpliwie czekaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
zabezpieczać się zabezpieczała, tylko kiedy zawsze ma się okres punktualnie jak w zegarku a podczas przerwy taki psikus to zaczyna się nieprawdopodobne pisanie czarnych scenariuszy ;/ wydaje mi się, że kiedy stosuje się prezerwatywę, która nie pękła to nie powinno się martwić, a jednak...!
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
25 stycznia 2005 ? czy 2006 ? jesli 2005 to koniecznie do lekarza bo to juz rok jesli 2006 to jak chcialbys dostac okres skoro to 13 dzien cyklu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Miało być 25 grudnia 2005 roku .. stres robi swoje ze nawet w pisaniu byki strzelam ...!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Witaj na forum
![]() Po odstawieniu pigulek, organizm potrzebuje troche czasu na powrot do normy i regularnego cyklu. Czasem zdarza sie, ze na stale wydluza sie jego dlugosc. Polecam watek : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=94534 . I jeszcze jedna wazna kwestia- po odstawieniu pigulek, trzeba zachowac szczegolna ostroznosc i zabezpieczac sie bardzo starannie, czesto bowiem w tym czasie dochodzi do efektu jo-jo i zwieksza sie plodnosc kobiety ( moze np. dochodzic do podwojnych owulacji w jednym cyklu). Dlatego watro potraktowac to powaznie. pzdr ![]()
#192 |
Przyczajenie
|
ok, trochę się wygłupiłam, ale chyba powszechnie wiadomo, że kobiety ze schizą ciążową mogą się dziwnie zachowywać
![]() tak, czy inaczej - dostałam okresu i jestem spokojniejsza ![]()
#193 |
Zadomowienie
|
jeżeli się zabezpieczyłaś to ok nie ma powodu do zmartwień natomiast poczekaj trochę jeszcze a najwyżej potem idź do lekarza jak nie powróci natomiast takie rozregulowanie moze byc powodem odstawienia tabletek
pzdr asia26 |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
BAN stały
|
okres a tabletki
.
Edytowane przez hoooky Czas edycji: 2007-07-14 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: okres a tabletki
Skoro lekarz zalecił wziąć po 3 tabletki, to trzeba było go posłuchać, a nie zwiększać dawkę na własną rekę!!
Może to właśnie taka dawka hormonów, przez Ciebie jeszcze zwiększona, spowodowała, że "okres był inny niż zwykle"? Najlepiej zrób kolejny test, żeby się upewnić. |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.une.edu.ve/salud/sexualid...emergencia.htm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
szkoda ,że nie zastosowałaś sie do zaleceń lekarza!chyba musiałabyś pójśc znów do lakarza i rozwiac wątpliwości na nowo albo zrób drugi test
powodzenia pzdr asia26 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
jeśli nie biorę tabletek to zawsze się zabezpieczam w inny sposób
![]() ![]() ![]() dziś dostaqłam okres <jupi> jak się cieszę .. dziękuję tym, którzy się wypowiedzieli i dodali mi otuchy ![]() Edytowane przez truskawa03 Czas edycji: 2006-02-09 o 08:21 Powód: uniknięcie postu pod postem :) |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez CatherineK Czas edycji: 2008-06-05 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc pisze do Was bo mam pytanko i nie wiem co robic
![]() Biore tabletki i co 7 miesiecy robie przerwe miesieczna tak zalecił mi ginekolog. I podczas gdy nie brałam tych tabletek przespałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia (wiem ze to głupie) ale do wytrysku nie doszlo. I właśnie tu mam pytanka czy jest jakiś procent ze mogę byc w ciązy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przerwa w tabletkach a ciąża
po co to miesieczne przerwy?nie rozumiem ale ok.niewazne.
pigulki nie chronia po ich odstawieniu to raz ,nie musi dojsc do wytrysku zeby byc w ciazy to dwa. miałas dni płodne?ktory dzien cyklu to byl o ile w czasie miesiecznej przerwy mozna zauwazyc dzien płodny. |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
a poza tym dużo osób mówi, że podobno po odstawieniu tabletek ryzyko zajścia w ciąże się zwiększa. podobno szybciej i łatwiej zajść.
choć nie wiem ile jest w tym prawdy. ![]() a prawdopodobieństwo jest zawsze. nawet przy stosowaniu pigułek. nie ma 100% metody..to co dopiero jak nie stosuje się żadnej?
#203 |
Raczkowanie
|
ja tez po ponad roku brania tabletek,chcialam zrobic przerwe,slyszalam ze powinno sie zeobic,poszlam do swojej ginekolog i powiedzialam o tej przerwie,a ona ze jesli chcem dziecko,to mam odstawic,jezeli nie to nie robic zadnej przerwy,po odstawieniu tabletek ryzuko zajscia w ciaze jest ponoc bardzo duze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
potrzebuje wsparcia-martwię sie:(
Spoźnia mi sie okres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebuje wsparcia-martwię sie:(
Jesli robilas test i wyszedl negatywny wynik, to nie ma obawy ze jestes w ciazy, zreszta jesli ginekolog przepisal ci luteine to troche musisz pobrac te tabletki i wszystko wroci do normy
![]() ![]() ![]() ![]()
#206 |
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebuje wsparcia-martwię sie:(
Spokojnie, czekaj cierpliwie, nie napędzaj sobie stresów...
Wiesz, że w ciąży nie jesteś, u lekarza byłaś, więc zrobiłaś wszystko, co było do zrobienia, żeby się nie martwić. Teraz muisz spokojnie poczekać. Będzie dobrz, główka do góry. Pojawi się okres i będziesz skakać z radości, zobaczysz. A potem wszystko się ureguluje i wróci do normy ![]() Trzymaj się cieplutko i staraj się skupić myśli na czymś innym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
![]()
od 2 dni mam bole w obu jajnikach,szczegolnie prawym.trudno mi sie schylac,i raz mialam nudnosci...hmm..czy to moze byc ciaza??
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: czyzby dzidzia???????!!!!!!
Zapalenie wyrostka lub jajników lub owulacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Konto usunięte
|
ja tak miałam przy torbieli, ale szczerze ci tego nie zyczę
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
przeanalizuje stosunki ,okres i zrob test.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.