![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy mineralny puder LOREAL-TRUE MATCH-ktos ma?
Ja dostałam swój D1 wczoraj wieczorem, pierwszy raz umalowałam się nim dziś rano i:
jedyne co mogę powiedzieć na pewno to to, że ten kolor dla bladziochów jest ok, ciemniejszy byłby za ciemny. No i chyba nie będzie zbyt wydajny. Poza tym póki co, dla mnie wygląda całkiem ładnie i naturalnie, za to mój mąż , co prawda zapytany o zdanie a nie sam z siebie, powiedział że widać go i mam to zaraz zmyć i nałożyć "tą maść czy krem co zawsze". Zobaczymy jak będzie z kryciem i trwałością do wieczora, a zaznaczam że mam spore wymagania. Edytowane przez musicman Czas edycji: 2007-10-15 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Organizatorkaaa :)
|
no to wkoncu sie przelamalam i nalozylam na twarz sam TM a nie jak wczesniej razem z podkladem no i jestem zachwycona
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
po dwóch dniach używania powiem tak, moją skórę oczywiście wysusza, bo według instrukcji powinno się go nakładać na suchą skórę a ja muszę używać półtłustych kremów. Wieczorem i następnego dnia rano moja skóra zrobiła się od razu przesuszona, jakby nagle wylazły mi wszystkie zmarszczki (których zresztą wcześniej nie widziałam)
Spróbowałam więc na krem i wyszła mi masakryczna maska, spod której po południu zaczęły oczywiście prześwitywać naczyka i pory skóry. Spowdziewałam się cudu, może za dużo chciałam. Myślę że na lato podkłąd może być ok ale zimą -przynajmniej na mojej skórze - nie sprawdza się |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
No coż... na mojej na tłustej, łojotokowej skórze niezbyt się sprawdził (nawet po nałożeniu bezpośrednio na czysta skórę), spodziewałam się po nim przede wszystkim matowania, ale się zawiodłam - działał może przez pół godziny, godzinę? Kryje całkiem ładnie. Poza tym pedzel jest twardy i drapie, wypadaja z niego włoski. Może jest i dobry, ale nie dla mnie
![]() Btw, czy ktoś może polecic jakies "totalnie" matujące podkłady? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
![]()
Bardzo ważne: czy ten kosmetyk kryje takie niedoskonałości jak chociażby krostki, wypryski? Przyznam, że niestety jestem w takim wieku, że różne "niespodzianki" wyskakują mi na buzi, czasem w większych ilościach.
Czy ten podkład poradziłby sobie z takimi problemami? A jeśli nie, znacie jakiś który się do tego nadaje?. ^^ Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
ja bym Ci odradzała zakup tego pudru do cery problematycznej, niby ma napisane że nadaje się do cery z niedoskonałościami, ale moim skromnym zdaniem żaden true match (w wersji mineralnej i podkład ) nie dokońca nadaje się do skóry z większymi problemami
wg mnie bardziej nadaje sie do ujednolicania cery
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Ja w końcu nie kupiłam tego pudru, za to kupiłam mineralny z Avonu.
Kryje wszystko dosłownie, nie tworzy maski, łatwo się nakłada, bardzo naturalny, nic po nim nie wychodzi, po prostu dla mnie ideał i strasznie dużo go jest, jest okropnie wydajny. Cera jak z Photoshop'a za 26 zł.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
niestety racja, ten puder nie nadaje się do cery z większymi niedoskonałościami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
a ja coraz bardziej go lubie
![]() im dluzej go stosuje tym bardziej sie do niego przekonuje... a co do zakrywania przez TM niespodzianek-hmm o mega krycie i naturalny efekt bedzie dosc trudno,ale ja jakies drobne zmiany i zaczerwienienia przykrywam dermacolem i na to nakladam niewielka warstwe mineralnego l'oreala i jestem zadowolona z efektu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
![]()
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() możecie powiedzieć jaki macie kolor(symbol i nazwe) i jaki ma odcień... czy jest ciemny czy jasny i czy nie wpada w róż (bo nie lubie wpadających w róż) licze na Waszą pomoc kochane Wizażanki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: loreal true match-puder mineralny(odcień)
Wybrałaś bronzer - nie o taki efekt Ci chodziło? L'oreal rozgranicza wszelkie podkłady, pudry itd. na dwie grupy: zimne - oznaczone literką C (cold) oraz ciepłe - W (warm).
U nas dostępne są kolory od 3 (czyli C3 i W3) do bodajże 6 (C6, W6). Dla Ciebie pewnie dobry będzie odcień ciepły, czyli W. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Są jeszcze wersje N - ja mam N6 HONEY GLOW - odcień bardzo naturalny, dobrze się dopasowuje do skóry i nie ma w nim różu.
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
A prawda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() arrachnee ![]() ulinkaaa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo. S1 świetnie się sprawdzi w roli różu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
dzisiaj znów próbowałam go nałożyć na buźke...tylko tym razem baaardzo niewielką warstwą....i w sumie musze przyznać nie jest źle... bo wyglądam na delikatnie opaloną... a i jest rzeczywiście b.trwały
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem bardzo zadowlona
![]() ![]() Nakładam na czystą suchą skórę, wcieram pędzelkiem okrężnymi ruchami (dla mnie ten pędzelek super jest, nie jest za twardy i nie wyobrażam sobie nakładania tego pudru innym pędzlem). Daje dosyć naturalny efekt, ładnie rozświetla, nie ma na twarzy takiego totalnego matu - tego nie lubię i nie tworzy maski i nie zapycha porów (a mam rozszerzone). Faktycznie kryje dobrze (choc na większe wypryski tzn. czerwone nakladam jeszcze korektor) i ujednolica cerę, wygładza. Jedyne do czego moge się przyczepić to, że buzia przy upale zaczyna się szybko świecić i wymaga przypudrowania (mam tłusta cere), ale np. dzis bylo chlodno i padal deszcz i nie mam problemu ze świeceniem ![]() Generalnie jak dla mnie kryje najlepiej ze wszystkich pudrów, podkładów jakie miałam (a miałam dużo, w tym REVLON Colorstay). Od kiedy odkryłam ten kosmetyk to wiem, że raczej nie wrócę do tradycyjnych podkładów (bo mam dość maski podkład+korektor+puder) a ten puder daje lekki naturalny efekt. A jaka oszczędność czasu rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Dziewczyny może stworzyć oddzielną kategorię w KWC - podkłady mineralne?
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
myślę, że pomysł jest ok
![]() ![]() Ja już nie będę uzywac zwyklego podkladu wiec gdy loreal mi sie skonczy to tylko zerkne na KWC/Podkłady mineralne/Najlepsze i już będę wiedziała co jest godne uwagi ![]() Zastanawia mnie też puder mineralny REVLON, ale na KWC ma mało opinii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Wewelinka to napisz później na który się zdecydowałaś.
Ja już parę razy robiłam podchody ale nie wiem który odcień będzie dla mnie najlepszy. Zdecydowanie nie chcę wpadającego w róż. Szukam czegoś podobnego w kolorze do MF Lasting Performance nr 105 (soft beige) A co oznacza literka D ? Bo właśnie taki wstępnie mam wybrany ( D5 ) Wogóle to dziwna dla mnie jest ta numeracja bo np.D4 był ciemniejszy niż D5 i nie mogę się zupełnie w tym połapać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może sie znajdzie jakas wizazanka ktora miala go na buzi i sie wypowiie ![]() narazie nakładam ten cieniutką warstewką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A może któras z Wizażanek ma odcień D ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
A może mi ktoś doradzi, nie mam pojęcia jaki odcień będzie mi pasował
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O promocjach nic nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
tak, znalazłam u siebie w Warszawie w drogerii Natura a co ciekawe były tam tez odcienie S, N, W no i właśnie D ( nie pamietam czy C też ale za parę dni ma byc dostawa D więc popatrzę)
nie ma mowy o pomyłce bo od razu zapisałam to na karteczce,zanim wyszłam ze sklepu no ale skoro W=D to bardzo dziwne, zwłaszcza że na W też patrzyłam i z tym samym numerem i różniły się nie rozumiem juz nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
W PL zwykle było oznaczenie W, C, N. Tak dla porządku:
W=D=ciepły C=K=R=zimny N=neutralny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.