![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe mamusie 2007
a u mnie (odpukac) mdlosci nie sa az tak zle, albo sie juz przyzwyczailam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
a mnie mdli chwilkę po zjedzeniu czegokolwiek, ale za chwilę przechodzi.
Ponawiam pytanie, jakie przeciwciała trzeba zrobić?? Doktor wspomniał, zebym na wizyte za tydzien przyszła juz z wynikami i mowił tylko o toxoplazmozie, a ja czytałam coś o całym komplecie badań na przeciwciała?? |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Ide o 18tej do lekarza!! Pierwszy raz
![]() ![]() Trzymajcie kciuki dziewczyny ![]() Ja nigdy , w zadnej ciazy nie mialam nudnosci i teraz tez nie ![]() Jedno szczescie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
przeciwciala rozyczki. i cos jeszcze na C, ale nie wiem dokladnie co.
Ja mialam dlugo przed ciaza robione wlasnie rozyczka i toxo. |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Yoolia ja miałam jeszcze robiną cytomegalię (podobnie jak toxo IgG i IgM).
A z drugiej strony - to czmu lekarz Ci nie powiedział jakie badania masz wykonać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
w ciązy jestem zaledwie "5 minut", i z lekarzem rozmawiałam tylko telefonicznie, wogóle podczas rozmowy padła mu komórka, na szczęście za chwilkę do mnie oddzwonił i umówił się ze mną na wizytę 3 kwietnia, a na sam koniec powiedział zebym przyszła juz z wynikami przeciwciał toxoplazmozy, ja nie dopytałam czy ma byc tylko toxo, a pozniej gdzies doczytałam że robi sie cały komplet, kilka badań. Może o reszcie powie mi podczas wizyty, albo do niego zadzwonię i się upewnię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Ja mam zrobić na najblizsza wizyte:
morfologie mocz glukoze białko WR HBS przeciwciała na cytomegalię przeciwciała na toxolazmoze hcg progesteron
![]() |
#188 |
BAN stały
|
No z tym moim jedzeniem rzeczywiście nie jest najlepiej...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
ojej ile badan... Ja robilam mocz, glukoze, morfologie, WR. Wczesniej toxo i rozyczke (te ostatnie na wlasne zyczenie). A coz to ta:cytomegalia?
![]() Teraz mam jeszcze APPT, bo mam malo plytek + mocz i morfologia. Ale dzis mi szczawiowa posmakowala, mniam, mniam ![]() ![]() ![]() ![]() anowi - jak tam wizyta u lekarza? Gosia - a moze kanapki z ogorkiem? (mi smakowaly). Moze popros kogos zeby Ci cos robil do jedzenia. Ja na przyklad nie moge sama otworzyc lodowki, bo mi sie odechciewa wszystkiego. Zamykam nos, ledwo reke wsadzam do lodowki (prawie nie patrze) i wyciagam co tam mam wyciagnac. Gdybym miala sama codziennie robic zakupy to bym pewnie nic nie kupila (i nic nie jadla). Ale maz kochany biega na zakupy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
ja robiłam, toxo, rózyczkę, cytomegalię.
Cytomegalia to taka choroba co przenosi sie głownie droga kropelkową. choruje na nią spora czesc społecznosci, jednak najbardziej szkodliwa moze być dla kobiet w ciazy a głownie dla płodu. Jesli sie na nia chorowało to sie własnie ma przeciwciała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
BAN stały
|
Mam ten komfort, że pracując w sklepie mogę się "plątać" między półkami (bo to mały osiedlowy sklepik) i robic zakupy przez 8 godzin więc zawsze cos tam do koszyka wrzucę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Gosia świetny masz avatarek
![]() Anowi pisz koniecznie jak po pierwszej wizycie, ja ide dopiero za tydzień ![]() Dziewczyny takie macie różne apetyty a u mnie cisza. Tylko częściej niż zwykle jestem głodna. Pewnie brzuszek mi urośnie dużo szybciej niż dzidzia ![]() ![]() Mdłości chyba miałam wczoraj, ale tylko chwilkę. Nie narzekam. Tylko piersi mnie bolą i jakieś takie mosno napuchnięte mam. A czy to normalne jeśli brzuch mnie strasznie boli??? Tak jakby zaraz miała przyjechać @??? |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
martka - brzuch raczej nie powinien bolec, moze na samym poczatku w terminie spodziewanej miesiaczki (wtedy tez odczuwalam bol) ale pozniej chyba nie. Jajniki moga kluc (tak powiedzial moj gin), ale nic o bolu nie wspominal. A gdzie Cie boli? Podbrzusze? W ciazy mozna brac no-spe, choc moze lepiej skonsultuj to z lekarzem zanim bedziesz cos brala...
Mnie za to od kilku dni znowu jajniki kluja (poprzednio kluly w 4-6 tydz.), teraz zaczyna mi sie 9 tydzien i znowu lekko kluja. |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Celka to dopiero mój 4 tydzień z dzidzią. A brzuch boli mnie na środku, całkiem na dole. Dokładnie tak samo zawsze bolało przed @.
A teraz trochę mnie to martwi. Boję się że coś może byc nie tak, a do lekarza dopiero za tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
martka moze bolec
![]() ![]() ![]() edit: przedewszystkim to jesli boli cały czas to juz niefajnie. Jednak kazda kobitka ma inaczej więc myslę, ze bedziesz spokojniejsza jak z lekarzem obgadasz. Natomiast zawsze mozesz wziąc No - spę byle nie wiecej jak 3 na dobę. Tak przynajmniej twierdził moj lekarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
No i zadzwoniłam do doktorka, to mi taka litanię przedyktował
![]() - toxo - cytomegalię - HBS - HCV - WR - morfologia - glukoza - analiza moczu zaraz pędze do lekarza ogólnego, może mi wypisze skierowanie chociaż na część, bo nie wyrobię z kasą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem po pierwszej wizycie i przezylam szok!!
![]() ![]() BLIZNIAKI!!!!! ![]() Doktorka pokazala mi 2 jajeczka ![]() Jestem zaskoczona bo w naszych rodzinach nie ma blizniakow i nigdy nie bylo!! To dopiero 4 tydzien i roznie moze byc ale narazie mam ciaze blizniacza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Yoolia lekarz rodzinny może dać Ci tylko na morfologie, mocz, glukoze, reszta nawet ze skierowaniem od rodzinnego będzie płatna. Żeby wszystkie były bezpłatne trzeba skierowanie od ginka. Ale np mi ginek nie napisał skierowania na cytomegalię, bo w naszej przychodni w ogóle tego badania nie robia.
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
anowi35 witaj w klubie
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
A i dostalam luteine (ze wzgledu na wczesniejsze poronienie), zastrzyki na wzmocnienie i folie
![]() Teraz mam isc 11 kwietnia na usg zeby sprawdzic to drugie jajeczko ![]() Rany!! jak ja sopie poradze? ![]() Mam juz dwoje dzieci w wieku : corka 12 lat a syn 10 lat a teraz blizniaki?! Ale pomimo wszystko bardzo sie ciesze ![]() Pozdrawiam was wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój gin przyjmuje głownie prywatnie, raz w tygodniu tylko w przychodni, która ma umowe z NFZ ale rzadko daje skierowania na badanie, w sumie chyba tylko prolaktyne po pierwszej wizycie robiłam bezpłatnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
anowi35 a ile masz lat??
Może powinnas zrobic badanie progesteronu, żeby sprawdzić ile tej luteiny Ci potrzeba. A tak w ogóle to gratuluje!!!
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Heh....w ty roku 36
![]() Narazie biore 2 razy dziennie po 1 tabletce. Jestem po rozwodzie i ma od 5 lat kochanego faceta i tak chcielismy miec wspolnego szkrabka.On kocha moje dzieci ale co swoje to swoje a tu taka wiadomosc ![]() Bede robic badania 11tego ja pojde na usg. |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
anowi35 czytałam, że po 35 roku życia organizm produkuje więcej jajeczek i stąd te bliźniaki. U mnie też są biliźniaki dwujajowe, tylko, że u mnie są wynikiem leczenia niepłodności.
To jest nas już trzy, kurcze naprawde w tym roku bedzie spory przyrost naturalny.
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Listopadowo - grudniowe mamusie 2007
Ja chodze tylko przywatnie bo tu nie ma nikogo lepszego od mojej ginki
![]() ![]() Na miejscu robia badania i nic za nie nie place, a to usg w kwietniu mam za darmo ![]() Jestem pod najlepsza opieka jak tylko jest ![]() A smialam sie wczoraj bo jak mnie zobaczyla to juz w korytarzu pytala kiedy mialam ostatni okres ![]() ![]() Tez o tym czytalam ![]() Musze myslec teraz pozytywnie i duzo odpoczywac ![]() Mam tylko problem z jedzeniem bo jakos mam wstret i nic mi nie moze przejsc przez gardlo ale mam nadzieje ze to mi minie ![]() __________________ Super ze juz nas tyle jest!! Ciekawe czy ktos do nas jeszcze dolaczy? ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-03-27 o 12:26 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Anowi - gratuluje! Poradzisz sobie! Na pewno tez Twoj TZ sie cieszy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lista mamus listopadowo - grudniowych: 1. celka2000 - termin 05 listopada ![]() 2. afiliks - termin ok. polowa listopada ![]() 3. bb-m - termin ok. polowa listopada ![]() ![]() 4. GosiaSusanka - termin 08 listopada ![]() 5. gizelcia - termin 02 listopada ![]() 6. Laura_85 - termin 03 listopada ![]() 7. anowi35 - termin 25 listopada ![]() ![]() 8. Yoolia - termin 27 listopada ![]() 9. martka83 - termin 26 listopada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
olala to juz teraz przodujecie w bliźniakach
![]() gartuluję ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() Narazie termin mam na 25 listopada ![]() ______________ Zrobilam sobie suwaczek ale nie wiem jak go wstawic zeby byl widoczny ? Pomozcie ![]()
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
anowi gratulacje podwójne
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.