|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Henna brwi...
Czyli jaką mniej-wiecej powinnam robić? Całe opakowanie z 3-4 kroplami wody? Zwykle dzielę sobie opakowanie na 4-5 razy. Wtedy daję jedną kroplę wody utlenionej.
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
No juz jestem po pierwszej hennie hehe
. Jestem bardzo zadowolona, kosmetyczka doradziła mi brąz, wyszedł trochę za ciemny, teraz czyli prawie 3 tygodnie po hennie brwi wyglądają idealnie. Na razie będę regularnie chodzic do kosmetyczki, kiedyś może sama się skuszę sobie zrobic henne. PS. Dela Paji może powinnać spróbować grafitowego koloru? Powinien pasować do czarnych włosów i długo trzymaj farbę... Pozdrawiam
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzielę opakowanie na 2 części i każdą mieszam z 2-3 kropelkami wody utlenionej. Najprawdopodobniej wychodzi ci za słaby roztwór henny. I stąd te dziwne kolory. |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuję Wam za pomoc. Teraz tylko do sklepu po nową hennę i do dzieła! Ściskam gorąco.
|
|
#185 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#186 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Henna brwi
ehh dziekuje
, jestescie super doradczyniami :d.
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: henna na rzęsy- pomaga czy szkodzi???
Ja robię sobie hennę na rzęsach praktycznie na każde wakacje, urlopy i wyjazdy.Jednym słowem zawsze wtedy kiedy nie będę miała możliwości ani chęci na malowanie rzęs, i absolutnie nie zaobserwowałam aby stan moich rzęsek się pogorszył
|
|
|
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
jeżeli henne nie wykonuje sie zbyt często to nie szkodzi
ogólnie powinno sie ja wykonywac co 3 tygodnie! henna zawiera wode utlenioną a ta z kolei zbyt często stosowana może doprowadzić do wykruszania się włosków
|
|
|
|
|
#189 |
|
BAN stały
|
NIEUDANA HENNA_pomocy!;)
Hmmm..no wiec tak: niedlugo wybieram sie do chlopaka na wakacje, a dzis wpadlam na pomysl zeby sie zrobic na bostwo
Udalam sie do koszmetyczki, maniure, pedicure, depilacja brwi i henna na brwi i rzesy...po zmyciu henny zobaczylam w lusterku KRUCZOCZARNE brwi, ktore przy mojej cerze i jasnych wlosach wygladaly jak namalowane markerem |
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: NIEUDANA HENNA_pomocy!;)
woda utleniona 3% lub he he popiół z papierosa i trzeć lub spirytus i też trzeć
|
|
|
#191 |
|
BAN stały
|
Z tym tarciem, to moze jeszcze papier scierny?
Czy woda utleniona da dobry efekt? Bo chyba wole juz czarne brwi od zoltych
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
gruba warstwa kremu bardzo tłustego troszeczkę rozjaśnia, delikatnie ale zawsze coś
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
więc jako kosmetyczka powiem tak : z 1 strony "uczernia" ale z 2 zawartość wody doprowadza do odbarwiania sie naturalnego koloru rzęs.
|
|
|
|
|
#194 |
|
BAN stały
|
nalozylam
jezeli po zmyciu nawet nie bedzie efektu, to poki co biale ok kremu rzucaja sie mniej w oczy niz czarne dzieki dziewczyny, ale czekam na jeszcze ,jesli ktos ma jakies doswiadczenie
|
|
|
|
|
#195 |
|
Przyczajenie
|
przetrzyj czymś z alkoholem, wysusz a potem nałóż warstwę oleju mineralnego (nie pocieraj tym skóry - tylko włosy), susz suszarką, potem szampon (najpierw) i woda. zwykle używa się takiego sposobu do ściągnięcia henny z włosów. jedyny problem, że nie jestem pewna jak zadziała to na "czarną hennę" - piszę w cudzysłowie bo czarna henna nie istnieje... tak na marginesie to radziłabym z niej zrezygnować (szkodliwe PPD). możesz używać indigo mieszanego z czystą henną, ale tego też generalnie nie zaleca sie do farbowania rzęs i brwi. powodzenia!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Nic tak nie pomoże jak pianka do golenia, depilacji, tylko taka, która nie usuwa włosków oczywiście tylko ta co ułatwia golenie, może być męska, wręcz najlepiej
|
|
|
#197 |
|
BAN stały
|
wyprobowalam juz prawie wszystko .dzieki
ale macie cos jeszcze? to juz jutro ,a ja brwi sa nadal bardzo ciemne ;( wrr..juz chyba nigdy nie dam ich dotknac zadnej kosmetyczce!
|
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
miałam kiedyś tak samo
, mało co nie zabiłam kobiety, która mi to zrobiła. U mnie sprawdził się sok z cytryny |
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
a nic Ci się nie rozjaśniły?? nic a nic?a masz może jakiś preparat z kwasem w domu? sproobooj zrobić maseczke z 2 aspinym bajera, dodaj naturalny jogurt i polooż na brwi. kwasy bha lekko rozjaśniają skórę , sproobooj może coś się rozjaśnią.nie używaj tylko brazowej henny teraz
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Delikatnie raz lub dwa przetrzyj brwi wacikiem nasączonym woda utlenioną- ja tez ostatnio miałam taki problem i ładnie kolor sie rozjaśnił /nie zrobiły się żółte/. Tylko nie trzyj mocno.
|
|
#201 |
|
BAN stały
|
[COLOR="DarkOrchid"]Już dziś wyjazd
Po pierwsze chciałam Wam bardzo podziekowac zaraz ide je przetrzec jeszcze woda utleniona.P.S.Dopiero ostatnio znalazlam podobny watek na forum,nie chcialam sie powtarzac [/COLOR] |
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
ale powoduje kruszenie??
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
ja np. tuszuje rzesy brazowym tusem bo mam niebieskie oczy i jakos czarny zbyt agresywnie wtedy wyglada... a kosmetyczka zmieszala mi czarna henne z brazowa i wyszlo super
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Rzęs nigdy nie barwiłam bo się bałam, że sobie zaszkodzę, jakoś sama nie potrafię dobrze nałożyć henny na rzęsy.
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
ja czesto farbuje rzesy henna i nic takiego mi sie nie przytrafilo
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam że dopiero odpisuje, ale nie zauważyłam wczesniej Używam tylko czarnej henny
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
wykruszanie popewnym czasie także,ale nie takie jakie macie na myśli no chyba że ktoś ma naprawdę baardzo słabę rzęsy, bo skoro "zrywa" barwnik z włosków to stają się one delikatniejszei mogą się łamać, ale raczej w kierunku właśnie łamania.
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
mozna henną zagęścić brwi. są dwa sposoby na to przy użyciu barwnika , poprostu przyciemnić włoski, lub namalować na skórze taki rysunek , wypełnić ubytki.
Dela Paji a myslałaś nad makijażem permanentnym? albo kredką maluj.wiesz, barwik okłada się naokoło włosa i jednym trzyma się dłużej , innym krócej. |
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram! To idealny sposob!
Pozdr
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
...::
blabobla:::... ja też czasami nakładam kilka razy no max 2 (szczególnie jak kobitka jest pierwszy raz na hhennie nie nie wie do końca jak chce mocno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

. Jestem bardzo zadowolona, kosmetyczka doradziła mi brąz, wyszedł trochę za ciemny, teraz czyli prawie 3 tygodnie po hennie brwi wyglądają idealnie. Na razie będę regularnie chodzic do kosmetyczki, kiedyś może sama się skuszę sobie zrobic henne.

Udalam sie do koszmetyczki, maniure, pedicure, depilacja brwi i henna na brwi i rzesy...po zmyciu henny zobaczylam w lusterku KRUCZOCZARNE brwi, ktore przy mojej cerze i jasnych wlosach wygladaly jak namalowane markerem
Czy woda utleniona da dobry efekt? Bo chyba wole juz czarne brwi od zoltych
MIŁEGO DNIA
;( wrr..juz chyba nigdy nie dam ich dotknac zadnej kosmetyczce!
, mało co nie zabiłam kobiety, która mi to zrobiła. U mnie sprawdził się sok z cytryny
blabobla:::... ja też czasami nakładam kilka razy