![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ból podczas stosunku
nie wiem, mozliwe...wydawało mi sie zewystarczajaco, ale to dopiero mozna powiedziec moje poczatki...tzn 1 raz byl dawno, z kims innym niz jestem obecnie i na tym 1 razie sie skonczylo, poniewaz nie bylo przyjemnie i wlasnie bolalalo, a pozniej dostalam zapalenia i wolalam celibat
![]() co do ewent. grzybicy-przy tym sa uplawy a ja nie mam. a moze znowu zapalenia? moze zwyczajnie otarcia? przekonam sie mam nadzieje niedlugo u gina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Witam.
Mam dokładnie ten sam problem co większość z Was ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może moja rada wyda Wam się dziwna, ale spróbujcie już przed grą wstępną wypić sobie drinka. Oczywiście nie chodzi o to, żeby się upić, ale żeby poczuć taki mały "szum" w głowie. Mięśnie się Wam rozluźnią i wszystko powinno pójść bez problemu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Ja miałam tak przez pierwsze 3 razy, że bolało i krwawiłam! (najgorszy był pierwszy raz...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a ja sądzę, że to może być sprawa niewłaściwego nawilżenia. A żeby do niego doszło, to trzeba czuć podniecenie. Pochwa jest bardzo rozciągliwa. Jeżeli zaś tylko partner jest podniecony, a wy nie - pojawia się problem. Nie chcę się tu wymądrzać, ale znam to z własnego doświadczenia. Z moim byłym chłopakiem nigdy nie udawało mi się osiągnąć satysfakcji seksualnej, wręcz były momenty, że do szału doprowadzało mnie, jak się do mnie dobierał. Rozeszliśmy się. PO roku poznałam mojego męża i wszystko minęło, i ból, i zniechęcenie. Seks stał się wyjatkowy, a o bólu nie było. W sprawie pierwszego razu warto zajrzeć do starej publikacji M. Wisłockiej - Sztuka kochania. Wiele jest tam rzeczy "trącacych myszką", ale kwestia gojenia się ranek i otarć po pierwszym stosunku wydaje się sensowna. I chyba potrzeba na to więcej czasu niż tydzień. Nie znam się, ale skoro gojenie sie nadżerki, powrót do spraw seksualnych po operacjach ginekologicznych czy tez po porodzie trwa około sześciu tygodni, to może tyle też trzeba poczekać po inicjacji? Nie pamiętam, jak to ze mną było. Ale wiem na pewno - to sprawa partnera, który nie umie was rozbudzić. jestem mężatką od 12 lat, mam 31 lat, dwóch synów - miewałam podobne doświadczenia, z bólami, otarciami, a nawet plamieniami. Pozdrawiam wszystkie Panie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bol przy próbach współżycia - rozciąganie?
Też mam pytania dotyczące powyższeggo wątku:właśnie mam ten pierwszy raz za sobą...no cóż, nie spodzewałam się cudów, ale nie sądziłam , że to będzie takie bolesne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Pierwszy raz prawie zawsze jest bolesny! Ja powiem, że z niczym tego bólu się nie da porównać i bolało niesamowicie. jednak każdy kolejny raz byl dużo przyjeniejszy. Po pewnym czasie ból zniknął zupełnie, pozostała sama przyjemność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Mi tez sie nie udaje z moim chlopakiem. Kilka razy probowalismy i jeszcze nic nie wyszlo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
Hmmm... U mnie bylo tak, ze przy pierwszym razie chlopak byl wyjatkowo niedelikatny, nie bylo zadnej gry wstepnej - no i bolalo. Potem krwawilam, no ale mysle sobie - to normalne. Podniecalam sie wtedy bardzo dobrze podczas roznych pieszczot. Szybko z tym chlopakiem zerwalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
jeśli chodzi o orgazm podczas stosunku to tylko 30% kobiet potrafi dojść do orgazmu pochwowego.. Niestety.. Ale nie znaczy to, że podczas stosunku nie możesz mieć orgazmu! Mój TŻ zawsze mnie jeszcze paluszkiem stymuluje w odpowiednim miejscu (łechtaczka
![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do glownego tematu watku - powiem tak. z moim facetem wspolzyje od 2 miesiecy[a jestesmy razem juz kilka lat!]. wczesniej bardzo dlugo[mysle ze 2 lata jak nic, ale niezbyt czesto] probowalismy - ale za kazdym razem konczylo sie to bolem, wiec rezygnowalam. doszlo do tego, ze w sytuacjach "krancowych" - natychmiast ogarniala mnie panika i mowilam nie. duzo nad tym myslalam i wyszlo mi, ze to zestawienie dwoch rodzajow strachu - przed bolem pierwszego razu i drugi, przed ciaza. oba byly chyba wyjatkowo silne ![]() ![]() ![]() ehh.. niech sie wam darzy ![]() ![]() Edytowane przez ineez Czas edycji: 2006-05-04 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Dzieki tutusia, ale jak Wy to robicie, ze zmiescicie tam jeszcze reke? Np w pozycji klasycznej? Hmmm... Chyba ze np na boczku od tylu to jest calkiem mozliwe, zwlaszcza, ze jak dla mnie to byla jeszcze najprzyjemniejsza pozycja. Ale tak wogole to po co wogole mam sie kochac skoro lepiej mi jest przy stymulacji lechtaczki? I kto to tak wymyslil ze tak jest? Zbije go!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
Oj powiem Ci, że podwójna stymulacja to jest to co tygryski lubią najbardziej
![]() ![]() A jak to się mieści? A jakoś dajemy radę.. W każdej pozycji ![]() ![]() A w pozycji klasycznej albo ja lekko odchylam biodro i tamtędy "idzie" reka, albo tak jak mówisz od dołu. Spróbujcie.. Na pewno wymyślicie sposób, żeby i wam się udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
tutusia no ciekawe ciekawe pomysly
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Ból podczas stosunku...
witam,
bardzo proszę o pomoc,bo nie wiem co robić.. Od jakiegoś roku odczuwam ból w czasie stosunku. Nie wiem czym jest to spowodowane. Zaczęło się to jakieś dwa lata temu, poszłam do lekarza,który stwierdził,że w szystko jest w porządku i przepisał jakieś czopki. Problem występuje nadal a ja nie wiem co robić...Czym to jest spowodowane? Wcześniej tego nie było... Proszę o pomoc... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Dot.: ból podczas stosunku
NIE STRASZ....ja mam podobny problem podczas stosunku-pojawiło mi się to jakieś dwa lata temu. Teraz planuję dziecko i mamy duży problem....tylko mój ból nie jest przy wejściu do pochwy ale wewnątrz...nawet nie wiem jak to opisać...to tak jakbym miała za małą pojemność...możesz mi jakoś doradzić...? bo widzę,że nie mało przeszłaś...tabletek nie biorę żadnych, więc ból napewno nie jest spowodowany przyjmowaniem leków...pomożesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ból podczas stosunku...
a moze spróbuj zastosowac jakies nawilżacze co?
asia26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny ... wlasni czytam ten watek i musze powiedziec ze tez kiedys tak mialam - bol przy wejsciu a poten kiedy sikalam to piklo... :/ ale okazalo sie ze mam nadzerke, poszlam na wymrazanie i wszystko teraz ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
spróbuje...ale nie mam suchości. Mój ból jest umiejscowiony wewnątrz..tak jakbym miała za małą pojemność...śmiesznie to brzmi...ale tak czuję...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
chyba mam większy problem,bo ból jest dosyć silny i zniechęca do seksu...Mój facet wchodzi tylko do połowy a ja czuję "koniec"...straszne...Bol i za każdym razem. spróbujemy innych pozycji...zobaczymy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() Poza tym ból czasem towarzyszy w przypadku infekcji, może warto byłoby się zbadać. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
masio kurcze to moze przez nadzerke i mnie boli bo podobno i ja mam duza i sie zbieram z jej usunieciem:/ dalas mi nadzieje
![]()
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Też miewam problem bólu podaczas stosunku. Gdy zasugerowaam swojemu ginekologowi,że to może z powodu mojej nadżerki to mnie wysmiał. Ból przy wprowadzaniu penisa do pochwy na chłopski rozum nie ma nic współlnego z nadżerką, bo nadżerka to problem ujścia..( końca szyjki macicy). Wiec kiedy ból istnieje przy samym wprowadzaniu penisa to raczej problem nawilzenia i odpowiedniego przygotowania do stosunku
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Mam to samo. Ale od niedawna. Z wcześniejszymi partnerami nie było problemu-teraz boli. Nie biorę tabletek, nie mam uczulenia na lateks, żadnych nadżerek. Gra wstępna jest bez zarzutu. Nie wiem co się popsuło, bo nawet badanie u ginekologa było bolesne jak nigdy wcześniej. Zastanawiam się czy może związane jest to z dniem cyklu? Czasem boli a czasem nie. Dodam, że po stosuku boli mnie w dole brzucha. Co to może być?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Droga Wystraszona
![]() Spróbój z swoim mężczyzną pozycji "Na jeźdźca", w tym układzie to Ty decydujesz o głębokości penetracji, co pozwoli Ci uniknąć bólu.Poza tym, radziłabym jak najbardziej wydłużyć grę wstępną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
KWC
|
mój Tż ma okazałego penisa i tez niestety często sprawia mi ból. Dlatego musiałam zrezygnować z mojej ulubionej pozycji "na pieska". Teraz najczęściej kochamy się "na łyżeczkę". Penetracja jest wtedy najpłytsza i nie boli.
Penis najprawdopodobniej uderza o ściankę pochwy, która sąsiaduje z pęcherzem moczowym-stąd ból. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
mam pewien niemaly problem, podczas stosunkow odczuwam bol w podbrzuszu, to zniecheca mnie do seksu.Trwa to juz dosyc dlugo bo 8 miesiecy,ginekolog nie znalazl przyczyny, musze zaznaczyc, ze wczesniej tego nie odczuwalam, a partner jest ten sam co wczesniej, przestalismy uprawiac seks, bo postanowilismy, ze jednak wlasciwiej bedzie po slubie, no a teraz jest ten bol, mocny bol! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bol przy stosunku
boli tak mocno a lekarz nie widzi przyczyny???
dla mnie to absurd! zmień lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Dot.: bol przy stosunku
schmetterling, nie chcę Cię straszyć, ale wiem, że taki ból właśnie odczuwany podczas stosunku, to może być endometrioza - a to nie przelewki.
czy masz także bardzo bolesne miesiączki? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.