![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bardzo puszące się włosy -zaleta czy wada (?) -proszę o radę
Ja bym Ci poradziła szampony i odżywki wygładzajace z Pantene pro-v. Możesz spróbować też z Garniera i też dla włosów puszących się. Jeśli chodzi o stylizację to wypróbuj krem z Sunsilka efekt żelazka- wygładzi Ci włoski i nie będą sie puszyły, wypróbój także jedwab w sprayu z Schwarzkopf- też świetnie wygładza.
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
po umyciu , odżywka bez spłukiwania do loków i fal
nie rozczesuj , wlosów , jak możesz to daj im wyschnąc bez suszarki , choć w twoim przypadku to dłuuuuuuugo chyba będzie trwać olejek rycynowy! bardzo pomaga , ale wlosy mogą sie zacząć przetłuszczać bardziej po nim ![]() no i obowiązkow pianka ![]() być może zmieniłoby coś wycieniowanie włosków , ale to musi zrobić inteligentny fryzjier bo wymaga to wprawy ![]()
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
![]()
Właśnie jest ten problem że ja nigdy nie suszę i nie suszyłam włosów . Wtedy gdy wysychały to kręciły się w takie sprężynki ale nastepnego dnia znów były napuszone.Oczywiście dziękuje za wszystkie rady. Tylko właśnie jeśli chodzi o tą odżywkę fructisa bez spłukiwania to już używałam i niestety nie pomogła;/ . A czy jeśli poszła bym do fryzjera to mógłby mi pomóc ? . Naprawde sprubuje jeszcze te kosmetyki o których mi piszecie . dzeikuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
najlepiej w mokre włosy wetrzec jedna krople jedwabiu (biosilk 10 zł). To powinno choc troche pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
na takie włosy fajnie by było wetrzeć piankę do włosów kręconych Sunsilka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
mi tez zawsze puszyły sie bardzo włosy..miałam taką mała szopę na głowie...wydaje mi sie ze dobre sciecie powinno pomoc i dodatkowo uzywaj jakis srodków nawilzajacych....ja kiedy zaczełam stosowac to serum na zniszczone koncówi z Avonu i dotego Biosilk zauwazyłam ze moje włosy stały sie o wiele gładsze i przestały sie tak puszyc....teraz dodatkowo uzywam co jakis czas olejku z Oriflame do włosów suchych i nie mam problemów z szopą...wiec wydaje mi sie ze dobre nawilzenie włosow powinno ci pomoc...oczywiscie nie od razu ale z czasem na pewno zauwazysz róznice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam włosy jak siano , suche ale nie wiem czy zniszczone bo one chyba takie są z natury . Moje włosy ogólnie są dziewne
![]() jescze pytanko co to jest ten jedwab w płynie czy tam sprayu o którym wszyscy piszą na frum działa ? może byś na takie włoski jak ja mam ? i ile kosztuje ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Timotei z bambusem i shea próbował ktoś? działa ? na włoski ja siano ???
Oto jeden z dziesiątek chyba lonków do postów o jedwabiu( są tam zresztą tez inne linki o jedwabiu )
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=biosilk Co do timotei, jesli masz włosy suche, zniszczone, prostujesz, to daruj raczej sobie tę odzywke. Timotei jest jedną z gorszych drogeryjnych marek, na większy problem napewno nie zadziała. Przyjrzyj sie profesjonalnym kosmetykom typu Loreal, farouk. Ja polecam Farouk Infra treatment ( swietna, nawet jesli się nie prostuje włosów)kosmetyki te sa dostępne np na allegro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam włosy jak siano z natury nie są zniszczone tylko takie są sianiaste naturalne !! jestem młoda i nigdy nic z włosami nie robiłam ( żadnych rojaśnien , farbowań , trwałych itd. ) Czasami prostowałam ale to mało razy (ok 20 razy ) wyprubowałam już dużo sposobów ... ale nic nie pomaga ! Używałam róznych szamponów i odżywek ale nic !!! Nigdy nie mam rozpuszczonych włosów bo jak je rozpuszcze to katastrofa , prawdziwe siano którego jest strasznie dużo zawsze mam kucyka i mam go już dość !!! Błagam pomocy !!!! Możecie dawać domowe sposoby byle by pomogło !!!!
Może coś ociążajacego ??? HELP !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Dot.: włosy młodej dziewczyny jak siano z natury ... POMOCY !!!
z natury masz falowane lub kręcone włosy?
myślę, że powinnaś poszukać w wyszukiwarce, bardzo dużo wątków było o sposobach na puszenie się włosów, wpisz np kosmetyki wygładzające włosy lub coś podobnego... dziewczyny testowały różne specyfiki i na pewno znajdziesz coś dla siebie
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: włosy młodej dziewczyny jak siano z natury ... POMOCY !!!
wypróbuj serum wygładzające przeciw puszeniu się włosów lub serum na końcówki Avonu - obydwa produkty wciera się mniej wiecej od połowy włosów, mają postać oleistą, dość gęstą i ładnie wygładzają puszące się włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Dot.: Okropne włosy po suszeniu:(
hm, a może warto zainwestować w maseczki regenerujące, tudzież solidne odżywki? osobiście polecam całą serię Gliss Kur - jeśli chodzi o regenerację włosków sprawdza się super
![]()
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
![]()
Moja siostra po umyciu włosów ma siano na glowie, ktore bardzo ciezko rozczesac czego konsekwencja jest duza ilosc wyrwanych wlosow a na pozostalych tworza sie peki.Jakich preparatow powinna uzywac aby zlagodzic rozczesywanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Siano na głowie - pomóżcie mojej siostrze!!!
polecam odżywkę Gliss Kur ułatwiającą rozczesywanie "płynny jedwab" dla włosów matowych i trudnych do ułożenia, potem warto nałożyć serum wygładzające lub na końcówki Avonu - od połowy długości włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
gliss kur jest naprawde dobry uzywalam wiem ale ostatnio slyszalam ze na wlosy bardzo dobry jest WAX cena ok 17 zł
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
Hmm.. Ja mam taki sam problem z włosami... Mam praawdziwe siano na głowie. Nie lubie moich włosów i dlatego prostuje je prostownica. A robie to dość często. Poradźcie jakie mogę stosować szampony, odżywki i maski, żeby to 'sianko' zniknęło
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Ja tez tak mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Bio Silk wydal jedwab w plynie z czerona nakretka, poleca sie go przy prostowaniu wlosow i przy silnym zniszczeniu naprawde sa po nim mieciutkie wloski, naprawde polecam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
dobra jest maska regenerująca studio gloria - pollena malwa - ( recenzje na KWC) super ułatwia rozczesywanie -tylko rozczesywac zanim sie ja spłucze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Sianko na głowie to wina suchych włosów. Przydałaby się jakaś maska nawilżająco-wygładzająca (polecam matrix sleek look lub fructis nutri gładka) do tego coś na końcóweczki (jedwab lub jakieś serum, fajny jest też olejek z fructis)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
odzywek dobrej jakosci ze spukiwaniem, ja jak ne dam odzywki to wlosow nie rozczesze,...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
![]()
dzieki za rady - przekaze siostrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
a wax pomoże na sianowate włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Może ma suche włosy i dlatego nie da się ich rozczesac? po umyciu trzeba używać odżywkę albo maseczkę, wtedy nie plączą się przy rozczesywaniu
![]()
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
ja tez mam problemy z rozczesaniem wlosow, jesli nie naloze odzywki. niedawno nakladalam tego mnostwo. odzywka ze splukiwaniem, bez, potem jedwab farouka i jedwab gliss kura, ale od nadmiaru byly sklejone - ale sie nie puszyly. teraz tylko szampon i balsam gliss kura do braz wlosow i jesr ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
po czym twoja siostra ma siano na glowie????? po trawlej rozjasnianiu... chce powiedziec ( a ze mialam przedmiot wlosow na studiach to moge cos doradzic) ze siano tworzy czesto sie z braku nawilzenia wlosow, powodem braku nwilzenia wlosow jest najczesciej uszkodzona oslonka wlosa pod czas farbowania ale tez innych czynnikow mechanicznych przez te uszkodzenia woda wyparowuje a wode do wlosa mozna dostarczyc tylko droga wewnetrzna organizmu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Jesli wlosy suszy sie suszarka to najlepiej taka z jonizacja. Ja czesto uzywam suszarki ze wzgledu na brak czasu i kupilam sobie w internecie profesjonalna suszarke do wlosow Valera dajaca efekt balsamu i jestem bardzo zadowolona, wloski sa blyszczace, latwo sie ukladaja i co najwazniejsze nie niszczy wlosow i nie tworzy mi sie siano na glowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze mam taki sposób. Po myciu nakładam odzywke do włosów (ktora splukuje), potem gdy włosy są juz prawie wyschniete, rozczesuje je i wiaze lekko gumka. Dzieki temu nie ma takiej szopy na wlosach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.