|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aborcja - List otwarty do Władz RP
Cytat:
Pierwszy odnośnik, który się pojawi też jest ciekawy. Kiedyś był artykuł dotyczący zależności między obraźliwymi słowami, a tego, co pojawia się w googlach. wiem, że nie tego dotyczy dyskusja. to tak, na marginesie ![]() |
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie słyszałam i w sumie mogę się dowiedzieć,czemu nie
.
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisałam
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
oto link:
http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34185,3705962.html to się dzieje w Afryce, a my jestesmy w Polsce.. moim zdaniem obecna ustawa jest dobra |
|
|
|
|
#186 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mam dwa "ogłoszenia", dostałam mailem w prośbą o rozpowszechnienie.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Zastanawiam się, czy nie zrobić z tego osobnego wątku, żeby więcej osób przeczytało...
Drugi mail: Cytat:
|
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#189 |
|
po prostu Em :)
|
ciekawi mnie, jakie masz zdanie na temat aborcji po gwałcie.
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Na temat aborcji wypowiadałam się w wątku jej poświęconym.Jeśli jesteś ciekawa mojego zdania-zapraszam do jego lektury .
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem naprawdę zszokowana pomysłem o całkowitym zakazie aborcji!
W jednym serwisie informacyjnym usłyszałam wypowiedź ginekologa, który rzekł : "proszę zapytać panów w rządzie ilu z nich wychowało takie dzieci, które rodzą się z poważnymi uszkodzeniami: bez nóżek, rączek, nie których organów wewnętrznych". Kiedy słyszę odpowiedzi posłów "Nikt nie ma prawa decydować o życiu drugiego człowieka", to pytam się :Kto ma prawo, decydować o naszym (kobiet) życiu?! Słyszałam też że jeśli ta ustawa wejdzie w życie będziemy jedynym państwem w Europie z takim zakazem! Oni kompletnie nie myślą życiowo! Kobieta która podejmuje decyzje o aborcji, nie dokonuje jej ot tak:hop siup, lece usunąć dzieciaka, bo po co mi on... Ale to naprawdę jest poważna decyzja, bardzo często wymuszona przez życie, sytuacje materialną. Nie mówiąc już o takich sytuacjach jak gwałt, czy też zagrożone życie! Dlaczego jakaś banda idiotów ma decydować o tym, że w imię własnego zdrowia i życia; czy też zdrowia i życia dziecka, muszę urodzić! Albo też po tak traumatycznym przeżyciu jak gwałt, który jest zdeptaniem i upodleniem kobiecości w każdym calu! Jak oni wogóle mają sumienie o czymś takim decydować?! Zawsze uważałam, że kobieta ma totalnie przerąbane w życiu! I znowu, nasz los ( bo nie wiadomo co każdą z nas w życiu spotka...odpukać) jest w rękach mężczyzn...
|
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam sie z Toba.. dobrze to ujelas..
ehh
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile mnie pamięć nie zawodzi,to nie przypominam sobie,aby w Polsce w ubiegłym roku był zamach stanu i władza została przejęta siłą . Ciekawe,że teraz wększość tak mówi-a ktoś na nich głosował .A teraz wszyscy umywają ręce .
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kiedy wszyscy sa przeciwni naszej władzy? Sama się wybrała?
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
ja popieram w 100% całkowity zakaz,bym była szczęsliwa jak by ta ustawa weszła
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybys miała dwójkę dzieci i twoje zycie byłoby zagrożone z powodu ciązy,jesli nie mogłabys jej usunąć i osierocilabys te dzieci też byłabyś szczęśliwa? Ręce i wszystko inne opada.
|
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
bym nigdy nie zabiła dziecka,jak by było zagrożenie ja wolałabym umrzeć i dać dziecku życie...fakt bym zostawiła 2dzieci ale bym dała zycie niż je zabrać...wszystko w rękach Boga to on decyduje ja jestem wierząca i Bogu się potporzątkowałam i to On kiedyś mi wynagrodzi jak coś...każdy ma inne zdanie więc ja też mam swoje ale innym nie zabraniam to będzie ich życie a nie moje
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami czytając takie wątki, mam wrażenie, że przeciwniczki aborcji piszą tak, jakby ktoś im narzucał usunięcie ciąży w danej sytuacji. A przecież nie chodzi o to, żeby zmuszać matki do zabiegu, ale o to, żeby dać im wybór. Dlaczego to politycy mają decydować o tym, czy ważniejsze jest życie dorosłej kobiety czy nienarodzonego "dziecka"? Bardzo często pada argument odnośnie tego, że kobieta nie ma prawa decydować o życiu płodu. Z jakiej więc racji, tak chętnie oddaje się prawo decydowania o życiu matki osobom, dla których np. ciąża z zagrożeniem życia kobiety to czysta teoria?
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla niektorych kobiet ciaza jest zagrozeniem zycia i jesli jej nie susuna to nie dosc, ze one same umra, ale i nie urodza dziecka, bo ono umrze razem z nim.Rowniez jestem wierzaca i jestem przeciw aborcji, ale nie w kazdym przypadku i Twoja argumentacja wydaje mi sie po prostu dziecinna. Patrzysz ze swojej perspektywy. Spojrz z perspektywy innych.
|
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
podpisałam
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Podpisałam -6028. Jestem za pełną swobodą kobiet w ich decyzji dotyczącej aborcji.
Ps: Jak czytam wypowiedzi typu "wszystko w rękach Boga" to ciarki przebiegają mi po plecach...brrr... |
|
|
|
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#205 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie na to,włos sie jeży na głowie.
Jednak niektórym kobietom nie wolno dawac zbyt duzej swobody bo sa po prostu bezmyslne!!ze nie wspomne o lekarzach.Jakby taka pipka jedna z druga nie mogla juz donosic te 2 miesiace i oddac![]() http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=289514 |
|
|
|
|
#207 |
|
Konto usunięte
|
Pani Bess,trzeba to pokazac Fresie.
Straszne... |
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Twoja wypowiedzią w 100%. Czytając niektóre wypowiedzi, mam wrażenie, że żyjemy w różnych światach i w odległych od siebie epokach... |
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiscie podpisalam.
Nie zgadzam sie, by jacys faceci z LPRu decydowali o tak intymnych sprawach mojego zycia. Wystarczajace zmieniają je na niekorzyść. Nie jestem za aborcja w kazdym wypadku, ale uwazam, ze jesli ciaza, porod zagrazaja zdrowiu badz zyciu kobiety, czy zostala ona zgwalcona to nikt nie ma prawa jej skazywać. Powinna miec wowczas wolny wobór. A LPR mysli ze da becikowe i rozwiaze tym wszystkie problemy z jakimi borykają się matki czy powiedzmy ogolnie rodzice. Trafia mnie jak czytam czy słucham wypowiedzi tych naszych "mozgow" politycznych...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

Ciekawostka 

.A teraz wszyscy umywają ręce .

Jednak niektórym kobietom nie wolno dawac zbyt duzej swobody bo sa po prostu bezmyslne!!ze nie wspomne o lekarzach.Jakby taka pipka jedna z druga nie mogla juz donosic te 2 miesiace i oddac