|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Całkowity zakaz palenia w miejscach publicznych ,w Polsce od 2007 roku
Tak właśnie myślałam,bo w tym roku chyba nie ma klęski urodzaju,jeśli o śnieg chodzi
![]() ![]()
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
jeszcze się okaże, że papieros to jakieś zło wcielone
![]() no ale czy tak nie jest ![]() Jest niebezpieczny podczas jazdy samochodem oraz wszelkimi innymi pojazdami, może nam wypaść i poparzyć nas a przez to możemy spowodowac kolizję, że już nie wspomnę o benzynie w aucie, autobusie ![]() Truje ludzi, wywołuje różne choróbska, jeśli nie bezpośrednio to przyczynia się do. Skutecznie utrudnia ludziom życie, także to towarzyskie ![]() Psuje zęby ( ło ho i to jak), zęby też żółkną. Palacz śmierdzi, gdy jest ciepło to jeszcze ujdzie ale gdy nasiąknie takie ubranie to Panie Boże chroń! Otępia,wręcz ogłupia, palacz nawet gdy ma śmietnik obok siebie to i tak wywali niedopałek na ziemię.Zadziwiające. Jednym słowem, ten kto wymyślił papierosa, chyba nie do końca dobrze to przemyślał. ![]() zapomniałabym, zaśmieca środowisko ![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
uwierz mi, jesli naprawdę kochasz, to papierosy nie będą stanowić najmniejszego problemu.
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Nie wierze. Milosc nie ma z tym nic wspolnego.
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sobie jeszcze pomyśle o odkasływaniu flegmy zalegającej w płucach, po 20 latach palenia to jeszcze bardziej mnie odrzuca...
![]() |
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
jestem calkowicie za zakazem. lekarz polecil mi nawet zmienic miejsce pracy z powodu palaczy ( na korytarzu przed moim biurem - panie i panowie wychodzili sobie na dymka)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
oczywiście, że się nie pogniewam.Podpisujcie sie ile chcecie, wszak myślimy tak samo
![]()
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam też jestem za zakazem, ale podpisuję się pod wypowiedzią Belci
![]() Nic dodać nic ująć.
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kropka75, sorry, ale ja tez mam stycznosc z medycyna i na zajeciach z patofizjologii mowiono mi, ze osoby, ktore sa palaczami biernymi sa bardziej narazone na choroby pluc niz sami palacze. Organizmy zwyklych palaczy, jakoze maja ciagla stycznosc z substancjami znajdujacymi sie w papierosach, z czasem wytwarzaja specyficzne mechanizmy obronne (chociazby odkrztuszanie flegmy, ktora zapobiega przenikniu substancji trujacych do organizmu). Bierni palacze tych czynnikow nie maja, bo "nie maja po co", nie truja sie przeciez regularnie. Wentylacja tez nic nie pomoze bo wentylacje czesto sa do d***. Mimo wentylacji w klubach, gdy przychodze do domu to cala niemilosiernie cuchne. CZasem kilkukrotne mycie wlosow nic nie pomaga, bo i tak smierdza dymem. Dlatego tez modle sie o jak najszybsze wprowadzenie tego zakazu ![]()
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moi wykladowcy by Ciebie wysmieli. Tylko tyle napisze ![]()
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Popieram ten zakaz całkowicie. Niestety u mnie w pracy palą dwie osoby i mają w d... resztę niepalących, a nic nie można im zrobić bo obydwoje są akurat szefami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle ,to styczeń już się prawie kończy i słychać coś o tym projekcie dalej? Chyba wody w usta parlamentrzyści nabrali ,jeśli o to chodzi ![]()
![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Jetem na tak. Od dymu papierosowego robi mi się słabo.
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
POPIERAM!
Niech sobie pala w swoich domach i trują swoich bliskich,a nie wychodzą na klatkę i zasmradzają ją.Prawdziwą plagą sa też palący na przystankach. Papierosy to nałóg,ale chyba nikt palących nie zmuszał do zaczynania palenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Jestem jak najbardziej ZA
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio szłam ulicą i jakiś koleś dmuchnął mi centralnie w twarz dymem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Popieram! Zakaz palenia! (najlepiej niech wszyscy rzucą palenie
![]() Szkoda tylko że jak wszyscy wychodzą na papierosa (bo u mnie też sie nie pali) to ja zostaje sama, mam wrażenie że cos mnie omija ![]() Całowanie się z palaczem - ja sie z TŻ nie całuję jak palił, okropnośc. ![]()
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dla Ciebie brawa za refleks ![]()
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo niby dlaczego Ty masz pracować,gdy inni wypoczywają a płacą wam tak samo ![]() Tak po kilka paierosów dziennie-w przeliczeniu na minuty,następnie godziny i dni -to niezłe wakacje by się zebrały.Przez jakiś czas w Hiszp. nawet niepalący domagali się rekompensaty,ale jak na razie to ucichło. Dla odmiany niektórzy pracodawcy nie pozwalją na wyjście na papierosa.
![]() |
![]() |
#206 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać tej pani nie przeszkadzało to aż tak bardzo... A zmusić do niepalenia nikogo nie możesz. Sprzedaż papierosów tak jak i alkoholu, jest u nas legalna. Mało tego - przynosi spore zyski budżetowi. Cytat:
![]() Tak, ja myślę tak jak piszę, szkoda tylko, że Ty co innego czytasz... Nie wiem ile masz lat, ale chyba byłby czas najwyższy zrozumieć, że za swoje życie i zdrowie odpowiadamy sami. A obwinianie za to innych jest niepoważne i jest tylko zrzuceniem z siebie odpowiedzialności, czyli bardzo dziecinnym zachowaniem. I niestety odpowiada zachowaniu palaczy: "o ja biedna, ja niepaliłam ileś tam, zapaliłam, bo mnie Y wkurzyła, to przez nią znowu palę... buuu taka jestem nieszczęśliwa..." Najczęściej spotykana argumentacja, dlaczego ktoś znowu pali. To nigdy nie jest jego wina. Cytat:
A tej pani nikt nie chroni, a nawet gdy będzie przepis o osobnych knajpach dla palących i nie, i ona się zatrudni w lokalu dla palaczy - znowu napiszesz, że MUSI tam pracować, a palący w tym wydzielonym lokalu ją zabijają... Dyskusja nie ma sesnu. A jakie sidła? Bo jest ustawa? Nie rozśmieszaj mnie. I ten mądry, który ją wymyślił będzie to egzekwował? Wiesz gdzie on ma przestrzeganie tej ustawy? W portfelu, bo za parę głupich tekstów o tym dostał naście tysięcy i zaciera ręce. A całą resztę ma... w głębokim poważaniu. Przeceniasz mądrość ustawodawców, kochana. ![]() Cytat:
![]() Mało tego, to nawet nie powoduje ograniczenia palenia. Osoby dużo palące napalą się w domu przed i po powrocie tak, że w sumie wyjdzie na to samo. ![]() A jeśli zakaz palenia w knajpie zmniejszy ilość palaczy, to dlaczego nie zrobił tego zakaz palenia w pracy, w szkole? Palisz w szkole na lekcjach? W kinie? W pracy przy biurku? U lekarza w poczekalni? Chyba nie. To dlaczego akurat niepalenie w knajpie ma Ci pomóc? ![]() Owszem, było się. Na dyplomie ma bdb. ![]() Cytat:
![]() ![]() Kochanie, możesz sobie domniemywać co chcesz, dyplomu Ci skanować nie będę, bo mi lata Twoje domniemanie. Sorry za szczerość, ale na bezczelne teksty o tym kto kogo by wyśmiał, nie czuję się zobowiązana do grzecznej odpowiedzi. ![]() Tobie się kłania za to brak zdolności rozumienia tekstu czytanego. Pokaż mi mój tekst, gdzie napisałam, że palenie jest zdrowe, albo że bierne palenie nie wpływa na ludzi. Bardzo Cię proszę - znajdź taki cytat. ![]() Bez względu na to jak to działa, nikt nigdy nie stwierdził, że ta pani zmarła z powodu pracy w tym pubie. Rak rozwija się latami, mogła być chora dużo wcześniej, mogła zachorować potem albo w trakcie pracy tam - nie ma na to wyników, nie ma badań, nie ma żadnych wiadomości. Jeśli nie stwierdzili tego lekarze w wyniku przeprowadzonych badań - Ty nie masz prawa wyrokować w tej kwestii. Wasza "pewność" i "niepodważalna wiedza" że było właśnie tak, a nie inaczej przypomina działania ogranizacji na rzecz walki z nadprzyrodzonymi mocami w XV i XVI wieku - jak krowa nie dawała mleka i baba X wskazała sąsiadkę Y to się ją wrzucało do kadzi z wodą, bo wina była niezaprzeczalna. Ewentualnie zostawała uniewinniona, gdy się utopiła, bo wiadomo, że czarownice unoszą się na wodzie siłą swej mocy... ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2007-01-20 o 13:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
A w temacie - jestem za całkowitym zakazem palenia na ulicach i w obiektach publicznych.
Wk... mnie gdy troje palaczy stoi pod daszkiem na przystanku, a reszta ludzi na zewnątrz w lejącym deszczu - taki widok miałam wczoraj. ![]() I nie rusza mnie to dlatego, że akurat od jakiegoś czasu nie palę, wpieniało mnie to zawsze i wszędzie. Wk... mnie ktoś kto idzie ulicą i trzyma w ręce fajkę, nie patrząc czy kogoś nią dotknie czy nie, w nosie mając, że może komuś przypalić torebkę czy zrobić dziurę w spódnicy. Masakra... I miejsca publiczne - zadymione klatki schodowe i korytarze w Urzędach, szpitalach, w blokach doprowadzają mnie do pasji. Mój sąsiad idiota np. Jak wyjdzie zakurzyć to czuć kilka pięter w górę i w dół. I nic nie daje, że otwiera okno, bo na zewnątrz nie wychodzi - zimno mu przecież. A jak skończy to nie czeka aż się wywietrzy, tylko wraca do pachnącego domku. A z drugiej strony - pewne zakazy nic nie dadzą, jestem tego pewna. U mnie np. jest zakaz palenia na klatkach schodowych. I co? I nic. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie "kochaniuj" mi tu bo nie jestem Twoim "kochanie". Te slowa zarezerwowane sa tylko dla wybrancow. Ty do nich nie nalezysz... Jesli klania mi sie brak zdolnsci rozumienia tekstu czytanego, to Tobie moge zarzucic brak zdolnosci wypowiadania sie... ![]() Cytowac powtornie nie bede... Owszem, zgodzic sie moge z tym, ze rak rozwija sie latami i bynajmniej po dwoch latach pracy w pubie nikt na raka nie zachoruje bo to nielogiczne. Ale logiczne jest i uczono mnie tego na zajeciach, ze to przyczyn raka pluc zaliczyc monza palenie papierosow badz dlugotrwale przebywanie w zadymionych pomieszczeniach. To tak jak wplyw przewleklej niewydolnosci nerek na nadczynnosc tarczycy. Jedno bierze sie z drugiego. Skad wiesz, ze za pare lat lekarze nie orzekna, ze za raka jelita wplyw ma dym tytoniowy? ![]() A dzis w TV ogladalam spot reklamowy informujacy, ze co roku 19000 ludzi na swiecie umiera od dymu tytoniowego. Ale sa to ludzie niepalacy... Skads te informacje musialy byc wziete. Watpie by byly to informacje wyssane z palca... ![]()
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dziwo przez te wszystkie strony Ty czepiasz się mnie i moich postów od A do Z. Teraz nagle piszesz to samo co ja kilka dni temu... Nawet nie chce mi się dalej ciągnąć tematu. Zwłaszcza, że poziom dyskusji dawno spadł poniżej ogólnie przyjętych norm. ![]() Ps. Ty studiujesz? I tego zachowania, typu wywalony do obcej osoby jęzor, na studiach Cię uczą? Bardzo dojrzałe. ![]() Ostatni mój wpis w tym temacie. Są tu inne podfora, gdzie takie zachowania są niedopuszczalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Kropko75 prawda jest taka,że posiadanie dyplomu o niczym jeszcze nie świadczy.
Z tego,co pamiętam to na stadionie XXX-lecia można (było?) kupić co kto chce.W tym dyplomy wszelkiej maści i inne dokumenty . ![]() Co do Twojego postu 206 nie ustosunkowuję się,bo dyskusja na tematy,które cytujesz toczyła sie tak dawno temu,że już nie pamiętam o co tam biega.A czytać powtórnie całego wątku-nie zamierzam ![]() I nie wiem,dlaczego uważasz,że wszystkie się Ciebie czepiamy ![]() Czy to już cytować i dyskutować nie można ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.