|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Atrakcyjna mama
świetneMy też już po obiadku, tzn. mąż zjadł swoją porcję,a Adrianek moją ![]()
|
|
|
#182 |
|
BAN stały
|
uuuuupał niesamowity, jak na moją wytrzymałośc zbyt wielki
wczoraj było jeszcze znośnie, mam nadzieję, że sprawdzą się prognozy na jutro i będzie chłodno, do tego niech leje i wieje ![]() wczoraj dowiedziałam sie od TŻ-a, że w pierwszy weekend września wybywamy nad Solinkę "zielone wzgórza nad Soliną...." lalala idt. ![]() bierzemy przyczepę campingową i będzie wesoło mam nadzieję, ze ten wyjazd jakoś nas do siebie zbliży, b ostatnio troszkę chłodem powiewa , nie wiem co się dzieje, od jakichś kilku dni nie jest za dobrze, chociaż może to moje humory i hormony ciążowe dają o sobie znaćjuż nawet dbać mi się o siebie nie chce, rano tyle, co umyłam włosy, nałożyłam sunsilka, bo nie chciało mi się bawić z żadnymi inymi odżywkami i wtarłam jedwab w końcówki tyle, podejrzewam, że dziś wiecej nie zrobię J. wróci z pracy, pewnie pogna na budowę i tyle go będę widziała zła jestem, Roxette dzisiaj gryzie
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się kochana, u mnie też tak czasem bywa
Taki wyjazd napewno dobrze wam zrobi
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
to ta Rosatti w ogole do siebie nie podobna na tym zdjeciu
. Roxette na pewno bedziecie dobrze sie bawic nad Solina. bardzo urokliwe miejsce. bylam tam chyba dwa lata temu poza sezonem i naprawde milo to wspominam. co do pogody to okropna jak dla mnie. dzisiaj bardzo zle sie czuje . jestem niskocisnieniowcem i taka aura nie sprzyja mi w ogole, wiec Roxette doskonale Ciebie rozumiem (a Ty jeszcze jestes w takim stanie). dzisiaj ubralam sie w sukienke, nalozylam duze korale, bransoletke, pierscionki, pomalowalam rzeski i bylo ok .
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj nad woda all day wklejam zdjęcia, troszke sie opaliłam,mały tez
pozdrawiam wszystkie piekne mamusie ![]()
Edytowane przez gosiaczek94@buziaczek.pl Czas edycji: 2007-10-03 o 15:52 |
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
gosiaczek z tego co widze to mam chyba bardzo podobny lub taki sam stroj
.
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
ale sie slicznie opalilas !!! A tu u mnie sam deszcz, prawie tak jak jesien...
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas tez brzydko dzisiaj
|
|
|
|
#190 |
|
BAN stały
|
u nas juz dzisiaj troszkę chłodniej na szczęście, czyli zapowada sie całe popołudnie na polku
wieczorkiem wyslę TZ-a na zakupy, jak wróci z pracy oczywiscie powiem Wam, że wszystko u nas teraz w porządku, czyli pewnie tak na mnie podziałała upalna pogoda, że zaraz najmniejszy problem obróciłam w wielką katastrofę ![]() mam czasami takie zdolności do robienia "z igły widły" co do ciśnienia to ja dziś czuję się jeszcze gorzej niż wczoraj, choć dziś jest chłodniej, jednak widać, ze ciśnienie poszło w dół, a ja już z rana miałam kłopoty z postawieniem się na nogi, kawa minimalnie pomogła, szkoda, ze mogę pić najwyzej jedną dziennie |
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
kociulek co u Ciebie jak sie czujesz
![]()
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, widziałam juz zdjęcia na lutowo-marcowych
Super Ale pogoda do Ja wczoraj po kąpieli wysmarowałam sie oliwką i balsamem brązującym bo nie mam kiedy i gdzie się poopalaćEDIT: Ooo... Włączyłam odpowiedź i poszłam robić sniadanie dla męża dlatego nie widzialm Gosiu twojego pytania. Dzieki kochana za troskę
|
|
|
#193 |
|
BAN stały
|
pogoda schrzaniła się na całego, nici z popołudnia poza domem, sie rozpadało
dzieciaczki oglądają ukochaną bajkę na dvd, a ja mam chwilke czasu dla siebie tyle ze wolę siedzieć na wizazu a wczoraj zniszczyłam sobie na działeczce manicure i pasowałoby się tym zająć, chęci jednak brak jż sie nastawiłam na jutrzejszy wieczór, ze znów sie sobą zajmę na cacy jak to w sobotę, ale w takim razie pasowałoby dzisiaj zrobić większe sprzątanie, żeby jutro mieć to z głowy tyle, że znów sprzątanie na cacy przy trójeczce dzieci nie jest tym, co ależy do rzeczy wykonalnych a ja chciałam sobie dywan w pokoju wyczyścić, nooo wiec manicure wczesniej napewno nie zrobię dajcie mi jakiegoś duuuużego kopniaka, bo się sama do roboty nie wezmę
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczku - sliczna mamusia z Ciebie
Powiedzcie mi dziewczyny to jak wlasciwie uzywacie tego jedwabiu do wlosow - bo zaopatrzylam sie w taka malenka buteleczke i nie chcialabym zmarnowac Tylko na koncowki? W sumie na opakowaniu pisalo zeby rozprowdzic po wlosach ![]() Ja wczoraj zrobilam sobie kapiel relaksujaca i polozylam maseczke na buzke i tak sie zrelaksowalam ze przysnelam ![]() Roxette - nie martw sie co posprzatasz to posprzatasz a co nie to nie ucieknie Ja tez jutro bede caly dzien miala z glowy bo planujemy z TZem troche przemeblowanka, z okazji tego ze jego rodzice przyjezdzaja do nas.
|
|
#195 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() co do jedwabiu, to to rzeczywiście mała buteleczka i też sie na początku dziwiłam, ale bardzo miła dziewczyna w drogerii poinformowała mnie, że to tylko na końcóweczki ja w ogóle z włosami to mam przechlapane zadanie, zajęcie się nimi to kupa czasu, a jedwab wcieram na samym końcu, tak wiec najpierw mycie, później odżywka jakieś 15minut, po spłukaniu odżywki maska (trzymam ile wlezie, ale tylko raz w tygodniu), po spłukaniu maski włosy mi troszkę same podsychają i jak nie są już takie mokre to wtedy odżywka bez spłukiwania, a na końcówki ten jedwab jest naprawdę wydajny, nalejesz na dłoń kroplę i tylewystarczy, bo ma taką fajną konsystencę na dłoni go rozetrzyj i wetrzyj w końcówki ten jedwab bardzo mi pomógł po zniszczeniu włosów przez trwałą, nigdy nie miałam końcówek w tak fatalnym stanie, włosy nie tylko były suche, co po prostu końcówki mi się łamały i po każdym czesaniu moje ramiona wyglądały jakbym dopiero wróciła od fryzjera po ścinaniu końcówek, które pozostały na ciele teraz jest już o wiele lepiej, ale jedwab stosuję regularnie, tzn. przy każdym myciu włosów oczywiscie jeszcze mnóstwo brakuje mi do ieału po tym moim skuszeniu się na trwałą, ale tyle kosmetyków już wypróbowałąm od tamtego momentu i żaden tak nie podziałał na końcówki |
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miło mi sie zrobiło
|
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie nalozylam maseczke z awokado + miod na wlosy, a mala sie obodzila i zaczela plakac. Potem musialam przez kilka godzin chodzic z maseczka na glowie
![]() Wg ksiazki ktora czyta TZ, malutka teraz przeszla wlasnie przez wazny okres rozwoju mentalnego, i jej sie trudno do tego przestosowac, a wiec przez tydzien-dwa bedzie trudna... tam nawet jast taki grafik latwych i trodnych tygodni...
|
|
#198 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
hej,
Roxette, gratuluję! A z drugiej strony podziwiam, ja mam jednego malucha i na razie nie wyobrazam sobie mieć kolejne, ale chyba w przyszłym roku pomyślimy o braciszku dla Julki ![]() U mnie z wagą średnio, ostatnio się nie ważę, bo nie widzę żadnych zmian na lepsze ale chociaż tyć się opaliłam i sprawiłam sobie opaskę na włosy za całe 5,90 . Ostatnio nosiłam chyba jak miałam 17 lat... Zawsze troche inaczej te włosy wyglądają. Dziś jadę na urodziny chrzesniaka meza, wiec musze cos ze sobą zrobić. Na razie nie mam koncepcji ![]() papa |
|
|
|
|
#199 |
|
BAN stały
|
a ja właśnie na chwilkę do Was wpadam
dzieci śpia, mąż pojechał na rowerku po brzoskwinki, a ja sobie błogo leniuchuję wieczorkiem zabieramy się za robienie garczka z ziemniaczkami, kiełbaską itd. słoneczko gdzieś się wychyla zza chmur, więc liczę, że wieczór bedzie też w miarę pogodny, choć dzisiaj strasznie chłodno jutro czeka mnie wyczerpujący dzień jadę na usg, później jak dobrze pójdzie będę musiała czekać całe trzy godziny na lekarza, który zaczyna przyjęcia od 15. Pocieszam się, ze przynajmniej będę pierwsza, jak wyjdę z tego usg w południe i sobie zajmę kolejkę ![]() no, a wczoraj wypicowałam się na całego, kuzynka pyta się mnie ostatnio jak się czuję, bo przecież to już chyba na wylocie, a ja jej, że jeszcze niecałe dwa miesiące chlerka, nie wiedziałam, ze tak gdubo wyglądam, choć po tym jak wyglądałam przed ciążą w tym momencie rzeczywiście ładna się puszysa zrobiłam dzis się nie wyspałam, a to za sprawą męża, nie wiem, czy mu się coś śniło czy co, ale starałam się spaać jak najdalej od niego, bo non-stop się do mnie kelił jak czasami odwróci sie plecami i przez całą noc zapomni mnie przytulić tak dziś wzięło go na przytulanie, głaskanie po głowie, po prostu strasznie uciążliwy był
|
|
|
|
|
#200 |
|
BAN stały
|
a co to, czyżby nam wątek umierał śmiercią naturalną?
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne, ze nie
.ja sprzatam . latam w spodniach dresowych i koszulce na ramiaczkach, zero make-upu, myje okna, itd.
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Mnie tez cos ostatnio nie chce sie za bardzo o siebie dbac, bo po glowie kolacze mi sie teraz :"wyjazd, lot samotolem z malym i wogóle...." ale zaplanowalam od razu po przylocie zadbac o siebie : fryzjer - nowa fryzurka, odswiezony kolorek no i napad na drogerie po kosmetyki znane i wypróbowane. W Irlandii nie potrafilam znalezc kosmetyków z Galenica
no i musze sie obkupic w inne typowo polskie : ampulki spa bielendy, tocoreduct forte pharmaceriski. bo to tym siedzeniu na zielonej wyspie to znów cellulit i 5 kg do zrzucenia juz nie moge sie doczekac buszowania po polskich sklepach. tu to jedynie kupilam w ciemno kremik neutrogeny visible clear i to byl strzal w dziesiatke bo zrobil mi cudo z cery!!! juz maz dostal polecenie kupowania mi go, bo przeczytalam na wizazu ze tej serii nie ma w Polsce
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj nawet kapac sie nie mialam czasu... ale moze jak TZ wroci, po obiedzie. Ale Callanetics zrobilam
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
ja to zaraz mykam do wanny
. potem pakowanie i jazda do moich rodzicow po naszego synka. przede mna i tz-em dluga droga samochodem, gdyz jedziemy do woj. lubelskiego. mam nadzieje, ze w 9 godzinach zamknie sie ta podroz |
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Oj a moglam zrobic sie na bóstwo wczoraj oj moglam. a tak.... no ale do rzeczy: wczoraj mielismy rocznice slubu,ale jakos nigdy nie obchodzilismy bo zawsze cos wypadalo np. rozlaka z powodu pracy...zreszta mój maz ma awersje do obchodzenia wszelkich swiat nawet bozego narodzenia!!! do tego ostatnio przed moim powrotem do kraju stalam sie nerwowa i nic tylko sie klócilismy wiec nie spodziewalam sie niczego z jego strony. ale byl dziwnie mily do czasu wyjscia do pracy wiec cieszylam sie tym dniem, jak zwykle o 18,30 wzial identyfikator ubral buty i poszedl do pracy. a ja co? z nudów zaczelam sobie wyciskac nos, regulowac brewki i depilowac bikini. jaki byl mój szok gdy maly zajety ogladaniem bajki nagle zawolal tata!! myslalam ze mu sie cos przysnilo
a mój maz wzial sobie dzien wczesniej wolne i zamiast do pracy to pomknal podstepnie na zakupy i wparowal do domu by zastac mnie z czerwona twarza i kremem do depilacji na wzgórku lonowym ![]() ja tu taka zmieszana a on z nareczem róz, winkiem i torba z produktami na wloska kolacje, ulubionymi marynowanymi grzybkami i uwaga,uwaga : zapasem kremiku co to wyzej narzekalam ze go w Polsce nie ma i skad ja wezme ![]() ech udalo mu sie mnie zaskoczyc nie ma co....
|
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() on tez mial niespodzianke ![]() no, ale jest kochany ze Ci sprawil taka fajna rocznice ! Wiem z doswiadczenia jak to fajnie jest kiedy ktos kto normalnie nie robi takich gestow, nagle Cie zaskoczy...
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa zaraz zwariuje!!! albo usiade miedzy porozrzucanymi rzeczami i zaczne plakac!!! jutro lecimy do Polski a ja nie umiem sie spakowac!!! 2 walizki to za malo. co wziac jak i ciuchy i ulubione zabawki malego i inne miliony rzeczy....nie da rady juz 4 razy przepakowywalam bo ciagle za duzo waza a i tak polowa lezy kolo mnie
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Goha, to miałaś fajną rocznicę ![]() Spóźnione wszystkiego naj... naj...
|
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
No fajnie Goha
w koncu nie musisz brac wszystkiego - TZ bedzie Ci dowozil A co do rocznicy slubu - to swietna niespodzianke Ci mezus zrobil No i Ty mu pewnie tez ![]() Slyszalyscie powiedzenie ze mezczyzni lubia kobiety zadbane ale nie lubia kobiet dbajacych o siebie? Czy tak jakos chodzi o to ze nie lubia wlasnie patrzyc na nasze walki na glowie, maseczki itp. W przypadku mojego meza - to swieta racja ![]() eternalvoyageur - jak robisz maseczke z avokado, mieszasz je po prostu z miodem? Bo top pewnie dobrze zrobi zmarszczkom ![]() W sprawie atrakcyjnosci, to powiem ze nabylam ostatnio podklad Dream mousse Maybeline - i jestem zachwycona kryciem i efektem gladkiej buzi. Oczywiscie nie pokrywa moich czerwonych krost w 100% - ale efekt przed i po zastosowaniu robi na mnie kolosalne wrazenie. Dziewczyny na KWC zrzedzily ze podkresla suche skorki - no ale to jest podklad dla cery tlustej to cos sie dziwia Ma matowic - i to robi bardzo dobrze i na stosunkowo dlugo
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
rany ja to chyba panikuje na zapas. wogóle wczoraj polozylam sie o polnocy z tym potwornym bólem glowy, a o 3-ciej obudzilam sie z potwornym bólem zeba, pól szczeki mnie bolalo wiec nawet nie wiedzialam który to zab. na szczescie okazalo sie ze zaden tylko mi rosnie ósemka ale zanim to stwierdzilam minelo pare godzin bo z bólu zasnac nie moglam. juz oczami duszy widzalam sie na fotelu dentystycznym mówiaca ze nie wiem co mnie boli i dentyste rozkopujacego mi wszystkie plomby na szczescie rano juz nie bolalo tak bardzo. a ja z nerwów przed lotem dostaje mdlosci, maly brudzi ciuchy w piasku przed domem a maz blogo spi no a z rocznica to mnie maz zaskoczyl nie ma co...
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

świetne

, nie wiem co się dzieje, od jakichś kilku dni nie jest za dobrze, chociaż może to moje humory i hormony ciążowe dają o sobie znać

u nas tez brzydko dzisiaj