|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mydło siarkowe
a ja odwrotnie, zastanawiam się nad kupnem kolejnej kostki, bo skończyłam zimą pierwszą i sama nie byłam pewna czy mydło działa, dopóki po odstawieniu nie zaczęłam mieć podskórnych duzych krost na brodzie i żuchwie - teraz jestem pewna że to siarkowe paskudztwo wcześniej pomogło mi sie ich pozbyć
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: mydło siarkowe-zastosowanie!!!!!!
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
zgadzam sie że nie każdy kosmetyk sprawdzi sie u każdego
mi siarkowe na pewno pomogło, bo mam tłustą cerę na czole i nosie, i tam tylko zaskórniki, żadnych krostek, za to duże gule miewam na brodzie i linii żuchwy przy szyi, tam gdzie mam cerę sucho-naczynkową i żadnych zaskórników, i na nie akurat siarkowe pomogło nie uzywałam go zresztą często, tylko na wieczór do zmycia makijażu a i to nie codziennie żadnego przesuszenia nie było - u mnie od razu robią sie suche skórki po jakimś złym żelu do twarzy np mydło biały jeleń w kostce tak chwalone przez niektórych mnie wysusza strasznie |
|
|
|
|
#185 |
|
Przyczajenie
|
witam, jutro zamierzam zakupic sobie to mydło i mam pytanie .. jaki tonik i jaki krem nawilżający polecacie ?
|
|
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o krem to polecam eucerin aquaporin do cery normalnej (mają wersję z filtrem przeciwsłonecznym i tą właśnie posiadam/ lub bez filtra). Co najważniejsze nie zapycha i buzia jest po nim milutka. Eucerin ma też serię dla cery trądzikowej, wczoraj poprosiłam o próbki i zostałam nieźle zaopatrzona
![]() W zimie stosuję krem phisiogel (chyba tak się pisze ) jest troche tłustawy ale mnie nie zapycha i nie powoduje powstawania kolejnych niespodzianek a poleciła mi go dermatolog.Kupiłam to okropne mydło. Nigdy więcej!!! Zamiast podleczyć drobne wyprysku to bardzoo podrażniło mi cerę (a nie jest ona skłona do podrażnień!), swędzi i piecze a jakby tego było mało dostałam po nim okropnego wysypu pryszczy, podskórnych, bolących.. wrrrr... mydło z wielkim hukiem wylądowało w koszu, a ja podleczam to co mi zrobiło z twarzą. Edytowane przez _cherry_ Czas edycji: 2010-06-29 o 14:24 |
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, u mnie nie zdarzyło się nic takiego. Myję się tym mydełkiem na dekoldzie i plecach, gdzie mam skórę strasznie tłustą i upstrzoną syfkami-a właściwie to miałam bo teraz już tylko blizny po nich się goją. Mydło nie wysuszyło mi skóry, jestem z niego strasznie zadowolona. Kilka razy w tygodniu myłam nim twarz, jej stan też bardzo się poprawił. Widać nie dla każdego te luksusy za 6zł
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
Hehh ja zapłaciłam za ten "luksus" 8 zł
sama zdziwiona byłam reakcją mojej twarzy, ale jak widać nie wszystkim pomaga.
|
|
|
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: mydło siarkowe - PRZESTRZEGAM!
Niestety dałam sie nabrać na "to cudowne" mydło siarkowe i jeszcze nigdy tak nie żałowałam zakupionego kosmetyku
Ogólnie moje wnioski na temat mydła siarkowego: mydło cuchnie niemiłosiernie, skóra ściągnięta i wogóle jak papier ścierny, wysyp potówek i krost na czole, skroniach, brodzie, policzkach (czyli prawie na całej powierzchni twarzy ), na nosie pojawiło sie pełno zaskórników ![]() Właśnie mija 2 tydzień po zaprzestaniu używania mydła siarkowego i dopiero teraz zauważyłam poprawę mojej skóry po wyrządzonych szkodach. NIGDY WIĘCEJ MYDŁA SIARKOWEGO! |
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
dziwne. przynajmniej spróbowałaś
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
a czy wysyp potówek nie był spowodowany upałami? bo ja też w tym roku miałam z nimi problem, raczej nie zwalałabym na mydło - wysuszenie owszem, ale potówki?
|
|
|
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
ja znalazłam inne mydło z siarką (z tego co się orientuję to też są inne siarkowe izraelskich firm). http://www.boots.com/en/Dead-Sea-Sulphur-Soap_49292/. W recenzjach piszą, że nie przesusza im skóry. Wyczytałam też że na problemy trądzikowe to błotne jest niby najlepsze.
Na zdjęciu skład siarkowego Yarden Malki: |
|
|
|
|
#193 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Gdzie można dostać to mydełko? Ostatnio przeszedłem pół swojego miasta i nie ma. Wcześniej było w rossmanie, czy to u mnie czy to w Warszawie. A teraz nie ma go juz od miesiąca ponad. Wycofane jest chyba też mydło protexu serii herbal. Czy ktoś coś wie na ten temat? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie w rossmanie jest cały czas
|
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
W aptekach popytaj, jak nie będzie to poproś żeby sprowadzili i zrób zapas
albo w sklepach zielarskich, na pewno w jakiejś hurtowni się znajdzie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
Zrezygnowałam z tego mydła jakieś dwa tygodnie temu i na moim ciele rozpętało się piekło. Całe plecy i dekolt wyglądają jak pizza. Jestem pewna, to objawy odstawienia. Coś strasznego.
Czyli jednym pomaga i to BARDZO, więc nie spisujcie go na straty. Niektórym może pomóc.
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
witajcie.uzywam mydla juz od dawna...ok 5mscy.musze wam powiedziec ze jest dobre
ja mam cere mieszana,mialam tlusta..po uzywaniu mydelka ladnie oszuszylo mi policzki.a tak w ogole to zlikwidowalo mi tradzik..moze nie mialam az takiegomocnegoale na czole juz w ogole nie mam,nie powiem mydelko wysusza ale u mnie tylko wtedy jak zostawiam sobie mydlo na krostach nanoc zeby zeszly.tak ogolnie mowiac u mnie jest dobry.ja stosuje go codziennie izauwazylam mocna poprawe natomiast...moja kolezanka niestety nie moze powiedziec tegosamego,ona ma strasznie tlusta twazr i mocny tradzik,jej pomaga tylko epiduo..kiedys stosowala te mydlo to jej skora tak sie wysuszala ze tak jakjy jej sie pruszyla,taka biala.wydzodzi na to ze to wszystko zalezy od rodzaju cery,sklonnosci do popodraznien itp .najlepsza metoda jest metoda prob i bledow.
|
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
można samemu zrobić sobie preparat z siarką. Jest taki półprodukt :
http://www.zrobsobiekrem.pl/?428,biosiarka. |
|
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
Dla mnie mydlo siarkowe jest naprawde zbawieniem mam twarz strasznie nie sforna pełno wypryskow , wągrów i tym podobnych nie przyjemnosci jestem osoba w dosc mlodym wieku wiec mam nadzieje , ze z czasem i te doleglosci odejda w niepamiec. Mydlo stosuje od ok. póltora tygodnia i rezultat jest bardzo zaskakujacy moja twarz staje się coraz ''ładniejsza,czysciejsza' ' . Mysle ze zbyt wielu - nie ma to mydło hmm zapach ? do tego można sie przyzwyczaić nie jest najgorszy cena ? bardzo korzystna rezultat ? sprawdz sama , jezeli chodzi o przesuszenie twarzy to wystarczy użyć kremu nawilżającego i po kłopocie . A co do toniku to jaki polecacie ? Jak myslicie zda egzamin stay clear - Nivea young ?? Prosze o odp. ; D
|
|
|
|
|
#200 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja tez stosowałam mydło siarkowe, ale do mycia ciała i było to mydło w płynie. Przyznam się szczerze, że zdało ono egzamin, ale nie mogłam go stosować zbyt długo, bo po pewnym czasie miałam strasznie przesuszoną skórę. Dlatego bałabym się go używać do twarzy...no a poza tym ten zapach nieciekawy!
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
witam,
MOże na tym wątku ktoś mi odpowie czy mydło siarkowe oraz krem siarkowy mozna stosować karmiąc piersią. Pytałam na BIOCHEMI W CIĄŻY ale tamten wątek chyba na wymarciu, gdyż nikt mi nie odpowiedział. |
|
|
|
|
#202 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie odnoście toniku, który trzeba stosować po mydle siarkowym. Czy może być zwykły, intensywnie nawilżający? Bo na etykiecie nie znalazłam żadnej informacji, która by mówiła, że wyrównuje on poziom pH skóry...
|
|
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
Na etykiecie taka informacja powinna być podana, jeśli nie ma o tym wzmianki to musisz kupić inny tonik. Przy używaniu mydła bardzo ważne jest zeby tonik przywracał naturalne ph skóry. Ja bym na Twoim miejscu nie ryzkowała, tylko kupiła tonik z dobrej firmy- bo jeśli chodzi o cerę to warto w nią inwestować od początku.
|
|
|
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że mi ktoś odpisze, bo mam nie lada problem
Otóż rozpoczęłam kurację mydłem 2 dni temu, a od niedzieli piję codziennie jeden kubek herbaty z bratkiem. Na razie efekty są, ale staram się za bardzo nie podniecać, żeby nie spotkał mnie niepotrzebny zawód. Chciałabym wzmocnić moje tak zwane "naparcie" na pryszcze poprzez używanie emulsji z Avene Diacneal albo TriAcneal. Czytałam o niej dużo dobrego, jednak słyszałam, że wysusza skórę. I tu pojawia się problem, bo nie wiem czy mogę używać. Wiem, że ten krem z Avene najlepiej używać wieczorem, ale na wieczór używam też tego mydła. Myję najpierw nim twarz, dekolt i plecy, następnie przecieram te miejsca tonikiem i wklepuję krem. Nie wiem natomiast, czy krem mogę zastąpić tą emulsją, jak sądzicie? Zastanawiałam się, czy w związku z tym, mydła używać po prostu rano, ale tu z kolei nie wiem czy za bardzo tej buźki nie wysuszę, skoro zastosowałabym ten krem z Avene na noc. Z góry dziękuję za pomoc! Oby szybką ![]() PS. Jestem właścicielką tłustej cery, a powiedziałabym, że nawet bardzo tłustej. |
|
|
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie ze mydło Ci służy, bo cenowo jest to bardzo kożystne rozwiązanie, dla mnie niestety było do pupy
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, zastanawiam się nad zakupem mydła siarkowego, bo moje plecy są w okropnym stanie, ciągle robi mi się masa syfków i już mam tego dość... Jakie mydełka polecacie? Ostatnio widziałam w rossmanie firmy "siarkowa moc", miałam z tego maseczkę na twarz i była całkiem ciekawa, ale nie wiem jak z mydełkiem. Ktoś miał z nim już do czynienia czy lepiej zainwestować w coś innego?
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kupiłam je dziś i wieczorem wypróbuję. Mam nadzieję, że coś zdziałana te syfki, bo mam całe poharatane ramiona i plecy ![]() Możesz polecić jakieś toniki, bo wydaje mi się, że mój nie wyrównuje ph, chociaż jeszcze muszę sprawdzić. W necie coś przeczytałam, że ziaja nagietkowa wyrównuje ph, a chyba ją mam gdzieś
Edytowane przez xblackxshadowx Czas edycji: 2011-08-04 o 18:12 |
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Przyczajenie
|
A myślicie dziewczyny, że Tonik z Olay'a Gentle Cleansers by wystarczył? Teraz nie jestem w stanie stwierdzić, bo mydła używam od poniedziałku i niby mi nie zaszkodziło, ale od niedzieli piję też codziennie kubek herbatki z bratkiem, więc też nie jestem w stanie stwierdzić, czy to mydło pomaga, bo nie od dziś wiadomo, że podczas kuracji bratkiem na początku twarz się trochę wysypuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

) jest troche tłustawy ale mnie nie zapycha i nie powoduje powstawania kolejnych niespodzianek 

sama zdziwiona byłam reakcją mojej twarzy, ale jak widać nie wszystkim pomaga.
), na nosie pojawiło sie pełno zaskórników