![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Re: Zmarszczki mimiczne :-[
oj Agato
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam tylko dwie zmarchy, ale mam, nie wmówiłam sobie tego
![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
to niestety chyba uklad miesni, na ktory nic nie mozemy poradzic. ja swoje zmarszczki pod oczami zauwazylam juz w wieku 20 lat! i tak sie zastanawiam, czy zawsze je mialam tylko wowczas zaczelam je zauwazac, czy tez pojawily sie wlasnie wtedy. wokol ust tez mam wyrazne linie... widac taka uroda. pocieszam sie, ze wiele pieknych dziewczyn tez ma zmarszczki gdzieniegdzie, a wcale nie czyni ich to brzydszymi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Zmarszczki mimiczne help!!!
Mam taki jeden problem otoz mam 16 lat, a na czole mam okropnie widoczne zmarszczki mimiczne!!!
Wiem ze ten problem może sie wydawac smieszny, ale one naprawde sa bardzo widoczne. Nawet jak sie usmiecham je widac. Czy są jakies sposoby żeby sie ich pozbyć?? albo zeby nie byly az tak wyraźne? Z gory dziękuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
co na zmarszczki mimiczne u 24(ach to juz tyle:((()-letniej dziewczyny???
ja naprawdę niczego sobie nie uroiłam-mam dość głębokie poziome zmarszczki mimiczne na czole(od unoszenia brwi).ogólnie mam duzo zmarszczek mimicznych-tych uśmiechowych przy oczach,ale one tak mi nie przeszkadzaja..poradźcie co na to czoło???czy na kremy typu botox jeszcze za wcześnie?co wogóle o nich sądzicie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Re: co na zmarszczki mimiczne u 24(ach to juz tyle:((()-letniej dziewczyny???
Marto, zmarszczek raz powstałych nie usunie żaden krem. Kremy "botoksopodobne" to taka sama ściema marketingowa jak inne "cudowne" specyfiki, mogą lekko rozkurczać skórę w trakcie kiedy ich używasz (oczywiście nie w stopniu, który usunąłby całkiem zmarszczki), ale po odstawieniu wszystko wróci do normy. Wiara w ich moc jest dla mnie zadziwająca, ale dowodzi skuteczności reklamy
![]() Poza tym jeśli masz żywą mimikę, zmarszczki będą się chętnie robiły w tych samych miejscach, no ale chyba lepsze to niż kamienna, płaska twarz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Ja też mam 24 (no prawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Mogą, mogą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
wiem,wiem,zmarszczek nie usunę,ale chciałam je choć trochę wygładzić,a z mimiki chyba nie zrezygnuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 20 lat, ale przez to, że noszę okulary i mam wadę wzroku, często marszczę oczy, czoło i unosze lekko brwi. Zauważyłam, że robi mi się 'krecha' ciut wyżej niż połowa czoła. Też zastanawiałm się nad takim albo innym kremem na zmarszczki. Stosowałabym go na czoło i wokół ust (lwie zmarszczki). Macie jakieś pomysły, jaki krem nadałby sie do czegoś takiego?
Pzdr ![]()
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam zmarszczki przy oczach od uśmiechania się i na czole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Witam! może jakies delikatne żele pod oczy, oczywiście przeznaczone dla "tych" po 20-tce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
"Przyzwyczajenie" skóry do kosmetyków to kolejny mit, nie mający żadnego uzasadnienia w badaniach naukowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
alcial napisał(a):
> Używanie kremów przeznaczonych dla skóry starszej moze nie pogorszy stanu skóry, ale przy 50-tce nie bedzie już czego używac, ponieważ skóra już się przyzwyczai do silniej działających kosmetyków! ach, ten mit chyba bedzie wiecznie zywy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
kochane wizazanki, proponuje zapoznac sie z klasycznymi tekstami wizazu, np tym oto tu:
http://www.wizaz.pl/basia_rozleniwianie_kosmetykami.php nie zapominajmy, ze wizaz to nie tylko forum i KWC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
oj przepraszam juz nic nie mówię, inna szkoła...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Pixie jak zwykle ma rację
![]() ![]() Z kremów tylko testowanych z próbek podoba mi się nocna wersja AA Botox - like ![]() Nie ma się czego bać, naprawdę ![]()
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
zmarszczki mimiczne
Witam! Bardzo prosze o jakas dobra rade.POniewaz robia mi sie dwie pionowe kreski miedzy brawi.Strazsnie mnie to oszpeca.Jestem tym bardzo zalamana ze popadam w straszne kompleksy.Wstydze sie wychodzic z domu bo niemoge na siebie patrzec.Niestac mnie na zabieg chirurgiczny.Kremy tez zawiele niepomagaja,jest moze jakis inny sposob zeby choc troszke je wygladzic bo sa dosyc glebakie a ja mam dopiero 21 lat.Prosze odpiszcie !Dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
Re: zmarszczki mimiczne
Edziu, przede wszystkim nie demonizuj dwóch zmarszczek!! Nie ma powodu, żeby przez nie nie wychodzić z domu!!! Żadna z nas nie jest ideałem, każda ma jakieś wady, ale czy to powód, żebyśmy siedziały pozamykane po domach??! Każda z nas ma też jakieś zalety i Ty na pewno też, skup się więc na ich podkreślaniu! Jestem pewna, że ludzie patrząc na Ciebie nie widzą wyłącznie dwóch zmarszczek, ale całokształt oraz to, co w Tobie najładniejsze!
Jeśli zmarszczki są głębokie, to wygładzić je będzie ciężko.. Właściwie najlepszym rozwiązaniem byłby botoks, ale piszesz, że to nie wchodzi w rachubę (a może zacznij odkładać drobne kwoty co miesiąc?.. Bo zmarszczki z czasem będą się raczej pogłebiać niż znikać, niestety...). Spróbuj zatem świadomie ograniczyć marszczenie brwi. Możesz też wykonywać codziennie automasaż: taka pozioma ósemeczka z lekkim naciskiem, w miejscu zmarszczek, czyli pomiędzy brwiami. Żadnego konkretnego kremu nie polecę, bo tych botoksopodobnych nie używałam, z resztą kremy raz powstałych zmarszczek nie usuną. Po prostu dbaj o to, żeby skóra w strategicznym miejscu była dobrze nawilżona. Może używaj też jakiegoś rozświetlającego korektora w tych miejscach?.. Powodzenia i przede wszystkim nie przejmuj się tak! ![]() Pomarszczona Pixie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
pixie_76 bardzo ci dziekuje za duze slowa otuchy naprawde podniosly mnie na duchu czasem sie zastanawiam dlaczego mnie to musialo spotkac i tak mi oszpecic twarz postaram sie odkladac troszke pieniazkow choc i tak ten zabieg przynosi efekty na kilka miesiecy szkoda ze nie na stale.Ale dziekuje Ci za odpowiedz.Przezsylam pozdrowionka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Edzia! weź się w garść! widziałam własnie przed chwilą reklamę vichy myokine na zmarszczki mimiczne... wczesniej reklamowali coś kiedyś loreala... nie wiem jak ze skutecznością tych kremów ale nie załamuj się!!! Im dłużej będziesz patrzyła na te zmarszczki, tym będą się Tobie one wydawać większe! Głowa do góry!!! w najgorszym przypadku możesz ściąć sobie troszkę dłuższą grzywkę i zaczesywac ją na bok... ale nie wierzę, żeby było aż tak tragicznie!!!
Edzia! ![]()
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
manila.sosil Masz racje czym wiecej sie przejmuje i na nie patrze tym bardziej mi sie wydaje ze sa mocniejsze z dnia na dzien .Sprubuje kupic sobie ten krem ,ktory mi zaoferowalas a grzywke wlasnie sobie obcielam az tak zle niewygladam ale i tak bym wszytsko dala zeby ich niemiec gdybym byla w stanie.Przesylam caluski!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
http://www.vichy.com/pl/myokine/myokine.html - to strona o myokine... własnie na zmarszczki mimiczne... cena około 80-90 zł... nie stosowałam a więc nie wiem jakie są rezultaty...
teraz w aptekach jest akurat promocja i oprócz kremu dostaniesz również próbki vichy w takim oto opakowaniu - a więc jeśli chcesz kupić to warto teraz ![]()
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
zobacz ostatnie zdanie! zmarszczki na czole i między brwiami!!!
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
manila.. bardzo Ci dziekuje za te stronki ,ze sie pofatygowalas naprawde jestes fajna dziewczyna.Wypruboje ten krem i napisze ci po 21 dniach jakie rezultay przynisoly.Przesylam pozdrowionka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Ale też jeszcze popytaj dookoła o ten krem, bo nie wiem czy można go stosowac w każdym wieku, czy nie ma za silnego działania...
Pozdrawiam!
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
rozmowy archiwalne
coś jeszcze nzlazłam w archiwum:
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1105442304 - krem na pierwsze zmarszczki mimiczne http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1113383440 - co na zmarszczki mimiczne u 24 letnej dziewczyny? http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1105403535 http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1104938248 http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1100975654 http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1051305445 http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1074933429 przejrzyj wszystkie... ![]()
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
manila.sosil napisał(a):
> Ale też jeszcze popytaj dookoła o ten krem, bo nie wiem czy można go stosowac w każdym wieku, czy nie ma za silnego działania... ZA SILNEGO działania nie ma na pewno, już tu wałkowałyśmy, że nie istnieją takie kremy (czy ktoś miałby jeszcze zmarszczki, w przeciwnym razie?.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
![]()
mam 22 lata i używam remów nawilzajacych pod oczy ,jednak pojawia mi sie coraz wiecej zmarszczek i kurzych łapek które sie pogłebiaja. Jakich kremów powinnm żywac zeby pomóc moim oczom a nie zaszkodzic?? pomocy!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Dot.: zmarszczki pod oczami POMOCY!!
Przede wszystkim ochrona przeciwsłoneczna - krem z filtrem UV (najmniej SPF 15),okulary przeciwsłoneczne , nie opalaj się w solarium (szybsze starzenie się skóry).Stosuj krem pod oczy na dzień i na noc. Możesz nauczyć się wykonywać masaż okolic oczu - najlepiej poproś kosmetyczkę aby pokazała Ci jakie ruchy masażu wykonywać w domu.Jeśli zauważyłaś ,że pojawiają się zmarszczki to zmień krem - spróbuj kremu regenerującego o bogatszym składzie i konsystencji. Możesz też spróbować używać (jako kurację) kapsułki z wit A+E lub z olejem z wiesiołka albo ogórecznika. W gabinecie kosmetycznym możesz poddać się zabiegom regenerującym skórę :np. ampułka ,masaż ,maska na okolice oczu - kosmetyczka będzie wiedziała jakie preparaty dobrać dla Twojej młodej ,a jednak wymagającej mocniejszego odżywiania, nawilżania skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.