Therm Line - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-23, 14:48   #181
bzomka
Raczkowanie

Dot.: Thermline

też chciałam kupić ten specyfik, ale w sklepie z odżywkami polecili mi thermo speed- -też olimpu, ponoć jest lepszy...zobaczymy...stos uje od 2 dni.
bzomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-25, 13:54   #182
Sparkle
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

hej!
ja biore to cos 2 gi dzien i na mnie dziala!
czuje zwiekszona cieplote ciala i chce mi sie caly czas cos robic!
nie wiem jak bedzie dalej ale czytalam, ze mozna schudnac nawet 7 kg w 2 tyg. (przynajmniej tak obiecuja na ich stronie)
niektore dziewczyny schudly po 4 ale to i tak juz cos
buzka
Sparkle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 15:20   #183
paola87
Raczkowanie

GG do paola87

a czy te tabletki nie powodują efektu "jojo"??
czy one hamują apetyt??
bez stosowania diety nie schudnę??
Mam 16 lat ważę około 50kg, mam 155cm, lecz dużo tłuszczu na brzuchu.
Czy warto mi zażywac te tabletki??
paola87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 15:55   #184
lil' sexy
Zadomowienie

Najskuteczniejszy sposób na schudnięcie: dieta+ćwiczenia.
Nikomu nie polecam rozpoczynania odchudzania przez wspomagacze. Suplementy powinne być wsparte ruchem fizycznym, bo inaczej to mija się z celem. Sama dieta też niewiele daje, bo organizm najpierw pozbywa się mięśni. W efekcie często jest tak, że objętościowo chudniemy, ale procent otłuszczenia ciała pozostaje ten sam.

MD
lil' sexy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 22:05   #185
feVer87
Zadomowienie

lil' sexy, czy dalej bierzesz te tabletki??
ja tak dopiero weszlam na ten watek i chyba skusze, sie na nie, jesli maja cos mi pomoc..mam 18, cwicze codziennie i staram sie prowadzic racjonalna dietke, ale jakos efektow nie ma... Tylko mam pytanie ..bo jestem alergiczka i biore leki czy sa w takim razie przeciwskazania??
feVer87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 22:12   #186
feVer87
Zadomowienie

I jeszcze takie pytanie mi sie nasunęlo..mianowicie mam teraz bardzo duzo nauki, przed maturka czy te tabletki w jakis sposob nie pogarszają koncentracji??? Bo wiadomo jak nie mozna na pupie usiedziec to nie ma mowy o nauce...??
Stary 2006-03-20, 05:29   #187
lil' sexy
Zadomowienie

Nie, już nie biorę. Wzięłam tylko jak miałam straszny zastój, żeby to wszystko ruszyć.
Nie wiem jakie leki bierzesz i czy mogą być jakieś przeciwwskazania - o to najlepiej zapytać lekarza.
Koncentracji nie pogorszają, ale na opakowaniu napisane jest, że nie są polecane osobom ze skłonnościami do depresji. Ja znam osoby, które takich skłonności nie miały, a mimo to popadały w jakieś dziwne stany.

MD
Stary 2006-03-20, 08:55   #188
sylwiasong
Raczkowanie

Ja po długiej przerwie dopiero zaczęlam treningi i uważam, że na początku odchudzania nie powinno sie stosowac silnych srodkow wspomagajacym,trzeba dać szanse naszemu organizmowi.No chyba , że ktoś oczekuje mega szybkich rezultatow.Ja od dziś będę brać Karnitynę 500 Forte czyli ta najsilniejszą bo to mam już wypróbowane i wiem , że działa.Oczywiscie przy karnitynie konieczny jest ruch, bez tego ani rusz.Dawniej jak studiowalam moglam codziennie ciwczyc:siłownia, aerobik, bieganie i tak dzień w dzień. Teraz pracuję, poza tym jestem w trakcie przygotowań do ślubu i nie moge sobie pozwolic na codzienne ćwiczenia, tak wiec ograniczam sie do min czyli 3 razy w tyg, poza tym staram sie cwiczyć w domu.Mogę jednak potwierdzic że termline naprawdę działa, zasięgnęlam porady u najwiekszych autorytetów w tej dziedzinie i potwierdzili ze daje dobre rezultaty .Może sama też jednak zacznę to stosowac bo czasu do ślubu mam juz mało-17 czerwiec, a muszę wrocić do mojej wcześniejszej figury
sylwiasong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-20, 12:05   #189
feVer87
Zadomowienie

lil' sexy ja potrzebuje paru kg,zeby wieksza motywacja do cwiczen się pojawila... No,ale zobacze jakto bedzie z ta depresja, bo ja czasem mam rozne schizy jeszcze musze przemyslec

sylwiasong-> a ile udało Ci się zrzucic po Karnitynie??
Stary 2006-03-20, 12:11   #190
lil' sexy
Zadomowienie

Ja jeszcze raz powtórzę, że to jednak powinno zadziałać w drugą stronę. Jeśli zaczniesz ćwiczyć to będzie to jakaś zmiana dla organizmu i na początku dosyć szybko spalisz trochę tłuszczu. Dopiero później kiedy efekty nie przychodzą tak łątwo można sobie pomóc. Ale decyzja i tak nalezy do Ciebie.

MD
Stary 2006-03-20, 12:27   #191
feVer87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lil' sexy
Ja jeszcze raz powtórzę, że to jednak powinno zadziałać w drugą stronę. Jeśli zaczniesz ćwiczyć to będzie to jakaś zmiana dla organizmu i na początku dosyć szybko spalisz trochę tłuszczu. Dopiero później kiedy efekty nie przychodzą tak łątwo można sobie pomóc. Ale decyzja i tak nalezy do Ciebie.
lil' sexy ..tylko,ze ja cwicze codziennie!!! rowerek po ok 40 min, cwiczenia na posladki i brzuszek z Tamilee, rozne tam mixy cwiczen z motylkiem, twisterem..Zabieram się tez za callanetics...
Tylko efektow nie widze i o to chodzi..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-20, 12:29   #192
lil' sexy
Zadomowienie

W takim razie przepraszam, umknęło mi to

MD
Stary 2006-03-20, 12:35   #193
feVer87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lil' sexy
W takim razie przepraszam, umknęło mi to
wsumie systematycznie to tak od ok 2 tygodni..wiec zdaje sobie sprawe,ze to nie tak dlugo ...ale wczesniej tez costam cwiczylam,ale bardziej na zasadzie kiedy mi się przypomnialo.. ogolnie jestem anty jakies tam cudowne pigulki srodki czy dietki, ale to co pisze akurat o nich 'brzmi naprawde sensownie' hmm..zobacze moze jeszcze troszkę poczekam..
Stary 2006-03-20, 14:10   #194
sylwiasong
Raczkowanie

Ja po karnitynie schudlam ok 5 kg w ciagu miesiaca, także to bylo powoli ale skutecznie.Ja tez teraz cwicze regularnie dopiero trzeci tydzien, ale juz widze pierwsze rezultaty, zalezy mi na czasie bo slub juz za 3 m-ce wiec chce sobie troszke dopomóc karnityną, therm-line na pewno daje szybsze rezultaty niz karnityna, ale ja bałabym sie go brać ze wzgledu na efekty uboczne, biore leki uspokajające, takze chyba to nie dla mnie, bo jeszcze bym sie nabawia jakiejs depresji.Ale sport sam w sobie pomaga na wszelkie problemy psychiczne bo powoduje wydzilenie endorfin, wiec poprawia znacznie samopoczucie .
sylwiasong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-20, 14:30   #195
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Red face Dot.: Thermline

ja wlasnie dzisiaj kupilam therm line II za 27 zlotych
i zaczynam stosowac od jutra, do tego mam tez serum wyszczuplajaco- antycellulitisowe czy cos

mam nadzieje,ze cos pomoze na moje paskudne uda

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-20, 14:41   #196
feVer87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek
ja wlasnie dzisiaj kupilam therm line II za 27 zlotych
i zaczynam stosowac od jutra, do tego mam tez serum wyszczuplajaco- antycellulitisowe czy cos

mam nadzieje,ze cos pomoze na moje paskudne uda
therm line II to to samo co therm line?? czym sie te specyfiki roznia???
Stary 2006-03-20, 15:01   #197
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Smile Dot.: Thermline

no tak jest napisane na opakowaniu! wiecej nic nie wiem, bo therm line zwyklego (bez tej 2) nie widzialam

ale w ostatnim cosmopolitanie byla reklama wlasnie therm line II i kobita w aptece tez mi taki dala.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-20, 19:07   #198
lil' sexy
Zadomowienie

therm line 2 zastąpiło therm line. Skład jest podobny, ale 2 jest mocniejsza. Pierwszej wersji już nie ma w sprzedaży.

MD
Stary 2006-03-21, 09:53   #199
gabcia
Przyczajenie

hej ja mam 20 lat o thermo line dowiedzialam sie z gazety cosmopolitan dzis wlasnie zaczelam je brac. narazie nie czuje zadnych zmian w organizmie. bardzo zalezy mi by zrzucic troche kg. dlaczego? otorz rok temu cwiczylam non stop i nic zero efektow bylam zszokowana niby cwiczenia pomagaja. teraz nie mam w sobie zaparcia mowi od jutra cwicze ale jak wiem ze nic nie da to gdy nadhodzi wieczor nie chce mi sie. na nastepny dzien patrze w lustro i szok!nie nawiedze siebie MOWIE!!! mama 174 wzroatu i waze... hmm 70 kilo ? az tak strasznie nie wygladam ale chce zrzucic tak do 55 kilo no moze 60 ! chcialabym nakladac spodnie i byc zadowolona. teraz nie mam ochoty na cwiczenia ale nie bede jadla po 19 mysle ze to mi cos pomoze a raczej jej mama taka nadzieje. dzieki wam dziewczyny ze piszecie na taie tematy!!!!

czy naprawde nie cwiczac moze cos ubyc?jak najwiecej kilo mozna schudnac???
pozdrawiam
gabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-21, 13:18   #200
lil' sexy
Zadomowienie

Uparcie będę powtarzać, że bez diety i ewewntualnie ćwiczeń się ni schudnie, bo cudownych tabletek jeszcze nie wymyślono. Nie wiem jak długo ćwiczyłaś, ale prawda jest taka, że na efekty trzeba dosyć długo poczekać. A jeśli Ty nie widziałaś żadnej różnicy, to może po prostu miałaś źle dobrane ćwiczenia. Bez wysiłku fizycznego oczywiście można schudnąć, ale zależy jaki jest twój cel. Dzięki ćwiczeniom, poza chudnięciem, ciało staje się jędrniejsze i lepiej wygląda. Bez nich chudniesz, objętościowo jest Cię mniej, mieścisz się w mniejszy rozmiar spodni, ale ciało nie wygląda dużo lepiej. Jeżeli tylko chcesz stracić kilogamy, to tak, bez ćwiczeń jest to możliwe.

MD
Stary 2006-03-22, 07:09   #201
gabcia
Przyczajenie

jej dzieki za odpowiedz! wzielam dzis znowu przed sniadaniem i czuje sie ok! moze mialam zle dobrane cwiczenia mozliwe, no ale brzuszki i takie podobne? nie wiem w kazdym badz razie nie mam czasu na cwiczenie z rana bo wstaje o 5:30 o 6: 20 mam autobus do pracy a dlugo siedze wieczorem, bo wciaz mam cos do zrobienia w domu... tylko wieczorem przed snem znajduje czas zeby wziasc na chwile hantle czemu? zalezy mi by wypracowac miesnie rak moze masz jakies pomysly? a i chodzi mi glownie o brzuszek i boczki! bo w niektorym z tych miejsc pojawia sie cellulitis moze moge liczyc na jakis pomysl?
pozdrawiam G&G
Stary 2006-03-22, 16:37   #202
lil' sexy
Zadomowienie

Gabcia proponuję dokładnie poczytać forum.
O boczkach jest w temacie "sposób na boczki", o brzuchu i rękach też jest sporo. Najlepiej jak sama przejżysz, wybierzesz to co Cię najbardziej interesuje i najbardziej odpowiada.
Pozdrawiam i życzę efektów oraz cierpliwości w oczekiwaniu na nie.

MD
Stary 2006-03-22, 19:50   #203
Darkena
Raczkowanie

Question Dot.: Thermline

Witam wszystkich !!!
Ja już od ponad miesiąca jestem na diecie, ćwiczę regularnie no i waga spada powolutku Tydzień temu zaczęłam brać Thermo Speed Extreme żeby trochę przyspieszyć spadek wagi. Na początku czułam, że działa - ciągle było mi ciepło, podczas ćwiczeń pot ze mnie kapał. Ale dziś się załamałam bo czuję bo spodniach, że przytyłam i waga też to pokazuje!!! Jak to możliwe??? Co się dzieje??? Ma ktoś podobne doświadczenia???
Darkena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-22, 21:09   #204
_Mariolcia_
Przyczajenie

Hej!
Witam wszystkich serdecznie. Po kilkakrotnym przeczytaniu tego wątku zdecydowałam się na zastosowanie tego specyfiku. Oczywiście kierowały mną wyższe pobudki hehehe jak chęć zgubienia kilogramów.
Hmm jest to trzeci dzień mojej dietki, a pierwszy z ThermLine. Myślałam, że zdecyduję się podzielić swoimi spostrzeżeniami dopiero gdzieś za tydzień, ale z pewnych powodów robię to już dziś. Pierwszym i chyba najważniejszym powodem jest to iż przez pierwsze dwa dni chodziłam na siłownię, oprócz kompletnego braku formy i wielkiej zadyszki (a przecież ćwiczyłam kiedyś intensywnie co mi padło na umysł żeby przestać sama nie wiem) przeżyłam załamanie. Trzeciego dnia sięgnęłam po ThermLine i to też ostrożnie bo tylko przed obiadem 2 kapsułki a po ok. 2 godzinkach poszłam ćwiczyć. Efekt zaskakujący - o wiele wydaniej i chętniej przede wszystkim mi się ćwiczyło. Uczucie pobudzenia towarzyszyło przez 1,5 h ćwiczeń, więc jak na mnie się skatowałam zapominając o bólu mięśnia w barku, który teraz bardzo mocno daje o sobie znać hehee. Ćwiczyło się bardzo przyjemnie i nadal mam ochotę na ruch nawet po takiej dawce, chociaż nóżki bolą hihihi. Postaram się w miarę regularnie informować o moich wynikach.
Hmmm nie wierzę w to, że bez diety i ćwiczeń można schudnąć, wielu rzeczy w życiu próbowałam żeby osiągnąć ten cel i osiągnełam....ale tylko dietą i ćwiczeniami, schudłam w sumie ok 12 kg teraz przez zimę przytyło mi się kilka i chce je zrzucić, brakowało motywacji do ćwiczenia i jak na razie je mam.
Na razie pozytyw dla ThermLine, co dalej, zobaczymy.....
Pozdrawiam jeszcze raz i ściskam
_Mariolcia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 11:23   #205
anette84
Raczkowanie

GG do anette84

Witajcie Wizazanki-Kolezanki
Chcialam zapytac Was o ten specyfik Thermline. Otoz biore go drugi dzien dwa razy po dwie tabletki przed sniadankiem i obiadem, ale niestety nie zauwazylam u siebie zadnych efektow, tzn chodzi mi o to ze wcale nie mam zwiekszonej cieploty ciala, wrecz przeciwnie rece i nogi mam zimnie jakbym wyjela przed chwila z lodowki, chodze ubrana jak na zime a tu przeciez wiosna sie zbliza, owszem czuje jakas wieksza energie moglabym cwiczyc non stop ale poza tym nic, zadnego kolatania serca itp, nie to zebym na nie czekala ale chcialam sie dowiedziec czy to nie oznacza ze on na mnie nie dziala??? A tak wogole to na jakiej zasadzie on dziala? Wyczytalam wszystko co pisalyscie i to co jest napisane w katalogach, ulotkach itp ale nadal nie wiem czy bierze sie go przed jedzeniem bo wchlania ten tluszcz ktory z pozywieniem dostarczamy do organizmu??? Moze troszke i naiwne te pytania ale chcialabym jakos sie upewnic ze on mi pomoze...Wiem ze tego nikt nie obieca ale moze podzielic sie jakimis jeszcze info w tym temacie. Pozdrawiam i czekam na kazda nawet malenka wiadomosc.
anette84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 13:27   #206
Aranel
Raczkowanie

Lightbulb Dot.: Thermline

Do rozważenia.........

Hej dziewczynki

Pojawił się post na wierzchu, więc postanowiłam się wypowiedziedź. Zaznaczam że nie stosowałam tego specyfiku, dlaczego?? Dlatego że rozmawiałam o tym z moją lekarką (ordynatorem szpitala, specjalistą chorób wewnętrznych i diabetykiem zarazem-więc chyba wiedzę ma ) i co mi powiedziała
takie specyfiki nie działają wybiórczo tylko na przemianę materii, metabolizm, spalanie tłuszczu czy jak to nazwać. Działanie tych specyfików to całościowe podkręcenie organizmu: przyspiesznie pracy serca, wątroby, płuc, nerek a nawet woreczków łzowych. To generalnie nastawia wasz organizm na wyższe obroty jak adrenalina tylko ile zdrowy organizm moze wytrzymac na zwiększonych obrotach?? serce pracujące cały dzien jak u sportowca itp. To sie odbywa nie tylko kosztem spalania tłuszczu..
A wiec zosatwiam do rozważenia, ci co chca spróbować niech próbują-ja nie bronię, ale może warto czasem zapytać własnego lekarza co o tym sądzi?? wbrew pozorom lekarze też coś wiedzą

Powodzenia wszystkim w trudach i bojach , damy radę ( a ci co stosują niech chociaż stosują te specyfiki z umiarem, a nie wg własnej opini, ok?? )
Aranel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 14:56   #207
lil' sexy
Zadomowienie

Anette, wcale nie musisz czuć tych wszystkich objawów i może nawet lepiej że ich nie masz, bo to oznacza że twój organizm dobrze znosi takie specyfiki. Poza tym therm line jest za słabe żeby Ci serducho kołatało. Jedyne co można odczuć to fakt, że jest Ci trochę cieplej, ale nie każdy tak ma. Bierze się przed jedzeniem pewnie dlatego, że jak napisali "blokuje odkładanie się tłuszczu zapasowego" ale trzeba pamiętać, że najważniejsza jest dawka przedtreningowa.

Aranel zgadzam się z Tobą dlatego uważam, że trzeba mieć pełną świadomość tego co się robi. Trzeba wiedzieć, że ingerujemy w naturalne funkcje organizmu i przemyśleć czy tego chcemy czy nie. Ja zanim cokolwiek wezmę staram się zdobyć możliwie jak najwięcej informacji z różnych stron (m.in. od lekarzy, specjalistów od supli, osób które to stosowały...)

MD
Stary 2006-03-25, 20:24   #208
zqci
Przyczajenie

witajcie!
ja zaczynam od therm line od poniedzilaku do tego 3 razy w tyg trening na silowni bede pisac o efektach na razie waga wynosi 62 kg, zobaczymy czy beda efekty i jak zareaguje moj organizm, jedno jest pewne zaczynam od jednej tab 2 razy w dzien wolny od silowni i 2 tab przed treningiem w dniu silki do tego dietka wszystko sie jje tyle z tym ze 4 razy dziennie o tych samych godz 1 i 3 posilek bialka plus weglowodany czyli normalnie a 2i 4 same bialka juz stoswalam te dietke plu silka 3 razy w tyg tyle z tym ze z l karnityna i spoko efekty byly w 3 miesiace 4 kg z tym ze na prawde wszystko jadlam pracuje we wloskiej restauracji gdzie posilki mam gratis wiec codziennie pizza i kluchy
zobaczymy jak bedzie tym razem z therm line
zqci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 19:49   #209
anette84
Raczkowanie

GG do anette84

[quote=lil' sexy]Anette, wcale nie musisz czuć tych wszystkich objawów i może nawet lepiej że ich nie masz, bo to oznacza że twój organizm dobrze znosi takie specyfiki. Poza tym therm line jest za słabe żeby Ci serducho kołatało. Jedyne co można odczuć to fakt, że jest Ci trochę cieplej, ale nie każdy tak ma. Bierze się przed jedzeniem pewnie dlatego, że jak napisali "blokuje odkładanie się tłuszczu zapasowego" ale trzeba pamiętać, że najważniejsza jest dawka przedtreningowa.

Nie bardzo zrozumialam. Mam najlepiej brac przed posilkiem ale najwazniejsza jest dawka przedtreningowa, czyli przed treningiem mam brac trzecia porcje czy np po sniadanku zaraz machac brzuszki itp???
anette84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 12:34   #210
gabcia
Przyczajenie

hej dziewczyny!
widze ze coraz wiecej odwiedza forum
cieszy mnie to bo jest tu wiele osob ktora nas rozumie...
wiec ja tez nie mam takich objawow juz....
na pooocztku byly
bire 2 gi tydzien a efektow nie ma ale nie oklamujmy sie trzeba troszke poczekac
wiecja ograniczylam jedzonki jem tylko sniadanie i obiad, nieczuje juz tak mocnego glodu wystarczy mala dawka i... czuje sie pelna!
zobaczymy czy schudne
a... wczoraj jezdzilam na rowerze kiedys dystans 6 km pod gorkje byl okropny , leciala mi krew z nosa itp. teraz... przejechalam 5 km pod gorke, i jeszcze 7 po lasachi itp i bylam lekko zmeczona zeszlam z rowera tylko na 2 min
cudowne uczucie...
jak cos piszcie dziewczyny i... powodzenia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości