Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-30, 19:04   #181
ameska
Rozeznanie

GG do ameska
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

mam i fluid i puder sorry za zamieszanie kompaktu używałam bardzo rzadko na LRP, teraz przy avenkach nie muszę się ograniczać, może zastanowię się nad innym podkładem choć ten naprawde mi odpowiada

tabletek nie zdarzyło mi się jeść na tyle regularnie żeby mówic o widocznych efektach

co do diety to byłam niejako zmuszona bo wróciłam do domu i moja mama na niej była, musiałam więc się dostosować żeby jedzenia w domu nie było 2 tygodnie wyrzymałam i jo-jo oczywiście wszystkie zasady zdrowego odżywiania znam i niestety wiem co robię teraz spróbuje znów regularnie na fitness pochodzić [na Pretficza jest niezły klub] i bardziej uważać na to co jem. mieszkanie z 3 wszystkożrącymi facetami nie pomaga w utrzymaniu diety

dogadamy się
Stary 2007-09-30, 23:11   #182
Justyneczkaa
Raczkowanie

Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

Hmmm spotkam jakąś wizazankę na rozpoczęciu w Novotelu o godzinie 10 ?
Justyneczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-01, 18:56   #183
tisza
Raczkowanie

jestem po pierwszym dniu.... biofizyka i chemia........ brak slow heh mam nadzieje ze bedzie lepiej. Ale biofizyka zupelnie nie podchodzi mi
tisza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 20:09   #184
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Nie chciałabym was zniechęcac ale dzisiaj na "gabinecie" prowadząca powiedziała nam, że mamy cieszyć się tym, że jestęsmy na 2 roku bo wasz rocznik ma delikatnie mówiąc przerąbane.. wg odgórnych zarządzeń z ministerstwa:
- macie więcej bichemii i biofizykę i 2x więcej histologii
- wg rozporządzęń miałyście mieć 1,5 godziny zajęć praktycznych w tygodniu!! gdzie my miałyśmy 6..i szkoła musiała walczyć, żebyście miały więcej, nasza babka podsumowała to tak, że na zaliczenie manicure tylko jedną dłoń będziecie robić

Szczerze powiedziawszy to ja decydując się na pracę w zawodzie wybrałabym studium bo przy tym programie to trochę porażka.. współczuję wam tej histologii i biofizyki Mam nadzieję, że mimo wszystko wyrobicie się z materiałem i szkoła przypadnie Wam do gustu
Stary 2007-10-03, 12:45   #185
wertusia
Zakorzenienie

Czy któraś z Was studiuje na Nowowiejskiej we Wrocławiu?

Byłam tam dzisiaj by co nie co sie dowiedziec, bo wlasnie między tą a szkołą Czamary się zastanawiam. (Ide na kosmetologie w przyszlym roku)

I na Nowowiejskiej kosztuje 560zł, a w Czamarze 490zł tak ?
Bo kurcze nie wiem którą wybrac ...
U żywirskiego tą początkową wyprawke (cążki, tarki do pięt itp itd) zapewnia szkoła a w Czamarze na Kościuszki wszystko samemu prawda?

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 12:54   #186
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

u mnie wrazenie nawet pozytywne, chociaz musze przyznac, ze w porowniu z Uniwersytetem Przyrodniczym, na WSF balagan panuje. zamieszanie z zajeciami. W planie nie mialysmy zaznaczone gdzie zajecia praktyczne maja sie odbywac, wiec czekalysmy pod pracownia kosmetyczna na samej gorze, bo ktos nam tak poradzil. A pani prowadzaca czekala w innej tylko skad mialysmy wiedziec? zrobila na mnie powiem szczerze, srednio mile wrazenie, kazac sie do siebie zwracac per Pani Magister, a sama mowiac do nas na TY Czepialska nie jestem, ale przeciez ktoras z dziewczyn tez moglaby miec jedne studia juz skonczone, wiec moze prowadzaca tez powinna sie tak do niej zwracac? chodzi mi o to, ze powiedziala to w taki niezbyt mily sposob, jakby z wyzszoscia. swoje dosc dlugie paznokcie obcielam wczoraj z wielkim bolem, aby sie juz przyzwyczajac. ale no coz, trzeba sie poswiecic dla wyzszych celow

mialam dzis cwiczenia z anatomii, mialy byc o 7 30, a prowadzac pojawila sie gruubo po 8, bo jej sie pomylilo calego tematu nie omowila, mamy dokonczyc same, a za tydzien z tego kartkowka. dobrze, ze wypozyczylam ksiazke z anatomii...
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 15:45   #187
misiu12
Raczkowanie

Na śląskiej akademii medycznej, na pierwszym roku jest biofizyka, chemia kosmetyczna, chemia z histologią, to chyba te z trudniejszych
misiu12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-03, 19:45   #188
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

co do bałaganu to w zupełności sie zgadzam zajęcia praktyczne są ruchome, nie wiesz z kim, gdzie i kiedy my mamy teraz prowadzącą, która podobno minutę po czasie zamyka drzwi i musisz odrabiać zajęcia.. jaką wy macie prowadzącą? co do zwracania się per pani mgr miałyśmy takie same zdanie, ale one też zwracają uwagę na odwrót gdy zdarzy Ci się powiedzieć pani profesor ogólnie przywiązują wage do tytułów, choć niektórym zdarza się też zwracać do studentek per pani, częściej mężczyznom co do poczucia wyższości - spróbuj zanegować jakąś wypowiedź kogoś to zobaczysz co to znaczy wyższość
do poświęceń się przyzwyczaisz gdy będziesz musiała zapuszczać brwi, skórki, paznokcie, włosy itd

z kim macie anatomię? z taką brunetką? jeżeli tak to kartkówki nie są straszne, z jakiej książki się uczysz?

jeżeli o mnie chodzi to dzisiaj zarobiłam pierwszą 3 i to z manicure mam dzisiaj ogólnie gorszy dzień i okrutnie się czuję

P.S. gratuluję awansu na forum jakim działem zarządzasz? byłaś dzisiaj w szkole przed 17? masz może czarny płaszcz, jasne jeansy i spięte włosy? bo mignął mi ktoś podobny do Ciebie, chociaż na avatarze mało co można dostrzec
Stary 2007-10-03, 20:20   #189
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ameska Pokaż wiadomość
co do bałaganu to w zupełności sie zgadzam zajęcia praktyczne są ruchome, nie wiesz z kim, gdzie i kiedy my mamy teraz prowadzącą, która podobno minutę po czasie zamyka drzwi i musisz odrabiać zajęcia.. jaką wy macie prowadzącą? co do zwracania się per pani mgr miałyśmy takie same zdanie, ale one też zwracają uwagę na odwrót gdy zdarzy Ci się powiedzieć pani profesor ogólnie przywiązują wage do tytułów, choć niektórym zdarza się też zwracać do studentek per pani, częściej mężczyznom co do poczucia wyższości - spróbuj zanegować jakąś wypowiedź kogoś to zobaczysz co to znaczy wyższość
do poświęceń się przyzwyczaisz gdy będziesz musiała zapuszczać brwi, skórki, paznokcie, włosy itd

z kim macie anatomię? z taką brunetką? jeżeli tak to kartkówki nie są straszne, z jakiej książki się uczysz?

jeżeli o mnie chodzi to dzisiaj zarobiłam pierwszą 3 i to z manicure mam dzisiaj ogólnie gorszy dzień i okrutnie się czuję

P.S. gratuluję awansu na forum jakim działem zarządzasz? byłaś dzisiaj w szkole przed 17? masz może czarny płaszcz, jasne jeansy i spięte włosy? bo mignął mi ktoś podobny do Ciebie, chociaż na avatarze mało co można dostrzec
kurde, wyplodzilam posta, ale zanim go wyslalam, wylaczyl mi sie komputer

praktyczne mamy z taka brunetka z grzywka, z czerwonymi paznokciami. zauwazylam, ze ma twarz jasniejsza od reszty, a wiec daje dobry przyklad swoim uczennicom i uzywa filtrow

mowic pani doktor/profesor gdy ktos takiego tytulu nie posiada, to przegiecie, wiec moga sie wkurzac ale z drugiej strony krzyczec na pol sali "Prosze PANIĄĄĄ!"

mowila, ze chyba malo zdażymy zrobic, masaz masaz i jeszcze raz masaz, troche manicure/pedicure i ew henna. bagietka do henny 15zl, na razie nie bede kupowac i tak mam tyle wydatkow

kazala za tydzien przyjsc w full mejkapie, bo bedziemy cwiczyc demakijaz, tylko, ze ja mam strasznie wrazliwe oczy i nosze dodatkowo kontakty, praktycznie wszystkie kredki do oczu mnie uczulaja i dopada mnie efekt oczu krolika eyeliner mniej, wiec moze sie poswiece, bo kolezanka musi miec co zmywac, prowadzaca na moje niesmiale pytanie, KAZALA wymalowac sie najwyzej bezosrednio przed zajeciami i przewrocila oczami, ze sie nie maluje mocno na codzien chyba mnie juz zapamietala, bo zadawalam pytania, e tam. jak cos mnie nurtuje to pytam grzecznie, a nie siedze i pytam kolezanek, ktore wiedza tyle co ja

prowadzaca anatomie ma na nazwisko Rohan, zapadlo mi w pamiec, bo mi sie skojarzylo z Władca Pierscieni skromnie wygladajaca brunetka z smiesznie opuszczonymi okularami. zakrecona sie wydaje, ale raczej niezlosliwa

wypozyczylam anatomie dla awf, bo te ksiazke polecala

ja sie troche boje tych cwiczen praktycznych na ocene ale bede miec super partnerke. mialam podobnie jak Ty. Z tlumu dziewczyn na rozpoczeciu zauwazylam jedna, po prostu podeszlam i przedstawilam sie. potem okazalo sie ze jestemy razem w grupie. bardzo fajna dziewczyna, bo niektore w mojej grupie, takie noo, rozumiesz

nie martw sie ocena wiem, ze wazna jest dla Ciebie srednia(stypenium), ja Ci życze samych piąteczek

a moze to bylam ja dzisiaj konczylam zajecia z biochemii, szlam wlasnie z ta kolezanka, czarny plaszcz, dzinsy, blond wlosy spiete w kucyk

zostalam modem fryzjerskiego
Stary 2007-10-03, 20:52   #190
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
kurde, wyplodzilam posta, ale zanim go wyslalam, wylaczyl mi sie komputer

praktyczne mamy z taka brunetka z grzywka, z czerwonymi paznokciami. zauwazylam, ze ma twarz jasniejsza od reszty, a wiec daje dobry przyklad swoim uczennicom i uzywa filtrow

mowic pani doktor/profesor gdy ktos takiego tytulu nie posiada, to przegiecie, wiec moga sie wkurzac ale z drugiej strony krzyczec na pol sali "Prosze PANIĄĄĄ!"

mowila, ze chyba malo zdażymy zrobic, masaz masaz i jeszcze raz masaz, troche manicure/pedicure i ew henna. bagietka do henny 15zl, na razie nie bede kupowac i tak mam tyle wydatkow

kazala za tydzien przyjsc w full mejkapie, bo bedziemy cwiczyc demakijaz, tylko, ze ja mam strasznie wrazliwe oczy i nosze dodatkowo kontakty, praktycznie wszystkie kredki do oczu mnie uczulaja i dopada mnie efekt oczu krolika eyeliner mniej, wiec moze sie poswiece, bo kolezanka musi miec co zmywac, prowadzaca na moje niesmiale pytanie, KAZALA wymalowac sie najwyzej bezosrednio przed zajeciami i przewrocila oczami, ze sie nie maluje mocno na codzien chyba mnie juz zapamietala, bo zadawalam pytania, e tam. jak cos mnie nurtuje to pytam grzecznie, a nie siedze i pytam kolezanek, ktore wiedza tyle co ja

prowadzaca anatomie ma na nazwisko Rohan, zapadlo mi w pamiec, bo mi sie skojarzylo z Władca Pierscieni skromnie wygladajaca brunetka z smiesznie opuszczonymi okularami. zakrecona sie wydaje, ale raczej niezlosliwa

wypozyczylam anatomie dla awf, bo te ksiazke polecala

ja sie troche boje tych cwiczen praktycznych na ocene ale bede miec super partnerke. mialam podobnie jak Ty. Z tlumu dziewczyn na rozpoczeciu zauwazylam jedna, po prostu podeszlam i przedstawilam sie. potem okazalo sie ze jestemy razem w grupie. bardzo fajna dziewczyna, bo niektore w mojej grupie, takie noo, rozumiesz

nie martw sie ocena wiem, ze wazna jest dla Ciebie srednia(stypenium), ja Ci życze samych piąteczek

a moze to bylam ja dzisiaj konczylam zajecia z biochemii, szlam wlasnie z ta kolezanka, czarny plaszcz, dzinsy, blond wlosy spiete w kucyk

zostalam modem fryzjerskiego
jakoś nie kojarzę prowadzącej ale jest kilka nowych osób w szkole więc nic dziwnego jeszcze wiele takich zachowań rodem z podstawówki doświadczysz np wykłócanie się o 5

bagietki nie kupuj, to jest zwykły drucik spłaszczony z 2 stron.. spróbuj pędzelkiem takim do ust, koleżanki chwalą

ja też noszę kontakty, trzeba przychodzić z pojemniczkiem moja partnerka też z tych niemalujących się jest więc czasem był problem i maziałyśmy się nawzajem czymkolwiek ja sobie nagrabiłam już od poczatku 1 semestru a potem jeszcze pogorszyłam sytuację wykłócając się o obliczanie Cp środka do dezynfekcji bo wg mnie jak się doda 20 ml na litr wody to roztwór nie ma 2% a pytanie było takie: jak otrzymać litr 2% roztworu jak się ma litr wody i wszyscy napisali 20 ml a to wcale nie jest tak oczywiste wykłóciłam się ale chyba nie było warto

pani Rohan jest sympatyczna choć trochę z utrzymaniem dyscypliny jest problem i w efekcie mniej się uczymy, my miałyśmy ją na 2 semestrze. Może uda ci się 4,5 wyciągnąć na semestr bo u niej się zdarzało

Na początku oceny są łagodne więc nie ma się czego bać Dobrze, że trafiłaś na fajną partnerkę, to podstawa

Nie martwię się bo wszystko da się poprawić, z koleżankami się do łez z tego śmiałyśmy bo przeszłam dzisiaj samą siebie, nadawałoby się do jakiegoś wątku

Więc to byłaś Ty Ja siedziałam na ławce, czarny sportowy strój adidasa [byłam po wfie] , czerwone buty, spięte włosy Na pewno jeszcze na siebie wpadniemy.
Stary 2007-10-03, 21:57   #191
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

oczywiscie masz 100% racje z tymi stezeniami, przeciez to podstawa, pol biedy jak walniesz byka w zadaniu na tablicy, ale we wlasnym gabinecie kosmetycznym taki blad moglby miec konsekwencje

jak mnie gdzies napotkasz, to zagadaj, bardzo chcialabym Cie na zywo poznac

jestem bardzo pozytywnie zaskoczona starszymi kolezankami, same pytaja czy jestesmy z I roku, pomagaja, daja rady, nawet nie musialam prosic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 13:10   #192
wertusia
Zakorzenienie

A możecie powiedziec jakie jest teraz czesne w WSF?

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
Stary 2007-10-04, 14:05   #193
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Cytat:
Napisane przez wertusia Pokaż wiadomość
A możecie powiedziec jakie jest teraz czesne w WSF?
Pierwszy semestr 490, drugi 520 i chyba na podwyżki się nie zanosi Podwyżka niby dlatego, że mniej osób zawsze jest na następnych semestrach i na lepszych kosmetykach się pracuje ale to i tak taniej niż na Nowowiejskiej, bo co z tego, że masz wyprawkę jak 70 zł miesięcznie drożej, wyprawkę już za 140 spokojnie skompletujesz Wg mnie najlepiej porównać np. wyposażenie pracowni czy kadrę --> pooglądać sobie szkoły i dopiero wtedy podjąć decyzję.
Stary 2007-10-04, 14:39   #194
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy semestr 490, drugi 520 i chyba na podwyżki się nie zanosi Podwyżka niby dlatego, że mniej osób zawsze jest na następnych semestrach i na lepszych kosmetykach się pracuje ale to i tak taniej niż na Nowowiejskiej, bo co z tego, że masz wyprawkę jak 70 zł miesięcznie drożej, wyprawkę już za 140 spokojnie skompletujesz Wg mnie najlepiej porównać np. wyposażenie pracowni czy kadrę --> pooglądać sobie szkoły i dopiero wtedy podjąć decyzję.

Tylko kurcze jak tu porównać kadrę ? Tak o jak przyjdę do szkoly to wszyscy wydadzą się mili
A chodzi któraś z Was na Nowowiejską i wyrazi swoją opinię ?

Stary 2007-10-05, 08:52   #195
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

No ja bym nie porównywała kadry na zasadzie miły/niemiły tylko kompetencji Pracy na innych uczelniach, publikacji, osiągnięć itd.
Ważna jest też praktyka w gabinecie poza szkołą, w WSF zaczyna się po 2 semestrze i trwa 4 tygodnie [120 godzin], tam wyczytałam, że po 3.
Stary 2007-10-05, 14:39   #196
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
No ja bym nie porównywała kadry na zasadzie miły/niemiły tylko kompetencji Pracy na innych uczelniach, publikacji, osiągnięć itd.
Ważna jest też praktyka w gabinecie poza szkołą, w WSF zaczyna się po 2 semestrze i trwa 4 tygodnie [120 godzin], tam wyczytałam, że po 3.

No ale jak mam się dowiedziec jakie mają kompetencje
Na Nowowiejskiej też po drugim semestrze- na wakacjach są praktyki.

Stary 2007-10-05, 19:25   #197
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Cytat:
Napisane przez wertusia Pokaż wiadomość
No ale jak mam się dowiedziec jakie mają kompetencje
Na Nowowiejskiej też po drugim semestrze- na wakacjach są praktyki.
Można pogrzebać w internecie, dla mnie np. ważne jest to, że uczy mnie ktoś, kto ma wieloletnią praktykę, dużą wiedzę itd.

Trzeba poczekać na opinie innych studentek, które znają szkołę od środka Jeżeli nie na wizażu to może warto po prostu się przejść i podpytać na korytarzu, studentki zazwyczaj są pomocne
Stary 2007-10-06, 18:41   #198
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba poczekać na opinie innych studentek, które znają szkołę od środka Jeżeli nie na wizażu to może warto po prostu się przejść i podpytać na korytarzu, studentki zazwyczaj są pomocne

No w ktorys dzien bede musiala tam podejsc i zaczatować na jakieś studentki i wypytac co i jak

Stary 2007-10-11, 20:37   #199
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Widzę, że wątek powoli umiera śmiercią naturalną.. Nie wierzę w to, że jesteście tak zajęte nauką, żeby na Wizaż nie zagladać Ja np. ostatnio przeżyłam chwilę grozy po zajęciach praktycznych bo koleżanka zrobiła mi tak mocną czarną hennę, że wyglądałam jak Siennia Miller Na szczęście dało się zmyć choć trochę A jak tam u was? Żadnych niespodzianek, kartkówek z anatomii, histologii?
Stary 2007-10-11, 20:51   #200
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

ehh anatomia szkoda gadac, prowadzaca na kartkowce poniedzialkowej zadala mojej grupie to co omawialismy dopiero po kartkowce(wg programu zajec) zakrecona strasznie, denerwuje mnie to, nie nadaje sie w ogole na nauczyciela

zajecia praktyczne... w sumie fajna rzecz. tylko dezynfekowanie rąk mnie przeraza. zaczelo mnie piec, kluć, dlonie poczerwienialy od wewnetrznej strony, przeszlo po jakies pol h. oczywiscie wszystkie dziewczyny niczego takiego nie mialy prowadzaca z przekasem stwierdzila, ze moze mam uczulenie.

ta ziaja pro to tragedia. zel z zielonej serii wydal mi sie z poczatku super, bez sls przyjemnie pachnial, ale skora potem piekla mnie jak cholera, a kupic chcialam o kremach juz nie wspomne. 3 do wyboru. jak do kosmetykow gabinetowych jezeli sie nie myle do cery mieszane\tlustejj mozna pakowac isopropyl myristate?wprawnym czytaczem skladow nie jestem, ale wiem czego unikac, aby nie miec masakry na twarzy. w drugim kremiku trojglicerydy zostal mi 3 do wyboru, przeciwzmarszczkowy, nikt go nie chcial wiec musialam oderwac sreberko. na pierwszy rzut oka mial o dziwo najmniej swinstw pryszczotworczych.

niestety, po aplikacji tak piekla mnie skora, ze marzylam aby jak najszybciej zmyc to w domu, widzialam siebie w lustrze autobusu, potwor z czerwona blyszczaca twarza

nastepnego dnia oczywiscie zapchane pory

a w poniedzialek powtorka
Stary 2007-10-11, 21:28   #201
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Cytat:
ehh anatomia szkoda gadac, prowadzaca na kartkowce poniedzialkowej zadala mojej grupie to co omawialismy dopiero po kartkowce(wg programu zajec) zakrecona strasznie, denerwuje mnie to, nie nadaje sie w ogole na nauczyciela
zawsze możecie się z nią wykłócać o sowje racje, pokazać notatki itd. chyba, że kazała coś przygotować na te zajęcia, na których miałyście kartkówkę to wtedy ma prawo sprawdzić wiedzę zdobytą w domu
ona wg mnie jest gapowata lecz nieszkodliwa, wolę ją od innyc pań

Cytat:
zajecia praktyczne... w sumie fajna rzecz. tylko dezynfekowanie rąk mnie przeraza. zaczelo mnie piec, kluć, dlonie poczerwienialy od wewnetrznej strony, przeszlo po jakies pol h. oczywiscie wszystkie dziewczyny niczego takiego nie mialy prowadzaca z przekasem stwierdzila, ze moze mam uczulenie.
są różne środki do dezynfekcji skóry, mydło w dozowniku powinno być delikatniejsze niż ten spray, zawsze możesz chodzić przez całe zajęcia w rękawiczkach jendorazowych, tylko musisz je sobie sama nosić

Cytat:
ta ziaja pro to tragedia. zel z zielonej serii wydal mi sie z poczatku super, bez sls przyjemnie pachnial, ale skora potem piekla mnie jak cholera, a kupic chcialam o kremach juz nie wspomne. 3 do wyboru. jak do kosmetykow gabinetowych jezeli sie nie myle do cery mieszane\tlustejj mozna pakowac isopropyl myristate?wprawnym czytaczem skladow nie jestem, ale wiem czego unikac, aby nie miec masakry na twarzy. w drugim kremiku trojglicerydy zostal mi 3 do wyboru, przeciwzmarszczkowy, nikt go nie chcial wiec musialam oderwac sreberko. na pierwszy rzut oka mial o dziwo najmniej swinstw pryszczotworczych.

niestety, po aplikacji tak piekla mnie skora, ze marzylam aby jak najszybciej zmyc to w domu, widzialam siebie w lustrze autobusu, potwor z czerwona blyszczaca twarza

nastepnego dnia oczywiscie zapchane pory

a w poniedzialek powtorka
co do kosmetyków to u mnie też było kilka osób, które nie tolerowały ziaji i albo dostawały kosmetyki dla alergików [przeznaczone do użytku dopiero na 2 roku ] albo nosiły swoją kosmetyczkę

najgorzej wraca się po masażu z twarzą/włosami w oliwce lub talku cieszyłam się jak kończyłysmy gabinet wieczorem i przemykałam się do domu pod osłoną nocy

tak w ogóle to jak na te Twoje uwagi reaguje prowadząca? bo z doświadczenia wiem, że wdawanie się w dyskusje/polemiki czasem jest opłakane w skutkach szczególnie, jak nagrabisz sobie na samym początku.. albo zwrócisz uwagę na błąd, miałam kilka takich przypadków w grupie jak tam w ogóle koleżanki z roku/grupy?
Stary 2007-10-13, 16:07   #202
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

up up
Stary 2007-10-14, 19:29   #203
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

ok, to będę prowadzić monolog We wtorek w Daytonie o 20 zaczyna się impreza integracyjna dla studentów naszej szkoły i WSZiF, jestem na obu uczelniach, więc obecność wręcz obowiązkowa ktoś jeszcze chętny?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-14, 19:32   #204
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
ok, to będę prowadzić monolog We wtorek w Daytonie o 20 zaczyna się impreza integracyjna dla studentów naszej szkoły i WSZiF, jestem na obu uczelniach, więc obecność wręcz obowiązkowa ktoś jeszcze chętny?
widzialam plakat, ale ja z tych malo rozrywkowych wiec nie skorzystam

mam za to narysowac w zeszycie wszystkie miesnie twarzy, na razie jestem na etapie zastanawiania sie jak i po co
Stary 2007-10-14, 19:58   #205
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

ja też raczej z tych mało ale kiedyś trzeba, szczególnie, że znów jestem pierwszakiem

mam gdzieś jakiś schematyczny rysunek, mogę ci przeskanować mięśnie twarzy to akurat jedyne, co przyda ci się w przyszłości, więc warto opanować
Stary 2007-10-17, 14:54   #206
kapti
Raczkowanie

GG do kapti

Hello! Czy ktoras ma pojecie, jak jest w Szkole Marzeny Daleckiej??
Jej strone odwiedzilam, ale interesuja mnie bardziej osobiste wrazenia
Czekam hihi.

Edytowane przez kapti
Czas edycji: 2007-10-17 o 15:26
kapti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 18:18   #207
untypicalart
Przyczajenie

GG do untypicalart

Witam serdecznie Was słoneczka
Jestem przyszłoroczną maturzystką, bardzo chciałbym dostać sie na KOMSTOLOGIE NA UM W łODZI. Jest może ktoś kto studiuje właśnie tam bądź wybiera sie..zastanawiam sie czy jest to dobra uczelnia,jaką chwali sie renomą i najwazniejsze jakie są kryteria przy rekrutacji, itp.

pozdrawiam miłego wieczorku Wszystkim
untypicalart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-23, 08:38   #208
xxbiankaoo
Raczkowanie

A ja studiuje kosmetologie w białysmtoku ogólnie jestem srednio z niej zadowolona, zajec praktycznych jest mało, nie ma dla wszystkich foteli bo jak wiadomo poszli na ilość :/ pani w sekretariacie uważaja sie za 7 cud świada, żeby zdobyć jakakolwiek informacje trzeba się swoje wystać tylko po to żeby z WIELKIEJ łaski o czymkolwiek cię poinformowaly... do tego słaba organizacja, czesto odwołuja zajecia.. No ale jak juz jestem to trzeba to przejść przez te 3 latka

a tak na marginesie- czy ktoś orientuje się gdzie można po licencjacie zrobić magistra? nie koniecznie z kosmetologii... dziękuje za informacje
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 08:22   #209
poula19
Raczkowanie

Wizażanki mam do was ogromną prośbę. Powiedzcie mi jak jest ze studiami zaocznymi na WSF we Wrocławiu. Czy na zaoczne przyjmuja tylko osoby z dyplomem technika? Czy zaoczne znaczy gorsze? Domyslam się ze jest duzo mniej zajęć. A co powiedzie o Akademie Prenier (Policealne Studium Kosmetyczne i Fryzjerskie- jest w wielu miastach) ? Ktoś tam studiuje? Zastanawiałam się też nad Prywatną Wyższą Szkołą Kosmetyczną we wro ale nie znalazłam na stronie wysokości czesnego i czy wymagany jest dyplom technika usług kosmetycznych ? Przepraszam może już poruszone były te zagadnienia, ale cięzko prześledzić tyle stron.

poula19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 08:36   #210
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Cytat:
Napisane przez poula19 Pokaż wiadomość
Wizażanki mam do was ogromną prośbę. Powiedzcie mi jak jest ze studiami zaocznymi na WSF we Wrocławiu. Czy na zaoczne przyjmuja tylko osoby z dyplomem technika? Czy zaoczne znaczy gorsze? Domyslam się ze jest duzo mniej zajęć. A co powiedzie o Akademie Prenier (Policealne Studium Kosmetyczne i Fryzjerskie- jest w wielu miastach) ? Ktoś tam studiuje? Zastanawiałam się też nad Prywatną Wyższą Szkołą Kosmetyczną we wro ale nie znalazłam na stronie wysokości czesnego i czy wymagany jest dyplom technika usług kosmetycznych ? Przepraszam może już poruszone były te zagadnienia, ale cięzko prześledzić tyle stron.
- Na studia zaoczne przyjmują tylko z dyplomem technika. Nie wiem czy gorsze ale na pewno o wiele mniej się nauczysz, szczególnie jeśli chodzi o praktykę . Kwestia oczekiwań/wyboru. Zajęć jest na pewno o wiele mniej.
- Temat Akademii Prenier były wielokrotnie poruszany na forum, opinie są w większości negatywne.
- Nie wiem jak z czesnym w tej drugiej szkole ale za studia dzienne płaci się więcej niż w WSF, więc za zaoczne raczej też.

Mam nadzieję, że pomogłam

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości