![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: gdzie pracujecie?
Cytat:
![]() Ja tez zaczynalam od office juniora, z tym , ze bylo to ponad 4 lata temu, i wtedy placono mi 13 000 rocznie, to wychodzilo na jakies 800 miesiecznie po odciagnieciu ni, podatkow itd. a jesli chodzi o prace to kserowanie, przepsiywanie na kompie, drukowanie , wysylanie listow, latanie po bankach, u mnie dochodzila ksiegowosc bo bylam w dziale finansowym. Mysle , ze to dobry start na poczatek, nawet jesli praca nie jest ambitna albo niezbyt platna to i tak warto, bo zdobywa sie doswiadzczenie, potem latwiej znalezc kolejna prace. ale jesli chodzi o godziny to wiekszosc biur pracyje od 9 do 17.3 z 1h przerwy na lunch, ale to tez bywa roznie , ja mam od 8.30-17 a kolezanka moze przyjsc do pracy miedzy 8-10 i odpowiednio konczyc miedzy 16-18. Aj, tez bym tak chciala |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
heja
a moze ktos napisac gdzie jeszcze szukac takich prac? mam na mysli prace biurowe..... jakos nie moge trafic na nic konkretnego a gdyby z ta szkola nie wyszlo to przeciez nie bede siedziec bezczynnie w domu ![]() ![]() z gory dziekuje dziewuszki
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Najwiekszy chyba wobor prac biurowych jest na stronce reed.co.uk
Jak ja szukalam pracy, calkiem sporo ofert znalazlam na regionalnych stronkach ( w moim przypadku Kent, czyli np. thisiskent.co.uk czy jobsinkent.com - nie wiem czy to dokladnie te adresy).
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede próbowala cos wyszukac dla siebie ![]() i trzymam oczywiscie kciuki za ciebie i twoj pierwszy dzien w pracy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Od jutra pracuję jako housekeeper w hotelu. Praca-nie marzenie, ale cóż... od czegoś trzeba zacząć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Hej, przyjechalismy tu z mezem ponad 2 lata temu, zaczynalam od sales assistant w sklepie z alkoholem thresher, po pol roku zalozylismy wlasny biznes, tak jak planowalismy i na razie dajemy rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
pracuję w biurze
![]() ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
witam! ja wróciłam we wrześniu do Polski z okolic Sheffield w Anglii. Pracowałam w fabryce (nie będę reklamować firmy), robiliśmy jedzenie takie gotowe typu lasagne . Nie było wesoło, ale przynajmniej coś tam sobie zarobiłam. Teraz jadę w połowie sierpnia znów w to samo miejsce, ale nie chcę pracować w tej fabryce. Wolałabym gdzieś bliżej domu , ponieważ mam maluszka i nie mam go z kim zostawiać na cały dzień. Jedynie rano dom jest pełny. Nie orientujecie się dziewczyny może czy praca w hipermarketach typu Asda i Morrison jest dobra? Mam na myśli,czy nie traktują ludzi jak śmieci...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polceam Marriott. Szanuja czlowieka i doceniaja. Pracowalam tam kilka lat temu jako supervisor ,gdybym do dzis tam pracowala pewnie bym zaszla dalej. naprawde polecam Marriott. A w jakim hotelu podjelas prace? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
BAN stały
|
![]()
Hej, chciałabym odświeżyć wątek i te osoby, które maja ochotę i odwagę napisać jaka prace wykonujecie w Anglii??
![]() Edytowane przez martusiakw Czas edycji: 2011-03-06 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Po latach w Anglii (6-ciu) osiegnelam wreszcie stabilizacje zawodowa. Ucze A level Biology i Forensic Science w wymarzonym college'u.
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
Ja pracuje na tzw. ''estate'' ,jestem ''farm secretary'', takze pomagam managerowi w prowadzeniu sporej farmy, zajmuje sie tez organizacja polowan, prowadzeniem sezonu szpargowego ( prowadzenie ''farm shop'', zarzadanie pracownikami, kontakt z klientami hurtowymi, wystawianie faktur, sporzadzanie raportow sprzedazy itd.). wspolpracuje z naszym glownym biurem w Londynie i ksiegowoscia, przeprowadzam kontrole jakosci ziemniakow,zajmuje sie tez ogrodem i XVIII wiecznym pustym domem, wiosna i jesienia pracuje tez na ciagniku
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2010-11-13 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Ja zaczelam od Pizza Factory 6 lat temu - haha! Kto wie ten rozumie
![]() Chyba jak kazdy przeszlam przez okres pracy niewolniczej w roznych fabrykach. Potem jako office administrator, az w koncu dostalam prace w zawodzie jako designer w malej firmie, teraz jestem tam project and design manager (lol - brzmi lepiej niz jest rzeczywistosci), praca jak kazda ma wady i zalety ale czuje sie dobrze gdzie jestem, tylko czasem mi brakuje rodakow do poplotkowania na przerwach ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
BAN stały
|
Ja tak a około 2-3 tygodni rozpoczynam szkolenie-kurs kosmetyczny ze Stowarzyszenia. Oczywiście darmowy, który będzie trwał mniej więcej 4 tygodnie. 130 godzin praktyki w salonie piękności oraz 30 godz. teorii
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Co to za Stowarzyszenie jesli moge sie zapytac? Moze tez bym sie zainteresowala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
BAN stały
|
Pielęgniarka w UK
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Jestem w szoku. Przejrzałem cały temat i jestem w szoku jak kobiety potrafią ze sobą merytorycznie i bez złych emocji rozmawiać na forum internetowym! Przecież gdyby ten wątek był na jakimś męskim forum lub nawet (a może w szczególności) na onet czy wp to byłoby samo jątrzenie, bluzgi, przechwałki i frustracja!
Zazdroszczę.. Nic dziwnego, że ewolucja skazuje nas na wymarcie patrząc na demografię.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
to może i ja się pochwale (?!) ...
niestety czy tez stety w poniedziałek razem z mężem zaczynamy pracę jako care assisatnt w nursing house ... ![]() czemu takie nastawienie? ponieważ na tą chwilę nie mogę sobie siebie wyobrazić jak zmieniam komuś pampersa albo myję w miejscach intymnych... historia zatrudnienia w tej pracy zakrawa na powieść 3tomową, ale na chwilę obecną musicie mi uwierzyć na słowo - praca na chwilę obecną jest dla nas najlepsza, biorąc pod uwagę kasę, możliwości, naukę języka czy samo zdobycie mieszkania... tylko, że im bliżej sądnego dnia tym więcej mam wątpliwości ... mam nadzieje, że nasz mały plan się powiedzie i po nowym roku znów zaczniemy poszukiwania ... zanim zaczniecie mówić, że powinnam szukać pracy w innych miejscach - mieszkaliśmy w Cambridge przez 3tyg i jedyną praca dla mnie była praca w zarze i to tylko 20h tygodniowo, mąż nie mógł w ogóle dostać pracy... mnie interesują konkretne 3 rozwiązania związane z moją karierą, męża dwa... ale coś czuję że jeszcze dłuuuuga droga przed nami ... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoja sprawa. Ja pracuje jako Care assistant od dobrych 3 lat ![]() Jest kontakt z ludzmi, który jest bardzo wazny by nauczyc sie jezyka, ale dzieki tej pracy wypracowalam u siebie sporo cech i nieco odmienilo mój sposób myslenia ![]() Nie jest to lekka i latwa praca, jest to praca ciezka fizycznie i psychicznie, na codzien spotykamy sie z róznymi chorobami, niepełnosprawnosciami, wymaga ona wiele zrozumienia, cierpliwosci i wytrzymałosci...uwazam ze nie jest to praca dla kazdego ![]() Wiele zalezy w jakim domu sie pracuje. sa residential home, care home i nursing home. Ja pracuje w najlzejszym residential, gdzie mieszkancy wymagaja pomocy ale wiele potrafia zrobic sami ![]() Zycze powodzenia i nic na sile!
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2011-10-03 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a moze masz jakiś spis (?!) domów residental w UK? być moze uda sie ze jest jakis i w naszej okolicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mozna probowac jak ktos lubi, ja po poltora roku mialam dosyc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jestem zdesperowana zeby zmienic prace z noszenia talerzy na cos innego w trybie siedzacym i wolnymi weekendami, wieczorami i swietami ![]() takie mam wyuzdane marzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli nie masz zadnego doswiadczenia w pracy biurowej to naprawde okaze sie przydatne jak juz stwierdzisz ze ta praca ci nie pasuje. Nie martw sie, ja tez bylam miekka, ale ludzie z reguly byli bardziej sklonni placic jesli poganialam ich w przyjazny sposob. Ogolnie moi klienci byli mili, ale wszedzie trafiaja sie wyjatki i bylo kilka nieprzyjemnych sytuacji. Ja mialam tej pracy dosyc z wielu innych wzgledow. Warto sprobowac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.