|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ginekolog i brak miesiączki
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie mam miesiaczki juz dobre 2 miesiące :/ .
niedowagi nie mam , nadwagi tym bardziej. odzywiam sie wmiare przyzwoicie...trenuje lekkoatletyke....no nie wiem co sie dzieje.....jak przez Świeta nie dostane to ide na bank do ginekologa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy za mało tkanki ? nie wiem. mam 170 cm i waze 58kg . czy odmawiam ? hmm...nie chyba nie he . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Jeśli o mnie chodzi to wiem, że miesiączka zatrzymała się przez odchudzanie. Już wcześniej miałam z tym problemy. Ale teraz jem normalnie, w mojej diecie staram się uwzględniać wszystkie składniki odżywcze, wyniki badań są dobre, więc teoretycznie powinnam mieć okres. Lekarka zasugerowała mi, że powinnam przytyć, ale ja tego nie chcę.
![]() |
#189 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Skutki uboczne diety - miałyscie?
Cytat:
Też chyba nie sądze, żeby przy tej wadze wrócił mi okres ( chociaż mam wyższe BMI od Ciebie ). I nie chce brać żadnych leków zwłaszcza hormonów. Chciałabym pstryknąć palcem i żeby już wrócił. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
![]()
Tkanka tłuszczowa wytwarza hormony niezbędne do prawidłowego funkcjonowania kobiecego organizmu.
Maju piszesz, że tkankę tłuszczową masz, ale może tylko Ty ją widzisz, skoro radzą Ci żebyś przytyła ![]() Ollllciaaa może u Ciebie to nadmiar treningu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Milko, możliwe...chociaż trenuję co 2 dni i biegam tak około godziny a od czasu do czasu siłownia.... . ie wiem moze od pogody ? ja juz dziwne przyczyny wymyślam heh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Jeeest! Pojawił się dziś rano. Chyba pierwszy raz się z tego cieszę!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
Na diecie jestem od dwóch miesiecy... Schudłam w tym czasie około 4,5 kg, w tej chwili ważę 58,5-59 kg przy wzroście 170 cm, moim celem jest 56,5-57 kg.
Wymiary to około 81/68/96, więc wcale nie tak różowo, jednym słowem mówiąc- mam wielki tyłek i moim zdaniem grube nogi w szczególności tłuszcz odłozył się na kolanach. Problem w tym, że już drugi cykl zamiast normalnego okresu, który zawsze był obfity i bolesny mam delikatne plamienie. Wszystko co jem ma teraz poniżej 1% tłuszczu- jogurty, serki homo, serki wiejskie, twarogi, wszystko... Mięsa wieprzowego nie pamiętam kiedy jadałam, cała rodzinka z mojego powodu przerzuciła się na kurczaki i chude ryby. Niepokoję się tym, mam dopiero 17 lat, ale jednoczesnie nie chciałabym zaprzepaścić tego, co osiągnęłam... Dziewczyny niejednokrotnie zwracały mi uwagę, że w moim jadłospisie jest za mało NNKT- ale biorę je w tabletkach, więc sądziłam, że to wystarczy... Bo jak sądze za mało tłuszczy jest winne temu, że okres wariuje. Czy do tego, żeby wszystko wróciło do normy potrzebne są tłuszcze zwierzęce? Czy wystarczy, że zamienię np. mleko i jogurty na 1,5% (żeby nie zwiększyć tej kaloryczności), będe jeść ięcej orzechów, siemienia, dodam oliwy? Tylko wtedy żeby nie prztyć, będe musiała obciąć kcal, w konsekwencji będę chodzić głodna i będę pewnie mieć napady jedzenia... Na dodatek cięzko jest jeszcze tak komponować posiłki, żeby nie łączyć węgli z tłuszczami. Kurcze, skomplikowane to wszystko ![]() Na dodatek zrobiłam badania krwi- żelazo i cukier w dolnej granicy, kilka innych parametrów przy rozmazie też nie było najlepszych, ale to z powodu mojej choroby, o której nie chcę pisać. Trudności z koncentracją- na to pomógł mi magnez (kiedyś dostarczałam go z tabliczka czekolady dziennie), aby nie doprowadzić do anemii biorę tabletkę żelaza dziennie. Zbieram się w sobie, aby powiedzieć o wszystkim mamie, w sumie wie o większości prócz problemów z okresem. Cieszy się, że ma na tyle rozsądną córkę, która potrafi odchudzać się z głową, nie głoduje (bo wg. mojej mamy ja właściwie cały czas jem, ona tylko 2-3 razy dziennie), a tu kuku ![]() Ciężko mi jest przyznać komuś, że mój 'idealny plan' nie jest bez skazy... A tym bardziej przyznać to przed samą sobą.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się wydaje, że możesz do tych jogurtów, które jesz dorzucać NNKT. To samo np. z obiadem. Nie musisz odrazu łączyć węgli z tłuszczami. Zjedz pierś z kurczaka z teflonu i do tego sałatkę polaną dwoma łyżkami oleju z pestek winogron/ oliwy z oliwek. Możesz też jeść trochę więcej NNKT w zamian za owoce, albo coś ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedziałam mamie. Od razu stwierdziła, że trzeba z tym iść do ginekologa, ale udało mi się ją przekonać, żeby trochę poczekać (znając lekarzy pewnie z marszu dostałabym luteinę...). Po świętach idziemy po olej z pestek winogron, rózne rodzaje orzechów, bo w domu się pokończyły, tłustsze serki oraz kwiat czarnej malwy (na wywołanie okresu). Jak za miesiąc nie wróci do normy to do ginekologa i robię badania hormonalne. Nie zbagatelizowała problemu, ale tez nie była na mnie specjalnie zła, nie robiła wyrzutów (powiedziałam, że wydaje mi się, że to przez odchudzanie). Jak się okazało też miała takie problemy w młodości. Uff, jest mi lzej, znacznie lzej. Będę musiała ograniczyć węgle na rzecz tłuszczy, niedobrze, dla mnie 2 owoce dziennie i 2 kromki razowca + kasza do obiadu to mało, co będzie teraz? ![]()
![]() |
![]() |
#198 | |
Zadomowienie
|
Hmm ja byłam na kopenhaskiej. ja żadnych efektow ubocznych narazie nie zarejestrowałam. Ale moja mam mówi, że włosy mi sie już nie błyszcza:P
Cytat:
Ale moge coś pomóc na nóżki. Ja po diecie zaczełam robić te ćwiczenia. Najpierw ok. 30 razy raz dziennie. A potem stopniowo zwiększalam, jak byłam w stanie. Robię je już 2 tygodnie. Teraz robię około 150 na każda nogę w seriach po 30-40 o rożnych porach dnia. Jak mam czas, siłę i ochote:P Nóżki się wyrzeźbiły, wysmukliły, warstewka nad klanem też sie zmniejszyła. Pośladki sie podniosły i jaj je napinam to cellulitu juz nie mam takiego jak wcześniej ![]() ![]() No dobra a oto to ćwiczenie: Ja robiłam je kiedys na zajęciach z fitnessu. Pozycja podobna jak tu: http://www.polki.pl/pub/11_2006/10_11/uda04.jpg Tyle ze ja dolną rekę trzymam zgiętą w łokciu i podbieram nią głowę. A dolną nogę zgiętą w kolanie- kąt 90 stopni z przodu. Gorna noge podnoszę i opuszczam. Czasami modyfikuje podnosząc uginając prostujac i dopiero opuszczając Mam nadzieję ze pomogłam chociaż tym ![]() Pozdrawiam i zycze powodzenia.
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
już po Świętach.....nie żąłowałam sobie, wiecej jadłam ciast niz takich normalnych potraw.....i nie wiem ...nadal nie dostałam
![]() moze trzeba poczekac ? nie trenowałam ostro...... . kurcze...niektorzy mówią że barak miesiączki spowodowany jest brakiem tłuszczy....tylko ze ja codziennie biore tran. nie wiem co jest...anemia? fakt,kiedys miałam ale teraz nie chyba ![]() pod koniec maraca jak tak bedzie ide do ginekologa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie jest tak ze sie raz najesz i okres wroci ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
jeszcze troche poczekam......ale coraz bardziej sie obawiam ehh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mniej więcej 25% kalorii, które zjadasz powinno pochodzić z tłuszczu. Zakładając zapotrzebowanie 2000kcal (przykładowe) wychodzi 500kcal z tłuszczu. 1 g tłuszczu to 9,4 kcal. Łatwo można więc obliczyć, że 500kcal to ok 53g czystego tłuszczu, przy czym ta ilość rośnie, gdy zwiększa się zapotrzebowanie. Ty jesteś aktywna, pewnie masz większe. Tłuszcze są niezbędne jeśli chodzi o prawidłową gospodarkę hormonalną, musisz je jeść, bez nich pożegnaj się z miesiączką. Wybierz takie, które lubisz, kupuj sobie masło orzechowe, orzechy, migdały, pestki, oliwę z oliwek, tłuste ryby, nie unikaj żółtych serów, nie jedz nabiału 0%. Zwracaj uwagę zwłaszcza na NNKT - roślinne tłuszcze są najzdrowsze.
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
a oto moje skutki uboczne:
- osłabienie - niechec do zakupów bo zawsze mówie "bede szczuplejsza" - zazdrość że inni moga to zjesc a ja nie -wypadanie włosow -kruche paznokcie - odizolowanie od społeczeństwa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
ojjj ja też
![]() ![]() ![]()
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
heh tylko że u mnie takie "gadanie" trwa już rok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o tran to ja jem takie dwie dziennie kapsułki..... jak do konca marca nie przyjdzie bede sie zbierac do ginekologa dziękuję Ludzia za rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
U mnie półtora
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
A jakie te na wew. stronę??
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.