fotoepilacja - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 10:36   #181
wiki_28
Przyczajenie

Dot.: fotoepilacja

Cytat:
Napisane przez dedede Pokaż wiadomość
Wiecie co ... byłam parę dni temu u lekarza prywatnie i w poczekalni leżał stos gazet, przeglądałam sobie okładki szukając czegoś ciekawego, trafiłam na Elle a tam na okładce "depilacja laserowa" - zajrzałam ... zrobiłam zdjęcie fragmentu artykułu i wstawiam go w załączniku.
Ciekawa jestem jak ta pani z artykułu wytłumaczy osobom po laserze a nie nie-laserze IPL, że im włosy odrosły po 2-3 latach i wydaniu na laser kilku tys zł (cena podobna - dobre żarty). Przecież żeby nic nie odrosło po kilku latach trzeba by zniwelować działanie hormonów w organizmie, a z tego co mi wiadomo - nie da się. Nasze hormony zawsze będą "produkować" nowe cebulki więc proszę nie pisać o usunięciu owłosienia na całe życie.
wiki_28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 10:53   #182
dedede
Anna Ha

To powiedz osobom, które wydały parę tysięcy na depilację 10 zabiegów "laserem" IPL, że tak się zdarza, że włosy odrastają praktycznie takie jak wcześniej, bo przecież hormony ...
Litości! Piszesz farmazony!
Czy rozróżniasz pojęcie "usunięcie 90% owłosienia" od "usunięcie owłosienia na całe życie"? 90% to 9 na 10 włosów, te które zostają po laserze np. aleksandrytowym (lub light sheer) to JASNE WŁOSY O JASNYCH CEBULKACH, miękkie, delikatne - ogolone maszynką nie dają ostrego odrostu (po przejechaniu ręką 2 dni po goleniu nic nie drapie). Żaden laser ani "laser" nie usunie takich włosów, bo nie ma w czym się kumulować energia wiązki (bo cebulka jest jasna).

Jestem brunetko-szatynką, z raczej bujnym owłosieniem na ciele. W tej chwili (po chyba 5 zabiegach laserem aleksandrytowym) mam np. na wzgórku łonowym (depilowałam pełne bikini, wszystkie włosy) jasne miękkie włosy JAK NATURALNA BLONDYNKA! Mam nadczynność androgenów (z tendencją do np. trądziku na plecach oraz falowo większego owłosienia na ciele) i nie obserwuję tego, o czym piszesz.

Edytowane przez dedede
Czas edycji: 2011-11-16 o 10:55
dedede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 11:38   #183
Szara_fleur
Przyczajenie

Hmm, a może to jest tak, że po prostu sprzęt lub brak fachowej wiedzy przy obsłudze powoduje, że nawet po tradycyjnym laserze odrastają włosy? Bo niektóre dziewczyny tutaj piszą, że czasami po IPL-u też w ogóle nie straciły ani jednego włoska. Ja się właśnie zastanawiam czyby nie spróbować zwykłego lasera i porównać efekty. No, ale to już muszę trochę pooszczędzać
Szara_fleur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 14:01   #184
Lukrecja1980
Przyczajenie

Byłam na fotodepilacji w Krakowie przy ulicy Krowoderskiej w Velvet Look:

http://www.bhclub.pl/Obiekty/Uroda/L...wej-w-Krakowie

i przyznam, że trochę bolało, ale bez przesady. To chyba zależy od wrażliwości każdej z nas. Robiłam nogi i zastanawiam się nad bikini, ale zapomniałam zapytać czy wogóle robią

Zapłaciłam za całe nogi 110,50 zł.
Lukrecja1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 06:06   #185
Sayuuki
Raczkowanie

Hej dzieczyny! Ja w przyszłym tygodniu wybieram się na pierwszą (teoretycznie drugą) wizytę, podejrzewam że nie będę jeszcze mieć dep. Pomyślałam, że relacje z wizyt mogą być przydatne dla innych więc jeśli nie będzie to przeszkadzać będę je tu umieszczać (pewnie stworze nowy temat żeby nie zaśmiecać tego)
Sayuuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 09:33   #186
wiki_28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dedede Pokaż wiadomość
Czy rozróżniasz pojęcie "usunięcie 90% owłosienia" od "usunięcie owłosienia na całe życie"? 90% to 9 na 10 włosów, te które zostają po laserze np. aleksandrytowym (lub light sheer) to JASNE WŁOSY O JASNYCH CEBULKACH, miękkie, delikatne - ogolone maszynką nie dają ostrego odrostu (po przejechaniu ręką 2 dni po goleniu nic nie drapie). Żaden laser ani "laser" nie usunie takich włosów, bo nie ma w czym się kumulować energia wiązki (bo cebulka jest jasna).

Jestem brunetko-szatynką, z raczej bujnym owłosieniem na ciele. W tej chwili (po chyba 5 zabiegach laserem aleksandrytowym) mam np. na wzgórku łonowym (depilowałam pełne bikini, wszystkie włosy) jasne miękkie włosy JAK NATURALNA BLONDYNKA! Mam nadczynność androgenów (z tendencją do np. trądziku na plecach oraz falowo większego owłosienia na ciele) i nie obserwuję tego, o czym piszesz.
W artykule jest napisane cyt: "Laser usuwa do 90% włosów na zawsze, po serii zabiegów" więc jak mam rozumieć te na zawsze?
wiki_28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 13:09   #187
ania 1972
Przyczajenie

jasne.ja po 2 zabiegach straciłam jakieś 2/3 włosków, a po 3 miesiącach od zakończenia zabiegów odrosło wszystko!! -nawet ciemniejsze i gęstsze
ania 1972 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-02, 12:12   #188
Sayuuki
Raczkowanie

Jak pisałam wcześniej będę tu pisać relacje z zabiegów, bo nie chcę niepotrzebnie tworzyć nowego tematu.
Zabiegi na łydki miałam w gabinecie Dermis w Gdańsku, wykonywane laserem Light Sheer firmy Lumenis (http://www.dermis.pl/). Zostałam troszkę skarcona za to, że dopiero teraz przychodzę, ale powiedziałam, że i tak nie miałam zamiaru się opalać
Dziś miałam zabieg próbny żeby zobaczyć jak wytrzymam ból. Jestem osobą wrażliwą (zawsze unikam choćby pobierania krwi), a ból w trakcie depilacji w skali od 0-10, oceniam na 7-8 w zależności od miejsca. Bolało to jak ukłucie igłą, czasem lekko parzące. Byłam nastawiona na większy ból, na wszelki wypadek i dla własnego komfortu dostałam receptę na krem znieczulający Emla (ok. 90 zł). W chwili obecnej jestem ok. 1,5h po zabiegu, na skórze mam lekko czerwone kropki (jak po depilacji woskiem), leciutki ból (max. 1) odczuwam gdy napnę skórę lub czymś otrę. Następny zabieg już na całe łydki mam we wtorek jeśli wszystko będzie się dobrze goić.
Zostałam poinformowana o wszystkich możliwych skutkach ubocznych oraz o tym, że zabiegowi towarzyszy spory ból - wg. mnie to coś o czym powinien być informowany każdy, a nie słyszy się "tylko trochę poboli i będzie super". Tak samo pani, która wykonywała mi zabieg powiedziała, że włosy odrosną, a potem będą się wykruszać i jeśli po 6 tyg nie będzie ich prawie wcale to poczekać do 8 tyg i dopiero wtedy się umawiać, nogi golić dzień przed, kremem posmarować 1h przed zabiegiem i owinąć w folię spożywczą.
Podsumowując bardzo dobre wrażenie po pierwszej wizycie i nie mogę się doczekać następnej.
Stary 2012-03-04, 18:40   #189
namalowana_w_lustrze
Raczkowanie

Również mam bardzo dużo włosków na ciele i do tego jestem brunetką. Robiłam kiedyś tą depilacje laserowa tzn. byłam raz na spróbowanie... teraz się waham czy nie skorzystać i nie iść tak na poważnie tego usunąć. Ale się teraz zastanawiam czy laserowa różni się od fotodepilacji .? jeśli tak to czym i która jest lepsza i skuteczniej usuwa włoski ??
namalowana_w_lustrze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 07:52   #190
Sayuuki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez namalowana_w_lustrze Pokaż wiadomość
Również mam bardzo dużo włosków na ciele i do tego jestem brunetką. Robiłam kiedyś tą depilacje laserowa tzn. byłam raz na spróbowanie... teraz się waham czy nie skorzystać i nie iść tak na poważnie tego usunąć. Ale się teraz zastanawiam czy laserowa różni się od fotodepilacji .? jeśli tak to czym i która jest lepsza i skuteczniej usuwa włoski ??
Hej, wystarczy przejrzeć wątek od początku
Większość pisze, że depilacja laserowa jest czymś w stylu depilacji woskiem na dłużej, ale nie na zawsze. Depilacja laserowa usuwa ok. 80% wszystkich włosów, ale wiadomo wszystko zależy od tego jaki kto ma organizm. Mam wrażenie, że większość osób po 2-3 próbach rezygnuje uznając, że nie ma rezultatów bo włoski odrastają. Ale chyba każdy miał w szkole biologię i lekcję o tym jak rosną włosy

update 6.03
Spytałam dziś Panią, która robi zabiegi o różnicę między laserem, a IPL'em. Powiedziała, że IPL używa się do zamykania naczynek, a jego możliwość do depilacji to jakby skutek uboczny, w przeciwieństwie do Light Sheer on wypala tylko włosy, a nie całe mieszki.

Dziś miałam już pełny zabieg. Rada dla osób stosujących Emlę: nakładajcie jej na prawdę dużo (całe opakowanie) jeśli jesteście wrażliwe na ból, na jedną nogę nałożyłam więcej i cudo - nic nie bolało, a na drugą już cieniutką warstwę i niestety bolało. Sama depilacja trwała ok 1,5h z malutkimi przerwami. Ogólny stopień bólu to 3-4 + miejsca na których nie użyłam kremu: max 8.
Następny zabieg za 6-8 tygodni Dodaje też zdjęcia skóry, ale ostrzegam że nie są najpiękniejsze :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0142.jpg (21,7 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0143.jpg (25,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0145.jpg (34,4 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez Sayuuki
Czas edycji: 2012-03-06 o 13:48 Powód: update
Stary 2012-03-07, 00:51   #191
mala_czarna9
Raczkowanie

ciekawa jestem jak to wyjdzie tez kiedyś chciałabym wykonać depilacje taką "na stałe", zobaczymy. pozdrowienia
mala_czarna9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 09:07   #192
fankam
Rozeznanie

ja jestem po 3 fotodepilacjach i wlosiska nadal rosna czarne i grube lacznie jestem zapisana az na 10 zabiegow. Trace wiare, ze to cokolwiek pomoze
fankam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 09:56   #193
Sayuuki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna9 Pokaż wiadomość
ciekawa jestem jak to wyjdzie tez kiedyś chciałabym wykonać depilacje taką "na stałe", zobaczymy. pozdrowienia
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez fankam Pokaż wiadomość
ja jestem po 3 fotodepilacjach i wlosiska nadal rosna czarne i grube lacznie jestem zapisana az na 10 zabiegow. Trace wiare, ze to cokolwiek pomoze
Nie wiem czy czytałaś mój poprzedni post, więc napiszę jeszcze raz.
"Spytałam dziś Panią, która robi zabiegi o różnicę między laserem, a IPL'em. Powiedziała, że IPL używa się do zamykania naczynek, a jego możliwość do depilacji to jakby skutek uboczny, w przeciwieństwie do Light Sheer on wypala tylko włosy, a nie całe mieszki."
Przez, co one po prostu będą odrastać (bo mają z czego) mimo dużej ilości zabiegów, więc ja bym Ci radziła skończyć z fotodepilacją i odkładać na laserową. Biorąc pod uwagę, że ta foto kosztuje koło 100 zł to za 10 wydasz 1000zł, a za taką cenę miałabyś już z laserowej tyle zabiegów, że pewnie by wystarczyło.

Przy okazji zapomniałam dodać zdjęcia z drugiego dnia - wszystkie zaczerwienienia już zeszły.
Stary 2012-03-09, 08:41   #194
fankam
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sayuuki Pokaż wiadomość
Przez, co one po prostu będą odrastać (bo mają z czego) mimo dużej ilości zabiegów, więc ja bym Ci radziła skończyć z fotodepilacją i odkładać na laserową. Biorąc pod uwagę, że ta foto kosztuje koło 100 zł to za 10 wydasz 1000zł, a za taką cenę miałabyś już z laserowej tyle zabiegów, że pewnie by wystarczyło.
to co to za sciema z ta depilacja mialo nie byc wlosow!!!! Niestety zaplacilam zgory za wszytskie zabiegi. Czyli, ze co? Ze mimo tych zabiegow wlosy beda dalej rosly? :/
Stary 2012-03-09, 09:56   #195
dedede
Anna Ha

To jest zwykłe nabijanie ludzi w butelkę i tyle.
Ja jestem po kilku zabiegach laserem aleksandrytowym - zabiegi były trochę droższe, ale wystarczyło ich 5 i od paru lat nie mam w ogóle włosów!
IPL to ściema, jak cudowne kremy na porost włosów dla łysiejących mężczyzn ... wszyscy wiedzą, że nie działają, a jednak wielu je kupuje.
Stary 2012-03-09, 11:07   #196
fankam
Rozeznanie

masakra....
Stary 2012-03-11, 11:52   #197
Sayuuki
Raczkowanie

No niestety Zawsze możesz spróbować reklamację, przed zabiegami powinnaś zostać dokładnie poinformowana o tym jakich efektów powinnaś się spodziewać. Teoretycznie jeśli powiedzieli Ci, że to usunie włoski na zawsze to skłamali więc możesz domagać się zwrotu z powodu braku efektów itp. Wątpię, że będą chcieli się zgodzić, ale spróbować warto
Stary 2012-03-25, 21:01   #198
nnoovva
Przyczajenie

A ja mam, może głupie, pytanie.
Byłam kilka dni temu na pierwszym zabiegu fotodepilacji (bikini). Powiedzcie mi jak powinno wyglądać miejsce po zabiegu? Czy włoski powinny być? Czy one zaczną wypadać? Bo jak na razie nie widzę żadych efektów - nic się nie zmieniło. Dodam, że kosmetyczka skomentowała, że włoski ładnie się palą - ale co z tego skoro nadal są?!
nnoovva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-25, 23:49   #199
Sayuuki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nnoovva Pokaż wiadomość
A ja mam, może głupie, pytanie.
Byłam kilka dni temu na pierwszym zabiegu fotodepilacji (bikini). Powiedzcie mi jak powinno wyglądać miejsce po zabiegu? Czy włoski powinny być? Czy one zaczną wypadać? Bo jak na razie nie widzę żadych efektów - nic się nie zmieniło. Dodam, że kosmetyczka skomentowała, że włoski ładnie się palą - ale co z tego skoro nadal są?!
Wyżej dodałam zdjęcia z kilku godzin po zabiegu, następnego dnia wyglądało tak samo ale bez zaczerwienień. Po pierwsze to powinnaś mieć zgolone włosy, po drugi napisałaś kosmetyczka więc wnioskuje, że to IPL więc nie spodziewaj się efektów.
Po laserze włoski odrastając wykruszają się i tak, ja po prawie 3 tyg od zabiegu mam gładkie nogi. Pewnie niedługo zaczną odrastać i wtedy na zabieg, a potem jeszcze jeden dobijający jeśli będzie dobrze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-03, 18:48   #200
kometa7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sayuuki Pokaż wiadomość
Wyżej dodałam zdjęcia z kilku godzin po zabiegu, następnego dnia wyglądało tak samo ale bez zaczerwienień. Po pierwsze to powinnaś mieć zgolone włosy, po drugi napisałaś kosmetyczka więc wnioskuje, że to IPL więc nie spodziewaj się efektów.
Po laserze włoski odrastając wykruszają się i tak, ja po prawie 3 tyg od zabiegu mam gładkie nogi. Pewnie niedługo zaczną odrastać i wtedy na zabieg, a potem jeszcze jeden dobijający jeśli będzie dobrze.
a dlaczego uważasz że tylko kosmetyczki przeprowadzają zabiegi IPl-em? Byłam ostatnio na pierwszym zabiegu głowicą IPL i zabieg przeprowadzał dermatolog. Dodam też, że jest różnica między salonami kosmetycznymi a klinikami derm. Ja robiłam zabieg w klinice, gdzie za samą głowicę jedną płaca parę razy więcej niż salony za całe lasery. Tak jak któraś z dziewczyn napisała wcześniej ważne jest dbanie o sprzęt. Wątpię czy salony kosmetyczne mogą sobie pozwolic(lub czy zalezy im na tym) by regularnie wymieniać głowice, lampy i co tam jeszcze potrzeba...nie mogę za bardzo się wypowiedzieć nt. skuteczności bo miałam tylko jeden zabieg. Ale włosy jak narazie wypadają,ostatnio ogoliłam to odrastają tylko na wargach(robiłam bikini głębokie)Mam znajomą któr 2 lata temu robiła zabieg w tej klinice( też IPL ale starszą głowicą, bo ta nowa została wprowadzona dopiero w 2011 r.) to i tak jest zadowolona raz chodziła na poprawkę bo chyba jej dr nie zahaczyl jednej pachwiny dokładnie, ale tak to nie odrastają wcale...więc w zasadzie mam nadzieję że dobry sprzęt przyniesie rezultaty
kometa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 11:15   #201
Sayuuki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kometa7 Pokaż wiadomość
a dlaczego uważasz że tylko kosmetyczki przeprowadzają zabiegi IPl-em? Byłam ostatnio na pierwszym zabiegu głowicą IPL i zabieg przeprowadzał dermatolog. Dodam też, że jest różnica między salonami kosmetycznymi a klinikami derm. Ja robiłam zabieg w klinice, gdzie za samą głowicę jedną płaca parę razy więcej niż salony za całe lasery. Tak jak któraś z dziewczyn napisała wcześniej ważne jest dbanie o sprzęt. Wątpię czy salony kosmetyczne mogą sobie pozwolic(lub czy zalezy im na tym) by regularnie wymieniać głowice, lampy i co tam jeszcze potrzeba...nie mogę za bardzo się wypowiedzieć nt. skuteczności bo miałam tylko jeden zabieg. Ale włosy jak narazie wypadają,ostatnio ogoliłam to odrastają tylko na wargach(robiłam bikini głębokie)Mam znajomą któr 2 lata temu robiła zabieg w tej klinice( też IPL ale starszą głowicą, bo ta nowa została wprowadzona dopiero w 2011 r.) to i tak jest zadowolona raz chodziła na poprawkę bo chyba jej dr nie zahaczyl jednej pachwiny dokładnie, ale tak to nie odrastają wcale...więc w zasadzie mam nadzieję że dobry sprzęt przyniesie rezultaty
Nie uważam, że tylko kosmetyczki używają IPL, ale z tego co wiem to w klinikach do depilacji nóg czy właśnie bikini zaleca się używanie lasera (np. Light Sheer czy aleksandrytowego) bo daje lepsze efekty i jest skuteczniejszy. Nie pamiętam czy pisałam wcześniej, ale pani dermatolog, która ze mną rozmawiała powiedziała, że IPL daje efekty przy depilacji mało hmm zarośniętych miejsc jak np. wąsik.
Jestem do niego negatywnie nastawiona bo osobiście znam 3 osoby, które straciły na tym dużo pieniędzy, a efekt był przez może 2 miesiące. Jedna z nich robiła łydki, a druga właśnie bikini. Ma bardzo ciemne włosy więc powinno chociaż trochę dać, a jak sama przyznała odrosło jej więcej włosów...Zrezygnowała po 8-10 zabiegach i zdecydowała, że na jesieni zacznie w tej samej klinice co ja.

Wracając do relacji po depilacji. Pierwszy zabieg miałam miesiąc temu i jak na razie nic nie odrasta, spodziewam się jakichkolwiek włosków za tydzień lub dwa i wtedy kolejny zabieg.
Stary 2012-04-04, 17:47   #202
nnoovva
Przyczajenie

Unhappy Dot.: fotoepilacja

Kurczę.. to ja nie wiem o co chodzi. Włoski były zgolone, miały ok 2 mm (wg. zaleceń Pani przeprowadzającej zabieg, nie wiem czy to kosmetyczka czy dermatolog czy po prostu technik), i po zabiegu nic mi nie ubyło, nic nie znikneło, nie wypadło - jest jak było!! A czytając Wasze wypowiedzi już zgłupiałam, piszecie, że odrastają albo nie odrastają - mi nie miało co odrastać bo cały czas było, a zaznaczam, że są gęste, grube i czarne.
Dałam się nabrać? A wykupiłam karnet..
Stary 2012-04-05, 10:18   #203
Sayuuki
Raczkowanie

Cytat:
Kurczę.. to ja nie wiem o co chodzi. Włoski były zgolone, miały ok 2 mm (wg. zaleceń Pani przeprowadzającej zabieg, nie wiem czy to kosmetyczka czy dermatolog czy po prostu technik), i po zabiegu nic mi nie ubyło, nic nie znikneło, nie wypadło - jest jak było!! A czytając Wasze wypowiedzi już zgłupiałam, piszecie, że odrastają albo nie odrastają - mi nie miało co odrastać bo cały czas było, a zaznaczam, że są gęste, grube i czarne.
Dałam się nabrać? A wykupiłam karnet..
Ja włoski w dniu zabiegu miałam może 1 mm bo dzień wcześniej goliłam. Teraz jak się przyjrzałam to pojedyncze mi odrastają, wystarczy je lekko pociągnąć i wychodzą, jak mówiła moja dermatolog one się będą wykruszać. Może spróbuj czy Tobie też tak nie wyjdą? Jeśli nie to możesz je ogolić zwykłą maszynką i przy odrastaniu powinny wypadać - jeśli nie to pewnie nie zadziałało.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 11:06   #204
nnoovva
Przyczajenie

Słuchajcie, to działa! Po 2 tyg. zaczęły wypadać, garściami! Zobaczymy ile odrośnie ale w tym momencie mam z 30% poprzedniego stanu
Stary 2012-04-10, 09:57   #205
Sayuuki
Raczkowanie

Cytat:
Słuchajcie, to działa! Po 2 tyg. zaczęły wypadać, garściami! Zobaczymy ile odrośnie ale w tym momencie mam z 30% poprzedniego stanu
To, że w ogóle coś wypada to jak najbardziej. Mi chodzi o to, że one i prędzej czy później odrastają wszystkie, u moich znajomych chyba po 1-2 miesiącach wszystko odrosło (a były po 5< zabiegach).

Ale trzymam kciuki żeby Tobie się udało
Stary 2012-04-10, 09:58   #206
kometa7
Raczkowanie

Cytat:
Działa, działa. Ja jestem 3 tyg. po zabiegu, raz goliłam maszynką i odrosły włosy tylko na wargach(bikini) a reszta goła praktycznie cała
kometa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-21, 17:22   #207
amisia007
Przyczajenie

Hej !
Jestem 2miesiace po trzecim zabiegu fotodepilacji na łydkach oraz bikini. Po pierwszym zabiegu myslalam ze bedzie spoko bo bikini mialam "w łatki" włosów. Zabiegi robilam co miesiac. Po trzecim chcialam odczekac 3miesiace zeby wszystkie wloski odrosly. Tymczasem w tej chwili wloski sa dokladnie takie jak przed pierwszym zabiegiem i tyle samo a na dodate zaczely masakrycznie wrastac !!! Wydalam 600zl co dla mnie jest naprawde duza suma ! a efektu zero !! ;(
amisia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 19:54   #208
f8bf2a01d7db5d2618e88c157e13c8aff79429a0_5e9640c4cec01
Konto usunięte

Istnieje w ogóle skuteczna metoda usuwania na stałe owłosienia ?
f8bf2a01d7db5d2618e88c157e13c8aff79429a0_5e9640c4cec01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 20:34   #209
dedede
Anna Ha

Tak - wykonywana laserem diodowym (np. LightSheer) lub laserem aleksandrytowym.
Ja po paru zabiegach zrobionych laserem aleksandrytowym parę lat temu pożegnałam się z włosami i jak do teraz nic nie rośnie. Zapowiedzieli mi że po paru latach może coś rzadkiego zacząć odrastać i będzie trzeba zrobić zabieg poprawkowy, ale jak na razie nie ma to miejsca

Aleksandrytowy daje mniejsze ryzyko poparzeń przy zabiegu niż diodowy, dlatego się na niego zdecydowałam - bo mam wrażliwą skórę i miałam mocne ciemne włosy. Miałam ... jak miło to napisać
Stary 2012-04-28, 11:42   #210
f8bf2a01d7db5d2618e88c157e13c8aff79429a0_5e9640c4cec01
Konto usunięte

Pamiętasz może jaki to był koszt ?
f8bf2a01d7db5d2618e88c157e13c8aff79429a0_5e9640c4cec01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości