![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suknie ślubne Firmy EMMI MARIAGE!
<usuniete przez moderatora>
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2010-07-08 o 19:07 Powód: złamanie zakazu kupna/sprzedaży |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Moja jedyna: FRIDA !
Cytat:
![]() Ja zamawiałam 8 marca, czyli w Dzien Kobiet i podobno z tej okazji ten upust ![]() Ja mimo kwiata we włosach nie rezygnuję z welonu. Masz jakiś konkretny kwiat na myśli? Ja mam 31 lipca, więc niestety nie zobaczę Twojej aranażacji Fridy :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
Witajcie, mnie także urzekły suknie Emmi Mariage ale inne modele niż większość z Was. Dobrze czuję się w skromnych i zwiewnych więc szalenie podobały mi się: Lilea, Heaven i France. Ostatecznie chyba zdecyduję się na suknie bardzo podobną do France, ale z mniejszą ilością zakładek przy wszyciu dołu sukni.
A... i w rzeczywistości wyglądają o wieeeele lepiej niż na zdjęciach! Edytowane przez Dorotheaa Czas edycji: 2010-04-22 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2010-07-08 o 19:08 Powód: złamanie zakazu kupna/sprzedaży |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
witam!
Za trzy miesiace bede posiadaczka sukni Kenzo z kolekcji EMMI MARIAGE, zaplacilam za nia 2800 i dostałam welon gratis. Niestety w salonie mierzylam ja w kolorze ecru, a zamowilam biala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Ja również już prawie (póki co zamówiona) jestem właścicielką sukni Emmi Mariage KENZO
![]() Wybrałam dla siebie sukienkę w kolorze białym ![]() ![]() ![]() /usunięte przez moderatora/ Do tego wybrałam welon "kogut" i zastanawiam się nad fryzurą-mam długie włosy, może któraś z Was miała "podobny zestaw" także proszę o pomoc i jakiekolwiek podpowiedzi...
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-07-06 o 20:10 Powód: zakaz handlu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2010-07-08 o 18:58 Powód: złamanie zakazu kupna/sprzedaży |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
co to za suknia moze 1 fotke umiesc tutaj
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2010-07-08 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
to jest ta suknia, zdjecie nie ukazuje jej piekna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Witam. Ja mam jeszcze trochę czasu do ślubu - ten dzień będzie dopiero 30.06.2012 r. Jestem zachwycona sukniami Emmi Mariage. Frida to jest to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Raczej nie mają sukni z poprzednich sezonów, ja początkowo chciałam Janessę z 2009r, ale nie przedłużyli jej na 2010 rok, ale za to zrobili nową - lepszą Fridę, która była odpowiednikiem Janessy w nowej kolekcji. Nie sądzę, żeby i Fridę zostawili na kolejne dwa lata... Może być coś lepszego i nowego. Raczej na pewno będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
podpisuję się pod tym co koleżanka napisała, miałam taką samą sytuację. Chciałam Janessę, ale mogłam ją zamówić w ciemno. Wybrałam więc Fridę, którą zamówiłam na początku lutego 2010r. Ślub odbył się 07 sierpnia br. i powiem Wam, że suknia zrobiła mega wrażenie, pięknie się prezentowała, a co najważniejsze jest lekka więc w ogóle się w niej nie umęczyłam. Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
Cześć.
Przeglądam, przeglądam to forum i oczom nie wierzę. Pokazujecie zdjęcia ślicznych sukien, które kupiłyście, lub zamierzacie kupić w "markowych" salonach za duuuże pieniądze... Czy wiecie gdzie i za ile te "markowe suknie są produkowane??? Znacie nazwy wiodących marek w Polsce. Nie będę ich podawać, bo nie chcę robić reklamy. Przejrzyjcie ich strony internetowe a później wejdźcie na stronę producenta z CHIN: www.xjbridal.com.cn lub http://www.bcmgroups.com Przecież to w większości te same modele! Trochę podrążyłam temat i dowiedziałam się, że produkują oni te suknie po 500 - 700 zł za sztukę (z kosztami transportu) - oczywiście nie jest to oferta dla pojedynczej klientki tylko dla sklepu - salonu. W trzy miesiące są w stanie taką suknię przywieźć dlatego z dużym wyprzedzeniem trzeba w salonach zamawiać. Co ciekawe, te suknie są na prawdę lichej jakości i dopiero w Polsce są poprawiane i dopasowywane, przez polskie krawcowe. Pomijam już kwestię warunków w jakich te suknie są robione, ale wątpię czy chciałybyście nosić w tym wyjątkowym dniu na sobie suknię, na której jest pot ludzi pracujących w okropnych warunkach (widziałam kiedyś chińską szwalnię jak i fabrykę butów). Ja już ślub mam za sobą i cieszę się, że suknię zamówiłam sobie u krawcowej, gdzie była szyta od początku dla mnie ![]() Pa, pa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co misalas na mysli, ale w jakim celu byl ten wpis? Ja mialam sukne z tej wlasnie firmy i jestem bardzo zadowolona! A jesli nie podoba Ci sie sposob produkcji to zwyczajnie tego nie kupuj. Tylko widzialas jakos jedna produkcje, a moze perzejedz sie do fabryki ktora produkuje jedzenie co? Ja bylam i tez mi sie nie podoba, ale gdybym miala sobie omawiac wszystkiego to bym uschła. Wiec zycze smacznego... i to nie masz wyboru misisz zjesc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
Wybór jest zawsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Najlepiej jak ktoś ukradnie zdjęcia z www jakiejś firmie i udaje, że są to wyroby robione u niego. I nie rozumiem, czemu akurat pojawia się taki jazz w akurat tym wątku, bo suknie EM, są szyte w Radomiu. Od podstaw ![]()
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
Żadna kryptoreklama. Po prostu przestrzegam przed chińszczyzną...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze jak już mówiłam, wybrałas niewłaściwy wątek
![]() Po drugie w ogóle nie znasz realiów. Nie jest tak prosto ![]() Ja także walczę z chińskimi sukniami z i uważam, że to shit, ale to dotyczy wyłącznie sukien zamawianych przez dziewczyn z ebay. Znam tylko jeden salon na całą Polskę (pojedynczy salon, żadna tam firma typu markowa), który robi takie numery. I chyba dlatego, że wzyciu porządnej sukni nie widzieli. Żaden szanujący i znający sie salon nie zamówi sobie czegoś takiego. I teraz będzie bardzo brzydko tak brzydko że na biało : jakby porzadna krawcowa miała to poprawiać, to chyba rzygałaby dalej niż patrzyła. Więc nie mów o czym nie masz pojęcia. Kup sobie suknię MODEL X porządnej firmy, zamów sobie z tej strony TO CO NIBY OFERUJĄ KRADNĄC WCZEŚNIEJ ZDJĘCIE TEGO MODELU i zobacz NAJPIERW CZY TO ABY NA PEWNO TO SAMO ![]()
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2010-10-26 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
Wybacz, ale nie zamierzam zjeżdżać całego świata w poszukiwaniu tańszego odpowiednika mojej sukni skoro na miejscu wybrałam sobie tą wymarzoną, którą chciałam mieć!
Trudno by sprawdzać każdego z imporetrów, czy na pewno biorą materiały i szyją w tych miejscach, o których mówią. Trzeba mieć trochę zaufania do ludzi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
witam! ja rowniez zaczelam sie rozgladac za suknia swoich marzen i jakos przez przypadek trafilam na kolekcje EM i musze przyznac, ze poki co to te suknie zachwycily mnie najbardzije. Rozejrzalam sie dookola i nawet w poblizu mnie maja kilka salonow wiec zamierzam sie wybrac i poprzymierzac . Najbardziej podoba mi sie model Extravaganza a Wy co o niej dziewczyny myslicie bo w zadnym watki nikt o niej nic nie pisze i nie wiem czy rzeczywiscie jest taka ladna czy tylko mnie jakos dziwnie zauroczyla? prosze wyrazcie swoja opinie na temat tej sukni bo ja poki co nie wyobrazam siebie w innej.
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.salon-slubny.pl/2010/extravaganza_01.jpg&imgre furl=http://www.salon-slubny.pl/kolekcja10_2.php&usg=__Xl twdK6wrPCOVfFRKkhIZy4KuKE =&h=800&w=533&sz=34&hl=pl &start=2&zoom=1&tbnid=KvT YL0VFmIEuHM:&tbnh=143&tbn w=95&prev=/images%3Fq%3Dsuknia%2Bslu bna%2Bextravaganza%26um%3 D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26b iw%3D1280%26bih%3D839%26t bs%3Disch:1&um=1&itbs=1 Edytowane przez madziarka_b21 Czas edycji: 2010-12-13 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Suknia bardzo ładna, tylko ja nie zdecydowalabym sie na suknie, ktora odkrywa nogi. Ale nie sugeruj sie opiniami, poniewaz gusta sa rozne. A Ty chcesz kupic w tym salonie Arvena? Ja chcialam, ale w poznaniu w Gracji mieli moja sukienke az o 400zl taniej. Ja na swoim slubie mialam Roxanne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
ja jestem z okolic kielc wiec wybieram sie do salonu do kielc zeby ja przymierzyc bo jest taka mozliwosc, a jesli sie zdecyduje to zamowie ja w tychach bo tam jesli zloze zamowinie do konca roku to bede miala az 1500 zl taniej a to bardzo duzo. tylko, ze ja juz kompletnie nie wiem co mi sie podoba i jaka suknie wybrac. co prawda nie przymierzylam jeszcze zadnej wiec na pewno jak cos zaloze na siebie to moje upodobania sie zweryfikuja.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez Dżagódka Czas edycji: 2011-05-11 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Pierwsze słysze, zeby płacic za mierzenie. Ja bylam w kilku salonach i w kilku miejscowosciach i naprawde nikt nie zawołał ani złotowki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
wczoraj bylam mierzyc moja wymarzona EM Extravaganze i wszystko leglo w gruzach- wygladalam w niej okropnie i juz przestala mi sie podobac, ale to chyba i dobrze bo kosztuje az 5000. Teraz zastanawiam sie nad suknie EM Vanilla, http://emmimariage.pl/kolekcje_new/2011/51/1.jpg, w internecie nie zwrocilam na nia uwagi, a w salonie od razu mi sie spodobala, a jak jeszcze ja przymierzylam to juz wogole. Tylko, ze ja mierzylam w kolorze ecri i chyba taka kupie bo jakos biale mi sie nie podobaja. A Wy co o niej myslicie? Szkoda tylko , ze nawet tren trzeba do niej osobno dokupic, nie mowiac juz o halce...
Edytowane przez madziarka_b21 Czas edycji: 2010-12-17 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez Dżagódka Czas edycji: 2011-05-11 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze słyszę, żeby płacić za mierzenie.
Mi pani w salonie kazała sobie zdjęcie robić. A w ogóle to witam ![]() Mnie też urzekły suknie EM i 2 tygodnie temu zamówiłam jedną z nich - model Mikado z kolekcji 2011. Na necie nie ma tej sukni, więc zamieszczę zdjęcie mnie samej w tej sukni. Co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez Dżagódka Czas edycji: 2011-05-11 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
Witam, ja mieszkam w Cechach i chcialam kupic suknie EM, bo bylam naprawde zachwycona urokiem tych sukien
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Mi chyba najbardziej z ich kolekcji na 2011 podoba się Gloria. Co prawda nie na moją figurę, ale mimo wszystko piękna.
Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrtyobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką Wymiana książkowia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.