|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy lubicie byc blade?????
Cytat:
Może byłaś na jakimś kijowym solarium? W mojej miejscowości jest solarium niezwykle tanie, wszyscy tam chodzili ale solarka nie opalała, bo właścicielka zrobiła jakiś przekręt. Było gorąco, jasno, ale to nie te lampy
Szłam ulica osobna... jakby nieoswojona jeszcze ze światem.. idę na pewno dalej niż wszyscy, naznaczona niebytem i tak zagłębiona w sobie jak nie bywają nawet ludzie ze śmiercią u wezgłowia... Spotykasz mnie... zjawę pośrodku tłumu... |
|
|
|
|
|
#182 |
|
Konto usunięte
|
Tak lubię
kiedyś miałam obsesję na punkcie opalania, teraz doceniam swoją bladość (choć bardzo blada nie jestem) ale też od czasu do czasu posmaruje się bronzerem i też jest ok
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Dwa razy byłam z koleżanką i ona była brązowiutka W ogóle od czasu do czasu chodzę, ale tylko zeby sie powygrzewać, bo efektów brak![]() Moja skóra po prostu się nie opala. Fototyp I
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Karnację ma bardzo jasna i ma piegi Jest śliczna.
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
dolaczam sie do grona bladzioszek
Kiedys mialam kompleksy z powodu mojej cery, mysle ze glownie przez uwagi nauczycieli(czesto sie mnie pytali czy ze mna wszystko w porzadku,czy nie jestem chora, kazali mojej mamie skierowac mnie na badania po czym sie okazalo ze wyniki sa wysmienite).No coz, wtedy zaczela sie mania opalania.Solarium po dwa razy w tygodniu...Bylam mloda i glupia Fakt,ze nie zawsze moja bladosc wyglada "zdrowo",ale wystarczy odpowiedni makijaz i jest juz ok.Ogolnie jest mania na filtry teraz, chroniace przed fotostarzeniem skory.Stosuje,ale glownie z powodu uzywania kwasow na twarzyczke.Czuje sie troszke jak wiezien...a kiedys tak lubilam wystawiac buzke na delikatne,slonczne promienie
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak coś co jest naturalne moze wygladać niezdrowo? Niezdrowy to jest żółty kolor skóry Pań chodzących na solarke "od czasu do czasu" (ja też nią byłam) i pomarańcz solaryjnych maniaczek. Naturalna bladość wyglada bardzo zdrowo i świeżo. Nie widzę niczego naturalnego i zdrowego w opaleniźnie z solarium
|
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w aptece zapytaj o probke, ja ostatnio dostalam pare filtrow i bede znow sprawdzac ze mna to ogolnie jest dziwna sprawa, bo zapycha mnie to, co w zyciu zapychac nie powinno... taka siakas dziwna zem jest
|
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
co wy macie z tą zołtoscia z solarium? jak ktos przesadza, to moze i jest żólty, ale znam wiele moich kolezanek które w zimie chodza na solarium z raz na miesiac czy ze dwa (ja przyznam ze tez czasami bywam na solarium ale naprawde rzadko, bo mam z natury ciemniejsza karnacje, no moze nie ciemna ale i nie jasna) i nie sa zolte tylko po prostu nie są blade. są lekko brązowe, i nie wygląda to bardzo nienaturalnie na tle zimnej jesiennej no, czy zimowej Polski. nie wyglądaja jak 'smierc na chorągwi.' po prostu mi nie podoba sie blada cera i tyle.
|
|
#189 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jakoś nie zauważyłam tego,iż moja skóra ma zółtaczke od chodzenia do solarium od czasu do czasu. Moja skóra jest lekko brązowa. Jesteś chyba jakaś przewrażliwona na tym punkcie. ![]() Najbardziej bawi mnie mój tyłek,który ma dwa placki brązowe od opalania w solarium oczywiście. |
|
|
|
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
Uwielbiam bladość
i nigdy się nie opalam, bo mam uczulenie.
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Lubie być blada, szczególnie lubię mieć bladą twarz
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
hmmm osobiscie uwazam,ze solarium raz np. na miesiac i to na max.8 minut nie zaszkodzi...ale z drugiej strony po co w ogole chodzic, skoro efektow nie bedzie
Ja tam uwazam,ze nie ma nic piekniejszego niz jasna, czysta,zadbana cera u kobiet-sama do takiej daze ![]() ostatnio spotkalam pewna dziewczyne,podczas rozmowy zapytalam sie o jej wiek,kazala zgadnac-no to powiedzialam"33".Ona na to"nie przesadzaj,nie mam nawet jeszcze 30".Coz,solarium zrobilo swoje-cera opalona,ale z mnostwem przebarwien i postarzala... |
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubię, ale teraz nie mam wyboru. Mam łupież pstry więc solaruim odpada.
|
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
Tak
lubię być blada bo jasna cera fajnie kontrastuje u mnie z zielonymi oczami i czarnymi wlosami a poza tym jak tylko zaczne sie opalac robie sie piegowata a piegow u siebie nie lubie
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
a ja sobie sypne puder brazujacy na twarz zamiast solarium w zimie i jest ok
![]() Do bladosci nic nie mam i do opalonych tez nie.
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubię być blada bo mi to po prostu nie pasuje, a pozatym nie czuję się z tym dobrze...
|
|
|
|
|
#197 |
|
Przyczajenie
|
Lubię swoją bladość , wręcz kocham
Mam naturalnie porcelanową cerę i naturalnie ciemno orzechowe włosy oraz właśnie wyżej wymieniane duże szaro-niebiesko-zielone oczy. Uważam że jasna skóra ma w sobie piękno i magię ( może to troche dziwne stwierdzenie,ale tak uważam) oraz oryginalność na tle tego opalonego tłumu ludzi . Przyciąga spojrzenia . Jest taka arytokratyczna i delikatna . To jest moje zdanie . Pozdrawiam wszystkie bladolice
|
|
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie lubię być blada, dlatego też, planuję teraz parę razy wybrać się na solarium (oczywiście opalała byęde tylko ciało- na twarz rzucę wysoki filtr i jakąś bluzeczke dla pewnośći, a co do twarzy planuję zakupić jakiś dobry samoopalacz). Mi po prostu nie pasuje jasna karnacja.
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
nie lubię, ale ponieważ opalać się nie mogę- stosuję balsamy brązujące i samoopalacze
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Uwielbiam być blada, a nie cierpię ani na sobie, ani na innych opalenizny. Poza tym uważam, że bladość wcale nie musi być niezdrowa, jak pisze autorka wątku. Wręcz przeciwnie - wypielęgnowana bladość wygląda zniewalająco i, moim zdaniem, o wiele szlachetniej niż opalenizna. Ale jest to kwestia gustu. Jedni lubią ser, a inni kiełbasę.
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
- Czy lubicie byc blade?????
Tak, wrecz uwielbiam. Zadnego slonca, solarium czy kremow brazujacych. Mam bardzo jasna cere, prawie biala jestem, ale to mi sie wlasnie we mnie podoba, tym bardziej, ze pasuje do mojego stylu
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam być blada.
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Jasna cera jest bardzo ładna, wręcz śliczna
![]() Szczególnie w połączeniu z zielonymi oczami ![]() Też mam jasną cerę, nie lubie się opalać (nie mówiąc o solarium a już w ogóle o kremach brązujących
|
|
#204 |
|
Konto usunięte
|
ja mam naturalnie ciemną karnację i ogólną ciemną oprawę, ale bardzo podoba mi się bladość. i do tego zielone oczy i rudość. taki mój fetysz.
|
|
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem dość blada, farbowana na rudo
i mam niebieskie oczy :P
|
|
#206 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Ja bladości nienawidze :/,sama znacznie lepiej czuje sie opalona, czuje sie wtedy atrakcyjniej i wogóle..inaczej sie wtedy wyglada
|
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie do konca.....
Zalezy... Lecz zaczniejmy od poczatku. Teraz mieszkam w Anglii i co ciekawe, dziewczyny uzywaja tu solarium duzo duzo mniej. Poza tym sa to glownie blondynki z bardzo jasna karnacja i wlasnie to przekonalo mnie, ze moge byc blada taka jaka jestem. Totez zaczelam ograniczac uzycie mego samoopalacza. (tak a jak dziewczyna po solarium to widac ze Polka). W Polsce za to jakos nie mam do konca przekonania, moze dlatego, ze nie do konca umiem wyeksponowac swoja bladosc - mam wlosy blond i czasami mam wrazenie, ze zbyt dobrze nie wygladam. Jednakze nawet jesli nakladam samoopalacz, czy jak teraz balsam bronzujacy, to jest to bardzo delikatny odcien - nie wygladam i nie chce wygladac pomaranczowo. Generalnie uwazam ze bladosc moze byc bardzo bardzo ladna, tylko trzeba wiedziec jak to wyeksponowac. Ja jeszcze nie wiem.
|
|
#209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Tak, lubię. Nie znoszę się opalać, zresztą nigdy mi się to nie udało. Staram się podkreślać kontrast między jasną cera a ciemnymi włosami i oprawą oczu - i u innych też mi się podoba takie zestawienie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

Słońce mnie prawie nie opala (nawet leżenie cały dzień na plaży nic nie daje), również solarium nie robi wrażenia na mojej skórze (rok temu się wkurzyłam i 5 razy co dwa dni byłam na 10 min na super turbo
i nic!

) Dwa razy byłam z koleżanką i ona była brązowiutka
Jest śliczna.

(te kwiaty to na Ciebie lecą