![]() |
#181 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: OCET JABLKOWY... odchudzanie
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Tak, pomyliłam z normalnym, zobaczyłam OCET i mnie poniosło
![]() Po prostu szlag mnie trafia jak widze, hże zamiast wziąć się za porządną dietę, ludzie robią takie rzeczy ![]() venomik masz rację, ja jestem na diecie i głodna jestem w zasadzie tylko rano po przebudzeniu ![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
ja także zaczynam pić ocet, z łyżeczką miodu, ocet rozpuszczam w szklance wody, nawet nie jest takie złe, można przeżyć. Ale nie piję na czczo bo rano nie mam za bardzo czasu robić takiego energy drinka, pije w czasie dnia, jak myslicie to jakas różnica czy pije się na czczo czy nie ?
![]() |
#184 | |
Konto usunięte
|
Przyłączam się do wątku, ocet piję 5 dni
![]() ![]() W zasadzie nie mam na celu chudnięcia, bo jakoś w to nie wierzę ale dla wyzbycia się toksyn i dla zdrówka chętnie się tego podjęłam ![]() Cytat:
![]() Nie masz czasu? Wstań wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
hmmm spróbuje bezposrednio przed śniadankiem pijecie czy czekacie trochę i dopiero jecie ?
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ocet Jabłkowy
Piję tuż przed jedzeniem
![]() Inaczej to się nie da jak trzeba wcześnie wstać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
a czy można rozcieńczać go w soku jablkowym? czy wtedy traci swe dzialanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
piłam ocet jabłkowy i co do jego działania nie mam zadnych zastrzeżeń, jest dobrą podpora dietki dlatego warto sie skusić na terapię octową
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ocet jabłkowy
Zamiast pić ocet jabłkowy by pozbyć się cellulitu można nim smarować miejsca objęte cellulitem. Jeszcze nie sprawdziłam, ale mam zamiar. Podobno pomaga też na rozszerzone naczynka i włosy
![]()
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Ocet jabłkowy - Czy obciąża wątrobę ?
Witam Was
Chciałbym zacząć pić 2 razy dziennie (przed obiadem i kolacją) szklankę wody z dodatkiem 1 łyżki oleju jabłkowego. Jednakże teraz jestem na kuracji Izotretinoiną i jak wiadomo, o wątrobę muszę dbać. I stąd pytanie, czy ocet jabłkowy obciąża i działa negatywnie na wątrobę czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ocet jabłkowy - Czy obciąża wątrobę ?
Cytat:
![]() ps. Pomyliłaś się na początku i napisałaś "olej" zamiast "ocet". ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
ja od dzisiaj zaczynam pić ocet jabłkowy, ale na bank nie wypije tego na czczo bo mnie dźwiga:/ spróbuje kombinacje z zielona herbatą moze będzie smaczniejszy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
Pilam ocet jablkowy miesiacami, na czczo, rozcienczony woda i koniecznie przez rurke! (szkodzi na szkliwo) - niestety, nie zauwazylam zadnych zmian jesli chodzi o wage. lubie ten smak, ale postanowilam zrobic przerwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
ja też po przeczytaniu tego wątku zaczęłam się bardziej interesować octem jabłkowym.
tzn.że jest zdrowy niby wiedziałam, stosowałam do sałatek, walorów smakowych raczej nie doceniałam.. a miałam taki Kuchne, jak się okazało z konserwantem i "bukietem smakowym" ![]() tym razem poszukałam taki prawdziwy, mętny, naturalny.. znalazłam przypadkiem w Piotrze i Pawle w części ze zdrową żywnością od tej pory używam znacznie częściej, a i smak tego naturalnego jest znacznie lepszy ![]() podobno zwalcza też cellulit? że można stosować na skórę.. w ogóle na problemy skórne, np.na twarz rozcieńczony 1:1 tych zastosowań jeszcze nie testowałam, ale zamierzam.. ![]() ocet ten ma mnóstwo dobroczynnych właściwości i na pewno już się z nim nie rozstanę ![]() czy odchudza pewnie łatwiej stwierdzą to osoby z nadwagą, ja, przy "normalnej" wadze w pierwszych dniach czułam lekkie pobudzenie perystaltyki chyba, coś tam trochę burczało i się przelewało w brzuchu, ale ciało szybko się przyzwyczaiło ![]() teraz stosuję w codzienniej diecie po prostu, myślę, że warto ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Hej!
Proszę o szybka odpowiedz od was dziewczyny- czy przez ten ocet moze sie spozniac okres??? zawsze mam regularny i teraz cos dziwne dalej nie mam.. ;(((((((( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie wiem, bo sama biorę tabsy, więc nie mam takich rozterek ale nie sądzę, by przy rozsądnym używaniu umiarkowanych ilości (czyli tak normalnie, jak choćby w wątku było pisane..)coś takiego miało się dziać.. no, chyba że jakaś reakcja osobnicza ![]() ale nie spożywasz tego nadmiernych ilości???
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
nooo.. i dostalam ale teraz jestem pewna w 99% ze to przez niego... wogole zauwazylam ze mam ,,mniejszy'' okres niz przed stosowaniem tego octu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
DIETA OCTOWA,oparta na occie jabłkowym
Witam.
dowiedziałam się niedawno o właściwościach octu jabłkowego,jako dodatku do diety. według wpisów w internecie dowiedziałam się ,że należy do stosowac trzy razy dziennie po dwie łyżki stołowe na pół szklanki wody przed jedzeniem. czy ktoś już stosuje ten ocet jako dodatek? edit-nie znalazłam podobnego watku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA OCTOWA,oparta na occie jabłkowym
Ja mialam zalecenie od dietetyczki by codziennie rano na czczo wypijac 2 lyzki octu jablkowego i popic szklanka wody. Bylo to okropne w smaku, ale spowodowalo, ze sniadanie sycilo mnie na bardzo dlugo
![]() ![]()
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
wrzody żołądka z tego co wiem są wynikiem działania jakichś bakterii?
i leczy się to antybiotykiem? coś w tym stylu.. tak czy inaczej, teorie jakoby się ich nabywało od np.octu już dawno zostały obalone ![]() wątek podobny jest i owszem: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=180429 ocet jabłkowy jest bardzo wartościowym, pozytywnym składnikiem diety, ale jego działanie stricte odchudzające, z tego co wiem, nie zostało udowodnione ![]() pzdr. ![]()
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
czesc
nie polecam osobiscie... bralam przez 2 miesiace i nabawilam sie powaznych wrzodow... ktore udalo mi sie wyleczyc dopiero po 4 latach... jesli musisz juz go uzywac to dodawaj do salatek ale nie na czczo... ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
podczas gastroskopii robi sie badanie na bakterie HP i moje wyszlo negatywne... powiedzialam mu o occie i stwierdzil ze prawdopodobnie on spowodowal wrzody... pamietam ze po tygodniu stosowania mialam straszne pieczenie w zoladku ale stwerdzilam ze to nic takiego...
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
dołączam sie do was.
musze poczytać,czy jest różnica w kolorze OCTU |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
podobno ocet rozmiekacza rowniez kosci dlatego tez nie polecam
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
wrzody nie pojawiaja sie od razu nie musza byc koniecznie wynikiem aktywnej helikobakterii,
ocet zwieksza wydzielanie sokow trawiennych, co pite na pusty zoladek powoduje nadzerki, a stad juz tylko rzut beretem do wrzodow. ocet jablkowy jest znacznie lepszy niz spirytusowy, nie rozmiekcza tak bardzo kosci, ale ja raczej polecam jako dodatek (do salatek, marynat itd.) niz "kluczowy skladnik diety"
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Ocet jabłkowy jest nie tylko dodatkiem smakowym, ale także naturalnym lekiem. Lekarze, nie tylko homeopaci, rekomendują go jako naturalny środek o korzystnym działaniu, głównie ze względu na dużą zawartość potasu, wapnia, fosforu i sodu.W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także kwasy octowy, mlekowy i cytrynowy, cenne substancje balastowe, cały szereg fermentów i aminokwasów
Główną rolę w powrocie organizmu do zdrowia odgrywa tu składnik octu jabłkowego pektyna. Jest to substancja balastowa, poprawiająca procesy trawienia i pełniąca szereg pożytecznych funkcji w organizmie: obniża poziom cholesterolu we krwi, poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy, nadciśnieniu itp. Ocet jabłkowy zawiera także witaminę E , uważaną za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, neutralizujących szkodliwe działania wolnych rodników, które mogą być przyczyną przedwczesnego starzenia się , zaburzeń systemu immunologicznego, chorób sercowo-naczyniowych, zaćmy i chorób onkologicznych. Ocet z jabłek jest ważny dla systemu nerwowego i układu krążenia. Dermatolodzy utrzymują, że ma właściwości przeciwalergiczne. Nierozcieńczony, stosowany bezpośrednio na skórę, leczy dolegliwości skórne. Używany do płukania włosów zapobiega ich wypadaniu. Osoby z nadwagą pragnące przeprowadzić kurację octową powinny go pić trzy razy dziennie ( po dwie łyżki octu na pół szklanki przegotowanej wody): na czczo, przed obiadem i przed snem. Trzeba przy tym ograniczyć spożycie soli. Kuracja trwa długo, gdyż spalanie tłuszczu odbywa się powoli, za to bez szkody dla zdrowia. http://www.biomedical.pl/uroda/otylo...blkowy-36.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
no więc właśnie też zdarzyło mi się kilka razy natknąć na artykuły dot.octu jabłkowego, b.pozytywne, o treści podobnej do zacytowanego powyżej.
moje doświadczenia z octem nie są zbyt obszerne, ale zawsze dziwi mnie ta rozpiętość zdań.. jedna wersja pochodząca z tradycji naturalnego leczenia, do tego dobroczynne właściwości w dużej części potwierdzone badaniami ..i druga opowiadająca o szkodliwości, wrzodach etc.. ta druga głównie z tzw.autopsji.. z pewnością nie jest bez znaczenia czy używa się prawdziwego, naturalnego, mętnego octu, czy sklepowych poprawianych klarownych i aromatyzowanych wersji.. a pewnie najlepszy byłby taki domowej produkcji, wg tradycyjnej receptury. trudno mi uwierzyć, że ktoś sobie zdrowie zrujnował używając racjonalnie tego produktu. ale to wszystko..tylko wydaje mi się ![]()
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego atrykulu podejde z rezerwa, gdyz nie wiem, czy wierzyc w merytoryczna wartosc strony, ktora w tagach podaje haslo "problemy z uczymaniem moczu" ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- "Jeśli chcesz aby Twój artykuł został opublikowany na stronach biomedical.pl wyślij go na adres: ![]() kazdy tam moze napisac
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Witam
Przykro mi, że muszę to napisać, ale od 17.11.2010 czyli 9 dni piję ocet jabłkowy i póki co na wadze przybył mi 3 kg Nie wiem czym, to jest spowodowane, bo na pewno nie dietą Jeśli ktoś m jakiś pomysł, to bardzo proszę o jakieś info ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Witam Przykro mi, że muszę to napisać, ale od 17.11.2010 czyli 9 dni piję ocet jabłkowy i póki co na wadze przybył mi 3 kg Nie wiem czym, to jest spowodowane, bo na pewno nie dietą Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, to bardzo proszę o info |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.