|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
dziś ostatni dzień praktyk w szkole
ale było super
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() Madzialenko już koniec praktyk..., strasznie szybko zleciało |
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
oj bardzo szybko . dziś dzieci mnie nie chciały wypuścić (uwiesiły sie na mnie (cała klasa) ze az oddychac nie mogłam i nie pozwoliły mi wyjść
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnieJak miałam praktyki na świetlicy to dzieci codziennie gdy przychodziłam się na mnie wręcz rzucały, miłe to uczucie. Gdy skończyłam już tamte praktyki to od czasu do czasu chodziłam te dzieciaki odwiedzać i pewnego razu jak mnie zobaczyły w drzwiach rzuciły wszystko i pobiegły się przytulić. Jedna dziewczynka jednak zapomniała odłożyć rysunek, który właśnie malowała farbami i skończyło się na tym, że miałam cały rękaw i przód żakietu upaćkany farbami Ale nie mogłam się gniewać na nią, bo sprawiła mi wiele radości takim przywitaniem
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
bardzo miłe uczucie ![]() A jak sie żegnałam z klasą 3 , to jedna dziewczynka do mnie podeszła i taka z lezka w oku powiedziała"mam nadzieje, ze jeszcze kiedyś panią zobaczę" aż się rozpłakałam jak się z nimi żegnałam
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka uwazam że między innymi dlatego warto pracowa z dziecmi
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja najprawdopodbniej w tym roku wybieram sie na zaoczna pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna na AP Wczoraj mialam testy , a ze bylam jak to ja ostatnia w swojej grupie na indywidualnych testach, dowiedzialam sie od milego profesora ze poszlo mi dobrze, dodajac do tego wynik z przedmiotu ktory jest brany pod uwage - dostalam sie ale wszystko bedzie wiadome w poniedzuialek.Powiem Wam ze jestem troszke przerazona, studia to cos nowego, zawsze marzylam o pracy z dzieciaczkami ale na chwile obecna wszystko mnie przeraza, czy dam rade, czy podolam, + ta odpowiedzialnosc za tyle kochanych szkrabow. Mam do Was pytania jakie są ćwiczenia na pedagogice? I jak wygladaja zajecia z plastyki, muzyki - bo tego sie najbardziej obawiam P.S. A tak wlasciwie to ja jestem juz chyba na pedagogike ukierunkowana ![]() Ostatnio mialam remont w domu, znalazlam mnostwo np. kredek - w mojej glowie pojawila sie odrazu mysl : nie wyrzuce ich zastrugam i zaniose kiedys do przedszkola czy szkoly hahaha ![]() Albo jak widze jakas gre dla dzieciaczkow, przypominam sobie zabawe z dziecinstwa.. juz wiem ze mi sie kiedys przyda ![]() To chyba dobrze ?!czekam na odpowiedzi od Was
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Nadia07,
ja studiuje na AP dziennie, teraz zaczne 3 rok (pedag.rewalidacyjna, specjal.surdopedagogika). Co do cwiczen bedziesz miala: logike, filozofie (cos okropnego :P ), socjologie, informatyke, wf, jezyk obcy, biomedyke (bardzo przyjemny przedmiot),pedagogike ogolna (dosc nudna ale zalezy kto wyklada), historie wychowania (ulubiony przedmiot wszystkich studentow pedagogiki:P:P ), historie sztuki i psychologie ogolna. W sumie ja jestem ze studiow na AP bardzo zadowolona ale trzeba sie mocno starac i nie przejmowac tym ze po 1 semestrze nie bedziesz miala najlepszych ocen, bo to jest niestety metoda profesorow ze przykrecaja srube pierwszakom ![]() W razie czego pisz ![]() Aha, wiecej informacji o swoim kierunku www.ap.krakow.pl , mozesz tam tez sprawdzic jakie bedziesz miala przedmioty : po lewej wybierasz studia w akademi->plan studiow system SID i pozniej juz szukasz swojego kierunku. Powodzenia! ![]()
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wf na zaocznych studiach ponoc nie ma chyba ze tutaj chodzi o organizowanie dzieciaczkom tego przedmiotu ![]() Jeszcze raz dziekuje i czytam stronke, bo wlasnie nie moglam na niej nic znalezc ![]() a jak tam z muzyka i plastyka?
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
a ja filozofie bardzo lubię
![]() nie wiem na ile moje ćwiczenia pokrywaja sie z twoimi, ale ja ze swoich ćwiczeń lubiłam biomedykę, edukację zdrowotna, socjologię, za to nudziła mnie etyka zawodowa, pedagogika pracy, pedagogika społeczna , pedagogika specjalna. jeszcze miałam teoretyczne podstawy wychowania, globalne problemy edukacyjne (to też było nudne bardzo...) w ogóle jakoś na pierwszym roku miałam bardzo dużo ćwiczeń, co niespecjalnie mi sie podobało. zobaczymy jak będzie teraz. a z muzyki i plastyki nic nie miałam a ja tak uwielbiam wszelkie formy plastyczne...
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Nadia ja podobnie jak Kica nie mialam zadnych zajec z plastyki i muzyki. W moim przypadku o ile to pierwsze jeszcze mialoby sens o tyle to drugie niekoniecznie bo nie bardzo wyobrazam sobie zajecia z muzyka u dzieci gluchoniemych :P
Aczkolwiek z tego co mi wiadomo w przyszlym semestrze bede miala cos z muzyka i bedzie to wygladalo ponoć bardzo prosto, czyli spiewanie i organizowanie zabaw i zajec muzycznych a jesli ktos umie na czyms grac to rowniez zagranie (ja na skrzypeczkach i na gitarze umiem, wiec jak najbardziej mi sie ten pomysl podoba )jezeli chodzi o wf to wczesniejsze roczniki jesczze mialy normalne zajecia, natomiast teraz nie wiem jak jest bo ja jestem ostatnim rocznikiem ktory sie zalapal na 5 letnie magisterskie wiec jak wyglada przydzial godzin na poszczegolne zajecia nie wiem, przypuszczzam ze inaczej
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam arteterapię i muzykoterapię, ale myslę że to podobne do muzyki i plastyki
Obydwa kierynki to w skrucie "leczenie przez muzykę"- w muzykoterapii a w arteterapii to- "leczenie przez sztukę". Bardzo fajne jak dla mnie zajęcia, między innymi polegały na organizowaniu zabaw z muzyką i sztuką w celu pozytywnego wpływu na dziecko, osobę dorosłą. Zajecia te przy okazji sprawiają wiele radosci i czasami śmiechu, naprawdę dobry sposób na zoraganizowanie czasu np: dzieciom
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam muzykoterapię, wychowanie przez sztukę, wychowanie techniczne i fakultet techniki plastyczne w przedszkolu oraz muzykę
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jeszcze dodali biblioterapie i socjoterapię i to tyle
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, wszystko zależy też od specjalizacji
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
He he no tak zgadzam się
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() jak wiecie dziewczyny ja jeszcze studentka nie jestem (tzn. zaliczylam test predyspozycji zakwalifikowalam sie do drugiego etapu..tzn. wyniki z matury, jutro juz wszystko bede wiedziec.. ale mysle ze mnie przyjma bo mam 90% z polskiego ktory biora pod uwage)W kazdym badz razie jutro sie dowiem dokladnie i sie doczekac nie moge ![]() Mam pytanie- jako ze ja sie nie orientuje - ile praktyk mozna odbywac? jak to wyglada? Pytam z tego wzgledu.. gdyz juz niedlugo chce isc poproistu popodgladac pewna nauczycielke 1-3 jak wygladaja lekcje przez nia prowadzone (mama mojej przyjaciolki ma mi zalatwic).. ale pytam dokladnie o pozniejsze praktyki ?Czy tyle ile sie ich samemu zalatwi itd? Prosze o odpowiedz
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie koło 400godzin wychodzi przez całe studia
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz (a jestem po pierwszym roku) musiałam odrobić 3 tygodnie praktyk w trzech różnych placówkach -w każdej tydzień.
jeśli możesz mieć udokumentowany fakt, że będziesz siedzieć na tych lekcjach to od razu mozesz wliczyć to sobie w praktyki. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jako ze naprawde juz sie nie moge doczekac i mnie rwie do tego chce juz teraz zaczac cos dzialac, tym bardziej ze poki co mam wolny czas bo szukam pracy ![]() Mysle ze im wiecej praktyk itp, to tym latwiej bedzie mi w przyszlosci takze ![]() Mama przyjaciolki jest nauczycielka od 1-3 i chce mnie wprowadzic juz w ten swiat a ja sie juz nie moge doczekac
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
każdy staż, hospitacje i praktyki..to tez punkt w CV. a te warto zbierać od najmłodszych lat
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale nastukałyście postów. I kiedy ja to nadrobię, chyba nie dam rady bo z kilku wątków to się tego sporo nazbierało
![]() Ja już w czwartek ruszam z ostatnią praktyką, która będe odrabiać w żłobku. Już się doczekać nie mogę
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie po I roku jest praktyka 3 tyg, po II 4 tyg, a na III roku trzeba zrobić 8 tygodni. |
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się kolejna studentka pedagogiki (jednolite magisterskie na UWr)
![]() Jestem po pierwszym roku i w wakacje musiałam odbyc praktykę kolonijną. Tak mi się spodobało, że po zaliczeniu zapisałam się na drugą kolonię i chętnie pojechałabym na trzecią, nawet czwartą, gdyby tylko sezon się nie skończył ![]() Było genialnie! Kocham pracę z dziecmi (i młodzieżą ). Dzięki temu upewniłam się, że pedagogika jest moim prawdziwym powołaniem |
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zajęć - to wszystko zależy od wykłądowcy; jedni robią samą teorię, inni zajecia praktyczne. U mnie była prawie sama praktyka - z tym, że na muzyce z podbudową teoretyczną, a na plastyce po prostu musiałysmy wykonać pewne prace na stopień. Uff, a ja właśnie siedzę nad moją pracą - i doła łapię. Dla zainteresowanych - nie polecam DSWE TWP we Wrocławiu czasu na bibliotekę i pisanie brak (praca w przedszkolu i świetlicy), brzuch nie daje długo przed kompem wysiedzieć (jestem w 30 t. ciąży) i wena sobie gdzieś poszła, buu . mam sporo prac z pedagogiki (częsć moich, część koleżanek) -ale nic mi nie pasuje do tematu Uff- no to się pożaliłam, może teraz pisanie lepiej pójdzie?
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Primavera, jak będziemy trzymać kciuki, to na pewno szybciej i łatwiej pójdzie
![]() choć..mi też jest ciężko z pracą magisterską, bo mam już zaraz studia, do tego praca w klubie przedszkolnym i jeszcze pisanie tej pracy magisterskiej. phi
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
SLUCHAJCIE ZDALAM EGZAMIN Z TEJ DYDAKTYKI!!!
coprawda na 3 ale do przodu no juz jestem na drugim roku teraz
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu gratulacje
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to gratuluję . Ciekawe jak to będzie i mam nadzieje, że dla mnie lepiej niz na polonistyce. Ale ja to najbardziej boję się, że nie złapie kontaktu z ludzikami z roku
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
kochana widze, ze jestes z olsztyna, czyzbyć na UWM studiowała??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

ale było super 

fajnie
?!

a ja tak uwielbiam wszelkie formy plastyczne...

. Ciekawe jak to będzie
i mam nadzieje, że dla mnie lepiej niz na polonistyce. Ale ja to najbardziej boję się, że nie złapie kontaktu z ludzikami z roku