|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kto ze mną na diecie 1000 kl od jutra czyli 24 lipca? razem rażniej!!
trochę poczytałam o tych węglowodanach i juz wiem że to od nich się tyje, głównie od nich. I mnie to przeraża!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
te posty przeczytałam, i widzę że ty nie czytałaś ostatnich moich postów w których pisze jasno że chcę zacząć inaczej jeść, ale za mało o tym wiem, potrzebuje wsparcia, odpowiedzi na pytania, a widzę że wszyscy wracają do tego co pisałam na początku, a to już było dobrych parę dni temu. Ok, czego ja oczekuje, wsparcia przez neta? idiotka ze mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Akane
![]() Dziewczyny, naprawdę dobrze wam radzimy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Gotika nie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że zmieniłaś swoje nastawienie i chcesz zacząć chudnąć zdrowo ![]() Od siebie mogę dodać tylko kilka rad, które są chyba podstawą zdrowego trybu życia. Co do szczegółow (proporcje węgli, białka i tłuszczy w diecie) zwróć się lepiej do Midi lub pinwina ![]() Na mnie podziałało: 1) Zastąpienie białego pieczywa ciemnym (też nie wyobrażałam sobie życia bez chlebka ![]() 2) Wywalenie z diety coli, pepsi i innych napojów gazowanych 3) Rezygnacja z ziemniaków, zredukowanie pałaszowania makaronów 4) Jedzenie o stałych porach, 5-6 małych posiłków na dobę (ostatni posiłek 3-4 godziny przed snem) 5) Ruch - bez ćwiczeń niestety się trwale nie schudnie Niby nic takiego, a jednak skuteczne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
dzięki, muszę poszperać, właśnie zaczełam, dużo tego jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
hej, a ja dzis bylam na fitness ! pierwszy raz, od (policzmy ,...) od 4 miechow. z kondycja slabiutko, ale koordynacja ruchow na poziomie dobrym plus.
co do diety, to zaczynam jadac bialkowonie licze kcal, ale sie nie objadam - wiadomo. na sniadanie zjadlam jogurt jogobella 5.25 g bialka plus muesli 3 lyzki po treningu na 2 sniadanko zjadlam serek wiejski z pomidorem 24 g bialka
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
chlebek biały juz zastapiłam razowym albo wieloziarnistym, napojów i wód gazowanych nie pijam, jem na 5 godz przed snem, ziemniaków tak naprawdę duzo nie jem, troche w zupie czasami. Makarony nie w zupie, tylko czasami z sosami małokalorycznymi - warzywnymi, i to durum. Nie ćwiczę ale staram się codziennie robić dość długie przechadzki. Na początek to chyba nie jest najgorzej? Tylko lubię słodycze i to jest mój błąd. Zaraz poszukam tamtego wątku i poczytam.
zjadłam te płotki smażone, odsączane, tylko nie wiem ile kalorii to może mieć. Ale trochę białka było. A śniadanie jogurt naturalny z siemieniem i otrębami, małe jabłko i z 10 śliwek węgierek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
tylko ten wątek nie chce się otworzyć!...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
chyba coś nie tak z tym wątkiem, pisze że ma zerowy rozmiar, poszukamy coś innego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prócz diety oczywiście ćwiczę w domu, brzuszki i takie różne, bo wiem ze ciało po diecie należy sprężyć i ujędrnić. Muszę Cię zmartwić , ale przy wadze 68 kg, nie ma szans na rozmiar 38, bo ja mając 60 kg zaczelam nosić w większości 40 (38 rzadko kiedy ![]() Wiem, ze jest jeszcze coś takiego, ze waga wagą ale istotne są wymiary. Bo ja nie ważyłam bardzo dużo, a wymiary miałam nienajlepsze... Trzymam kciuki za wszystkie uczestniczki, ja czuję się już jak piórko, mimo, ze to dopiero 5 dzień, to naprawdę czuję się inaczej, na wadze też już drgnęło a u Was???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Ja nosze teraz 40. Chyba rzeczywiscie mamy kompletnie rozne sylwetki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny dopiero dzisiaj wpadłam na wasz wątek...weźmiecie mnie też jestem na diecie od 31.07 - wczoraj łącznie zjadłam 850 kcal iwcale nie byłam głodna do tego "hula" 10x po 10 min, i A6W wieczorkiem a rano 50 przysiadów i 50 brzuszków...i z każdym dniem mam zamiar zwiększać o 10 powtórzeń...mam 168 cm i 60 kg chciałabym zrzucić 3-4 kg na poczatek przez jakieś 2 tyg...myśle że z wami mi się uda...pozdrówki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
śniadanie-1 kromka grahama+plasterek szynki chudej obiad- 2 szklanki ugotowanego makaronu i 3 łyżki sosu bolonese ![]() kolacja - arbuz (tylko nie wiem ile ważył) takie 2 standardowe plastry 1/2 kalarepy sok pomarańczowo-brzoskwiniowy... rano 50 brzuszków, 50 przysiadów a teraz zabieram się za ćwiczenia 40 min hulania i a6w chyba nie będę tak skrupulatnie liczyć kalorii poprostu będę jeść o połowę mniej niż kiedyś ... tylko muszę się postarac dobrze to zbilansować....dziś było za mało białka... ![]() a i dziś 2 dzień bez słodyczy, tak sobie myśle żeby nauczyć się nad nimi panować ... i np pozwolić sobie na kawałek czegoś słodkiego np.do niedzielnej kawy raz na 2 tygodnie żeby potem sie nie rzucac na słodycze,,, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
już działa, czytamy, boziu, ale jak ja mam wyeliminować węglowodany z kolacji? ja bez nich się nie najjem!....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
No to rzeczywiście jesteś na dobrej drodze, nie spodziewałam się ze w obrębie jednego rozmiaru mogą istnieć aż takie różnice wagowe.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za rozmiar 38, ja także mam taki cel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Ciężko jest wyeliminować zupełnie węglowodany z diety, ważne żeby je ograniczyć. Jaki Ty masz problem z kolacją? Ja jem chrupkie pieczywo z wędliną i np. salatka z pomidora. Albo wczoraj : grillowany kurczak(ok 100 g.)+ 2 pieczarki+1 cebula -wszystko z grilla. Ja jem przeważnie obiadokolacje ok. 17-18, bo wcześniej jestem w pracy.
Czy nie widzisz żadnyc efektów swojej diety? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
ja po protu muszę się najeść na kolację, nie jem mięsa, i bez chleba sobie tego nie wyobażam, chrupkiego nie lubię, zresztą właśnie bym się tym nie najadła, ja wogóle jak na kobietę to duzo jem, tzn muszę zjeść trochę więcej niż przeciętna kobieta by poczuć że podjadłam, i właśnie muszę poszukać jakichś przepisów niskowęglowodanowych.
A w ten sposób (czyli ograniczając jedzenie, nie licząc za bardzo kalorii, starajać się jeść białko a nie jeść za dużo węglowodanów) jem dopiero od paru dni więc efektów jeszcze nie widać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
gothika tak naprawdę do wszystkiego można się przyzwyczaić. Trzeba po prostu czasu
![]() ![]() ![]() ![]() Co do kolacji - spróbuj przynajmniej trzy razy w tygodniu zjeść na nią serek wiejski. Wystarczy wkroić do niego np. pomidora, by zrobiło się go nieco więcej. Syci. I najesz się nim bez chlebka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
u mnie myslę że największy problem będzie z chlebem, i z potrawami mącznymi, bo uwielbiam kopytka, pierogi, naleśniki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
4-5 kromek na kolację?? Auć, sporo... Może w takim razie zacznij od zmniejszenia ich ilości do np. 2? To też będzie sukces. Po kilku tygodniach spróbuj zejść do jednej kromki, a dopiero potem postaraj się obejść na kolację bez chleba.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam teraz o przemianie materii, i metabolizmie. Czy to że mam zaparcia świadczy o tym że mam spowolniony metabolizm? ale tez czytałam że jak dziewczynom nie spada waga pomimo odchudzania to wtedy mają spowolniony, mi raczej zawsze spadała. A zaprcia mam od 1.5 roku, czasami lepiej , czasmi gorzej jest z tym u mnie (odkąd zaczełam sama gotować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Jeśli te zaparcia są bardzo silne (długie), to może idź lepiej do lekarza, bo to nie żarty. Były tu i na forum 30+ oddzielne wątki o zaparciach, tam było wiele rad, może poszukaj. Generalnie pomaga to, co pisałaś: jogurty albo kefiry z siemieniem (zmielonym) i otrębami, zwiększewnie ilości warzyw w diecie, owoce jedzone wraz ze skórkami. W Twoim przypadku to może być też kwestia zwiększenia ilości kalorii, chociaż wydaje się, że zaczynasz jeść normalnie, więc powinno być lepiej. Może poszukaj pieczywa pełnoziarnistego - poprawi sytuację z zaparciami
![]() Przy zaparciach i ogólnie przy podkręcaniu metabolizmu ważne jest to, żeby jeść dużó małych posiłków w ciągu dnia, a nie 3 duże. Jeśli przez półtora - 2 tygodnie będziesz jadła co 2,5-3 godziny niewielki posiłek (białko + warzywa + zdrowe tłuszcze, wychodzi 5-6 dziennie), to po zaparciach zostanie tylko niemiłe wspomnienie ![]() ![]() Waga przy dietach zbyt niskokalorycznych spada tylko do pewnego momentu i ten spadek to zrzucana woda i mięśnie - potem kończy się zapas wody i mięśni do zrzucenia, i wtedy właśnie jest zastój i brak różnicy w wadze, a zapasy tłuszczu pozostają prawie nietknięte. U młodych osób metabolizm działa zdecydowanie lepiej i ten zastój często pojawia się dopiero przy długotrwałych głodzeniu albo po kilku nieprawidłowych dietach. A po 30-35-tym roku życia dużo łatwiej o takie problemy, które w dużej mierze wynikają właśnie z eksperymentów sprzed kilku lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie jak tylko zaczęłam tamtą dietę - sprzed tygodnia to odrazu mi się zaczęły jeszcze większe te problemy. Czytałam te wszystkie wątki i własnie próbuje się stosować do tych rad. A chyba nie ma większej różnicymiedzy chlebem pełnoziarnistym a razowym? Bo ja zauważyłam że raczej razowy jest ciężki a pełnoziarnisty mniej.
a tak a propo odchudzania na niskokalorycznej diecie to mój TŻ tez sie odchudzał kiedyś ze mną na diecie 1000kl i schudł prawie 30 kilo, to było tak a propo tego że chudnie się tylko do pewnego momentu, ale oczywiście nie mądrze się, przecież wiesz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.