|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
Pokaż wyniki sondy: Czy "farbowanie"za pomoca plukanek,henny itp nie niszczą włosów?? | |||
NIE NISZCZĄ |
![]() ![]() ![]() ![]() |
181 | 47,26% |
NISZCZĄ |
50 | 13,05% |
Przy krotkim stosowaniu NIE,na dluzsza mete niszczą! |
152 | 39,69% |
Głosujący: 383. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plukanka Delia
Ja ją tez kupiłam w Rossmanie.... tylko musisz jej dobrze poszukać, bo w moim Rossmanie stała na najwyższej półce, była ledwo zauważalna ..... :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Ja kupiłam w zwykłej drogerii,była tylko Delia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzieki za odpowiedzi
![]() Dzisiaj juz nie zdążyłam ale jutro na pewno wybiorę sie do Rossmana Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
To ja się podepnę. Od dwóch lat farbuję włosy na ciemny fiolet, na odcienie oberżyny czy burgungu. Ale zawsze wychodzą za bordowe, albo za ciemne (nie widac fioletowych refleksów). Myślicie, że również mogę stosować fioletową płukankę do włosów i to pomoże w nadaniu im mojego upragnionego odcienia? Dodam, że naturalne włosy mam w kolorze jasnego brązu. Jeśli tak, to w jakim stężeniu? Mam włosy półdługie.
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
NAtuska,chyba raczej nie.Fioletowa płukanka jest do blond włosów, niweluje żółty odcień. Są jeszcze inne płukanki w różnych kolorach, każda ma inne działanie, popytaj która płukanka tzn.w jakim kolorze, dawała by taki efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plukanka Delia - do NATUSKI
Jak wypłuczesz włosy w fioletowej płukance ale o większym stężeniu to może wyjdzie Ci fioletowy odcień.... Ja kiedyś przesadziłam z tą płukanką i miałam fioletowe włosy.... musiałam je chyba z 10 razy umyć.... ale zaznaczam ja mam BLOND włosy
Edytowane przez Gonia Czas edycji: 2005-06-02 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Chwile mnie nie bylo a tu watek jaki dlugi juz
![]() mi tez zawsze powtarzano,z e plukanki sie juz nie splukuje i tak ja stosowalam, a wloskow szorstkich nie mam. Na razie przetestowalam pare sposobow i chyba najlepszy co drugie mycie, a pierwszy intensywny fiolet na wlosach (wtedy tez zalozylam watek) zszedl ladnie po trzecim myciu ![]() A wlosy ja mam wlasnie miekkie po niesplukaniu, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Dot.: czy są płukanki do "brązów"?
Czy płukanka Flor Illum niszczy włosy ? Jak by tak płukac nia co drugi dzień włosy ? Chodzi mi o ten kolor matowy- do włosów ciemnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
mnie nie zniszczyła-zaraz po spłukaniu włosów nakładałam odżywkę,bo były po jakimś miesiącu stosowania ciut wysuszone-ale naprawdę minimalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Konto usunięte
|
![]()
Pory dla brunetek:
Nie wylewaj wody, w której gotwały się pory. Przelej ją do butelki i użyj do płukania włosów po myciu. Wywar z porów nada ciemnym włosom piękny połysk. Piękne refleksy nada włosom kasztanowym napar z czarnej herbaty (2 łyżki na litr wody). Po naciągnięciu przecedź płyn i wypłucz włosy. Goździki dla szatynki: Do włosów o różnym odcieniu brązu można strosować płukanki z cynamonem, goździkami, henną lub majerankiem. Garść wybranego składnika zalej litrem wody i gotuj około 15 minut. Wywar wymieszaj z wodą do ostaniego płukania włosów. Powodzenia! ![]() Edytowane przez 1f1007dbc1893deb845c27192263acd2a23066e6 Czas edycji: 2005-06-19 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Raróg
|
Dot.: płukanka z ziół na zmianę koloru włosków
Ten ostatni sposób musi nieźle pachnieć
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
a co do jasnych włosów
chyba sama herbatka nie wystarczy próbowałam rozjasnic włosy herbatka z rumianku ale rezultaty były marne :| znacie jeszcze jakies sposoby rozjasniania jasnych włosów? Gdzie mozna kupic rumianek w postaci bardziej skondensowanej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
a ja sie zastanawiam jakie wlasciwosci ma plukanie wlosow w naparze z czarnej zwyklej herbaty czy na pewno to przyciemnia wlosy i mozna to stosowac zamiast ziol??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: a co do jasnych włosów
Cytat:
przede wszystkim cytrynka, sok z cytryny rozjasnia wlosy, ale pameitaj zetakei rozjasnianie nie medzie tak widoczne jak po farbach to bedzie lekkie rozjasnienei, plukanki tak maja ze tylko lekko dzialaja na kolorek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Raróg
|
Stella, a ile razy płukałaś w rumianku włosy? Na efekty trzeba czasem trochę poczekać. Podobno silniej rozjaśnia wywar z korzenia rabarbaru, ale nie wiem, czy korzeń sprzedają w zielarniach - musiałabyś spytać. Ja miałam rabarbar na ogródku i sama to sobie wykopywałam, trochę nawet było widać efekt po takich wywarach
![]() Kasiunia - co do czarnej herbaty, to nie wiem czy przyciemnia i nie słyszałam, żeby ktoś to stosował. Ale skoro okład z niej jest dobry na opuchnięte oczka, to pewnie włosom też nie zaszkodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
A co dla rudzielców?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Konto usunięte
|
![]()
Do Stelli1985:
W aptece Cefarmu widziałam dziś "Koszyczek rumianku" firmy Herbalux, za 2 zł. Z tej firmy jest mnóstwo mieszanek ziołowych. A co do herbaty to, kto chce niech próbuje, napewno nie zaszkodzi ![]() Kiedyś zdarzyło mi się ją testować, ale zaledwie raz czy dwa, a to zapewne za mało by mieć jakieś efekty. Potrzebna jest systematyczność. Pozdrówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
![]()
Jeden z przepisów z gazety:
Rabarbar dla blondynek: Aby uzyskać przy włosach blond jasnozłotawy odcień, zmiel korzeń rabarbaru w młynku do kawy i rozmieszaj go z gorącą wodą oraz odrobiną soku z cytryny, tak aby uzyskać półpłynną papkę. Jeżeli włosy są suche, możesz dodać też żółtko lub olej. Następnie nałóż papkę na włosy pędzlem na 30-60 minut. Zaś o korze dębu czytałam, że ona nadaje delikatny miedziany połysk włoskom. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Hejka!
ostatnio tez kupilam sobie ową płukankę. Włosów po użyciu juz nie spłukałam czystą wodą, a włoski zostały miękkie. Pozdrawiam Ewa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Konto usunięte
|
![]()
Szałwia - odżywia cebulki włosowe, przyspiesza porost włosów. Poza tym przyciemnia włosy, nadaje im głęboki brązowy kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie walczące z rudościami!
![]() mam pytanie do użytkowniczek płukanki Flor Illum. nie znalazłam nigdzie matowo szarej płukanki więc kupiłam srebrną. ale sprzedawczyni uprzedzała mnie że to tylko do włosów rozjaśnianych albo siwych ![]() chciałabym wiedzieć jak to było u was? po ilu użyciach włosy miały pożądany kolor ? jak działa ta srebrna i jaki miałyście kolor włosów przed użyciem? z góry dziękuję za każdą odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
okrutnica jakaś... |
Peachy
![]() ja srebrną zakupiłam do jasnych pasemek,do włosów brązowych nie nadaje się,gdyż po prostu są za ciemne i nic nie będzie widać. Jeśli masz balejaż,wychłodzi go ładnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Kora dębu the best!!!
![]() ![]()
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
A ja polecam treatement WAX z henną do ciemnych włosów (jest też do blond). Na opakowaniu jest napisane że wyrównuje kolor włosów ale nie wiem czy do farbowanych sie nadaje. Można kupić w aptece, wydajny za duży słoik zapłaciłam 17 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
Dzięki Aga za odpowiedź
![]() a powiedz mi jeszcze, po ilu użyciach ta płukanka wychłodziła kolor Twoich pasemek ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
![]()
ja mam pytanie odnosnie lupinek orzechow....mama mowi, ze chodzi o takie lupinki w ktorych te orzechy rozna ( tak jak u kasztanow) czy to mozna kupic w sklepie zielarskim? i czy mozna pomieszac lupinki z kora debu? chce przyciemnic wlosy, bez farbowania, sa juz za bardzo zniszczone i wylaza garsciami.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.