Lumpeksy - Kraków - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 13:35   #181
koalka855
Przyczajenie

Dot.: Lumpeksy - Kraków

na pewno coś fajnego da się wyhaczyć w Robanach, zwłaszcza w dniu dostawy. Ja czesto bywam w tym koło Rossmana obok Bagateli, kupiłam tam kilka bluzek i sukienkę, ale często ceny mają przesadzone. Zmechacona bluzka, która po 2 praniach zrobi się dziurawa nie jest warta 40zł!

koleżanka zaprowadziła mnie ostatnio do sklepu z wycenionymi ubraniami sh na Gołębiej (różowa kamienica) - nowosc w krakowie, rzeczy wycenione i ceny przystepne, kupilam sukienke, bluze z myszka miki i torebke. Sliczny wystroj! i brak lumpeksowego zapachu.

Artus koło starego kleparza - można trafić na ciekawe rzeczy, ale ostatnio odrzuciło mnie kiedy zobaczyłam ekspedientkę wyjmującą ubrania z wielkiego czarnego worka - co lepsze rzeczy przymierzała w przymierzalni (w godzinach swojej pracy), pokazywała się w nich pozostałym koleżankom a jak jej sie cos spodobało chowała za ladą. taki zabawny obrazek.
koalka855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 22:02   #182
patusia_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AngelForYou Pokaż wiadomość
To jest bodajże Kobierzyńska 62A. Taki niewielki pawilon, akurat ten sklep o którym mówię jest szafirowy, więc bardzo widoczny. Ten sam lokal w którym są także firany, zasłony, karnisze.. zaraz przy głównej ulicy..
A czym tam można dojechać? rzadko tam bywam, i nie mam pojęcia jakie tam autobusy jeżdżą

patusia_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 11:12   #183
AngelForYou
Przyczajenie

Ja zazwyczaj jadę tramwajem 22 .. i kawałek przechodzę na nogach, ale wydaje mi się, że na spokojnie można tam też dojechać autobusami.. z tego co widzę to autobusy które jeżdżą na kobierzyńską to 104, 114, 116, 124, 128, 194, 424.. i jeszcze tramwaj 18.. nie wiem jak daleko jest przystanek, ale pewnie parę metrów choć Kobierzyńska jest dość długa. Znalazłam stronę tej firmy z firanami, która też znajduje się w tym lokalu i jest zdjęcie jak wygląda budynek od zewnątrz.. może to pozwoli Wam skojarzyć co, gdzie i jak. http://arsdekor.pl/kontakt.html
AngelForYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 18:40   #184
patusia_91
Raczkowanie

dzięki za odpowiedź na pewno się tam przejadę na dniach, mam nadzieję, że trafie

patusia_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 20:56   #185
wiki86
Przyczajenie

GG do wiki86

a jakie sa tam ceny?ciuchy sa na wage czy wycena?
wiki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-25, 17:13   #186
AngelForYou
Przyczajenie

Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia w znalezieniu. Rzeczy wycenione, ale ceny nie są tak wygórowane, żeby za bluzkę np. 60 czy 70zł. tak jak w niektórych lumpeksach. ;/ I jeszcze jedna rzecz, która mi się tam spodobała to fakt, że nie ma takich szmat, których człowiek brzydziłby się dotknąć, wszystko wygląda na praktycznie nowe .. i nie ma tego obrzydliwego zapachu, który czasem nie pozwala mi przebywać w takich sklepach więcej niż 3minuty.
Stary 2009-12-28, 12:46   #187
AngelForYou
Przyczajenie

Ps. Jak już któraś się przejedzie i coś kupi to pochwalcie się zdobyczami.
Stary 2010-01-14, 06:32   #188
ciucholandka
BAN stały

nieoplacona reklama

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2010-01-14 o 11:40
ciucholandka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 10:59   #189
strawberry
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciucholandka Pokaż wiadomość
nieoplacona reklama
reklamy są chyba nie dozwolone?

POSZUKUJE: książek George'a R. R. Martina - saga Gry o tron.

Czas edycji: 2010-01-14 o 11:40
strawberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 08:47   #190
ciucholandka
BAN stały

kolejny spam = ban

Czas edycji: 2010-01-15 o 09:02
ciucholandka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 19:17   #191
shine91
Rozeznanie

Dziewczyny, orientujecie się może w jakie dni jest dostawa w tym lumpku na Dlugiej (chodzi mi o ten z śmierdzącą klatką schodową)? Mam ferie i wybrałabym się tam, ale mam trochę daleko, więc nie chcę jechać na darmo.
shine91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 19:28   #192
madam
Raczkowanie

Z tego, co wiem, to dokładają codziennie. Kiedy bym się tam nie zjawiła, to zawsze pani przynosiła nowe wieszaki.
madam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 12:03   #193
BeataaaB
Rozeznanie

GG do BeataaaB

witam tyle sie juz naczytalam o tym lumpku na dlugiej ze msuze tam isc ale gdzie tyo jest dokladnie

idac od nowego kleparza...po ktorej stronie lub kolo jakiego sklepu? czy jest jakeis wyrazne oznaczenie?

WYMIANA - rozmiary 40-44, M- XXL (ciuchy,torebki etc.)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=436900

BeataaaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 19:20   #194
shine91
Rozeznanie

Po prawej stronie, idąc od Nowego Kleparza, musisz wejść w podwórko (na bramie jest chyba szyld CIUCHY albo coś w tym stylu) i to jest tam w budynku, chyba na 3. piętrze. Byłam tam raz i jest ogromnie dużo ciuchów i na pewno warto tam się wybrać !
shine91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 20:29   #195
lisa009
Zakorzenienie

o tak, ten na dlugiej jest fajny, tylko troche drogi

kupilam tam spodnie ze sciagaczami u dolu only, swietne <3
Stary 2010-01-22, 09:50   #196
wiki86
Przyczajenie

GG do wiki86

Jakie są ceny w tym na ul.Długiej? Odzież jest wyceniona czy na wagę?
wiki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 10:52   #197
TenderRose
Raczkowanie

Są 2 warianty. Na wycenionym można coś upolować. Jednak na wagę jest trudniej. Ale jak już coś znejdziesz to na prwdę są gorsze. W stylu wszsytko po 1 zł Ja ostatnio odkryłam genialny lumpek "Dawno" na przeciwko hali tragowej. Super ciuszki i dobra cena. Drugi sklepik o tej samej nazwie jest jeszcze na Limanowskiego - także polecam
TenderRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 17:07   #198
BeataaaB
Rozeznanie

GG do BeataaaB

no ja wlasnie wrocilam z tego na dlugiej...
eh napalilam sie strasznie a tu co?rozczarowanie
kilka fajnych rzeczy i tyle...reszta no szmaty
kupilam dwa takie same sweterki jeden szary drugi rozowy i spodenki krotkie na lato (ehh ich zdjecia nie wkleje na sobie bo za male taka motywacja zeby schudnac) za 3 rzeczy 46zl....
co bylo fajnego? z 3 swietne bolerka H&M, marynarka H&M i tyle...
aa na wage ehhh lepiej nie marnowac czasu choc dresy ZARA kolor morelowy za 2 zl sobie wisza

WYMIANA - rozmiary 40-44, M- XXL (ciuchy,torebki etc.)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=436900

BeataaaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 14:16   #199
Novembre
Przyczajenie

Hej, gdyby kogoś interesowała Krowodrza Górka - znalazłam dziś przypadkowo jeden na Rusznikarskiej 14. Jest to komis, akurat kiedy byłam to przyszła jakaś pani zostawić ciuchy. Teoretycznie nowy towar co tydzień, ale dowiedziałam się od sprzedawczyni, że w zasadzie codziennie coś przychodzi. Minus to niestety ceny, choć ostatecznie do przeżycia, na wagę nic tam nie zauważyłam. Plus - komis robi selekcję towaru, a więc nie zdarzają się typowe szmaty .
Muszę przyznać, że na początku wpadłam nieomal w zachwyt, wypatrzyłam kilka fajnych rzeczy, ale wszystko było za ciasne . W końcu wyszłam stamtąd z brązową bluzką na ramiączkach Orsay'a za 15zł. Aha, w pierwszej kolejności przegrzebałam czarne rzeczy - nawet, nawet, czarownice i czarne zbłąkane dusze znajdą coś dla siebie .
Novembre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 20:27   #200
doth
Przyczajenie

Mam takie pytanie. Gdzie w Krakowie można kupić używane niezniszczone buty i torebki? We wszystkich lumpeksach są strasznie poniszczone, jakby ze śmietnika, z dziurami, podarte... ble! Może znacie jakieś fajne miejsca?

I jeszcze jedno. Niestety nigdy nie mam nigdzie po drodze do żadnego second handu i nie mam pojęcia kiedy są dostawy, a jak jadę gdzieś specjalnie to tylko marnuję czas, bo same szmaty. Znacie może jakieś najbliższe terminy dostaw niedaleko rynku w kierunku Podgórza, Krakowskiej itp.?

Byłabym naprawdę wdzięczna.
doth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 00:25   #201
Lenka87
Rozeznanie

ponoć na Karmelickiej, naprzeciwko Coffee Heaven są dwa lumpeksy - raczej eleganckie, nowe i używane rzeczy
Lenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 10:31   #202
u la la
Raczkowanie

Ja ostatnio byłam w lumpku na os.Na lotnisku jest podobny do tego na zlotej jesieni równie duży.Ja torebke kupilam fajna Ciuszki dla dzieci sa naprawde rewelacyjne! i glownie te oglądałąm bo na wiecej mi moj maluch nie pozwolil nie lubi takich miejscWybiore się sama to pogrzebie dokladniej ale jakby ktoras z was chciala sie tam przejsc to jest na rogu taka siłownia i ciut wczesniej własnie ten lumek jest taki ogromny napis CIUCHY.
u la la jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 19:12   #203
lourose
Wtajemniczenie

Jest na pewno jeden komis-schodkami w dół, ale drogi...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 11:00   #204
895b3627776f1c0f61411a45d6c82d38f1b51b94_6848b9699b8af
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez shine91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, orientujecie się może w jakie dni jest dostawa w tym lumpku na Dlugiej (chodzi mi o ten z śmierdzącą klatką schodową)? Mam ferie i wybrałabym się tam, ale mam trochę daleko, więc nie chcę jechać na darmo.

gdzie on jest konkretnie? hm ja nie za bardzo obeznana jestem, dopiero rok w krk. i szukm lumpów które wiem że znajdę ;d nie chcę jeździć specjanie i szukać.

a ten na karmelickiej na przeciw coffe heaven. mógłby ktoś coś napisać. o nim?

słyszałam też, że jakiś duży jest na przeciw przystanku 'teatr bagatela' jadąc od galerii. warto się tam wybrać?
895b3627776f1c0f61411a45d6c82d38f1b51b94_6848b9699b8af jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 11:35   #205
mysiulka
Raczkowanie

te na karmelickiej to są raczej komisy, zwłaszcza jeden. więc ceny adekwatne do metek, tzn dość wysokie..

a naprzeciwko bagateli jest roban, tuż obok rossmana. roban jest też na placu szczepańskim, tuż nieopodal bagateli
mysiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 13:36   #206
895b3627776f1c0f61411a45d6c82d38f1b51b94_6848b9699b8af
Konto usunięte

dzięki za odpowiedź. wybiorę się w najbliższym tygodniu
pozdrawiam
895b3627776f1c0f61411a45d6c82d38f1b51b94_6848b9699b8af jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 14:08   #207
claudi19
Raczkowanie

Byłam dziś z ciekawości w Bigastyl na Ułanów 1 (trzeba wysiąść na przystanku Wieczysta, jedzie tam m.in tramwaj nr 4 i 9) Dużo ubrań, aczykolwiek nie zdecydowałam się dziś na nic. Ale na pewno warto tam zajrzeć, bo cena za kg to jedyne 10 zł.
claudi19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 16:47   #208
...:::kizia:::...
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez u la la Pokaż wiadomość
Ja ostatnio byłam w lumpku na os.Na lotnisku jest podobny do tego na zlotej jesieni równie duży.Ja torebke kupilam fajna Ciuszki dla dzieci sa naprawde rewelacyjne! i glownie te oglądałąm bo na wiecej mi moj maluch nie pozwolil nie lubi takich miejscWybiore się sama to pogrzebie dokladniej ale jakby ktoras z was chciala sie tam przejsc to jest na rogu taka siłownia i ciut wczesniej własnie ten lumek jest taki ogromny napis CIUCHY.
ja do obydwu chodzę najczęściej, bo tam da radę wózkiem wjechać i jeździć między wieszakami. Na strusia jest biga, tyle, że ciasno tam

Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki!
...:::kizia:::... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 19:16   #209
u la la
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ...:::kizia:::... Pokaż wiadomość
ja do obydwu chodzę najczęściej, bo tam da radę wózkiem wjechać i jeździć między wieszakami. Na strusia jest biga, tyle, że ciasno tam
No dokładnie w mało ktorym mozna sie swobodnie poruszac wozkiem. A gdzie dokladnie jest ten na strusia bo jakos nie kojaze?! Wiem ze na kombatantow jest USA tez fajne dzieciece mozna wygrzebac ale drogo.
u la la jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 23:57   #210
Lenka87
Rozeznanie

Byłam dziś w tym komisie na Karmelickiej po schodkach w dół, faktyczne ceny raczej wysokie - ale za to jest ładnie, fajniej niż w Robanach. Mają też kosmetyki - np błyszczyki H. Rubinstein za 69 zł - chyba się skuszę
Dużo podróbek LV
Nie miałam czasu żeby przeglądnąć dokładnie, ale parę ciuszków mi wpadło w oko - i to niekoniecznie drogich. Tzn wiadomo, nie po 5 zł, ale po 35 na przykład. Warto przejrzeć dokładnie, muszę tam wrócić. Na pewno wpadły mi w oko botki w stylu oxford Rocco Barocco, ale kosztują ponad 200 zł...
A, i przypomniało mi się, że na Stradomiu tez jest taki komis - na samym początku, po tej stronie co kościół.
Lenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości