![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwone światło dla zbyt chudych modelek
ja wlasnie ogladam 2 raz dzis reklame H&Mz panią kosturką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
A ja powiem tak-generalnie modelki niewiele mnie obchodzą-taki wybrały sobie zawód i muszą wyglądać tak a nie inaczej.Nikt ich do tego nie zmusza,żeby żyły w ten sposób.
Co do tego,dlaczego taki wygląd jest lansowany przez kreatorów to mam taką teorię(moze głupia albo nieprawdziwa):jak ktoś już zauważył zdecydowana większość z nich to homoseksualiści.Mężczyzna heteroseksualny podswiadomie patrzy na kobietę jako obiekt seksualny(pomijam uczucia,miłość itp.)-atrakcyjna kobieta to taka,który ma duży biust,wąską talię i szerokie biodra,-to oznaka,ze będzie mogła urodzić zdowe potomstwo.Homoseksualista nie patrzy w ten sposób na kobietę-bo nie liczy się ona dla niego seksualnie-modelki są po prostu dla nich wieszakami,na których atrakcyjnie prezentują się ubrania-nie kobietami.Nie mówię,że to źle-taki jest po prostu ten przemysł. A co do tego,ze dziewczyny wzorują się na modelkach i popadają w anoreksję.Wybaczcie,ale jeżeli ktoś staje przed lustrem i mówi do siebie-"cholera waże 55 kg a Kate Moss 45-od jutra jem tylko zieloną sałatę,to będę jak ona"-to znaczy,ze ma poważne problemy ze sobą i powinien udać się do psychologa albo rodziców po pomoc,bo nie jest to normalne zachowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Łatwiej jest uszyć ciuch na osobę szczupłą, niż na pulchną. Nic się nie marszczy, nie zagina, nie widać niedoróbek w kroju. Może to też ma znaczenie?
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż niedawno we Włoszech był pokaz mody dla osób tęższych -od rozmiaru 46 i nie było widać,aby na tych modelkach coś się marszczyło lub źle układało ![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam na Fashion TV pokazy z Madrytu i widziałam delikatną poprawę, choć gdyby nie ten wątek, to nawet nie zauważyłabym, że modelki są grubsze.
Więcej było przy tym hałasu, niż efektu.
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zawsze lepszy rydz jak nic ![]()
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale to i tak nie zmienia faktu że świetnie się czuję w moim ciele i że faceci zwracają na mnie uwagę ![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
jakieś kryteria trzeba przyjąć.. nie wiem czy są jakieś lepsze niż BMI ?
wiadomo, że to nie jest idealne jeszcze trudniej byłoby wykluczyć rzeczywiste anorektyczki i modelki na ciągłych dietach - a niestety 99% wywiadów z modelkami które widziałam potwierdza, że większość ma jakieś diety i mocno pilnuje wagi :0 tylko która by się do tego przyznała gdyby groziło to utratą takiej świetnej pracy? a swoją drogą fajnie byłoby mieć taką przemianę materii i taką budowę, żeby tłuszczyk odkładał się tylko tam gdzie chcemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.