|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Atrakcje, czyli jak urozmaicić wesele?
ja z moim mężem na weselu zamiast kwiatów dla rodziców( w ramach podziękowań), wręczałam duże portrety narysowane ze starych fotografii ślubnych moich rodziców. Była to miła pamiątka, która przypomniała im ich własną ceremonię ślubną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Super pomysł o ile takowych już nie mają bo kiedyś było popularne malowanie obrazu ze zdjęcia ślubnego. Pomysł mi się bardzo podoba. My już mamy pomysł na podziękowania ale to przemyślę, serdecznie dziękuję.
![]() |
![]() |
#183 |
BAN stały
|
Ja mam co prawda jeszcze 7 miesięcy do ślubu, ale już wymyślam co by tu fajnego dołożyć do standardowego obżarstwa
![]() Mam już:
Może przyjaciel (z wykształcenia reporter) zorganizuje króciutkie wywiady z gośćmi, które później znajdą się na filmie, poza tym biorę jeszcze pod uwagę jakąś dywersję w stylu porwania panny młodej, ale może nie dosłownie to... No i koniecznie muszę wykorzystać te śmieszne nagrody które wymieniłyście ![]() Edytowane przez czarno_biala87 Czas edycji: 2010-12-31 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() fajne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Ten pomysł ze skrzynią na koperty bardzo mi się podoba
![]() Ja zastanawiam się nad chińskimi lampionami szczęścia,które wypuszcza się wieczorem w niebo,ślicznie to wygląda. Będę żoną ![]() 10 września 2011 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
zimne ognie na torcie to chyba już standard,bynajmniej w mojej okolicy
![]() Polecam stzrelające tuby do pierwszego tańca ![]()
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o inne atrakcje, to mi się bardzo podobają takie oddzielne stoliki z różnymi rzeczami. Bardziej popularne w Stanach zapewne, ale mimo wszystko często są to ciekawe pomysły, na przykład tutaj
Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrtyobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką Wymiana książkowia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
atrakcja ktora widzialame bedac na weselu a o ktorej nie bylo mowy wczesniej- byl prezent siostry panny mlodej ktora naszkicowala na plotnie zdjecie mlodych i podzielila je na elementy i ponumerowala- tak ze cyfra 1 to byly wlosy cyfra 2 lewa reka i tak dalej a pozniej goscie losowali numerki i sp,ra ich czesc miala wklad w malowaniu tego obrazu- w efekcie wyszedl bardzo fajny prezent ktory goscie zaprezentowali pod koniec wesela. Cale malowanie odbywalo sie oczywiscie w tajemnicy przed mlodymi.
a co do baniek to oraganizowalam kiedys w prezencie dla mlodej pary jako druhna wystep dzieci gosci weselnych ktore dedykowaly piosenke dla mlodych i puszczaly banki podczas tanca- to podbilo serce panny mlodej. kupilam tez zimne ognie- nie sa naprawde drogie; rozdalam je gosciom ktorzy tanczyli w kolo mlodej pary przy nastrojowej piosence i zgaszonym swietle. Spotkalam sie tez z ukladaniem serca z p,odgrzewaczy do herbaty i w takim plonacym sercu tancza mlodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Z tym to już bym nie zaryzykował, wolę dmuchać na zimne ale z tego mogło by być niezłe ognisko. Po drugie to problem dla fotografa , bo gdyby chciał uchwycić ten moment to musi użyć lampy błyskowej co zgubi nastrój.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Połowę zaprezentowanych tutaj atrakcji weselnych można znaleźć we wątku "kicze weselne"
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim.
Wychodzę za mąż we wrześniu tego roku ![]() Zaczynam przeżywać co zorganizować na nasze wesele aby było wyjątkowe i aby goście pamiętali je przez długi czas ![]() Bardzo mi się spodobał pomysł z tymi śmiesznymi prezentami ale nie mam pomysłu jak to zaaranżować czy na oczepinach czy tak w trakcie wesela, czy ktoś był na weselu gdzie był ten konkurs ?? Pomóżcie ![]() Rozważam takie atrakcje: - Bańki mydlane na wyjście z kościoła ( chciałam na sali ale zrezygnowałam bo myślę że zaraz podłoga byłaby śliska itp) - napewno będzie wjeżdżany stół wiejski na ciepło w trakcie wesela jako danie na którym będzie swojskie jedzonko typu pierogi kiszka ziemniaczana jakaś pieczona golonka itp (byłam na dwóch imprezach gdzie było cos takiego i muszę przyznać że goście byli zachwyceni i wszystko znikało z tego stołu w zawrotnym tempie) - oczywiście będzie wiejska chata ze swojskimi podrobami wędliny kiełbaski kaszanki ogóreczki i samogona ;P - podoba mi się konfetti na pierwszym tańcu i też chyba to wykorzystam - myślę nad puszczaniem lampionów jak już będzie ciemno, bardzo ładnie to wygląda choć zastanawiam się czy przy tym podpalaniu nie przypalę sobie sukni - skrzynia na koperty - na podziękowania dla rodziców zamiast oklepanych kwiatów chcemy dać kosze z różnymi słodkościami jakimś winkiem kawką itp i do tego nasze wspólne zdjęcie w ramce na pamiątkę ![]() - na jakimś weselu widziałam że PM wystawili w holu tablice z dwoma dużymi plakatami jeden panny młodej drugi młodego i przy każdej tablicy stały kredki mazaki itp i goście tam wpisywali swoje życzenia ![]() - ahh i na weselu będzie dj zamiast zespołu ale nie jest taki zwykły dj że włączy piosenke i siedzi na tyłku ![]() ![]() Puki co nie mam więcej pomysłów na urozmaicenie wesela. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
BAN stały
|
Zgadzam się,fajnie jest mieć parę fajnych pomysłów ale też co za dużo to nie zdrowo,nie mozna zamęczyć gośći
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
co by tu jeszcze wymyslic orginalnego oprocz baniek i zimnych ogni? bo znowu ide na wesele i trzeba cos wymyslic. Swietny pomysl z tymi tablicami ze zdjeciami.
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Taki artykół znalazłam. Może coś się komus spodoba. Mi osobiście najbardziej przypadla do gustu budka foto i przejażdżka. Tylko nie do końca wiem, jak takie zwiedzanie zaplanować, żeby było dobrze.
http://www.naszslubiwesele.pl/artyku...podczas-wesela
Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrtyobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką Wymiana książkowia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale trzeba też wziąć pod uwagę to, że lampiony lecą efektownie w górę tylko wtedy, gdy powietrze nie jest wilgotne... A we wrześniu może być już różnie - rosa itd... Ciekawe jeszcze jaka odległość będzie od zbiorników wodnych. Sama długo myślałam nad tym tematem na moje wesele 17.09 i zrezygnowałam właśnie przez potencjalną wilgotność - a u nas obok sali jest jeszcze spory stawek, więc ... :P
![]() Edytowane przez kwaskowa Czas edycji: 2011-06-29 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Byłam oststnio na weselu, gdzie po oczepinach wszyscy goscie wyszli wypuszczac lampiony. Zabawa dla wsztsrkich super. Dla organizatorów wesela tania atrakcja, są tylko 2 wady. Musi był ładna pogoda i jest to zabawa z ogniem, a kiedy goscie sa już podpici to lepiej uważać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Witam...wasze pomysły są świetne...ja mam ślub i wesele 13 sierpnia więc stosunkowo niedługo
![]() -konfetti w kształcie serc i płatki róż podczas wychodzenia z kościoła -zamiast księgi weselnej kupiliśmy podobrazie które w najbliższym czasie pomalujemy sprayem w serca (szablony wytniemy z tektury ![]() ![]() -bańki mydlane w kształcie małych torcików dla wszystkich dzieci -osobny stół dla dzieci z kolorowankami, kredkami itp. -stół wiejski -stół z fontanna czekoladową -bar z alkoholami innymi niż wódka weselna ![]() -fontanny na torcie + biała porcelanowa figurka z sercami -nocą puszczanie lampionów ( na weselu mojego kuzyna w zeszłym roku była to super atrakacja, pomijając fakt że nasz lampion zawisł na drzewie ![]() -samodzielnie udało mi się też wykonać zawieszki na wódke oraz winietki na stół, sama też zrobiłam projekt naklejek na wódkę a firma poligraficzna mi wydrukowała je w niezmienionej formie -za nami czyli parą młodą nie będzie żadnych serc czy gołębi. Zamówiliśmy w firmie produkującej litery ze styroduru nasze imiona wykonane ozdobną czcionką. Wystarczy pomalować i powiesić ![]() -jeżeli chodzi o podziękowania dla rodziców to będą to grawerowane szklane ramki z naszymi podziękowaniami i zdjęciem, a dla świadków coś podobnego do oscarów ![]() może jeszcze coś wymyśle to dopiszę...ale z drugiej strony...co za dużo to nie zdrowo ![]()
"widzę niebo, nie myślę..." ![]() Edytowane przez monique86 Czas edycji: 2011-06-30 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
mi się chyba najbardziej podoba wybuchający balon i klatka na koperty
![]() a odniosę się jeszcze do waszych wpisów o piórkach - dekoracje, jako konfetti etc: pamiętajcie drogie wizażanki, że niektórzy uczuleni są na pióra.
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Nie bedę tu robić jakiejś kryptoreklamy, udawać panny młodej która szuka atrakcji itp (ślubu na horyzoncie brak :P ) Od kilku lat prowadzę grupę teatralną, zajmujemy się pokazami ogniowymi i świetlnymi. Zdecydowałam się napisać na tym forum, bo większość osób nie ma pojęcia czym jest show ogniowe i świetlne. Na początku kierowaliśmy swoją ofertę głównie na eventy firmowe, jednak bardzo często odzywają się do nas własnie pary młode, dlatego opracowaliśmy ofertę specjalnie na wesela. Zauważyłam, że takie atrakcje stają się coraz bardziej popularne. Mamy w ofercie dwa rodzaje pokazów - pokazy ogniowe fireshow oraz pokazy świetlne w UV (light - show wewnątrz pomieszczeń). Zaczęło się od nietypowej pasji, teraz rozwinęliśmy się i od dwóch lat jesteśmy w ścisłej czołówce takich grup w Polsce (można sprawdzić - od 2 lat jesteśmy w gronie 5 najlepszych grup finałowych w ogólnopolskim przeglądzie FROG w Gdyni).
Ponieważ na rynku jest bardzo dużo amatorskich formacji fireshow, napiszę parę porad na co zwrócić uwagę gdy taka grupa wysyła ofertę: 1. długość istnienia na rynku. Pierwsze trzy lata to tak naprawdę zdobywanie doświadczenia. 2. oferta - warto poprosić o zdjęcia z występów. Jeśli te zdjęcia to tylko jakieś rozmazane smugi ognia, nie wybrałabym takiej grupy 3. kostiumy - amatorskie grupy występują w czarnym podkoszulku, glanach/trampkach i tego rodzaju outficie. Stopień dopracowania kostiumów świadczy o poziomie jaki reprezentuje sobą przedstawienie. 4. Muzyka - większość grup uraczy Was metalem lub inną tego rodzaju muzą - nie do końca pożadane przy takiej uroczystości... warto zapytać o muzykę żeby uniknąć przykrych niespodzianek 5. Klimat - muzyka metalowa plus obszarpana koszulka wiadomo jaki tworzy klimat... Profesjonalne grupy posiadają w swojej ofercie konkretne, tematyczne przedstawienia. Nurt w "profesjonalnej branży" jest taki, że klimaty typu <mrok i zło> są naprawdę odrzucane, raczej stawia się na ciekawe stroje, historię i fajną muzykę - robi się po prostu dobre, rozrywkowe show. 6. Cena - Jeśli ktoś jest dobry, to się ceni. Na cenę składa się przygotowanie kostiumu, czas spędzony na treningach (umiejętności to największy gwarant bezpieczeństwa) markowy i bezpieczny sprzęt też dużo kosztuje, gdyż jest robiony ze specjalnego materiału Kevlar. Dobre, nieśmierdzące paliwo też ma swoją cenę. Z mojego doświadczenia wynika, że jeśli ktoś bierze za 1 osobę występująca mniej niż 300zł, nie jest w stanie zapewnić tych wszystkch warunków. 7. Festiwale i współpraca z innymi dyscyplinami. Zapytajcie o uczestnictwo i ewentualne nagrody na festiwalach. Porządne grupy mają też podpisane referencje z poprzednich występów. Mam nadzieję że moj post rozjaśni trochę w głowach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
U mnie też będzie księga gości, wspaniała sprawa. Zamówiłam ją w firmie, która organizuje mi wiele innych atrakcji. Zdecydowałam się jeszcze na wytwornicę dymu na pierwszy taniec, oraz fontanny czekoladową i alkoholową, po oczepinach będę miała pokaz fajerwerków dosyć długi bo ok 5min, no i oczywiście jeszcze balony z jakimiś żaróweczkami w środku, które będą latać nad parkietem, wszystko zamówiłam w firmie euforiaevents, po weselu napiszę tutaj jak było, a to już niedługo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a doradziłybyście jakąś atrakcję na małe przyjęcie (15-25 osób), która mogłaby być gdzieś po uroczystym obiedzie w restauracji? Z góry dzięki
![]()
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
A to ciekawe, bo firma działa od niedawna.
Edytowane przez Justa989 Czas edycji: 2012-06-04 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo polecam postawienie koło ciast fontanny czekoladowej, obok różne owoce ( w tym truskawki). Wszyscy goście bardzo chętnie podchodzili do stolika i się częstowali.
![]()
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Oj, też bym się skusiła, mniam
![]()
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Tylko warto zwrócić uwagę na jakość czekolady. Bo jeśli ma być ona kiepska to już lepiej zrezygnować z tej atrakcji. Byłam na weselu gdzie czekolada była gorzka (osobiście preferuje słodką) i ogólnie nawet jak na gorzką to wyjątkowo niedobra.... Nawet wg mojej mamy która gorzką czekoladę uwielbia.
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
A ile kosztuje taka atrakcja średnio? Na jak najmniejszą ilość czekolady, bo będzie niewielu gości
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Mi w lokalu powiedzieli ok. 1000zł. Nie wiem czy to zależy od ilości osób, bo z tego co się orientowałam to ta cena jest stała w różnych firmach i waha się w granicach 1000-1500zł.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.