![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: French
pewnie, ze jak frenczyn, to tylko ręką
![]() ![]() ![]()
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() paski do kosza :P napewno jak troszkę pocwiczysz to ładniej Ci wyjdzie ręcznie robiony
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
Mlecznego - zajrzyj do wątku Żabkani, ona często robi frencze samym SW
![]()
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
![]()
Kurcze paulakrk dziękuję Ci bardzo!!!!
Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam o tym, bo wywaliłam kupę kasy na takie szkolenie i kicha :/ Ale tak to jest jak się człowiek odpowiednio nie zorientuje w temacie.. głupol ze mnie.. chociaż niby w razie wątpliwości mogę bez problemu się zwrócić do swojej instruktorki i chyba tak zrobię ![]() Wymęczę ją trochę, a co! ![]() A i tak wybiorę się na to doszkolenie w Gliwicach ![]() Tylko mam pytanie...doszkolenie po kursie to doszkolenie zawodowe?? Paulakrk, serdecznie gratuluję zwycięstwa konkursu "Letnie marzenie" w AP ![]() Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | ||
BAN stały
|
Dot.: French idealny..
Cytat:
![]() A to po prostu doszkolenie. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Tymczasem wrzucam swoje nowe paznokcie a zarazem mój pierwszy w życiu french brokatowy ![]() Wiem, wiem, że tu jeszcze jest dużo niedociągnięć ale jak mój brokat? Dla mnie o niebo łatwiejszy w nakładaniu od białego! Niektóre zdjęcia niezbyt wyraźne, ale to wszystko przez ten głupi aparat - jest zbyt czuły na moją chwiejną rękę chyba :P A może to nie głupi aparat ale moja głupia ręka?? ![]() Hyhyhy, ściskam mocno i czekam na opinie oraz rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
BAN stały
|
Nooo calkiem niegłupio wyszły
![]() Ale - pamietaj by linia stresu była wzmocniona tam gdzie trzeba a nie na części frenchowej - bo tu widzę spore przesunięcie ![]() I piłuj porządniej linię wlosa, bo taka dość grubiutka jest ![]() Ale za to nie ma łopatek - i brdzo dobrze, bo to ostatnio plaga !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
![]()
Hehe, wiem właśnie...jakoś kurczę muszę zsunąć ją na miejsce :P Ale to już przy uzupełnianiu chyba, bo się w domu śmieją, że popadłam w nałóg ;]
Powiem szczerze, że wcześniej paznokcie miałam płaskie i bałam się, że poodpadają, a właściwie wkurzało mnie też to, że nie umiem w ogóle zrobić tego wzmocnienia. Teraz już wiem jaki karygodny błąd popełniałam! Linia włosa, grubiutka...kurczę, to moje lenistwo :P Co do łopatek - nienawidzę tego! Jakoś ponad miesiąc (może ok. dwa temu) zakładałam tipsy u jednej 'stylistki' i zrobiła mi łopaty..mimo, że prosiłam aby spiłowała i upominałam..ale cóż, tak to jest..i dlatego poszłam na ten kursik ![]() Teraz zbieram na doszkolenie hihi ![]() ![]() Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
![]()
Hehe, już się boję
![]() Jak się zaczną w domu rzucać, to najwyżej schowam się w ubikacji, zamknę na klucz i tam będę robiła swoje paznokietki, a wpuszczę pod warunkiem, że dadzą mi spokój ![]() Kurczę ile ja żelu zużyję na te zabawy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
BAN stały
|
Hehe ale na kibelku będzie Ci ciężko manewrować z lampą i żelami
![]() Zgadza się, tamte produkty chyba dość drogo wychodzą. ![]() Ale w Euro Fashion masz spory wybór. I zaraz Albertynka też dobrą firmę Ci poleci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Oooooo poszperam tam sobie, poszperam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Kasiu ja Ci polecam IBD, bo patrząc z perspektywy czasy moim zdaniem to najlepsza firma na której pracowałam. Przedewszystkim żele są "bezawaryjne" tzn. masz pewność, że produkt , który dostaniesz jest pełnowartościowy i nie zrobi Ci żadnej niespodzianki typu np. nie utwardzi się w lampie.
Ale potestuj sobie i znajdź ulubione produkty ![]()
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
![]()
Tiarko, dziękuję za radę
![]() Znalazłam internetowy sklepik z w miarę przystępnymi cenami żeli SPN ![]() Przypuszczam, że w przyszłości i tak przejdę na IBD, ale niestety teraz mam ograniczone fundusze i rozmyślam nad SPN..jednak 65 a 80 zl na 3 żelach robi dużą różnicę...niestety, a to i tak dla mnie to za wiele, chyba będę je zmieniać stopniowo ![]() Za La Famme się nie biorę, mimo, że na nich ćwiczyam i nie były takie złe, ale widzę, że wizażanki sobie ich nie chwalą, poza tym sama muszę spróbować czegoś innego, żeby mieć porównanie ![]() Narazie pracuję tylko na swoich pazurkach, więc nie muszę się starać o żele z najwyższej półki..chodzi tylko o to, żeby były dobre, nie muszą być wspaniałe, jak przypuszczam IBD (bo widzę, że wiele wizażanek sobie je bardzo chwali) ![]() Poza tym i tak będę musiała zacząć jakoś zarabiać na pazurkach (jak już dojdę do wprawy oczywiście) aby jakoś na IBD pieniążki uzbierać... wiadomo od czegoś trzeba zacząć ![]() Kurczę, no moje żele bezfirmówki ale jeszcze nie zrobiły mi takiego nieprzyjemnego żartu jakim jest niezbytnie utwardzenie w lampie!!! Straszne... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
calkim nie zle wyszly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziękuję Blue_sky
![]() ![]() No niestety jest tutaj parę niedociągnięć jak np. ta nieszczęsna linia stresu, która wyszła mi zbyt wysoko (cholera!) hyhy ![]() Myślę, że za jakiś czas dojdę do wprawy ![]() Muszę jeszcze popracować nad french'em (białym rzecz jasna). Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
![]()
To znowu ja i znowu z zapytaniem
![]() Ponieważ pracuję na tipsie, rozważam w chwili obecnej, czy nie zmienić swoich naturalnych tipsów na tipsy typu clear. I teraz myślę, czy w góle jest sens, bo szkoda mi niszczyć znowu własną płytkę ![]() Zastanawiam się również, czy french na szklanym tipsie przypadkiem nie wygląda gorzej...jeszcze takiego nie robiłam, ale odnoszę wrażenie, że widać na nim wszystkie niedociągnięcia pędzelka, mejsca,gdzie żelu jest więcej, gdzie mniej itp. Rozważam również nad tipsem french.. Doradźcie mi proszę, co zrobić? A może w ogóle nie zmieniać (niby najkorzystniej), tylko chciałabym mieć je troszkę dłuższe niż obecnie, mimo wszystko.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Moim skromnym zdaniem żele clear nadają się najlepiej do zdobień a frenchowe wygodne podczas gdy klientka chce tylko french.
Pamiętaj, że tipsy clear należy ostroznie matowić by nie przepiłować go ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziękuję dziewczynki za kolejne odpowiedzi
![]() Paula, a nie zniszcze tym własnej płytki? Pzrecież muszę spiłować i wsio od nowa aby założyc sobie szklany tips, bo teraz mam mleczne ![]() Chyba, że znasz jakiś mniej szkodliwy sposób i chętnie się ze ną nim podzielisz? ![]() Może usunąć je jakimś cudem acetonem? Bo tutaj tylko o tipsa chodzi w chwili obecnej, żelu nie ma sensu piłować... ![]() No nie wiem, dobrze kombinuję? Nie chce mi się znowu dzwonić do mojej instruktorki, bo ona ciągle nie ma czasu :/ Dlatego liczę na to forum i na Was, moje drogie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co rzeczytałam to: -nie lubisz, gdy biały jest zbyt rzadki---> kup soft white- jest srednio gesty -nie lubisz gestych budujących---> zamiast gestego budujacego kup śrdeniogesty np.: clear, lub natural blush (przejrzysty rózowy) -lubisz slicznie błyszczące paznokcie---> polecam mega gloss, jest to nabłyszczacz dajacy efekt błysku, jak szkło ![]() A co do jakości.... SPN jest porównywalne do IBD, tylko ceny niższe ![]() Znam juz kilka stylistek, które z IBD przeszły na SPN i nie narzekają ![]()
Pozdrowionka! ![]() Albertyna Edytowane przez Albertyna Czas edycji: 2006-12-13 o 00:08 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
![]()
Albertynko
![]() Już nie mogę się doczekać kiedy zacznę pracę z SPN ![]() Dziękuję za poradę, teraz wiem, co zamawiać ![]() Hmmmm ale już zacieram na nie ręce sasasasasaaaaa ![]() Apsik ![]() Dziękuję bardzo, w końcu pozbędę się tych mlecznych tipsów, bo powoli mam ich dość ![]() ![]() Ehh..też miałam instruktorkę - jak zapytałam, jak zdjąć, otrzymałam odpowiedź "Piłować!", a jak zapytałam, czy tylko- "TAK! To jedyny sposób..." szkoda gadać, człowiek ciężko zarobione pieniądze wydaje na kurs, a tyle z niego ma, co podstawy podstaw :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
french
witam!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Dot.: french
np są takie lakiery brokatowe z cieniutkim pędzelkiem, którym możesz sobie taki paseczek zrobić nad frenczem
![]()
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#208 |
BAN stały
|
Kaileight masz piekny nick
![]() Westalka masz piękny podpis ![]() Paseczek to banal ![]() Tyle z mojej strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.