Opolskie Panny Młode - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-17, 18:39   #181
koregra
Raczkowanie

GG do koregra
Dot.: Opolskie Panny Młode

Madzik buty są super ale ja też będę potrzebować na niskim obcasie albo nawet prawie bez. Teraz się zaczął sezon na białe buty jest ich sporo zwłaszcza takich o typie baletek, tylko te maja za to jakieś ciemne podeszwy niestety. Masza_20 myślę że ja znajdziesz coś odpowiedniego i to w dobrej cenie to kup stopa ci raczej nie urośnie. Ja też się nad tym ostro zastanawiam. Zwłaszcza że chce takie w których jeszcze po ślubie pochodzę. Pozdrawiam i powodzenia!!!
koregra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 07:39   #182
madzik1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Masza_20
Madzik ja przegladalam ostatnio aukcje na allegro i trafilam na takie butki z obcasem 2cm, pelne, ze szpicem. Nie sa super piekne, ale coz trzeba brac co daja a nie co sie chce Chcociaz slub za rok to sie nawet zastanawialam czy ich nie zamowic, szczegolnie ze cena jest smieszna (39zl), wiec nawet gdyby nie byly dobre albo gdybym potem kupila inne to nie byloby szkoda. Jednak porzucilam ten pomysl, bo pomyslalam sobie ze chyba zdurnialam sama zeby teraz buty kupowac

Jednak moj problem polega na tym ze potrzebuje plaskich butow lub takich gora 2 cm (a i to bedzie juz za duzo, bo jestesmy z TŻ jednakowego wzrostu) i kurcze boje sie ze nic nie znajde na czas, bo logicznie myslac to biale buty sa modne typowo latem. Ja mam slub pod koniec maja a wiadomo ze suknie bedzie trzeba zamawiac duzo wczesniej a do tego potrzebne sa juz te wlasciwe buty, bo potem moga byc problemy. Boje sie ze w zimie czy wczesna wiosna nic nie znajde, a teraz jest duzo bialych butow, nie koniecznie tylko tych typowo slubnych, no i oczywiscie w normalnych cenach! Miałyscie moze podobne problemy? Ile wam zajelo szukanie tych wlasciwych?
nie wydaje mi sie zeby kupno butow na rok przed bylo durnym pomyslem , jesli znalazlas takie, ktore ci sie podobaja i nie kosztuja fortuny to kup je, ja bym tak zrobila. u nas jest naprawde ciezko kupic biale buty, mimo ze jest ich duzo. ja szukalam ze dwa miesiace, albo i dluzej i juz mialam koszmary z tym zwiazane. biorac pod uwage, ze potrzebujesz niskie obcasy podejrzewam, ze nie bedzie latwo znalezc czegos satysfakcjonujacego. moze sie wydawac, ze to tylko buty, ze jest duzo czasu, ale znalezienie ladnych, a do tego wygodnych zajmuje troche czasu. ja bym sie nie przejmowala tym, ze jeszcze mam rok do slubu.
szczerze mowiac to jakbym miala drugi raz zaczynac szukanie strojow, to albo zaczelabym od butow, a nie od sukienki, albo wybralabym sukienke w innym kolorze niz bialy. butow ecru czy kremowych czy innych jest pelno i to niektore takie sliczniutkie, a bialych .
radze ci zastanow sie dobrze czy nie warto juz teraz kupic botow (i tak je bedziesz musiala kupic) - jeden i to calkiem spory stres mniej pozniej.
madzik1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 07:42   #183
madzik1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koregra
Madzik buty są super ale ja też będę potrzebować na niskim obcasie albo nawet prawie bez. Teraz się zaczął sezon na białe buty jest ich sporo zwłaszcza takich o typie baletek, tylko te maja za to jakieś ciemne podeszwy niestety. Masza_20 myślę że ja znajdziesz coś odpowiedniego i to w dobrej cenie to kup stopa ci raczej nie urośnie. Ja też się nad tym ostro zastanawiam. Zwłaszcza że chce takie w których jeszcze po ślubie pochodzę. Pozdrawiam i powodzenia!!!
ciesze sie, ze sie podobaja i tak jak maszy radze ci zaczac sie rozgladac za butami, bo ja szczerze mowiac to na niskim obcasie nie widzialam bialych butow wcale, no chyba ze komunijne , tak wiec pewnie nie bedzie latwo znalezc czos odpowiedniego.
w kazdym badz razie zycze powodzenia i wytrwalosci
Stary 2006-05-18, 10:01   #184
ewula83
Rozeznanie

Dziewczyny jestem na etapie szukania zespołu na wesele.Znacie może jakieś??

Możecie mi polecic,jestem z okolic Opola!!
ewula83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 11:50   #185
Agaw'a
Zakorzenienie

napisalam do Ciebie na priv

-1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15
Agaw'a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 15:36   #186
Agaw'a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koregra
Wesele planujemy na kwiecień 2007. Odbędzie się one w Nysie, zatem nie wiem czy ktoś będzie się orientować co do sali. Nawet pytałam na tym wątku już trochę czasu temu gdzie są jakieś w okolicy.
Ale w każdym razie sala już jest - no chyba bo ja się nie mogę ostatecznie zdecydować.
Pozdrawiam serdecznie
A zespol masz? Jesli nie to mam namiary na zespol z Prudnika, niedrodzy i fajnie bawia

Stary 2006-05-18, 16:52   #187
Masza_20
Raczkowanie

Agaw'a prosze cie bardzo wyslij mi na priv jakies namiary na ten twoj zespol, bo my mamy tez juz 3 na oku, ale zaden nie jest w 100% satysfakcjonujacy, zawsze jakies "ale". A to cena a to znowu inne rzeczy. Bylabym bardzo wdzieczna. Z gory dzieki. Buzka.
Masza_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-27, 16:44   #188
Agaw'a
Zakorzenienie

Halo OPOLANKI gdzie jestescie?

Stary 2006-05-28, 07:41   #189
zolza20
Raczkowanie

GG do zolza20

Dziewczynki zakopnae chyba w przygotowaniach,cos czuje ze zadziej bedza widywane na forum no w koncu szykuja sie do najwazniejszego dnia w zyciu.....mam pytano czy ktoras z was trafila cos juz w totka??
Stary 2006-05-28, 10:36   #190
Agaw'a
Zakorzenienie

A ja kiedys wygralam Pare groszy ale wygralam

Stary 2006-06-02, 14:07   #191
marek.m
BAN stały

Witam

W wolnej chwili zapraszam do zobaczenia pleneru z mojego ślubu
Niestety z racji odgrywania roli "Pana młodego" nie mogłem tego filmować.

Obrazek na dole - potrzebny jest FLASH 8
http://www.wesele.opole.pl/index.php...mid=61&lang=pl

Została mi tylko frajda przy montowaniu
Pozdrawiam
marek.m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-03, 12:23   #192
koregra
Raczkowanie

GG do koregra

Cytat:
Napisane przez marek.m
Witam

W wolnej chwili zapraszam do zobaczenia pleneru z mojego ślubu
Niestety z racji odgrywania roli "Pana młodego" nie mogłem tego filmować.

Obrazek na dole - potrzebny jest FLASH 8
http://www.wesele.opole.pl/index.php...mid=61&lang=pl

Została mi tylko frajda przy montowaniu
Pozdrawiam
Ładne
Stary 2006-06-03, 20:29   #193
zolza20
Raczkowanie

GG do zolza20

Wczoraj odwiedzilismy ksiedza i ustalilismy godzinę naszego slubu to 13:00 dnia 14.paździenrika 2006r.!!
Stary 2006-06-04, 08:46   #194
koregra
Raczkowanie

GG do koregra

Wizyty u księdza to ja się najbardziej obawiam, ale mam jeszcze dużo czasu na szczęście . Gratuluje I powodzenia w dalszych przygotowaniach
Stary 2006-06-05, 08:44   #195
madzik1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koregra
Wizyty u księdza to ja się najbardziej obawiam, ale mam jeszcze dużo czasu na szczęście . Gratuluje I powodzenia w dalszych przygotowaniach
nie wiem jak w przypadku innych przyszlych panien mlodych, ale u mnie wizyta u ksiedza to byl najmniejszy problem. poszlo szybki i sprawnie, nie to co zalatwianie innych rzeczy .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-18, 20:14   #196
dagastop
Raczkowanie

Witam Dziewczyny!! Trafiłam na Wasz wątek dzisiaj.Też jestem z naszego kochanego województwa Biore ślub 28.04.2007 roku. Mam zamówiony juz termin w kościele, sale i zespół i teraz czas na kamerzyste i fotografa.
Pozdrawiam
mam nadzieję że będziemy się tutaj często spotykać
dagastop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 08:05   #197
Masza_20
Raczkowanie

Witam serdecznie "sasiadke" w imieniu nas wszystkich, jako ze jestem pierwsza
Ja slubuje miesiac pozniej, 26.05.2007
Pochwal sie jesli mozesz skad jestes i cos wiecej o sali, fotografie i zespole. Ja narazie mam tylko sale a za reszta mamy zamiar sie rozejrzec. Szukam wiec jakis sprawdzonych namiarow, zeby bylo z czego wybierac.

A i chcialam zapytac dlaczego tak wczesnie zamawialiscie termin u ksiedza?? Moze tak trzeba a ja nie wiem?? Zamierzamy sie zglosic do kancelari dopiero po nowym roku. Moze to za pozno? Dodam ze slub biore w Opolu. Co o tym sadzicie??
Stary 2006-06-19, 09:00   #198
Masza_20
Raczkowanie

Chcialam jeszcze zwrocic sie ogolnie do panien z Opola. Nurtuje mnie sprawa makijazu slubnego. Narazie to tylko hipotetycznie, bo przeciez nie bede teraz rezerwowala, tylko martwi mnie sprawa, ze nie mam pojecia gdzie w Opolu mozna dorwac jakas pania, ktora sie tym zajmuje. Gdzie tego szukac? To musi byc przeciez jakas profesjonalistka, zeby miala jakies pojecie o dobieraniu kolorow i kosmetykow odpowiednich, a nie taki "samouk" co malowal przyjaciolki i postanowil sie tym zajac na stale. Taka przyjaciolke juz mam, ale ona bedzie miala malutkie dziecko i nie chce jej zawracac glowy w dzien mojego slubu. Macie jakies namiary, sprawdzone lub nie?

Fryzjerow ci u nas dostatek, ale o makijazystkach nie slyszalam szczerze mowiac.
Stary 2006-06-19, 13:13   #199
dagastop
Raczkowanie

Masza 20 - dziekuję za przywitanie.
Co do księdza to nie wiem czemu poszlismy tak wczesnie. Wiadomo, że ksiądz zgodzi sie na ślub praktycznie zawsze , ale my chcielismy mieć chyba pewność i spokój , że nie spotkają nas zadne niespodzianki.Np. pójdziemy póxniej i okaże się, że np nie bedzie już wolnej godziny która by nam odpowiadała.A tak bylismy pierwsza parą która zaklepywała termin na 28.04 i mielismy cały dzień do wyboru.Ale muszę Wam powiedzieć, że gdy zagladnęłam do tej ich ksiegi slubów było juz tam dosyć sporo wpisów na 2007 - więc juz poprostu mam "spokojna głowę" i moge się cieszyć innymi przygotowaniami
A powiem Wam że nic mnie tak nie ucieszyło i nie wzrószyło, ani zamawianie sali, ani zespołu - jak widok siostry zapisującej nasze nazwisko obok siebie ....ehhhh
Aha, zapomniałam o najważniejszym - jestem ze Strzelec Opolskich.
Sale wybieralismy chyba z 2 miesiące.Jeździliśmy po okolicy, po naszym mieście i wkońcu zdecydowalismy, że wybierzemy restaurację w Strzelcach - bez bawienia się w dojazd z Gośćmi.Wybralismy BIAŁĄ SALĘ - restaurację w parku strzeleckim, koło ruin zamku,ta restauracja jest w budunkach tez nalezących do zamku.Uznalismy że to naprawde ładne miejsce , w kwietniu park bedzie ślicznie wyglądał i ta sala ma tez swój klimat - filary,stary, biały fortepian - wszystko wyglada jak na dawnej sali balowej
Co do zespołu to zdecydowalismy sie na taki zespół z Toszka.Bylismy kiedyś na jakims festynie nad jeziorem i oni tam grali - spodobało nam się, wzielismy od nich wizytówke i zapomnielismy o całej sprawie. Aż do momentu kiedy zdecydowaliśmy się na slub. przesuchaliśmy kilka demówek < miedzy innymi tego zespołu> i zdecydowalismy się właśnie na nich.
Fotografa i kamerzyste własnie wybieramy
Sorki że tak duzo czytania rozpisałam się niechcacy
pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-19, 14:18   #200
Agaw'a
Zakorzenienie

O prosze sasiadka
Ja jestem z okolic Strzelec.
Sale i zespol juz mamy
Slyszalam o Białej Sali jednak my musielismy szukac lokalu z noclegami. Wszyscy sa przyjezdni.
Rowniez jestem na etapie szukania fotografa i kamerzysty.
Najpierw szukalam fotografa amatora ale takiego ktory p[otrafi naprawde zrobic super fotki. Znalazlam przez kolege taka owsobe.
Dzis zobaczylam w jej wykonaniu fotki ( slub brali znajomi w piatek) i powiem ze jestem milo zaskoczona
W gre wchodzi jeszcze wujek mojego TŻta ktory zajmuje sie profesjonalnie pstrykaniem fotek.
Zobaczymy , pogadamy o dopiero zdecydujemy kogo wybrac

Stary 2006-06-19, 14:21   #201
Agaw'a
Zakorzenienie

[quote=Masza_20]Chcialam jeszcze zwrocic sie ogolnie do panien z Opola. Nurtuje mnie sprawa makijazu slubnego. Narazie to tylko hipotetycznie, bo przeciez nie bede teraz rezerwowala, tylko martwi mnie sprawa, ze nie mam pojecia gdzie w Opolu mozna dorwac jakas pania, ktora sie tym zajmuje. Gdzie tego szukac? To musi byc przeciez jakas profesjonalistka, zeby miala jakies pojecie o dobieraniu kolorow i kosmetykow odpowiednich, a nie taki "samouk" co malowal przyjaciolki i postanowil sie tym zajac na stale. Taka przyjaciolke juz mam, ale ona bedzie miala malutkie dziecko i nie chce jej zawracac glowy w dzien mojego slubu. Macie jakies namiary, sprawdzone lub nie?

Fryzjerow ci u nas dostatek, ale o makijazystkach nie slyszalam szczerze mowiac.[/quote]

Ja postanowilam ze sama sobie zrobie makijaz. Jestem na etapie poszukiwania / testowania kosmetykow kolorowych

Stary 2006-06-19, 14:22   #202
Agaw'a
Zakorzenienie

Dagastop zapytam z ciekawosci ile placisz za osobe ? I ile za zespol?

Stary 2006-06-19, 16:27   #203
dagastop
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agaw'a
Dagastop zapytam z ciekawosci ile placisz za osobe ? I ile za zespol?
Agawa a Ty w jakiej sali bedziesz miała swoją imprezke? Gdzie? Ja za swoją za 2 dni placę 130zł. Normalnie jest 120zł ale ja zdecydowałam się na jeszcze 1 dodatkową kolację.Za zespół za 2 dni płace 1700zł.Jest 3 facetów i babka i mój ulubiony saksofon W umowie mamy że grają w pierwszy dzień do ok 5- 6 rano a na poprawiny do ostatniego gościa <oczywiście z uwzglednieniem zasad zdrowego rozsadku, jak mi się jakis wujaszek nawali i nie bedzie chciał zejść z parkietu to nikt nie bedzie na niego czekał hehe>
My też mamy całą rodzinę przyjezdną dlatego zamówiliśmy miejsca w motelu jak zamawiasz dużą ilość to naprawde są super znizki
A ty ile płacisz za sale i zespół?
Pozdrawiam
Stary 2006-06-19, 22:55   #204
dagastop
Raczkowanie

MAm jeszcze jedno pytanie - co słyszałaś o tej sali? Bo nie znam nikogo kto miał tam slub a jestem ciekawa opinii...Załozyłam nawet taki wątek ale nikt jeszcze nie napisał..
Stary 2006-06-20, 06:30   #205
marek.m
BAN stały

Witam mieszkankę strzelec . Miło że tu zaglądają ludzie ze Strzelec.
Ja zajmuję się wideofilmowaniem i jestem z Osiedla Piastów. Współpracuję z firmą Hexa - polecam ich usługi w z zakresie zdjęć, szczególnie plenerowych w naszym parku. W zeszły poniedziałek byliśmy na plenerze w Mosznej i wyszedł na prawde super filmik - z czasem umieszcze go na www.wesele.opole.pl badź na www.forum.wesele.opole.pl - dostałem zgodę młodych na publikację.
Co do Białej Sali to filmowałem tam w zeszłym roku. Lokalizajcja jest na prawde super. Ja jednak wybrałem na swój własny ślub sale Rezydent (25.06.07 - za niedługo będzie rok ). Na mój gust w Białej Sali jest troszkę "zimno". Ostatnio jest tam coraz wiecej wesel wiec mysle, że się wyrabiają - zaczęli dwa lata temu.
Często dobrą, bezstronna opinią, może być opinia wyrobiona na podstawie ilości wolnych terminów danej sali. Jeżeli sala ma dużo wolnych terminów ( a szczególnie w sobotę) to znaczy, że coś jest nie tak. Wiele sal w okolicy ba terminy zarezerwowane na 2 lata do przodu.

Jestem praktycznie co tydzien na weselu i będe zamieszczał na www.forum.wesele.opole.pl zdjęcia z sal weselnych oraz namiary na zespoły. Mnie to dużo nie kosztuje a wielu może pomoc. Moja strona www.wesele.opole.pl jest strona komercyjna ale forum chcialbym zeby było miejscem wymiany adresów kontaktów i zdjęć.

Pozdrawiam
Marek
marek.m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 09:20   #206
Agaw'a
Zakorzenienie

Ja wybralam sale na Gorze Sw. Anny tz. zajazd z noclegami.
Za 2 dni z noclegiem place 130zł / 1osobe. Zespol zamowilismy na dzien wesela za 1100zł, super graja i sa rozrywani. Maja duzo juz terminow zajetych na przyszly rok.
W dzien poprawin bedzie grac brat mego TŻta bo ma swoj zespol

Stary 2006-06-20, 09:20   #207
dagastop
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marek.m
Witam mieszkankę strzelec . Miło że tu zaglądają ludzie ze Strzelec.
Ja zajmuję się wideofilmowaniem i jestem z Osiedla Piastów. Współpracuję z firmą Hexa - polecam ich usługi w z zakresie zdjęć, szczególnie plenerowych w naszym parku. W zeszły poniedziałek byliśmy na plenerze w Mosznej i wyszedł na prawde super filmik - z czasem umieszcze go na www.wesele.opole.pl badź na www.forum.wesele.opole.pl - dostałem zgodę młodych na publikację.
Co do Białej Sali to filmowałem tam w zeszłym roku. Lokalizajcja jest na prawde super. Ja jednak wybrałem na swój własny ślub sale Rezydent (25.06.07 - za niedługo będzie rok ). Na mój gust w Białej Sali jest troszkę "zimno". Ostatnio jest tam coraz wiecej wesel wiec mysle, że się wyrabiają - zaczęli dwa lata temu.
Często dobrą, bezstronna opinią, może być opinia wyrobiona na podstawie ilości wolnych terminów danej sali. Jeżeli sala ma dużo wolnych terminów ( a szczególnie w sobotę) to znaczy, że coś jest nie tak. Wiele sal w okolicy ba terminy zarezerwowane na 2 lata do przodu.

Jestem praktycznie co tydzien na weselu i będe zamieszczał na www.forum.wesele.opole.pl zdjęcia z sal weselnych oraz namiary na zespoły. Mnie to dużo nie kosztuje a wielu może pomoc. Moja strona www.wesele.opole.pl jest strona komercyjna ale forum chcialbym zeby było miejscem wymiany adresów kontaktów i zdjęć.

Pozdrawiam
Marek
Dzięki za Opinie Ale pozwole się z Tobą nie zgodzić. Gdy planowałam wybór sali byłam m.in też w Rezydencie no i ta sala wogóle mi sie nie spodobała głównie z powodu swojego układu w tak zwana literę T Myslę że ludzie są bardziej zintegrowani gdy jednak widza siebie i orkiestre. No i druga sprawa -Rezydent właśnie wydawał mi się zimny z powodu swoich murów i kolorystyki. JEśli chodzi o białą salę to wizualnie jest bardzo ładna a myśle że wrażenie "zimna" czy "ciepła" robi jednak atmosfera i ludzie na przyjęciu
Z terminami się zgodze - dużo sal ma zarezerwowane nawet dwa lata do przodu co na pewno nie znaczy że nie maja chetnych,
A z tymi zdjeciami na forum to bardzo fAJNY POMYSŁ
POZDRAWIAM
Stary 2006-06-20, 09:23   #208
Agaw'a
Zakorzenienie

Zgadzam sie z Toba dagastop atmosfera i ludzie tworza caloksztalt wesela
Wybaczcie ale dla mnie to troche chore ze zamawia sie sale z 2letnim wyprzedzeniem. Rok jeszcze ale 2 lata? Owszem sami juz dokonalismy podpisania pierwszych umow ale to ze wzgledu ze im krotszy czas do slubu tym gorzej cokolwiek wybrac!

Stary 2006-06-20, 09:24   #209
Agaw'a
Zakorzenienie

Dagastop a co z sukienka ? Gdzie bedziesz szukac? Ja jeszcze nie robilam poszukiwan i nie bardzo wiem gdzie szukac na ta chwile

Stary 2006-06-20, 11:42   #210
dagastop
Raczkowanie

Agawa bardzo fajną sale trafiłaś - fajnie że masz nocleg dla ludzi juz w tej cenie. Z zamawianiem sal teraz są takie realia. Ja sama byłam przerażona jak to zobaczyłam. Przez dwa lata dużo się może zmienić, to jednak długi okres
Wiesz ja jeszcze tak nie mysle o sukience nie wiem czy bede kupowac, szyć czy wypozyczać. Jesli zdecyduje się na kupno to raczej pojade do Gliwic tam jest duzy wybór
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości