|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: zmiana koloru.. oczu:D
Cześć, napiszę ci o moich doświadczeniach z soczewkami. Noszę soczewki od 15 lat (wada wzroku). Nigdy nie miałam żadnych problemów, noszę cały czas (nie mam nawet okularów w domu), ale zachciało mi sie podkreślić kolor oczu soczewkami kolorowymi. Więc je sobie kupiłam, a kolorowe i korekcyjne jednocześnie sa drogie i na zamówienie. Ale ok, kupiłam. Niestety, zanim je kupiłam u optyka nie mieli żadnych żeby mi pokazac wcześniej, po prostu zapłaciłam i wzięłam je w ciemno. W domu przeżyłam szok życia: załozone na moje oczy dały efekt taki, jakbym sobie napaćkała oczy niebieska farbką. Albo miała sztuczne oko. O zwrocie nie było mowy. Wyrzuciłam je po prostu. Zapytaj sie dokładnie u optyka, wiem,że są soczewki zmieniające kolor oczu (to te "moje") i soczewki pogłębiające kolor oczu. Niech ci je pokażą. A do lekarza okulisty i tak musisz pójść, bo musi ci zmierzyć średnicę i krzywizne gałki ocznej, Na tej podstawie dopiero dobierze ci soczewki. Inaczej taka soczewka może ci źle leżec i np. nasuwac sie na źrenicę lub poza tęczówke, co będzie wygląało dziwnie. Powodzenia, napisz potem czy jesteś zadowolona.
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Jesteś baaaardzo ładna! Pewnie nie możesz odgonić się od adoratorów
Ja bym wybrała dla Ciebie te soczewki, które również Tobie się podobają - sky blue |
|
|
|
#183 |
|
Konto usunięte
|
Koniczynko, jak juz bedziesz po metamorfozie, zalacz nam rowniez ikonki, jestem ciekawa na co sie zdecydujesz
. |
|
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
witam ponownie i polecam wątek na wizażu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...orowe+soczewki ja po przeczytaniu go sama skusiłam się na freshlooki z allegro, tylko ja ja mam raczej ciemne oczka, więc wzięłam te zmieniające radykalnie barwę(zielone:P). Z tego co czytałam w tym wątku, soczewki marki discon sa raczej nie wygodne, zresztą poczytaj sobie sama
pozdrawiam
|
|
|
|
#185 |
|
Konto usunięte
|
Wybierz zielone są świetne !
|
|
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
taki mały of topic: czym wybielałaś zęby?
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za wszystkie komentarze i komplementy
chyba zdecyduje się na niebieskie jednek fifiorek załatwiła mi znajoma z hurtowni środek taki ale jak na to patrze to wydaje mi isę że to to samo co sprzedajją na allegro o stężeniu 36% plus mam takie światełko niebieskie i niebieski remineralizator czy coś w tym rodzaju naprawde częściej się uśmiecham dzięki temu wkleje napewno zdjęcia jak już będę po wszystkim! |
|
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
myślę, że ładnie ci będzie w sky blue.
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
kurcze dziewczyny ale soczewki nie mozna od tak przymierzyc i juz wydaje ci sie ze dobra;/ to jest oko i na pierwszy rzut wszytsko jest oki a pozniej mozna sie tyle chorob przypletac ze glowa mala. Teraz sa promocje i placi sie grosze za badanie...a kupowanie bez badania to zwykla nieodpowiedzialnosc. Powiem wam ze ja nosze soczewki juz 4 lata, i jakos zwykle maja mniejsza srednice niz kolorowe, kazda firma ma inne pomiary i dlatego tak jest.
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie,że soczewki kolorowe są szkodliwe dla oczu...? Okulista stanowczo odradzał.Niby wszytsko dla ludzi,ale nie wszytsko zdrowe.Owszem miałam raz ciemno-niebieskie soczewki i byłam zadowolona z efektu,ale juz wiecej ich nie kupie.Powód: moja koleżance zaszkodziły kolorowe soczeki.Nie wytłumacze dokładnie o co chodzi ,bo nie zbyt pamiętam,ale było coś na temat barwnika soczewki a okim.<szkodzący wpływ>..bo im wiecej chemii w oku tym bardziej szkodzi....
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
ja absolutnie nie polecam soczewek Discon, mialam wlasnie odcien Sky Blue, wyglada niesamowicie sztucznie, okropnie, oczy potwora doslownie
![]() a freshlooki jak najbardziej polecam |
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny majac oczy np brązowe, ciemne chyba nie mozna kupic jasnego koloru zgadza sie? Da sie je tylko delikatnie zmienic czy wrecz przeciwnie, mozna zakuic sobie np niebieskie?
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Można dla ciemnych oczu zakupić jasne soczewki. Związane jest to z tym, że soczewka tylko w części na źrenicę jest przezroczysta, zaś na tęczówce nie ma to znaczenia - światło wpada tylko przez źrenicę. Więc jeżeli masz brązowe oczy, z powodzeniem możesz kupić sobie niebieskie soczewki - rysunek i barwa wyglądają, ponoć, bardzo naturalnie
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
to jesteś Ty na wszystkich zdjeciach? na tym drugim? ja pierdziele, ale laska!
co do oczek to ładnie w tych ciemnoniebieskich, może jakieś bardziej charbowe, albo granat?
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje dziewczyny!
truskawkowawiosna zdecydowałam że w takim razie kupie freshlooki ila78 tak to ja dziękuje za miłe slowa
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Ten Aqua najfajniejszy, napewno będzie Ci pasował
. Tylko przed kupnem koniecznie zrób badania, niektóre osoby nie mogą mieć soczewek.Co to za preparat którym wybielałaś zęby? Możesz podać link z Allegro?
|
#197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie można tak po prostu kupić (na dodatek z all) i założyć soczewek. |
||
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje
na końcach gdzieś natural&easy perłowy jasny blond po środku matrix loreala fryzjerski a na górze moje własne odrosty ok 6 cm bo nie farbuje włosów już pół roku teraz ma już wogóle mix refleksy na włosach jaśniejsze ciemniejsze karmelowe podobno ale wsszystko wygląda razem super naturalnie a odcienie tylko troszke si eod siebie różnią
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłaś ten balejąz o którym wczesniej wspominałaś? I jak tam z soczewkami?
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem Twoje oczka bez żadnych soczewek są piękne
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
zobaczcie i oceńcie same:D
chciałam wam pokazać wizażanki efekty mojego kiedyś zapowiadanego przyciemniania włosków szamponetką w kolorze brązowym
marion orzechowy brąz podobno nikt mnie nie poznał w piewszej chwili bo jescze do tego się opaliłam i wygladam jak całkiem inna osoba mama mówi że wygladam okropnie i nie może na mnie patrzeć a wszyscy znajomi mówią że wyglądam super i powinnam miec ten kolor na stałe. Chłopak powiedział że właśnie tak marzył zebym wyglądała.. ja sama nie mam zdania wyglądam całkiem inaczej nie źle ale inaczej. Pierwszy raz jednak zdarzyło mi się żeby aż 6 facetów zaczepiło mnie jenego dnia i zapraszało na spotkanie same oceńcie... czy zmiana jest na +?
Edytowane przez Aneta_Ch Czas edycji: 2025-12-09 o 11:01 |
|
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: zobaczcie i oceńcie same:D
wyglądasz S.U.P.E.R
zazdroszcze urody .. i bardzo pasuje Ci ten kolor wiec wcale sie nie dziwie że faceci Cie zaczepiali ;] pozdrawiam
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Ładnie wyglądasz w blondzie (ładnemu we wszystkim ładnie), ale zdecydowanie bardziej podoba mi się brązik
W jasnych włosach wyglądasz troszkę blado, a ten brązik jest śliczny i jeszcze opalenizna, tylko pozazdrościć Pewnie nie jesteś przyzwyczajona do samej siebie w ciemniejszym kolorze, ale wyglądasz naprawdę pięknie
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje
co w takim razie tak nie podoba się mojej mamie?
Edytowane przez Aneta_Ch Czas edycji: 2025-12-09 o 11:01 |
|
|
|
#206 |
|
BAN stały
|
ślicznie Ci w tych ciemnych włoskach
Zazdroszczę koloru - farbowałam tą samą szamponetką i mi się tak aldnie nie przyjęła
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ładnie,slicznie,przepiekn ie i w ogole,ales ty ładna
![]() Moze mamie nie podoba sie to ze teraz wygladasz tak troszke drapieznie,a ona woli zebys wygladała tak delikatniej jak kwiatuszek?
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak najbardziej na +
Brązik bardzoej Ci pasuje Super. Pozdrawiam
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
ojej ^^ ślicznie, na prawdę ślicznie wyglądasz
lepiej niż w jasnych włosach, tak wyraźniej, a mama tak jak mówią dziewczyny woli Cie w wersji bardziej niewinnej ![]() też zaprosiłabym Cie na jakieś spotkanie na miejscu faceta, o ile bym sie odważyła
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

Ja bym wybrała dla Ciebie te soczewki, które również Tobie się podobają - sky blue
.
pozdrawiam