![]() |
#181 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Giorgio Armani, Code for Woman ładny zapach, dobry na wieczorne wyjscie. moze kiedys sie na niego skusze.
Lacoste, Touch of Pink spodobała mie sie jest taki rózowy ![]() Sarah Jessica Parker, Lovely rózany zapach, taki lekk,ale raczej nie dla mnie. a watek fajny, zawsze bede wiedziec co kiedys wypróbowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
Maroussia - po pierwsze przeyszła myśl, że znam ten zapach. Uważam, że jest bardzo interesujący. Nie przepadam za zapachami kadzidlanymi, ale ten rozwinął się bardzo ładnie, choć siebie w nim nie widzę - raczej byłby to zapach na specjalny humor. Ale na prawdę go doceniam.
Fresia Fragonard - czy to jest frezja to nie jestem przekonana, choć przyznaję, że rozwija się pięknie. Po jakimś czasie przeradza się w piękną, czystą, krystaliczną woń kwiatów w stylu Eau de Eden. Bardzo kobiecy.
#185 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj testowałam Sicily
![]() Drażni mnie w nim jakaś mydlana nuta i gdyby nie to napewno byłby na liście must have ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Niedawno podczas zakupów w Douglasie otrzymałam próbki Miracle Forever i The One Gabbana.Teraz je testuję i jestem już przekonana,że oba zapachy kompletnie nie są moje.Miracle ma w sobie jakąś angelową nutę i niestety śmierdzi na mnie
![]() Testuję też Tropical Punch Escaday i Sun Sander od Geonii ![]() Wczoraj testowałam też zapach Sung Alfred Sung-niesamowite jak bardzo przypomina mi Lalique Tendre Kiss w pierwszej swojej nucie(to ten pieprz chyba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj testuję La Perla Shiny Creation. Jestem absolutnie na nie. Okropna pudrowo - zatykająca nuta, która zawsze mnie drażni pojawiła się na nadgarstku.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Dziś - wstyd że dopiero dziś - pierwszy raz przetestowałam legendarnego już na tym forum SMOKA.
![]() To istne szaleństwo! Dlaczego poznaliśmy się dopiero teraz? Tego nie wiem! Nie mogę przestać mysleć, po prostu nie mogę! - cały czas czuję go w powietrzu! Bardzo żałuję że obecnie nie mam pieniędzy - ale gdy tylko będę jakieś miała - ten zapach kupię poza wszelką kolejnością! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
... Amarige Mariage...
Cóż mogę o nim powiedzieć - jest to jeden z tych zapachów, które pozostawiają mnie całkowicie obojętną. Brzydkie nie są i raczej nie sprawiałoby mi problemu nosić je na sobie. Ale nie mają tego CZEGOŚ, co sprawia, że zapach zaczyna mi się podobać, że coś podkreśla - urodę, charakter, nastrój. Delikatne, miłe, ale jak dla mnie zupełnie bez wyrazu i charakteru.
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie przeszkadza mi ale jest taki...... sobie nijaki, bez wyrazu i charakteru. Trafnie Maju go określiłaś ![]()
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Oj ja bardzo lubię moje Amariage Mariage! Ale żebym miała określić co też w nich widzę - to byłby problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj testowałam Envy me 2 i muszę przyznać, że to ciekawy zapach. Spodziewałam się typowego świeżaka i pomyliłam się. Na początku owszem, jest bardzo rześki, ale później na mojej skórze staje się coraz bardziej kremowy, intensywny, ciepły. Myślę, że nie pogardziłabym małą trzydziesteczką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Amor Amor - bardzo podobny do Code
Tendre Poison - przyjemny, świeżakowaty, kwiatuszkowy? Noa Fleur - nie wiem; nie gościła na długo na mojej skórze ![]() "L" Lempickiej - cudo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz jest ok 150 zł za 50ml! Mnie też Midnight nieźle mdliło. Ale w taki przyjemny sposób ![]() i nie jestem bulimiczką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie sobie porównuję klasyczną theoremę z esprit d'ete i mój nos mówi zdecydowanie - > esprit d'ete
![]() W porównaniu do wersji letniej klasyczna jest znacznie słodsza i bardziej pierniczkowa, coś w stronę Loli L, natomiast letnia, piękna, mniej dosłowna, miętowa, świeższa i lżejsza - cudownie stapia się ze skóra. ![]() Cieszę się, że nie skusiłam się na dużą butlę klasycznej, tylko na miniaturę, za to 50 ml letniej to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Dziś test Rumeur Lanvina. Mało znam zapachy typu mocne i słodkie, tak że nie wiem, do czego go ewentualnie porównać. Nie wiem, jak się prezentuje na tle innych zapachów tego typu- czy jest lepszy od większości, gorszy czy to taki średniak.
Sam w sobie zapach bardzo mi się podoba. Kojarzy mi się ze świętami Bożego Narodzenia, a zwłaszcza ze świątecznym słodkim makowcem, miodem, w tle jakieś nawiązanie do pierników- choć nie ma tam stricte piernikowego aromatu. Słodycz tego zapachu jest po prostu tego rodzaju- miód, rum, piernik, a nie cukier i sacharyna. Chyba najbardziej podobny jest do rumu. Są tam też kwiaty - czuję różę, jej słodycz też nie jest zimna, ale taka przytulna i lekko piernikowa ![]() Butelka ujęła mnie kolorem płynu, pękatością i zabawnym korkiem z kółkiem, tylko napis jest jakiś jak kura pazurem. Rumeur poprawił mi ogólny nastrój dzisiejszego wyjątkowo ponurego dnia. Jestem na tak. A, zapomniałam, że zpoznałam się też z Addict Eau Fraiche. o ile na początku podobał mi się - ciekawe mokre rośliny i kwiaty- taki mokry maj lub czerwiec- to potem zamienił się znowu w klasycznie Addictową, duszącą mnie wanilię- przepraszam wszystkie miłośniczki wanilii, ale osobiści jej wyjatkowo nie trawie- może być tylko w tle, a tutaj zagłusza wszystko. I jaka jednostajna...ble... Edytowane przez Kota Czas edycji: 2006-12-28 o 16:09 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Dziś testowałam tak często zachwalane na forum "Eau de Parfum II" i przyznaję, ze rozczarowałam się troszeczkę.
Długo czytałam o nim na KWC, i po określeniach typu "seksowny, kobiecy, bardzo wytworny, roziskrzony, zmysłowy" spodziewałam się chyba cudu, myślałam wręcz że blotterek będzie od Gucciego iskrzył ![]() Nic takiego się nie stało, zapach jest ładny, przyznaję. Słodki, lekki i delikatny, najbardziej wyczuwalne są dla mnie owoce – jeżyna i czarna porzeczka, zmysłowy - może, ale to raczej niewinny, subtelny czar niedojrzałego dziewczęcia - uroczy, to będzie odpowiednie słowo ![]() Nie urzekł mnie na tyle, żeby go zapragnąć ![]() PS. A poza tym wydaje mi się, że już go gdzieś czułam ![]()
#201 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio testowałam eden i lagunę - zdecydowanie
![]() ale za to odkryłam cudownego klasyka ( ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
daigee, napisz koniecznie jak wrażenia! Nie wiem, jakie zapachy lubisz, ale jeśli słodkie kwiatowo-owocowe to na pewno przypadnie Ci do gustu
![]() Tymczasem wiem już co mi "Eau de Parfum II" przypomina. Dawno, dawno temu, dostałam od rodziców na Mikołaja dezodorant (nawet nie wodę toaletową) Adidasa. Białe opakowanie, nie wiem czy jesczez takie gdzieś się spotka. Zapach bardzo podobny, może tylko łagodniejszy niż Adidas.
#204 |
Zadomowienie
|
tego adidasa nie kojarzę
![]() a najbardziej lubię perfumy słodkie - spożywcze ![]()
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś testowałam wiele zapachów, zbyt wiele. Najpierw psiknęłam Le Feu Light, testowałam je już po raz kolejny i miałam ochotę zakupić ponieważ ostała się już ostatnia flaszunia w naszej Sephorze, niestety ten zapach odrzuca mojego małża, a że w sumie mało co go aż tak odrzuca to postanowiłam sobie darować. Testowałam również Eternity moment, po raz kolejny. Niesamowity bukiet kwiatów, zapach zyskujący z minuty na minutę. 30 ml kosztowało 190 zł więc za te cenę to ja mam na Allegro wielki zestaw 100 ml perfum, 200 ml balsamu + 10 ml perfumetki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś testuję Les Belles (te z bordowym i te z żółtym korkiem) i Theoremę - i niestety, albo na szczęście, żadne mnie nie zachwyca. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam.
Chlapnęłam się z rozpędu próbką Joop! Homme, która przyfrunęła do mnie razem z wylicytowanymi miniaturkami Pi i Nemo. Mam nadzieję, że sprzedawca będzie się smażył w piekle za takie kuszenie biednej Wizażanki ![]() No i wpadłam. Cudne ciacho; bardziej wyraźne niź Pi, ostre, ale nadal obłędnie słodkie i smakowite, nic tylko siedzieć i wąchać ![]()
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Testowałam jeszcze Brit Gold, który mi się podoba, ale zachwytów nie będzie ![]() ![]() ![]() A Brit Gold został zmyty na rzecz Amber Nude ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: Oj, oj, oj. Właśnie wywąchałam nutkę... sprayu na komary, no Off normalnie się przebija, tak minimalnie, ale jednak... ![]() Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2006-12-29 o 00:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bardziej coś a'la http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3984 z tym, że nie ma tam tego koloru.
![]() |
#210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tulipanko, cieszę się, że AP przypadł Ci do gustu, to kolejny zapach, który nas łączy ![]() Ja już po pierwszym teście zakochałam się w Agencie nieprzytomnie. Wiedziałam, że muszę go mieć i ta chęć przyćmiła nawet rozterki typu - "gdzie ja go będę nosić", a i cena nie grała roli. Od testu do chwili zakupu minął miesiąc i nie było dnia, podczas którego nie marzyłabym tym cudzie i nie wertowała sieci w poszukiwaniu recenzji, tak mnie opętał ![]() ![]() Oczywiście nie wychylam z domu czubka nosa, kiedy mam na sobie Agenta - na to jest zbyt nieprzyzwoity (choć nie odbieram go jako wulgarnego, dla mnie jest intymny i taki...mój ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.