![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trening HIIT
Hehe,ja też jestem rannym ptaszkiem
![]() ![]() ![]() Za to około 19 chce mi się już spać ![]()
![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
no to podziwiam, ja wstac o 5 bym mogla bo nawet lepiej sie wstaje niz np o 8 ale ta swiadomosc ze przeciez moge jeszcze pospac ...
![]() Za to mi sie chce spac zawsze ok 14-15, typowe miejsce na sieste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
BAN stały
|
Czy moze mi ktoś też przesłać trening na PW? Będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Witajcie. Chcialabym zaczac trenowac HIIT aby zredukowac tkanke tluszczowa i chcialabym aby i dieta mi w tym pomogla (a wlasciwie przede wszystkim dieta) dlatego mam prosbe do Pingwina, Midi i innych madrych dziewczyn o przyjrzenie sie mojemu planowi zrzucania fatu
![]() Moge trenowac tylko i wylacznie rano, praktycznie zaraz po przebudzeniu a zatem: 1.Odzywka wysokobialkowa (jaka bylaby najlepsza i czy ma byc jej np.25 gram?) TRENING SILOWY Z UZYCIEM HANTLI POZNIEJ TRENING HIIT (lepiej trenowac jeden dzien silowy a na drugi hiit czy mozna polaczyc to w calosc?) 5x w tygodniu 2.Odzywka wysokobialkowa zaraz po treningu (25 gram) 3.jablko, kromka chleba pelnoziarnistego, 120 gram chudego twarogu,warzywa 4.120 gram chudego miesa lub drobiu lub ryby, warzywa 5.2 lyzki ryzu brazowego, 2 jajka, warzywa 6.120 gram chudego twarogu (przed snem) Wiem, ze nie ma w tym zestawie NNKT, ale naprawde nie znosze smaku oliwy z oliwek, oleju lnianego itp. dlatego chce nabyc w kapsulkach. Co polecacie i ile mam tego brac? Chodze spac ok.2 w nocy, czy mam ten twarog wcinac ok 1 w nocy ![]() W posilku 5 pozwolilam sobie na ww, bo conajmniej do 22 godziny jestem w ruchu, wiec to chyba nie jest wielki grzech, jak myslicie? Czy w dni beztreningowe zamienic sniadanie z posilkiem przed snem czyli na sniadanie chudy twarog przed snem odzywka 25 gram? Przepraszam za taka ilosc pytan, ale jak juz sie decyduje na odchudzanie to chce to zrobic trwale i bez bledow, bo juz mam doswiadczenie z jojo i nie chce powtorki z rozrywki. Z gory Wam dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ile warzysz i nie wiem czy kaloryczność diety jest odpowiednia, zwróc na to uwage powodzenia ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
A jak wg Was najlepiej robić ten trening na orbitreku
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Pingwin, wielkie dzieki za odpowiedzi.
![]() Sprobuje zastosowac sie do Twoich rad, choc przelkniecie oliwy nie bedzie latwe (ale jak trzeba to bede wcinac te oliwe na zmiane z orzechami) Rzeczywiscie ten silowy 5x w tygodniu to chyba lekka przesada, zrobie tak, ze bede go cwiczyc 3 razy w tygodniu a hiit 2 razy w tygodniu w dni wolne od pracy, 2 godziny po posilku. Chodzenie spac przed 1 w nocy niestety odpada, bo pracuje wlasnie do 1, ale zazwyczaj przesypiam 8 godzin na dobe, wstaje ok 10 rano. Tego wiec na razie zmienic nie moge, ale od wrzesnia zmieniam prace ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
czy ja też mogę prosić o ten zachwalany trening na PW?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
Wysłałam
![]()
![]() |
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
Pingwinku - "35% kalorii w diecie powinno pochodzić z tłuszczu przy stosunku 1:1:1"
W tym 1:1:1, chodzi o tłuszcze nasycone / wielonienasycone / jednonienasycone ? Dobrze rozumiem? A w posiłku jak przyjąć stosunek białka do tłuszczy? 2:1, czyli 2x więcej białka? ![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
na 10 PŻ tak, ale to nie jest zasada ogólna, tylko zasada tej konkretnej diety
![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() I czy ja tez moglabym prosic o przeslanie tego treningu na PW? A wogole jak u Was wyglada HIIT? Jak samopoczucie, efekty? Z gory dzieki dziewczyny za odp
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
może w dniu z hiit robić powolne aeroby, tylko siłownia w inny dzień
7 minut to mało, hiit powinien trwać 20 minut tylko nparawdę bardzo intensywny prawie na 100 HRmax moze trwać 5
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
*sportaddict*
|
Pingwinie, a pilates?
Lepiej jako rozgrzewkę do HIIT'u czy po nim - wtedy lepiej będą się rozciągały rozgrzane mięśnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
vadi jak po hiit masz sile na cokolwiek innego niż leżenie na podlodze, to to nie był hiit
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
*sportaddict*
|
Ale pilates o ktorym mysle wykonuje sie na lezaco i nigdy mnie nue meczyl
![]() Czyli lepiej zwiekszyc intensywnosc interwalow niz dodawac cos ekstra? Bo z tego co czytam wiele dziewczyn na tym nie poprzestaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
zwiększać intensywność interwałów
większość dziewczyn nie ma też efektów
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
*sportaddict*
|
aha, ok ;D
dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Czy HIIT można wykonywać 3x w tygodniu, czy 2x wystarczy?
Dodam, że na razie mam dosyć słabą kondycje i ćwiczę tak: 30 sek. 100% Mhr (sprint) 1,5 minuty 60% Mhr (trucht) 4 minuty marszu W sumie 6 minut, powtarzam 4x - 24 minuty Czy taki trening ma sens? Myślałam o wykonywaniu go 3x w tygodniu i oczywiście zwiększaniu co tydzień długości poszczegolnych biegow. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Ja mam jedno pyt co do HIITu. Czesto pisalyscie, ze taki przykladowy trening HIIT moze skladac sie z dwoch minut szybkiego i 2 minut wolnego biegu. Więc mam biegac maksymalnie szybko az przez dwie minuty ? (no bo chyba ta czesc szybka to musi byc robiona ma maksie z tego co czytalam). 2 minuty takiego naprawdę ostrego sprintu to prawie nie wykonalne :P Cos zle zrozumialam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
musisz tak rozlożyć siły żeby zrobić te 20 minut hiit
im dłuższy interwal tym wolniejsze tempo maxymalne sprinty to się robi przy długości interwału na poziomie 15-20s
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Jeżdżę na rowerku 2minuty normalnym tempem (32/33km/h
![]() ![]() I tak 20minut... Czy to jest HIIT?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
jeżeli ten trening Cie meczy, masz przyspieszone tętno to tak
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
No to w takim razie ja czegos nie rozumiem. Cały trening dzielimy na dwie czesci. I czy ta czesc szybka musi byc non stop na maksie? (przeciez to niemozliwe, bo sama napisalas, że sprinty trwają 15- 20 s). Jeśli mam słabszą formę i będę robiła dłuższy interwał to automatycznie nie będę wtedy biegła z całych sił, tylko w miare szybko. Więc czy pomimo tego, że nie bede biec sprintem czy ten trening bedzie efetywny? Moze troszke zamotałam, ale mam nadzieję, że mnei rozumiecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
A czy ktoś mógłby, tak maxymalnie "łopatologicznie" wytłumaczyć mi jak trenować HIIT na orbitreku?? Bardzo ładnie proszę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
ehe przecież to logiczne: im dłuższy interwał tym wolniejsze tempo, zawsze starasz sie dać z siebie na treningu 100%
zaczyna sie od dłuższy i wolniejszych interwałów i stopniow sie je skraca i zwiększa tempo nie porownuj tempa w interwale 15 s do tempa w interwale 120s tylko zawsze rób tak szybko jak sie da w danym pzredziale czasowym i takie trening jest bardzo skuteczny nati na orbitreku robisz hiit tak jak na kazdym innym sprzęcie, a jak sie robi hiit - wystarczy przeczytać ten wątek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.