![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czym się różni woda perfumowana spray od woda perfumowana atomizer?
Cytat:
![]() Edytowane przez MichailK Czas edycji: 2010-02-03 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Dot.: Woda toaletowa, woda perfumowana, a perfumy - różnice.
Witam drogie Panie!
Mam takie pytanie właśnie co do trwałości zapachu. Interesuje mnie konkretny zapach, a mianowice Chanel Allure Sport (Eau de Cologne - woda kolońska), zapach ten bardzo długo utrzymuje się na ciele, jak i na listku z perfumerii, natomiast ten sam zapach tylko Eau de Toilette - woda toaletowa owszem także dość długo pozostaje "wyczuwalny", ale moim zdaniem krócej niz woda kolońska (pomijam fakt, że zapachy te różnią się dość znacznie od siebie). Woda kolońska, tej że firmy i ten konkretny zapach jest poprostu powalający, mnie jak i mojej dziewczynie bardzo się podoba. Mógłby ktoś to skofrontować z tą zawartością procentową nuty zapachowej w butelczce (woda toaletowa 5-10%, woda kolońska 3-5%). Nie wiem może to tylko różnica w tym zapachu bądź moje subiektywne odczucie. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Łukasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
Ja wprawdzie nie znam zapachów o których piszesz, ale tak ogólnie to zawartość "procentowa" nie zawsze przekłada się na trwałość. Niektóre EDT trzymają się baaaardzo długo, a z drugiej strony jest wiele EDP które znikają po zaledwie kilku godzinach. Poza tym trwałość jest kwestią indywidualną i zależy od skóry "nosiciela" z pewnymi zapachami nasza skóra się "dogaduje" a z innymi nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Więc jesli mamy (konkretny przykład) Calvin Klein Euphoria woda toaletowa i CK Euphoria woda perfumowana to perfumowana powinna być lepsza/trwalsza. Generalnie wyższa półka. Dobrze rozumuje?
Więc dlaczego na iperfumy toaletowa 100ml jest znacznie droższa od perfumowanej 100ml? Wiem, że jest promocja na 100ml, ale to samo dotyczy mniejszych buteleczek http://www.iperfumy.pl/search.asp?EXPS=euphoria Edytowane przez bartekus Czas edycji: 2010-03-19 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
A co to jest dezodorant perfumowany?? I do czego służy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
kochane czytam watek od poczatku i nierozumiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Jesli CM ma tylko napis "parfum" to sa to czyste perfumy. Jesli napis jest "eau de parfum" (spray) to jest to woda perfumowana ![]()
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
hmm...czyli wychodzi na to ze pefrumy ktore kupilam z chanel i ck truth to jedo i to samo -woda perfumowana-
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Określenie edp oznacza, że jedna i druga woda ma stężenie olejków aromatycznych w granicach 10% do 15, max 18%. Ale przecież olejki zapachowe różne są - róża czy jaśmin inaczej się uwalniają i inną moc mają niż cytrusy czy mech, skóra, drewno. A to nie koniec, bo różna może być jakość olejków i różnych można uzyć substancji jako emulgatorów czy utrwalaczy zapachu. Żeby było jeszcze dziwniej, znaczenie ma także typ naszej skóry - na różnych osobach perfumy nie tylko różnie pachną, ale i zupełnie różną trwałość mają. Są oczywiście pewne reguły, wedle których edp powinno być trwalsze niż edt, jaśmin jest intensywniej wyczuwalny niż sandałowiec, a ambra pachnie dłużej niż bergamotka. Jednak w perfumach wszystko jest możliwe i każdą nieomal zasadę można... Twórczo zmieniać. ![]()
![]() |
![]() |
#192 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Bywa tez tak, ze woda toaletowa dluzej sie na mnie trzyma niz perfumowana (innej marki, nie ta sama linia). Jesli chodzi o Truth, moja siostra je ma i za nia ciagnie sie ogonek, ale tak jak Sabbath napisala zalezy to od ph skory itp.
![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wytłumaczcie mi jedną rzecz
Otóż dziś w drogerii gdy szukałam nowego zapachu spodobała mi się woda perfumowana Christina Aguilera by Night i na allegro znalazłam dużo aukcji na których sprzedawany jest tester tejże wody i moje pytanie brzmi jak mocno odbiega w zapachu orginał od testera? Czy w ogóle warto zakupić taki teser?
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
hmm to dlaczego jest taka różnica w cenie? na allegro 50-60zł a w sklepie coś ponad 150zł?
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czysz, pensje.... itd, temat 100 tys. razy tu przerabiany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
wiem o tym
![]() po prostu zdziwiła mnie taka niska cena nie stać mnie w tej chwili na orginał a tak bardzo spodobał mi się ten zapach, że muszę go mieć. Więc brać tester?
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za pomoc
![]()
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
witam! chce kupić "Hugo boss in motion" ale zastanawiam się dlaczego niektóre edt kosztują 120zł a inne 230ł. http://www.ceneo.pl/82199
jest miedzy nimi jakaś różnica? dzieki za odp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie!
Woda po goleniu a woda toaletowa - jaka jest różnica? Teoretycznie woda po goleniu powinna być mniej trwała, prawda? A co za tym idzie tańsza. A tymczasem na przykład: http://tagomago.pl/produkt/2459/Laco...goleniu-125ml/ http://tagomago.pl/produkt/2457/Laco...a-spray-125ml/ tańsza jest woda toaletowa. Dlaczego się pytam? Otóż używałem właśnie rzeczonej Lacoste wody po goleniu i bardzo sobie chwaliłem, używałem zarówno po goleniu ![]() Później kupiłem Givenchy pour homme, ale EDT i nie było tak trwałe jak Lacosty woda po goleniu. Ale wiadomo, różny zapach, inna marka, nie ma co porównywać. Ale teraz mam zagadkę, bo chcę wrócić do zapachu Lacosty, i nie wiem czy kupić wodę toaletową, która jest tańsza, czy lepiej po goleniu? Jakie mogą być różnice? Givenchy, mimo że EDT to też używałem po goleniu, nie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
to ja też mam pytanie
![]() wąchałam YSL Cinema EDT i podobała mi się, po składzie wiem że wersja EDP się różni, mógłby ktoś opisać tą różnicę?
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś orientuje sie jakie jest realne stęzenie olejków w EDT i EDP, czy mniej więcej układają sie one bliżej górnej lub dolnej granicy dla każdej grupy, czy zależy to od marki, czy jest jakaś różnica w stężeniach pomiedzy mainstreamem a niszowcami, bo te drugie w wersji np. EDP czasami wydaja sie bardziej oleiste (stęzone) od ogólnodostępnych EDT?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
Witam, czym sie rozni Hugo Boss Energise od Hugo Boss Energise ART SPRAY? obydwie wody sa to EDT, jednak w sklepach internetowych sa zazwyczaj obydwie wersje i wersja Art Spray jest drozsza. np tutaj:
http://www.iperfumy.pl/hugo-boss/pg-2/?fm=1 Dodam iz ten sam podzial jest takze w innych zapachach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Puszcza Notecka...czyli tam gdzie "złocisty noteć" płynie...:P
|
Witam serdecznie, dla zainteresowanych linkuję ciekawy filmik z którego możemy dowiedzieć się jakie są różnice między wersją edt a perfume znanego i lubianego zapachu Terre by Hermes. Tematem jestem osobiście zainteresowany, gdyż mam już wersję edt i korci mnie by wypróbować Terre jako perfum (który nawiasem mówiąc jest chyba jedynym "prawdziwym perfumem" po męskiej "stronie mocy" - wreszcie
![]() http://www.youtube.com/watch?v=jiDgK2B4jrA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Sluchajcie,weszla teraz jakas polska badziewna firma jean carenao sprzedajaca odpowiedniki markowych perfum,podajaca,ze procentowe zaperfumowanie wynosi 25 .Czy to wogole mozliwe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Czy to możliwe, żeby jakieś podróby tyle miały? Teoretycznie myślę, że tak, choć czego i jakiej jakości te 40% mogą zawierać, boję się sobie wyobrażać. ![]()
![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
Dot.: prosze pomózcie
Również mam pytanie ;p. Jaka jest różnica między dezodorantem perfumowanym w sprayu a wodą toaletową? Pomocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze pomózcie
Cytat:
Pewnie nic Ci się nie stanie jak dezodorantem będziesz się psikała na szyję i za uszy (będziesz miała sucho za uszami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Kochane, odświeżam wątek, bo nie jestem znawczynią Chanel Chance... Dziewczyna mojego syna marzy o tym zapachu, aczkolwiek nie wiem o jakiej wersji... Podobno pani w Douglasie powiedziała, ze obie wersje są różowe ale pod jakims kątem jedna ma napis srebrny a druga czarny, czy złoty... nie wiem o co chodzi... Moje drogie... jaka jest różnica? Czy wyczuwalna w zapachu? Czy widoczna w butelczynie?
Z góry dzięki za odp. dla Chanel'owego laika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.