![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Różności na maszynie dziewiarskiej.
kasiu_1011 dla mnie maszyna tez była czarną magią.Mam ją dopiero miesiąc,a już wiem,że jest bardzo pomocna.Pewnie,że to nie to samo co druty,dlatego dalej będę na nich robić.Ale maszyna skraca czas robótki.Właśnie spodenki zrobiłam na nie,a teraz dalej drutami.
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Ja na maszynie zrobiłam jedynie coś takiego.
Nie jest to nic wielkich lotów ![]() Może kiedyś będę mogła pochwalić się jakimś dziełem ![]()
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Bardzo mi się podoba Twoja bluzeczka.A to wykończenie tez na maszynie?
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Nie, wykończenie szydełkowe.
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Tak,juz wiem czytałam Twojego bloga.Alez Ty masz zdolne łapki.Tyle pięknych rzeczy zrobiłaś
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
czaldo, dziękuję
![]() No widzisz, a maszyna mnie pokonała ![]() ![]()
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
Spodenki zrobione,ale nie potrafie zmniejszyc zdjecia,żeby je zamieścic na forum
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich! Cieszę się ogromnie,że los mnie tutaj przywiódł, chociaż jestem początkującą internautką i jeszcze bardziej początkującą dziewiarką maszynową-chociaż bardzo nieobce są mi wszwlkiego typu robótki ręczne. Kupiłam, za ostatnie oszczędności, BROTHERA. Muszę jakoś dorobić do baaaaaaaaardzo skromnej emerytury, więc to był mój pomysł. I... klapa. Utopiłam pieniądze. Nie potrafię nauczyć się sama obsługi tej maszyny, na podstawie niemieckiej instrukcji, ponieważ nie znam języka. Błagam, może ktoś posiada polską instrukcję obsługi maszyny dwupłytowej, sądzę, że na takiej podstawie i rycinach z instrukci niemieckiej, coś bym ruszyła, bo jestem załamana. Proszę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
elkasso,sprawdź wszystkie wypowiedzi w tym temacie tu na forum.Napisałam do Ciebie na priv
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
Witaj Alicjo! Witajcie Dziewczyny! Alicjo, jestem równie początkującą internautką, jak i dziewiarką maszynową i pewnie moja odpowiedź gdzieś rozpłynęła się w eterze. No ale myślę, że dziś mi się uda. Nie poddałam się, zaangażowałam do pomocy Rodzinkę i oto co wynalazł mój wspaniały syn:
http://www.youtube.com/results?searc..._videos&search link do stronki, gdzie znajdziecie kilkadziesiąt filmików, uczących obsługi zarówno jedno, jak i dwupłytówki! I chociaż filmiki są po angielsku, to pokaz lepszy jest o niebo od najlepszej pisanej instrukcji. Polecam bardzo-ja juz podstawy opanowałam i będę drążyć temat dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
Witaj elkasso!Filmiki na youtube juz tez widziałam,one równiez mi pomogły.Ja również zyczę Tobie i pozostałym dziewczynom Wesolych i spokojnych Świąt,oraz wiele nowych pomysłów i obfitości w robótkach
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzień dobry posiadam instrikcje do amszyn : jednopłytowej mody i kaszubki , a takze do dwupłytowych .
A takze rózne ksiązki i wzory , wykroje pomagające coś zdziałac na tych maszynach . Bardzo prosze pisac jesli ktos chciałby skorzystac , pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
Dot.: Posiadam wzory , wykroje i instrukcje do maszyn dziewiarskich
Witaj rastafarianko! To rewelacyjna wiadomość! Długo na nią czekałam! Nie mogę rozgryźć do końca tych maszyn, szczególnie dwupłytowej. Jestem ogromnie zainteresowana! Bardzo proszę o kontakt!
Pozdrawiam: elkasso |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
Witaj,mnie bardzo interesuja wzory i wykroje na jednopłytówkę.Teraz robię według wzorów na druty,trochę kombinuje sama,ale moze by mi było łatwiej majac wzory i wykroje maszynowe.
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten komplecik (sukienka i ,sweterek,,) zrobiłam ponad 15 lat temu. Kombinowałam sama ![]() (Właśnie wyciągnęłam moją maszynę - stęskniłam się za nią ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Danusiu swietny sweterek
![]()
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
jak dawno nie bylam na "maszynowym" ...
Dziewczyny, świetne są Wasze prace. Postanowiłam, że zrobię na lato top maszynowy, bo z planów szydełkowych nic nie wyszło ![]() Mam też prośbę do wszystkich "maszynistek" o schemat do kamizelki dla dziecka -3-4-latka (dziewczynka) -może macie coś fajnego? Mogą być też same zdjęcia ![]()
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
do ania1809
witam jestem nowa na forum. przeczytalam wlasnie, ze ma Pani maszyne Mode. dostalam niedawno taka w prezencie niestety bez instrucji obslugi i nie bardzo wiem, jak na niej pracowac. problem mam juz przy nawlekaniu igiel. i tutaj moja prosba o pomoc: czy ma Pani moze instrukcje do takiej maszyny a jesli nie, to moze Pani podzieli sie ze mna doswiadczeniem z ta maszyna. bardzo prosze o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
Do hupfdole
Witam. Ja też jestem początkująca i kiepsko sobie radzę na tej maszynie. Instrukcję skopiowałam z tegoż forum na 2 stronie #44,#45, wydrukowałam, i próbuję się uczyć. Jak uda Ci się skombinować coś lepszego to jestem chętna. Pozdrawiam i udanych prób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Mój problem z maszyną polega na tym, iż oczka po przesunięciu zamka nie przesuwają się za języczki. Nie wiem jak go ustawić, aby oczka się zamykały. Jestem otwarta na wszelkie rady i sugestie. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
witam miodunko, niestety poddalam sie. nawet po przeczytaniu podanych postow z instrukcjami nic mi nie chcialo wyjsc ![]() tak wiec postanowilam maszyne na razie odstawic. i cos mi do lba strzelilo i zafundowalam sobie dwuplytowa Veritas 360 z instrukcja i wszelkimi pomocami ![]() prosze cie, nie daj sie tak szybko jak ja. mam nadzieje, zes zdolniejsza ode mnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
ma ktos moze nieuzywana maszyne ade ktorej chcialby sie pozbyc? moja jest mianowicie niekompletna i szukam paru czesci zamiennych ale nie moge znalezc. jak ja wygrzebalam z piwnicy okazalo sie ze sie troche czesci pogubilo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
Właśnie dokonałam odkrycia!!!! Waszego wątku bo niedawno uszczęsliwiona zostałam maszyną dziewiarską Moda MD 23 do pełni szcześcia brakuje mi akcesoriów takich jak przekładacze bo "grzebieni" kilka jest na stanie... i zupełnie nie wiem gdzie można uzupełnić te dokuczliwe braki bo bez tego wielu wzorów nie można zrobic.. może ktos cos wie jak mozna zdobyc takie cuda ? Pozdrawiam cieplutko Wszystkie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
Wiem, że to wątek o maszynie dziewiarskiej, ale chyba druty nie są Wam obce...
Wiecie może jak zrobić coś takiego...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
witam cemilia. Mam dużo wzorów na druty, więc spróbuję wieczorem znaleźć i przesłać na forum. Wydaje mi się, że powinnam mieć coś takiego w swoim "archiwum", a jeśli nie to moja dawna sąsiadka dużo robiła na drutach więc się jej spytam, ale to może być za jakiś czas. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Nie szkodzi MIODUNKA, nie śpieszy mi się specjalnie. Będę wdzięczna za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.