|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
mam i fluid i puder
![]() ![]() ![]() tabletek nie zdarzyło mi się jeść na tyle regularnie żeby mówic o widocznych efektach ![]() co do diety to byłam niejako zmuszona bo wróciłam do domu i moja mama na niej była, musiałam więc się dostosować żeby jedzenia w domu nie było ![]() ![]() ![]() ![]() dogadamy się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Hmmm spotkam jakąś wizazankę na rozpoczęciu w Novotelu o godzinie 10 ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
jestem po pierwszym dniu.... biofizyka i chemia........ brak slow heh mam nadzieje ze bedzie lepiej. Ale biofizyka zupelnie nie podchodzi mi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Nie chciałabym was zniechęcac ale dzisiaj na "gabinecie" prowadząca powiedziała nam, że mamy cieszyć się tym, że jestęsmy na 2 roku bo wasz rocznik ma delikatnie mówiąc przerąbane.. wg odgórnych zarządzeń z ministerstwa:
- macie więcej bichemii i biofizykę i 2x więcej histologii - wg rozporządzęń miałyście mieć 1,5 godziny zajęć praktycznych w tygodniu!! gdzie my miałyśmy 6..i szkoła musiała walczyć, żebyście miały więcej, nasza babka podsumowała to tak, że na zaliczenie manicure tylko jedną dłoń będziecie robić ![]() Szczerze powiedziawszy to ja decydując się na pracę w zawodzie wybrałabym studium bo przy tym programie to trochę porażka.. współczuję wam tej histologii i biofizyki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was studiuje na Nowowiejskiej we Wrocławiu?
Byłam tam dzisiaj by co nie co sie dowiedziec, bo wlasnie między tą a szkołą Czamary się zastanawiam. (Ide na kosmetologie w przyszlym roku ![]() I na Nowowiejskiej kosztuje 560zł, a w Czamarze 490zł tak ? Bo kurcze nie wiem którą wybrac ... U żywirskiego tą początkową wyprawke (cążki, tarki do pięt itp itd) zapewnia szkoła a w Czamarze na Kościuszki wszystko samemu prawda?
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
u mnie wrazenie nawet pozytywne, chociaz musze przyznac, ze w porowniu z Uniwersytetem Przyrodniczym, na WSF balagan panuje. zamieszanie z zajeciami. W planie nie mialysmy zaznaczone gdzie zajecia praktyczne maja sie odbywac, wiec czekalysmy pod pracownia kosmetyczna na samej gorze, bo ktos nam tak poradzil. A pani prowadzaca czekala w innej
![]() ![]() ![]() ![]() mialam dzis cwiczenia z anatomii, mialy byc o 7 30, a prowadzac pojawila sie gruubo po 8, bo jej sie pomylilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Na śląskiej akademii medycznej, na pierwszym roku jest biofizyka, chemia kosmetyczna, chemia z histologią, to chyba te z trudniejszych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
co do bałaganu to w zupełności sie zgadzam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() do poświęceń się przyzwyczaisz gdy będziesz musiała zapuszczać brwi, skórki, paznokcie, włosy itd ![]() z kim macie anatomię? z taką brunetką? jeżeli tak to kartkówki nie są straszne, z jakiej książki się uczysz? jeżeli o mnie chodzi to dzisiaj zarobiłam pierwszą 3 i to z manicure ![]() ![]() P.S. gratuluję awansu na forum ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() praktyczne mamy z taka brunetka z grzywka, z czerwonymi paznokciami. zauwazylam, ze ma twarz jasniejsza od reszty, a wiec daje dobry przyklad swoim uczennicom i uzywa filtrow ![]() mowic pani doktor/profesor gdy ktos takiego tytulu nie posiada, to przegiecie, wiec moga sie wkurzac ![]() ![]() mowila, ze chyba malo zdażymy zrobic, masaz masaz i jeszcze raz masaz, troche manicure/pedicure i ew henna. bagietka do henny 15zl, na razie nie bede kupowac i tak mam tyle wydatkow ![]() kazala za tydzien przyjsc w full mejkapie, bo bedziemy cwiczyc demakijaz, tylko, ze ja mam strasznie wrazliwe oczy i nosze dodatkowo kontakty, praktycznie wszystkie kredki do oczu mnie uczulaja i dopada mnie efekt oczu krolika ![]() ![]() ![]() ![]() prowadzaca anatomie ma na nazwisko Rohan, zapadlo mi w pamiec, bo mi sie skojarzylo z Władca Pierscieni ![]() ![]() wypozyczylam anatomie dla awf, bo te ksiazke polecala ja sie troche boje tych cwiczen praktycznych na ocene ![]() ![]() nie martw sie ocena ![]() ![]() a moze to bylam ja dzisiaj ![]() ![]() zostalam modem fryzjerskiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() bagietki nie kupuj, to jest zwykły drucik spłaszczony z 2 stron.. spróbuj pędzelkiem takim do ust, koleżanki chwalą ![]() ja też noszę kontakty, trzeba przychodzić z pojemniczkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pani Rohan jest sympatyczna choć trochę z utrzymaniem dyscypliny jest problem i w efekcie mniej się uczymy, my miałyśmy ją na 2 semestrze. Może uda ci się 4,5 wyciągnąć na semestr bo u niej się zdarzało ![]() Na początku oceny są łagodne więc nie ma się czego bać ![]() ![]() Nie martwię się bo wszystko da się poprawić, z koleżankami się do łez z tego śmiałyśmy bo przeszłam dzisiaj samą siebie, nadawałoby się do jakiegoś wątku ![]() Więc to byłaś Ty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie masz 100% racje z tymi stezeniami, przeciez to podstawa, pol biedy jak walniesz byka w zadaniu na tablicy, ale we wlasnym gabinecie kosmetycznym taki blad moglby miec konsekwencje
![]() jak mnie gdzies napotkasz, to zagadaj, bardzo chcialabym Cie na zywo poznac ![]() ![]() jestem bardzo pozytywnie zaskoczona starszymi kolezankami, same pytaja czy jestesmy z I roku, pomagaja, daja rady, nawet nie musialam prosic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
A możecie powiedziec jakie jest teraz czesne w WSF?
![]() ![]()
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
Pierwszy semestr 490, drugi 520 i chyba na podwyżki się nie zanosi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko kurcze jak tu porównać kadrę ? Tak o jak przyjdę do szkoly to wszyscy wydadzą się mili ![]() A chodzi któraś z Was na Nowowiejską i wyrazi swoją opinię ? ![]()
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
No ja bym nie porównywała kadry na zasadzie miły/niemiły tylko kompetencji
![]() Ważna jest też praktyka w gabinecie poza szkołą, w WSF zaczyna się po 2 semestrze i trwa 4 tygodnie [120 godzin], tam wyczytałam, że po 3. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak mam się dowiedziec jakie mają kompetencje ![]() Na Nowowiejskiej też po drugim semestrze- na wakacjach są praktyki.
![]() |
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba poczekać na opinie innych studentek, które znają szkołę od środka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w ktorys dzien bede musiala tam podejsc i zaczatować na jakieś studentki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Widzę, że wątek powoli umiera śmiercią naturalną.. Nie wierzę w to, że jesteście tak zajęte nauką, żeby na Wizaż nie zagladać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
ehh anatomia szkoda gadac, prowadzaca na kartkowce poniedzialkowej zadala mojej grupie to co omawialismy dopiero po kartkowce(wg programu zajec) zakrecona strasznie, denerwuje mnie to, nie nadaje sie w ogole na nauczyciela
![]() zajecia praktyczne... w sumie fajna rzecz. tylko dezynfekowanie rąk mnie przeraza. zaczelo mnie piec, kluć, dlonie poczerwienialy od wewnetrznej strony, przeszlo po jakies pol h. oczywiscie wszystkie dziewczyny niczego takiego nie mialy ![]() ta ziaja pro to tragedia. zel z zielonej serii wydal mi sie z poczatku super, bez sls przyjemnie pachnial, ale skora potem piekla mnie jak cholera, a kupic chcialam ![]() ![]() ![]() niestety, po aplikacji tak piekla mnie skora, ze marzylam aby jak najszybciej zmyc to w domu, widzialam siebie w lustrze autobusu, potwor z czerwona blyszczaca twarza ![]() nastepnego dnia oczywiscie zapchane pory a w poniedzialek powtorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ona wg mnie jest gapowata lecz nieszkodliwa, wolę ją od innyc pań ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() najgorzej wraca się po masażu z twarzą/włosami w oliwce lub talku ![]() ![]() tak w ogóle to jak na te Twoje uwagi reaguje prowadząca? bo z doświadczenia wiem, że wdawanie się w dyskusje/polemiki czasem jest opłakane w skutkach ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
ok, to będę prowadzić monolog
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam za to narysowac w zeszycie wszystkie miesnie twarzy, na razie jestem na etapie zastanawiania sie jak i po co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
ja też raczej z tych mało
![]() ![]() mam gdzieś jakiś schematyczny rysunek, mogę ci przeskanować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Hello! Czy ktoras ma pojecie, jak jest w Szkole Marzeny Daleckiej??
![]() Jej strone odwiedzilam, ale interesuja mnie bardziej osobiste wrazenia ![]() Czekam hihi. Edytowane przez kapti Czas edycji: 2007-10-17 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie Was słoneczka
![]() Jestem przyszłoroczną maturzystką, bardzo chciałbym dostać sie na KOMSTOLOGIE NA UM W łODZI. Jest może ktoś kto studiuje właśnie tam bądź wybiera sie..zastanawiam sie czy jest to dobra uczelnia,jaką chwali sie renomą i najwazniejsze jakie są kryteria przy rekrutacji, itp. ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
A ja studiuje kosmetologie w białysmtoku
![]() ![]() a tak na marginesie- czy ktoś orientuje się gdzie można po licencjacie zrobić magistra? nie koniecznie z kosmetologii... dziękuje za informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Wizażanki mam do was ogromną prośbę. Powiedzcie mi jak jest ze studiami zaocznymi na WSF we Wrocławiu. Czy na zaoczne przyjmuja tylko osoby z dyplomem technika? Czy zaoczne znaczy gorsze? Domyslam się ze jest duzo mniej zajęć. A co powiedzie o Akademie Prenier (Policealne Studium Kosmetyczne i Fryzjerskie- jest w wielu miastach) ? Ktoś tam studiuje? Zastanawiałam się też nad Prywatną Wyższą Szkołą Kosmetyczną we wro ale nie znalazłam na stronie wysokości czesnego i czy wymagany jest dyplom technika usług kosmetycznych ? Przepraszam może już poruszone były te zagadnienia, ale cięzko prześledzić tyle stron.
![]() |
#210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() - Temat Akademii Prenier były wielokrotnie poruszany na forum, opinie są w większości negatywne. - Nie wiem jak z czesnym w tej drugiej szkole ale za studia dzienne płaci się więcej niż w WSF, więc za zaoczne raczej też. Mam nadzieję, że pomogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.