![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
Wpadam na chwile bo muszę obiad robić, a dopiero wróciliśmy ze spaceru.
Ejva u nas nikt dziecka nie zaszczepi bez badania lekarskiego, bardzo to wazne bo nie mozna zaszczepic chorego dzidziusia. Biedna Asieńka sie napłakała, a Ty umęczyłaś, a ta pielęgniarka jakaś dziwna, nie przejmuj się, przecież to normalne że dzieci płaczą ![]() Dziuniu ja tez mam Kubusia, ale on ma już 12 lat, fajne są Kubusie. Trzymam kciuki za jutro, żeby bardzo nie bolało to rozstanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Rany dziewczyny ależ przepiękne te wasze pociechy!!! Ja jeszcze się nie rozdwoiłam (40 tc skończony, więc może w przyszłym tygodniu) ale zaglądam tu czasem pooglądać wasze maleństwa, przecudne !!!! Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||
Raczkowanie
|
No hej
![]() ![]() ![]() i od razu gratulaje dla Dziuni3105 (tak a propo nie wiem czemu Dziunia mówie do mojej Zuźki, nie wiem skad mi sie to wzięło ale taki Dziunieczek z niej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! "Starsze" mamusie pewnie już nie pamiętają tych trudów początków macierzyństwa..
![]() Dziuniu, ja poszłam do specjalistki od karmienia, kiedy sie przeraziłam śmiertelnie jak miałam nawał pokarmu. Ale przy tym również ból piersi, znaczy się brodawek, był nie do zniesienia, zwłaszcza jak zaczną się godziny wiszenia przez dzidzię u piersi. Dopiero jak sie nauczyłam prawidłowo przystawiać to teraz karmienie jest prawie bezbolesne. Nie mam pojęcia, co zrobiłabym bez tej nauki; jak inne mamy sobie z tym radzą??? Może dzieci nie "butelkowane" po urodzeniu same dobrze się przysysają? A Kubuś jest sliczny, wręcz idealny ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie. |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Co do piersi.... moja mala zle sie przysysala (nie byla butelkowana
![]() Dziunia upewnij sie ze dobrze sie malenstwo przysysa. Dziewczyny - czyli wychodzi ze jestem jedyna co nie moze wrocic do wagi sprzed ciazy ![]()
#186 |
Raczkowanie
|
Kupiłam sobie specjalne nakładki do karmienia Avent
![]() ![]() Chaka do mnie Dziunia mówią w domu i znajomi też ![]() W przyszłości musimy zesfatac nasze pociechy śliczna byłaby z nich para ![]() linijka ja znam samych fajnych Kubusiów, dlatego to imię dobrze mi się kojarzy i nasz synek tak ma na imię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
witajcie tak bym chciała pochwalic sie swoją Zuzią niestety nie mam możliwości
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | ||
Raczkowanie
|
misia** a ile ma juz Twoja Zuzia? Moze pręży sie tak i płacze bo jest glodna
Tak samo miałam z moja Zuzią, był czas ze ładnie potrafiła zjeść i zasnąć nawet na 3 godziny a czasami płakała jak szalona przy cycu. I co sie okazało, ze jest po prostu głodna, przez to teraz musze karmic ją butelką i specjalnym mlekiem. Najlepszym sposobem zeby to sprawdzic jest kontrola wagi. Jesli przybiera to moją teorie można obalić i szukać dalej rozwiązania. Jeśli nie, musisz iść z nią do lekarza.
![]() |
#189 | ||
Raczkowanie
|
dziunia3105 a jakie śliczne mieliby dzieci
![]() Tak sobie pomyslalam ze moglybysmy sie kiedys spotkac wszytkie ![]() ![]() ![]() ![]() Heh chyba liste chetnych trzeba założyc ![]()
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Czuję się dzisiaj, jakbym siedziała u dentysty - sąsiad z góry coś wierci od rana. Jezu łeb mi zaraz wybuchnie, Filip co chwilę się budzi przez ten hałas i jakiś taki marudny dzisiaj
![]() Misiu moj mały też tak czasem się zachowuje przy jedzeniu, ale czasem jest mu za ciepło, bo cały spocony, czasem nie może sobie bączka puścić ![]() Ejva waga to nie wszystko, mój wygląd pozostawia wiele do życzenia niestety... |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Chaka ja jestem na tak
![]() ![]() no i to by bylo na tyle bo lece do maluszka.... ahaaaa od kiedy trzeba podawac D3? bo zapomnialam dzis spytac pediatre ![]() pomozcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Vit.D3 można podawać od trzeciego tygodnia, czyli jak skończy dwa tygodnie możesz już zacząć
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
moja zuzia w niedziele skonczyla miesiac ,przewaznie prezy sie tak wlasnie jak ma zrobic kupke lub puscic baczka jest juz po 22 normalnie o tej godz juz dawno spi a dzisiaj ani mysli o spaniu ,kiedy wasze malenstwa mialy miesiac i troszke ponad po ile godz dziennie sypialy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Co do tego prężenia przy jedzeniu to mam ten sam problem i to też przeważnie wieczorami - chociaż nie tylko
![]() Moj lekarz kazał robić masaż brzuszka przed każdym jedzeniem żeby pobudzić pracę jelitek (faktycznie pomaga!). A druga sprawa że w czasie karmienia maluch łyka powietrze i w brzuszku gromadzi się pęcherzyk od którego brzuszek boli już w trakcie jedzenia. Dlatego trzeba dziecku co jakiś czas przerywać jedzenie i odbijać żeby ten pęcherzyk wygonić ![]() ![]() Bo to jest naprawdę wielki problem - wieczorem dziecko zamiast być wyciszone po jedzeniu i uśpione to jest złe, płacze i o spaniu myśli dopiero jak się krzykiem zmęczy (nie mówiąc nic o tym że takim "szarpanym" jedzeniem ciężko się najeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Asia tez mi sie ostatnio szarpie przy cycusiu, ale ja wlasnie biore ja do odbicia na ramie i glaszcze po pleckach - ona to lubi wiec jest grzeczna.
A co do spania nigdy nie miala tego uregulowanego, raz spi jak aniolek by nastepnego dnia przyprawic nie o biala goraczke ![]() Dostalam od lekarki witaminy na moje specjalne zyczenie. Ale to jest preparat multiwitaminowy z wit. D2, a nie D3 :-((( Do du..... z ta sluzba zdrowia tutaj. Robimy szybko paszport i chyba jedziemy do Polski.
#196 |
Raczkowanie
|
oj taki tu teraz ruch,ze polapac sie nie umiem!
![]() ejva....wiesz co ja mysle na temat tamtej sluzby zdrowia-wracaj! ![]() ![]() moj aniołek ma 10,5 tygodnia i juz od tygodnia slicznie zasypia ok 21ej i spi i spi...dzis np do 6ej!I to wcale sie nie obudzila- tylko ja ją juz wyciagnelam do cycusia! ![]() z tym "szarpaniem" sie przy piciu mialysmy kilka razy..i zawsze powodem byly pierdki.. ![]() wrzesniowe mamy tez moglyby miec party time ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
Party fajnie by było, ja już nawet włosy farbuję na tę okazję
![]() ![]() ![]() Wczoraj na obiad był krupnik, nawet nie wiedziałam, ze takie pierdy po nim będą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Chaka niezły pomysł z tym zlotem
![]() ![]() ![]() majorkaa, ale Twój aniołek już jest duży, listopadowe mamy uczą się dopiero macierzyństwa a wrześniowe mamy już takie doświadczone ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||
Raczkowanie
|
Oj dziunia3105 musze mojej Zuzi Twojego Kubusia pokazac
![]() Nie dośc ze podobni to tak samo grzeczni. W nocy nie moge na nią narzekac budzi sie przeważnie 2 razy i po jedzeniu szybko zasypia. Gorzej jest rano jak zaspana jestem :/ w dzień tez ladnie spi a jak sie obudzi oglada czarno białe obrazki które jej mamusia wygrukowala ![]()
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Zuzia i Kubuś faktycznie do siebie podobni, fajne maluszki
![]() Boże mój a u nas już słońce prawie zachodzi, ja nie chcę!!! Szkoda, że takie krótkie dni teraz, jeszcze by się gdzieś poleciało, a tu zaraz ciemno będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Jejku dziewczyny, ale slodkie te Wasze pociechy, az milo popatrzec!! Sama sie nie moge mojej niuni doczekac, ale do terminu mam jeszcze 4 tygodnie... Ucalujcie ode mnie Wasze Skarby i niech Wam zdrowo rosna. Gratulacje!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
No to i ja wkleje mojego babelka
![]() moj maly tez sie czasami prezy, macha glowka, szaleje przy karmieniu, wywnioskowalam z tych czynow, ze przybieramy wtedy zla pozycje, i szukamy innej. pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
slodkie pociechy
![]() moze trzeba sie do Lex usmiechac, zeby wpisala nowe mamy i daty narodzin na pierwszej stronie watku? Dziuniu - mi nie pozwolono karmic przez nakladki, bo moze to powodowac zanik odruchu ssania. ale jak widac co polozna to inne teorie. szczegolnie w zakresie karmienia piersia... Majorka - no jakos w ciazy bylam bardziej zadowolona z opieki zdrowotnej niz teraz, moze dlatego ze moja ciaza byla standardowa i nie mialam okazji sie przekonac co to za konowaly ![]() Wybralam sie ostatnio do fryzjera i to byl moj pierwszy raz kiedy zostawilam Asienke tylko z tata. wszystko bylo super tylko przygotowalam im dwie butle po 100 ml myslac naiwnie ze to im starczy na dwa karmienia a oni to zezarli za jednym zamachem. to niestety wada piersi - tak naprawde to nie wiem ile mala zjada. a w ogole to zlapalam jakies przeziebienie i boje se coby Asienka sie ode mnie nie zarazila ![]() buziaki ![]()
#205 |
Wtajemniczenie
|
A moje dziecko ryczy i ryczy i ryczy i nic nie pomaga (kolki nie ma). W zasadzie to wrzeszczy jakby ją ze skóey obdzierali
![]() Powoli na słowo "nakarmić" blady strach na mnie pada... staram się nie denerwować bo wiem że to tylko może prowadzić do zaniku laktacji ![]() Myślicie że powinnam zgłosić się gdzieś po jakąś "profesjonalną" radę? Chyba będę wyć razem z nią! |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Carya a może jednak to są kolki? czy zdarza się to co wieczór, czy tylko czasami? Mój pierwszy syn miał kolki i tak to właśnie wyglądało, że szalał każdego wieczoru i nic nie pomagało, a na widok piersi dostawał jeszcze większego szału
![]() ![]() Pozdrawiam i spokoju życzę ![]() Ps. Mój dzisiaj przespał cały dzień i teraz też śpi, ech żeby tak zawsze było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Ejva ja już pisałam prywatnego posta do Lex kilka dni temu, żeby uzupełniła liste i cisza
![]() Przez te nakładki chce karmic dopóki brodawki mi się nie zagoją, a Kubuś ssie przez nie super przez co wyrabiają mi się brodawki ![]() Carya trzymaj się dzielnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Matko, jaka tu cisza!
![]() Co tam słychać Carya? Jak maleństwo? Mój Filip śpi jak zaczarowany, (tfu tfu żeby nie zapeszyć) choć po wczorajszej pizzy, którą się obzarłam niemiłosiernie, ma pierdziawki ![]() Ściągnęłam mu fajną muzykę od mam styczniowych, słucha z otwartą buzią i śmieje się w głos, fajna muzyczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Moja Asienka zapatrzona w karuzelke wiec mozna popisac
![]() Carya - ![]() Moje przeziebienie mija i na razie nie widac zeby Asie to w ogole ruszylo. Cale szczescie - tylko sie nalykala moich przeciwcial z mleczkiem ![]() ![]() ![]() Moze Lex ma przerwe od interentu? Moze jak sie nie odezwie mozna MAriqe poprosiic o pomoc? Chyba sie nam Lex nie obrazi za grzebanie w jej postach, o ile to w ogole mozliwe....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.