|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: praca w Tally Weijl, Trollu, New Yorkerze, Cropp Town..
To tam jest 2 etap??? ja jutro ide na rozmowe i zobaczymy :P
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Praca w H&m
a jaka jest stawka godzinowa w H&M?
|
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Tak zaniosłam po prostu, nie było żadnego ogłoszenia, tyle że zanosiłam to jakoś w zimę a dopiero teraz do mnie oddzwonili. Ponawiam moje pytanie o drugi etap
jak to wygląda ??
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to bedzie taka terapia szokowa
|
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno stawka godzinowa jest tajemnicą, nie wiem czy to prawda, może po prostu jest różna?
Po przyjęciu zgłoszenia zapraszają na rozmowę, a z rozmowy chyba na kolejny etap. Na rozmowie kwalifikacyjnej są pytania np. 'czy chcialbys (chciala) pracowac w mcdonaldzie??????' Na razie tyle wyczytałam
|
|
|
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
Aha, Co możecie powiedzieć o pierwszej romowie, jakie są przykładowe pytania itp.
W poniedziałek mam pierwszą rozmowe, w Warszawie To moja pierwsza rozmowa w życiu więc pomóżcie żeby się nie zbłaźnić ![]() PS co trzeba wziąść ze sobą oprócz CV? |
|
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak masz grono to wejdź na grono H&M i poczytaj, muszę pisać pracę, więc nie bardzo mam czas czytać wszystkie strony. Możesz tam też o coś zapytać.
Jedno przykładowe pytanie napisałam powyżej. Jeszcze ktoś napisał coś w tym stylu: co zrobisz, gdy będzie duża kolejka, a kilka osób zacznie prosić o poszukanie rozmiaru itd. Prawidłowa odpowiedź: poproszę innego pracownika o pomoc (dobre;p)A na pytanie o mc donalda, prawidłowa odpowiedź jest twierdząca - podobno mają tak samo szybkie tempo pracy. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Przyczajenie
|
Witam, potrzebuję pilnie informacji o aktualnych zarobkach w firmie Promod
ile zarabia pracownik, starszy sprzedawca i kierownik sklepu ?? Najbardziej to interesuje mnie to ile płacą na stanowisku kierownika sklepu marki Promod w dużym centrum handlowym. Jeśli możecie mi podać również dla porównania zarobki kierowników sklepów w innych firmach odzieżowych - będę wdzięczna. Przy podaniu zarobków napiszcie jak dużą grupą kieruje kierownik, bo sądzę, ze wynagrodzenie jest też chyba uzależnione od tego jak dużą liczbę pracowników ma kierownik w swoim sklepie. Jakby coś do piszcie tutaj lub na maila: e.cieniek@interia.pl Dzięki |
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Ja slyszalam od koleżanki ,ze praca nie najciekawsza w new yorkorze może i wyplata-ok ale atmosfera +ciezka praca -wszystkie kody wyryte na pamiec kazdego osobnego ciucha podajrze raz na 2 tyg ktos to sprawdza i wogle nie ciekawie
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jakis czas temu pracowalam w Reserved. Pracowalam tylko w wakacje. Wtedy tak przyjmowali. Nie mialam doswiadczenia, skladalam cv w maju, a pracowalam od lipca. To bylo na umowe zlecenie.
Ogolnie atmosfera byla dosc fajna, placa bardzo marna, godziny pracy dogodne. Najgorsze bylo to ze zawsze po pracy trzeba bylo sprzatac salon i juz za to, ze sie siedzialo po godzinach, kasy nie bylo. Full roboty. Schudlam wtedy w miesiac chyba ze 3 kilo. Moge tylko powiedziec, ze mieli tam taka klimatyzacje, ze musialam zrezygnowac z pracy bo szkodzila mojej skorze - OKROPNIE. Teraz w RE jest inaczej. Ja juz bym nie chciala pracowac w sklepie, mimo ze ta przygoda wplynela na mnie i moj styl. Ciezko znalezc prace na pare miesiecy. Zostaja promocje - czyli jeszcze lepsze bagno. Tez cos o tym wiem... Niestety... |
|
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytania jakie Ci ludzie potrafia zadac to sa smieszne. Jakbym miala pracowac w niewiadomo jakiej cudownej i nieziemsko platnej pracy. Glupie ukladanie ciuchow, a oni sie pytaja "czego oczekujesz po tej pracy?", itd. Jedno pytanie przebija drugie. Bezsens. Przeciez wiadomo, ze niczego sie nie oczekuje, tylko przyzwoitej kasy i juz. Ale tego nie powiesz przeciez. Wiec sciemniasz, ze rozwoju, poznania nowych ludzi i doswiadczenia.... I wiele innych glupot. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Prosiłbym Was o odpowiedź. Byłem na 1 etapie rozmowy ( minął 1 dzień i Pani zadzwoniła do mnie ). Zaproszono mnie na 2 etap, który odbył się wczoraj. Trwał dosłownie 10min. Pani zadała podstawowe pytania. Miałem powiedzieć coś o sobie, czy dobrze radze sobie ze stresem i szybkim tempem pracy. Jakie studia chce wybrać i na jakich stanowiskach siebie widzę w ich sklepie. Następnie powiedziała, że umowa byłaby na 1/4 etatu. Tan na początek, że oni chcą poznać mnie i ja ich. Czy mi to pasuje i czy nadal chce podjąć u nich prace. Później powiedziała, że 21 maja jest wyjazd z wybranymi osobami do Krakowa na 3 etap. Tam powiedzą mi czy podejmą ze mną współpracę czy nie. Powiedźcie mi co mam myśleć o tym 3 etapie ?? Jakie mam szanse na przyjęcie ?? Bardzo mi zależy na tej pracy CO mogę się spodziewać na tym 3 etapie ?? Czekam na szybką odpowiedź. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Do Krakowa mam jakieś 3h jazdy PKP, a nie chciałbym jechać tylko po to żeby dowiedzieć się, że mnie nie przyjęli ![]() Proszę o odpowiedź. To bardzo ważne dla mnie. Z góry dziękuję ! Pozdrawiam |
|
|
|
|
#193 |
|
Przyczajenie
|
A jaka to firma?Jakie stanowisko?Ja bym przewidywała na 3 etapie jakieś zadania grupowe.Jak sobie radzisz w grupie.Ja miałam w niektórych rozmowach np.znaleźc inne zastosowanie przedmiotów biurowych,albo przeprowadzic rozmowę w parze z partnerem i po tej rozmowie zrobic jego/jej krótką prezentację,w taki sposób by zarekomendowac go/ją na dane stanowisko.Co do tego wyjazdu to ja bym na Twoim miejscu pojechała.Piszesz,że Ci zależy więc trzeba spróbowac swoich sił,a jak nie wyjdzie to będzie to kolejne doświaczenie w Twoim życiu.
|
|
|
|
|
#194 |
|
Przyczajenie
|
Jest to praca w H&M na stanowisku Sprzedawcy
) Czyli myślę, że nie będzie takich zadań dla kierownika działu lub menagera. Jesli można to niech ktoś kto był na takim etapie się wypowie. Z góry dziękuję. Czekam na odpowiedzi. Pozdroo |
|
|
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się wydawało, że 3 etap w h&m to szkolenie i dostaje się już każdy (?)
|
|
|
#196 |
|
Przyczajenie
|
Ratta oby było tak jak mówisz. Bo sam się dziwię. Na 1 rozmowie mi Pani powiedziała, że są 2 etapy. Więc spodziewałem się właśnie 2 etapów i wreszcie dowiedziałbym się czy mnie przyjęli czy nie. Teraz to już sam nie wiem. Kierowniczka mówiła mi, że pojedzie kilka osób, które wybrali i wtedy podejmą decyzję czy zaczną ze mną współpracę czy nie. Co sądzisz ??
|
|
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz, nie jestem pracownicą H&M, więc nie chcę Cię wprowadzić w błąd. Chciałam znaleźć jakąś dodatkową pracę, więc czytałam trochę o H&M, ale wszyscy pisali o 2 etapach. Później jest ok. miesięczne szkolenie, ale to chyba po podpisaniu umowy.
Myślę, że albo nie byli pewni kogo zatrudnić, bo nikt się niczym nie wyróżnił, a potrzebują pracowników, albo wszyscy się spodobali i chcą jeszcze powybierać. Ale jaki byłyby tego sens... I nie do końca zrozumiałam - Ty docelowo masz pracować w Krakowie czy tylko teraz masz tam jechać? Jak Ci zależy na pracy to jedź, pewnie są duże szanse...
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
Też składałam aplikacjie do H&M, ale jeszcze nie odp.
![]() Dziewczyny, mam pytanie. Lepiej pracować np. w coffeheaven czy w H&M? |
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam dzisiaj rozmowe w H&M, zostałam zaproszona na 2 etap do hotelu. Faktycznie pytania bynajmniej idiotyczne i rzeczywiscie jaky ich praca była najlepsza na swiecie. Jednak pytanie "czym jest dla mnie lojalnosc" mnie rozbiło ;D
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Przyczajenie
|
Tylko ten 3 etap mam w Krakowie. Tak to praca w Rzeszowie.
Pojechać na pewno pojadę, tylko nie wiem czego sie tam spodziewać bo już trochę męczą mnie te etapy i ciągła niewiadoma z przyjęciem. |
|
|
|
|
#201 |
|
po prostu Em :)
|
MrFrog, według mnie to jest po prostu śmieszne, żeby robić takie cyrki przy szukaniu osób na stanowisko sprzedawcy.
Trzy etapy kwalifikacji? Co najmniej jakby to było dobrze płatne stanowisko kierownicze.
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokladnie. Jesli ktos wie cos wiecej nt. 2 etapu, to bylabym wdzieczna za informacje ;]
|
|
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
Hmm, no to zobaczymy co to będzie na tym 3 etapie
Chciałbym wreszcie podpisać umowę.Co do 2 etapu w H&M to moja rozmowa trwałą 10min. Coś o sobie musiałem powiedzieć i powiedziec czy odpowiadają mi ich warunki zatrudnienia. No i powiedzieli własnie o tym 3 etapie i tyle. |
|
|
|
|
#205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
10 min i wielkie halo z jakims hotelem? bosz...
|
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
ja tez kiedys składałam cv do h&m, zakwalifikowałam się do drugiego etapu
odbył się w bardzo dobrym hotelu (!) i okazało się, że to ma być assesment center. śmieszne zadania i cyrk robili faktycznie, że ta praca to bóg-wie-co.
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
A jakie to miałeś zadania ?? Ile tam jest osób ?? Powiedz coś więcej o tym 3 etapie.
|
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
i jak zakwalifikowałaś się ?? długo czekałaś na odp?? czy naprawdę robią tak jak obiecują tzn: dzwonią do ciebie niezależnie od wyników??
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialabym pracowac od czerwca od pazdziernika. Chodzilo mi o to, ze w czerwcu nie bede jeszcze studentka i czy juz moge pracowac Ale sie juz dowiedziala, dzieki. |
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mozesz powiedziec cos wiecej?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

jak to wygląda ??

Trzy etapy kwalifikacji?
Co najmniej jakby to było dobrze płatne stanowisko kierownicze.