![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naturalna Pielegnacja Wymagajacej Cery
a no to super, moze zamówie niedługo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
ja najbardziej, wczoraj pościerałam sobie dłonie od linki piekło jak diabli a właściwie paliło nie mogłam nic dotknąć nie mówiąc już o umyciu rąk, łapki wysmarowałam sobie masełkiem i po 15 minutach przestały mnie piec a dzisiaj mogłam spokojnie moczyć się w wannie, także rewelacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Wracam do toniku octowego, juz znam winowacje - jest nim na pewno mydlo siarkowe. Niestety dla wrazliwych cer raczej sie nie nadaje. Wysuszalo mi troche twarz, mialam wrazenie oczyszczonej twarzy, ale wiadomo, odwodniona szybciej sie przetluszcza i pory zatkane na nowo. Wrocilam ze spokojem do toniku
![]() Ciekawa jestem jednak mydelka Alep, ktore ma do mnie przyjsc na dniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
hej,
wtrące się tu do dyskusji o podkładach mineralnych rhea, czy zauważyłyście że w biolander.com przy podkładzie jest pojemność 10ml,a w kosmetykidlaciebie.pl jest 15ml??? Cena jest ta sama i nie wiem czy są faktycznie różne pojemności, bo jeśli tak to wole poczekać i zamówić tam gdzie większe. Na allegro nie ma pojemności, jest tylko wymiar pudełeczka. Już zgłupiałam z tego wszystkiego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Eti-dobre spostrzeżenie
![]() Elizabeth123 - moze ty wiesz coś na te temat? ![]() edit: spojrzalam na swoje pełnowymiarowe pudełka od Rhea i tak: podkład pojemność: 4,20g - z biolandera róż: 1g netto/3ml - od maliki Na obu opakowaniach jest podany adres Kolor Spray - czyli firmy Maliki - więc to to samo źródło chyba...Jeśli 1 gr to 3 ml wychodzi na to, że podkładu jest 12,6 ml a nia 10 ml - chyba, że maja inna objętość...nie wiem. cienie mam z biolandera i sa 3 ml ... Ma ktoś pełen wymiar z Kosmetkidlaciebie.pl ????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Yyy! A ja juz zamowilam u biolandera podklady...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny juz wszystko jasne!! Napisałam do właścicieli kosmetykowdlaciebie.pl z prośbą o podanie wagi netto podkładów Rhea. Wtłumaczyłam o co chodzi - ze wszedzie te podkłady są w pojemnościach 10 ml i jesli oni mają po 15 ml za cene 49 zl to sa bekonkurencyjni i że może można porównać wage w gr. Pani sprawdziła papiery - zadzwoniła do dystrybutora i okazało się, że nastąpiła pomyłka w ofercie jaką dostali od dystrybutora. W kosmetykachldaciebie.pl te podkłady i pudry są również 10 ml! Zostanie poprawione to na stronie jeszcze dziś - jak mi napisali.
Yvvonka - czyli nic nie straciłyśmy na tym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
No to super dziewczyny, że się wyjaśniło, bo na biolander.com jest więcej rzeczy które chce kupić, a bez sensu było kupować w dwóch miejscach.
Tak też myślałam, że to jakiś błąd gdzieś musi być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
czy po nałożeniu podkładu rhea zauważyłyście może podkreślenie suchych skórek?
![]() ![]()
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Ooo to super! Bo w kosmetykachdlaciebie trzeba bardzo dlugo czekac na przesylke... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
witam
do uzytkowniczek podkladow rhea - dziewczynki wystawiajcie opinie na KWC lub piszcie w tym watku jak sprawuja sie owe kosmetyki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
mówisz - masz -> KWC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj przed wyjściem nałożyłam takowe, zaraz po nałożeniu efekt niesamowity, śliczny intensywny kolor, zero osypywania się! Wróciłam po 4 godzinach i po cieniach ani śladu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
foxina a na mokro próbowałas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
dla mnie cienie też porażka - błyskawicznie się rolują, a w miejscu tuż nad rzęsami znikają i powstają jasne placki... z żadnymi innymi cieniami tak nie miałam... ale to chyba wynika z budowy mojego oka; spróbuję jeszcze na mokro, skoro tak są trwalsze
![]()
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
podziekowania za wasze odp
![]() ![]() a czy stosujecie pod podklady Rhea jakies kremy czy tez nie?? wielkie buzki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
ja pod podkład rhea używam tego samego kremu co zawsze; czekam aż się wchłonie, przykładam do buzi chusteczkę, żeby usunąć resztki (przy zwykłym podkładzie robię tak samo) i wtedy się maluję; właśnie mi się kończy krem i niedługo przechodzę na masło karite albo olejek hipp - potestuję czy któreś z nich nada się jako baza pod minerałki;
p.s. elisabeth23 - dzięki za poradę ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj w koncu odebralam swoje mineralki z poczty: podklad, brazer, korektor i przesliczny naturalny roz
![]() Co do uzywania: stosuje na gola twarz, nie pokryta zadnym kremem, tak jak radzi producent i mam bardzo ladny, naturalny efekt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Odebralam tez mydelko Alep, a raczej mydelko z Alep
![]() ![]() Co myslicie o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpowiedzialas juz sobie na to pytanie ![]() ALE z drugiej strony , bardzo waznej jest on odpowedzialny za odpowiednie ph produktu zawerqajacego kwasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Ivonko, skoro ten wodorotlenek sodu powoduje szczypanie oczu, to do twarzy chyba za badzo nie nie nadaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Yvvonka - zasada sodowa lub potasowa jest w każdym mydle - nie da się bez niej zrobić mydła. Mnie też Alep i mydełka z Ekosensu szypią w oczy jak dobrze nie przepłucze buzi. Wodorotlenek sodowy jest jest nieszkodliwy, bowiem mydło musi długo odleżakować zanim wprowadzi się je na rynek. W czasie leżakowania - zasada sodowa i potasowa tracą na swojej mocy. Jeśli ktoś robił w domu mydło to wie, że zanim się go użyje - musi odleżeć 2-3 miesiące. Natomiast - Alep i Ekosens mają tą przewage nad innymi mydłami, że nie posiadają żadnej innej chemi jak mydła sklepowe - nawet te dla dzieciaczków, a mają świetne wyciągi roślinne.
Jak pisałam wcześniej i Alep i Ekosens przynoszą mojej skórze ukojenie, Alep dodatkowo powoduje szybsze gojenie się różnych niespodzianek. I myślę, że tak go będę używać - znaczy okresowo, w razie dramatu, bo naprawdę pomaga. Natomiast na codzień - szykuje się do wyprodukowania olejku myjącego z przepisu z Mazideł, bo chyba są łaskawsze jednak dla warstwy hydrolipidowej skóry. anah - zapychania podczas stosowania tych mydeł nie zauważyłam, a sporo rzeczy mnie zapycha. Eksperymentuję sobie teraz z różnymi twarzowymi myjkami i zaczęłam rano używać do mycia buzi białej glinki. Jako maseczka nie działa na mnie jakoś rewelecyjnie, a buzie myje ładnie. Wieczorem - minerały zmywam Alepem, albo nagietkiem z Ekosenu. I wiecie o co mnie dziś TZ zapytał? szliśmy na spacer, a on - Ej ty masz makijaż? Więc pytam czemu pyta, bo nigdy nie przejawiał wielkiego zainteresowania tym co mam na twarzy. I powiedział, że bardzo ładnie wyglądam ![]() ![]() Zostało mi jeszcze trochę przebarwień do zlikwidowania - ale no to mam gotowy już tonik z kwasu migdałowego, tylko czekam, aż jakiś sensowny filtr znajdę będę się kwasić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Mój portwel przeklina dzień, w którym trafilam na biochemie..
Skusiłam się na próbki kosmetyków mineralnych, a dokładnie na podkład, korektor, róż, puder w kolorach dla bladolic oraz 4 cienie. Zastanawiam się też nad mydłem Alep, chodzi mi o zastosowanie na twarz zamiast żelu do mycia.. Potraficie powiedzieć coś więcej na temat innych jego wersji dostępnych w ofercie biolandera? Czy raczej ten od problemów skóry jest najlepszy? Agabil to jednak można stosować hydrolat przed serum z wit.C? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zadomowienie
|
Po mydelko Alep siegnelam, z tego wzgledu, iz nawet w swoim ulubionym dotychczas zelu Rosaliac LRP widze skladniki, ktore moga szkodzic mojej skorze (np. parabeny). Choc koi i jest lagodny, i lubie do niego wracac. Do zmycia makijazu oczu uzywam jednak SVR Provegolu Bebe - jest swietny i nieszczypiacy, a myjac mydelkiem Alep staram sie je omijac szerokim lukiem, bo to szczypanie jest straszliwe.
Moze ma ktos pomysl na cos naprawde naturalnego do mycia tlustej i wrazliwej buzi? Jak na razie nie widze, zeby olej z oliwy z oliwek w mydelku mnie zapychal. Wrecz przeciwnie widze, buzia szybciej sie regeneruje i goi. Bede obserwowac, na ile drazniacy moze byc ten NaOH ![]() Natomiast mam podejrzenie, ze olej arganowy mnie zapycha. Zaaplikowalam go sobie wczoraj na noc i na dzien i wieczorem wyczulam dwie male gulki na brodzie - dawno nic mi tam nie wyskakiwalo... I jestem zla, bo poza tym olej arganowy naprawde robi fajna buzke - wygladza ja, nawilza, zmiekcza, likwiduje zaczerwienienia. Te gulki sa jednak podejrzane. Chyba, ze to wczesniej uzyty ocet jablkowy (oczyszczony zreszta z wczesniejszych zarzutow) tak mnie zalatwil po jakims czasie - juz sama nie wiem i glupieje! ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
oczywiście że tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Yvvonka a spójrz na ten produkt: http://apmp.natura.xip.pl/product_in...roducts_id/308 i delikatniejsza wersja: http://apmp.natura.xip.pl/product_in...roducts_id/309 Odrazu mówiie, że nie próbowałam, ale szykuje sie na niego pod koniec miesiąca. Tam są 3 recenzje które mogą być pomocne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.