![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lumpeksy - Kraków
na pewno coś fajnego da się wyhaczyć w Robanach, zwłaszcza w dniu dostawy. Ja czesto bywam w tym koło Rossmana obok Bagateli, kupiłam tam kilka bluzek i sukienkę, ale często ceny mają przesadzone. Zmechacona bluzka, która po 2 praniach zrobi się dziurawa nie jest warta 40zł!
koleżanka zaprowadziła mnie ostatnio do sklepu z wycenionymi ubraniami sh na Gołębiej (różowa kamienica) - nowosc w krakowie, rzeczy wycenione i ceny przystepne, kupilam sukienke, bluze z myszka miki ![]() Artus koło starego kleparza - można trafić na ciekawe rzeczy, ale ostatnio odrzuciło mnie kiedy zobaczyłam ekspedientkę wyjmującą ubrania z wielkiego czarnego worka - co lepsze rzeczy przymierzała w przymierzalni (w godzinach swojej pracy), pokazywała się w nich pozostałym koleżankom a jak jej sie cos spodobało chowała za ladą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Ja zazwyczaj jadę tramwajem 22 .. i kawałek przechodzę na nogach, ale wydaje mi się, że na spokojnie można tam też dojechać autobusami.. z tego co widzę to autobusy które jeżdżą na kobierzyńską to 104, 114, 116, 124, 128, 194, 424.. i jeszcze tramwaj 18.. nie wiem jak daleko jest przystanek, ale pewnie parę metrów choć Kobierzyńska jest dość długa.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedź
![]() ![]()
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
a jakie sa tam ceny?ciuchy sa na wage czy wycena?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia w znalezieniu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
Ps. Jak już któraś się przejedzie i coś kupi to pochwalcie się zdobyczami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
BAN stały
|
nieoplacona reklama
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-01-14 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
Kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post46511121 POSZUKUJE: książek George'a R. R. Martina - saga Gry o tron. Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-01-14 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
BAN stały
|
kolejny spam = ban
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-01-15 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, orientujecie się może w jakie dni jest dostawa w tym lumpku na Dlugiej (chodzi mi o ten z śmierdzącą klatką schodową)? Mam ferie i wybrałabym się tam, ale mam trochę daleko, więc nie chcę jechać na darmo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Z tego, co wiem, to dokładają codziennie. Kiedy bym się tam nie zjawiła, to zawsze pani przynosiła nowe wieszaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
witam tyle sie juz naczytalam o tym lumpku na dlugiej ze msuze tam isc ale gdzie tyo jest dokladnie
idac od nowego kleparza...po ktorej stronie lub kolo jakiego sklepu? czy jest jakeis wyrazne oznaczenie?
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Po prawej stronie, idąc od Nowego Kleparza, musisz wejść w podwórko (na bramie jest chyba szyld CIUCHY albo coś w tym stylu) i to jest tam w budynku, chyba na 3. piętrze. Byłam tam raz i jest ogromnie dużo ciuchów i na pewno warto tam się wybrać !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
o tak, ten na dlugiej jest fajny, tylko troche drogi
![]() kupilam tam spodnie ze sciagaczami u dolu only, swietne <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
Jakie są ceny w tym na ul.Długiej? Odzież jest wyceniona czy na wagę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Są 2 warianty. Na wycenionym można coś upolować. Jednak na wagę jest trudniej. Ale jak już coś znejdziesz to na prwdę są gorsze. W stylu wszsytko po 1 zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
no ja wlasnie wrocilam z tego na dlugiej...
eh napalilam sie strasznie a tu co?rozczarowanie kilka fajnych rzeczy i tyle...reszta no szmaty ![]() kupilam dwa takie same sweterki jeden szary drugi rozowy i spodenki krotkie na lato (ehh ich zdjecia nie wkleje na sobie bo za male ![]() co bylo fajnego? z 3 swietne bolerka H&M, marynarka H&M i tyle... aa na wage ehhh lepiej nie marnowac czasu choc dresy ZARA kolor morelowy za 2 zl sobie wisza
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
Hej, gdyby kogoś interesowała Krowodrza Górka - znalazłam dziś przypadkowo jeden na Rusznikarskiej 14. Jest to komis, akurat kiedy byłam to przyszła jakaś pani zostawić ciuchy. Teoretycznie nowy towar co tydzień, ale dowiedziałam się od sprzedawczyni, że w zasadzie codziennie coś przychodzi. Minus to niestety ceny, choć ostatecznie do przeżycia, na wagę nic tam nie zauważyłam. Plus - komis robi selekcję towaru, a więc nie zdarzają się typowe szmaty
![]() Muszę przyznać, że na początku wpadłam nieomal w zachwyt, wypatrzyłam kilka fajnych rzeczy, ale wszystko było za ciasne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie. Gdzie w Krakowie można kupić używane niezniszczone buty i torebki? We wszystkich lumpeksach są strasznie poniszczone, jakby ze śmietnika, z dziurami, podarte... ble! Może znacie jakieś fajne miejsca?
I jeszcze jedno. Niestety nigdy nie mam nigdzie po drodze do żadnego second handu i nie mam pojęcia kiedy są dostawy, a jak jadę gdzieś specjalnie to tylko marnuję czas, bo same szmaty. Znacie może jakieś najbliższe terminy dostaw niedaleko rynku w kierunku Podgórza, Krakowskiej itp.? Byłabym naprawdę wdzięczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
ponoć na Karmelickiej, naprzeciwko Coffee Heaven są dwa lumpeksy - raczej eleganckie, nowe i używane rzeczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio byłam w lumpku na os.Na lotnisku jest podobny do tego na zlotej jesieni równie duży.Ja torebke kupilam fajna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Jest na pewno jeden komis-schodkami w dół, ale drogi...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
gdzie on jest konkretnie? hm ja nie za bardzo obeznana jestem, dopiero rok w krk. i szukm lumpów które wiem że znajdę ;d nie chcę jeździć specjanie i szukać. a ten na karmelickiej na przeciw coffe heaven. mógłby ktoś coś napisać. o nim? słyszałam też, że jakiś duży jest na przeciw przystanku 'teatr bagatela' jadąc od galerii. warto się tam wybrać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
te na karmelickiej to są raczej komisy, zwłaszcza jeden. więc ceny adekwatne do metek, tzn dość wysokie..
a naprzeciwko bagateli jest roban, tuż obok rossmana. roban jest też na placu szczepańskim, tuż nieopodal bagateli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Konto usunięte
|
dzięki za odpowiedź. wybiorę się w najbliższym tygodniu
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś z ciekawości w Bigastyl na Ułanów 1 (trzeba wysiąść na przystanku Wieczysta, jedzie tam m.in tramwaj nr 4 i 9) Dużo ubrań, aczykolwiek nie zdecydowałam się dziś na nic. Ale na pewno warto tam zajrzeć, bo cena za kg to jedyne 10 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
No dokładnie w mało ktorym mozna sie swobodnie poruszac wozkiem. A gdzie dokladnie jest ten na strusia bo jakos nie kojaze?! Wiem ze na kombatantow jest USA tez fajne dzieciece mozna wygrzebac ale drogo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Byłam dziś w tym komisie na Karmelickiej po schodkach w dół, faktyczne ceny raczej wysokie - ale za to jest ładnie, fajniej niż w Robanach. Mają też kosmetyki - np błyszczyki H. Rubinstein za 69 zł - chyba się skuszę
![]() Dużo podróbek LV ![]() Nie miałam czasu żeby przeglądnąć dokładnie, ale parę ciuszków mi wpadło w oko - i to niekoniecznie drogich. Tzn wiadomo, nie po 5 zł, ale po 35 na przykład. Warto przejrzeć dokładnie, muszę tam wrócić. Na pewno wpadły mi w oko botki w stylu oxford Rocco Barocco, ale kosztują ponad 200 zł... A, i przypomniało mi się, że na Stradomiu tez jest taki komis - na samym początku, po tej stronie co kościół. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.