![]() |
#181 | |
Przyczajenie
|
Dot.: fotoepilacja
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Anna Ha
|
To powiedz osobom, które wydały parę tysięcy na depilację 10 zabiegów "laserem" IPL, że tak się zdarza, że włosy odrastają praktycznie takie jak wcześniej, bo przecież hormony ...
Litości! Piszesz farmazony! Czy rozróżniasz pojęcie "usunięcie 90% owłosienia" od "usunięcie owłosienia na całe życie"? 90% to 9 na 10 włosów, te które zostają po laserze np. aleksandrytowym (lub light sheer) to JASNE WŁOSY O JASNYCH CEBULKACH, miękkie, delikatne - ogolone maszynką nie dają ostrego odrostu (po przejechaniu ręką 2 dni po goleniu nic nie drapie). Żaden laser ani "laser" nie usunie takich włosów, bo nie ma w czym się kumulować energia wiązki (bo cebulka jest jasna). Jestem brunetko-szatynką, z raczej bujnym owłosieniem na ciele. W tej chwili (po chyba 5 zabiegach laserem aleksandrytowym) mam np. na wzgórku łonowym (depilowałam pełne bikini, wszystkie włosy) jasne miękkie włosy JAK NATURALNA BLONDYNKA! Mam nadczynność androgenów (z tendencją do np. trądziku na plecach oraz falowo większego owłosienia na ciele) i nie obserwuję tego, o czym piszesz. Edytowane przez dedede Czas edycji: 2011-11-16 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Hmm, a może to jest tak, że po prostu sprzęt lub brak fachowej wiedzy przy obsłudze powoduje, że nawet po tradycyjnym laserze odrastają włosy? Bo niektóre dziewczyny tutaj piszą, że czasami po IPL-u też w ogóle nie straciły ani jednego włoska. Ja się właśnie zastanawiam czyby nie spróbować zwykłego lasera i porównać efekty. No, ale to już muszę trochę pooszczędzać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Byłam na fotodepilacji w Krakowie przy ulicy Krowoderskiej w Velvet Look:
http://www.bhclub.pl/Obiekty/Uroda/L...wej-w-Krakowie i przyznam, że trochę bolało, ale bez przesady. To chyba zależy od wrażliwości każdej z nas. Robiłam nogi i zastanawiam się nad bikini, ale zapomniałam zapytać czy wogóle robią ![]() Zapłaciłam za całe nogi 110,50 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Hej dzieczyny! Ja w przyszłym tygodniu wybieram się na pierwszą (teoretycznie drugą) wizytę, podejrzewam że nie będę jeszcze mieć dep. Pomyślałam, że relacje z wizyt mogą być przydatne dla innych więc jeśli nie będzie to przeszkadzać będę je tu umieszczać (pewnie stworze nowy temat żeby nie zaśmiecać tego)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
jasne.ja po 2 zabiegach straciłam jakieś 2/3 włosków, a po 3 miesiącach od zakończenia zabiegów odrosło wszystko!! -nawet ciemniejsze i gęstsze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Jak pisałam wcześniej będę tu pisać relacje z zabiegów, bo nie chcę niepotrzebnie tworzyć nowego tematu.
Zabiegi na łydki miałam w gabinecie Dermis w Gdańsku, wykonywane laserem Light Sheer firmy Lumenis (http://www.dermis.pl/). Zostałam troszkę skarcona za to, że dopiero teraz przychodzę, ale powiedziałam, że i tak nie miałam zamiaru się opalać ![]() Dziś miałam zabieg próbny żeby zobaczyć jak wytrzymam ból. Jestem osobą wrażliwą (zawsze unikam choćby pobierania krwi), a ból w trakcie depilacji w skali od 0-10, oceniam na 7-8 w zależności od miejsca. Bolało to jak ukłucie igłą, czasem lekko parzące. Byłam nastawiona na większy ból, na wszelki wypadek i dla własnego komfortu dostałam receptę na krem znieczulający Emla (ok. 90 zł). W chwili obecnej jestem ok. 1,5h po zabiegu, na skórze mam lekko czerwone kropki (jak po depilacji woskiem), leciutki ból (max. 1) odczuwam gdy napnę skórę lub czymś otrę. Następny zabieg już na całe łydki mam we wtorek jeśli wszystko będzie się dobrze goić. Zostałam poinformowana o wszystkich możliwych skutkach ubocznych oraz o tym, że zabiegowi towarzyszy spory ból - wg. mnie to coś o czym powinien być informowany każdy, a nie słyszy się "tylko trochę poboli i będzie super". Tak samo pani, która wykonywała mi zabieg powiedziała, że włosy odrosną, a potem będą się wykruszać i jeśli po 6 tyg nie będzie ich prawie wcale to poczekać do 8 tyg i dopiero wtedy się umawiać, nogi golić dzień przed, kremem posmarować 1h przed zabiegiem i owinąć w folię spożywczą. Podsumowując bardzo dobre wrażenie po pierwszej wizycie i nie mogę się doczekać następnej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Również mam bardzo dużo włosków na ciele i do tego jestem brunetką. Robiłam kiedyś tą depilacje laserowa tzn. byłam raz na spróbowanie... teraz się waham czy nie skorzystać i nie iść tak na poważnie tego usunąć. Ale się teraz zastanawiam czy laserowa różni się od fotodepilacji .? jeśli tak to czym i która jest lepsza i skuteczniej usuwa włoski ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Większość pisze, że depilacja laserowa jest czymś w stylu depilacji woskiem na dłużej, ale nie na zawsze. Depilacja laserowa usuwa ok. 80% wszystkich włosów, ale wiadomo wszystko zależy od tego jaki kto ma organizm. Mam wrażenie, że większość osób po 2-3 próbach rezygnuje uznając, że nie ma rezultatów bo włoski odrastają. Ale chyba każdy miał w szkole biologię i lekcję o tym jak rosną włosy ![]() update 6.03 Spytałam dziś Panią, która robi zabiegi o różnicę między laserem, a IPL'em. Powiedziała, że IPL używa się do zamykania naczynek, a jego możliwość do depilacji to jakby skutek uboczny, w przeciwieństwie do Light Sheer on wypala tylko włosy, a nie całe mieszki. Dziś miałam już pełny zabieg. Rada dla osób stosujących Emlę: nakładajcie jej na prawdę dużo (całe opakowanie) jeśli jesteście wrażliwe na ból, na jedną nogę nałożyłam więcej i cudo - nic nie bolało, a na drugą już cieniutką warstwę i niestety bolało. Sama depilacja trwała ok 1,5h z malutkimi przerwami. Ogólny stopień bólu to 3-4 + miejsca na których nie użyłam kremu: max 8. Następny zabieg za 6-8 tygodni ![]() Edytowane przez Sayuuki Czas edycji: 2012-03-06 o 13:48 Powód: update |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
ciekawa jestem jak to wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
ja jestem po 3 fotodepilacjach i wlosiska nadal rosna czarne i grube
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Spytałam dziś Panią, która robi zabiegi o różnicę między laserem, a IPL'em. Powiedziała, że IPL używa się do zamykania naczynek, a jego możliwość do depilacji to jakby skutek uboczny, w przeciwieństwie do Light Sheer on wypala tylko włosy, a nie całe mieszki." Przez, co one po prostu będą odrastać (bo mają z czego) mimo dużej ilości zabiegów, więc ja bym Ci radziła skończyć z fotodepilacją i odkładać na laserową. Biorąc pod uwagę, że ta foto kosztuje koło 100 zł to za 10 wydasz 1000zł, a za taką cenę miałabyś już z laserowej tyle zabiegów, że pewnie by wystarczyło. Przy okazji zapomniałam dodać zdjęcia z drugiego dnia - wszystkie zaczerwienienia już zeszły. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Anna Ha
|
To jest zwykłe nabijanie ludzi w butelkę i tyle.
Ja jestem po kilku zabiegach laserem aleksandrytowym - zabiegi były trochę droższe, ale wystarczyło ich 5 i od paru lat nie mam w ogóle włosów! IPL to ściema, jak cudowne kremy na porost włosów dla łysiejących mężczyzn ... wszyscy wiedzą, że nie działają, a jednak wielu je kupuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
masakra....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
No niestety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
A ja mam, może głupie, pytanie.
Byłam kilka dni temu na pierwszym zabiegu fotodepilacji (bikini). Powiedzcie mi jak powinno wyglądać miejsce po zabiegu? Czy włoski powinny być? Czy one zaczną wypadać? Bo jak na razie nie widzę żadych efektów - nic się nie zmieniło. Dodam, że kosmetyczka skomentowała, że włoski ładnie się palą - ale co z tego skoro nadal są?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po laserze włoski odrastając wykruszają się i tak, ja po prawie 3 tyg od zabiegu mam gładkie nogi. Pewnie niedługo zaczną odrastać i wtedy na zabieg, a potem jeszcze jeden dobijający jeśli będzie dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem do niego negatywnie nastawiona bo osobiście znam 3 osoby, które straciły na tym dużo pieniędzy, a efekt był przez może 2 miesiące. Jedna z nich robiła łydki, a druga właśnie bikini. Ma bardzo ciemne włosy więc powinno chociaż trochę dać, a jak sama przyznała odrosło jej więcej włosów...Zrezygnowała po 8-10 zabiegach i zdecydowała, że na jesieni zacznie w tej samej klinice co ja. ![]() Wracając do relacji po depilacji. Pierwszy zabieg miałam miesiąc temu i jak na razie nic nie odrasta, spodziewam się jakichkolwiek włosków za tydzień lub dwa i wtedy kolejny zabieg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
![]()
Kurczę.. to ja nie wiem o co chodzi. Włoski były zgolone, miały ok 2 mm (wg. zaleceń Pani przeprowadzającej zabieg, nie wiem czy to kosmetyczka czy dermatolog czy po prostu technik), i po zabiegu nic mi nie ubyło, nic nie znikneło, nie wypadło - jest jak było!! A czytając Wasze wypowiedzi już zgłupiałam, piszecie, że odrastają albo nie odrastają - mi nie miało co odrastać bo cały czas było, a zaznaczam, że są gęste, grube i czarne.
Dałam się nabrać? A wykupiłam karnet.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, to działa! Po 2 tyg. zaczęły wypadać, garściami! Zobaczymy ile odrośnie ale w tym momencie mam z 30% poprzedniego stanu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale trzymam kciuki żeby Tobie się udało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
Hej !
Jestem 2miesiace po trzecim zabiegu fotodepilacji na łydkach oraz bikini. Po pierwszym zabiegu myslalam ze bedzie spoko bo bikini mialam "w łatki" włosów. Zabiegi robilam co miesiac. Po trzecim chcialam odczekac 3miesiace zeby wszystkie wloski odrosly. Tymczasem w tej chwili wloski sa dokladnie takie jak przed pierwszym zabiegiem i tyle samo a na dodate zaczely masakrycznie wrastac !!! Wydalam 600zl co dla mnie jest naprawde duza suma ! a efektu zero !! ;( |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Konto usunięte
|
Istnieje w ogóle skuteczna metoda usuwania na stałe owłosienia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Anna Ha
|
Tak - wykonywana laserem diodowym (np. LightSheer) lub laserem aleksandrytowym.
Ja po paru zabiegach zrobionych laserem aleksandrytowym parę lat temu pożegnałam się z włosami i jak do teraz nic nie rośnie. Zapowiedzieli mi że po paru latach może coś rzadkiego zacząć odrastać i będzie trzeba zrobić zabieg poprawkowy, ale jak na razie nie ma to miejsca ![]() Aleksandrytowy daje mniejsze ryzyko poparzeń przy zabiegu niż diodowy, dlatego się na niego zdecydowałam - bo mam wrażliwą skórę i miałam mocne ciemne włosy. Miałam ... jak miło to napisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Konto usunięte
|
Pamiętasz może jaki to był koszt ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.