|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty część III
a po co ci bielizna hihih
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#182 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Panie
Chciałam się pochwalic, że nareszcie udało mi się, zobaczyc upragnione dwie kreseczki!!! Jestem taka szczęśliwa W pierwszym cyklu strasznie wszystko przeżywałam i cały czas myślałam o dzidzi, a w drugim wyluzowaliśmy z Mężem całkowicie, do tego stopnia, że byłam w szoku, że jednak nam się udało. Kochane,przede wszystkim starajcie się o tym nie myślec, nie świrowac, tylko dac się ponieśc Życzę szybkiego zafasolkowania
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() Ja zaczne staranka i tez mam nadzieje ze cos sie uda ? boszenka69 a jakies wpomagacze stosowaliscie?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dołączysz do mamuś majowo-czerwcowych 09 Nie stosowaliśmy żadnych wspomagaczy, łykałam tylko witaminy i folik. W pierwszym cyklu liczyłam dni, obserwowałam swój organizm i zmiany w nim zachodzące i na maxa wszystko przeżywałam. W drugim cyklu odpuściłam, wyluzowałam, zaczęłam nawet myślec o powrocie do tabsów, a tu taka miła niespodzianka
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Czesć dziewczynki...
ja jestem 16 miesięcy po odstawieniu tabletek, brałam je przez 3,5 roku z jedną przerwą. Staranka zaczęłam dopiero miesiąc temu - teraz to będzie mój drugi cykl ... pani gin mi powiedziała, że dobrze ze zrobilam taką przerwę bo organizm się oczyścił i wszysko się uregulowało ... tylko, że moje cykle są strasznie długie /34-37 dni/ i chyba coś mi się poprzestawiało zamiast uregulować No ale zobaczymy co wyjdzie w tym miesiącu - dzisiaj 11 dc ... zaczynamy staranka w drugim cyklu - w pierwszym się nie udało ![]() Narazie termometru nie mam ... test owulacyjny zrobiłam tylko 1 ... staram się nie mysleć i nie nakręcać ... same przyjemności jak narazie
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam pytanie do Was. Odstawiłam tabletki w tym miesiącu, na początku. Teraz minęło 11 dni od miesiaczki ostatniej i ok. 7 od teoretycznej owulacji. Mam teraz maluskie plamienie, a własciwie czerwonawy sluz. Jak myslicie to kwestia odstawienia czy moze jest szanasa ze sie udało?
Pozdarwiam! |
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
7 dni od owulacji ?? i 11 od pocztaku okresu to co ty mialas owulacje w 4 dni od 1 dnia miesiaczki ?
|
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Od konca miesiaczki od ustapienia krwawienia.
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
oki nie kapuje
ale mozes zpoczekac do dnia spodziewanej miesiaczki , jesli nie dostaniesz to idz zorbic test krwi na Beta HCG i wtedy wyjdzie czy jestes czy nie w ciązy
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze to dopiro jest owulacja ... czasami zdarza się śluz zabarwiony krwią - podczas owulacji.
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc mam pytanko...
Biorę tabletki anty.. ale w następne lato zamierzamy z mężem zacząć siestarać... Czy wiecie może o ile miesięcy wcześniej powinnam przestać brać tabsy i zacząć brać te witaminki i kwas foliowy???
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
od 3 do 6 miesiecy
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za podpowiedź
Czyli już na Boże narodzenie mogę przestać brać tabletki
|
|
#195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
BRAWO!!!! kurcze, wszyscy mówią ze jestem taaka młodziutka -mam 22 lata ale mnie tak już ciągnie do dzidzi ![]() No ale z mężem umówiliśmy się że zaczniemy się starać dopiero w przyszłe lato by móc jeszcze chociaż 1 raz sami gdzieś pojechać... To jakoś to przeczekam ... Tylko wciąż pozostaje jakieś ale...co z pracą? a jak nas zwolnią?
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
gizmiatko to kwestia odtsawienia tak po odstawieniu organizm reaguje na owulacje chodz nie wszystkie
swett ja mam 23 lata mam pol roczna corke, i nie uwazalam wtedy ze jestem mloda czy cos, bardzo z mezem chcielismy dziecko i nie zalujemy tej decyzji, a majac dziecko nie czuje sie zupelnie inaczej niz przed jedynie bardzo dojrzalsza ![]() tak na prwde to kwestia podejscia nie wieku
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba ...po prostu boję się podjąć tak ważną decyzję ... jak się "wpadnie" to jest się przed faktem dokonanym a jak się planuje to od razu myślę a co jak stracimy prace i nie będzie pieniędzy albo coś innego...? Głupie to...z 1 strony chcieć a z 2giej się obawiać?? ![]()
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Mam takie pytanie: czy zdarzyło sie Wam cos w rodzaju miesiaczki juz po odstawieniu w połowie cyklu?
Brałam tabletki, odstawiłam, dostałam miesiączkę z odstawienia a teraz mam cos w rodzaju miesiaczki ponad tydzien po skonczeniu tej z odstawiania? |
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
6 wrzesnia wzielam ostatnia tabletke... (cerazette), bralam je przez rok, bo wczesniej mialam cysty i czesto bolal mnie brzuszek. Tabletki dostalam u innego lekarza, moj byl przeciwko (w dziecinstwie mialam chora watrobe), ja jednak nie moglam tych co miesiecznych boli wytrzymac- (raz wyladowalam nawet w szpitalu), wiec zdecydowalam sie na tabletki wbrew lekarzowi... A przy cerazette prawie rok nie mialam okresu. Musze przyznac, ze tabletki nie sluzyly mi za bardzo- bole glowy, zoladka... zaraz po odstawieniu wrocilo takze libido, ktore na rok prawie zaniklo... moze to wlasnie dlatego tak nagle zaczelam myslec o dziecku... Moj TZ (od ponad 2 miesiecy maz) juz od dawna marzy o tym... ja jednak chcialam poczekac... mimo, ze praktycznie nie byloby problemu (mieszkamy ze soba juz od ponad 4 lat, mamy prace, mieszkanie). Tylko, ze za rok planowalismy slub koscielny (w lipcu mielismy cywilny) ale praktycznie nie mamy ani daty ani miejsca jeszcze... i jakos nam sie nie spieszy wiec moze najpierw dzidzius? Wlasciwie to idealnego czasu nigdy sie nie znajdzie... Od ostatniej tabletki staralismy sie juz nie starac nie zachodzic w ciaze i kto wie... chociaz podobno cerazette zatrzymuje jajeczkowanie... ale ja juz od tygodnia mam wrazenie, ze je znow mam (zageszczony sluz etc.) Lekarz powiedzial ze jak do konca roku nie dostane okresu to mam do niego przyjsc... z drugiej strony namawia mnie zebym jak najszybciej zaszla w ciaze... czy moze sie zdarzyc, ze zajde w ciaze jeszcze przed okresem... Jesli tak to jak zorientuje sie, ze jestem w ciazy? Pytalam sie ginka czy powinnam jakies tabletki lykac... a on na to, ze niczego nie potrzebuje (a co z folikiem?) i tylko mi rady dawal jak szybciej zajsc, bo mam do tego jeszcze tylozgiecie macicy... Ogolnie ja i moj TZ nie bedziemy sie stresowac... postanowilismy w tym roku i z gumka i bez sie przytulac, a w przyszlym roku to juz tak na powaznie uff przepraszam za zawilosci i dlugi watek
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Wczoraj powinnam zaczac nowe opakowanie tabletek, ale nie wzielam tabletki
Przez 3 miesiace bedziemy uwazac, a pozniej zaczynamy starania Tabletki bralam bez przerwy przez niecale 2 lata, wczesniej tez uzywalam ich przez jakies 4 lata z duzymi dziurami czasowymi, czyli raz bralam, raz nie Dziewczyny, jakie witaminki powinnam brac oprocz folika? pozdrawiam
|
|
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko ja już jestem prawie m-c po odstawieniu.Kwas foliowy jest wystarczający, przynajmniej ja mam takie zalecenia od lekarza. |
|
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
precious_81, a kiedy planujecie zajsc w ciaze? tez odczekujecie kilka miesiecy? jezeli tak to ile? pozdrawiam
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny. dzisiaj wzielam ostatnia tabletke anty. 4 lata bralam i teraz juz dosyc. chcemy z mezem postarac sie o dzidziusia. odczekamy ze 3 miesiace i potem do dziela. tak sie ciesze
![]()
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
A ja bym chciala juz byc w ciazy, a to dopiero 2 tygodnie minely od ostatniej... chociaz gdyby wczesniej zaskoczylo, to chby nic nie powinno sie stac... Cerazette ma malo hormonow wiec nie powinno byc ryzyka.
Przyznam sie, ze juz nawet test kupilam. Paranoja... nie poznaje samej siebie
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
ja juz od roku myslalam o dziecku ale dopiero teraz sie zdecydowalismy. a ostatnio kiedy juz wiedzialam ze moje ostatnie opakowanie bedzie ostatnim i ze nie pojde do gina po kolejne tabsy to co 5 minut mysle o dzidzi. non stop. czasami nawet przejdzie mi przez mysl zeby przestac, zeby poprostu nie zapeszyc. narazie bedziemy uwazac a po nowym roku to wezmiemy sie do dzialania. ale tak bym juz chciala.................. .......
|
|
#206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to będą właśnie jakieś 3 m-ce od odstawienia, myślę, że to wystarczy. Zobaczymy czy się uda. Dzisiaj byłam wreszcie zrobić badania na różyczkę i mam nadzieję że nie będę musiała się szczepić.Super, w takim razie powodzenia w przygotowaniach. |
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja juz od 6 dni nie biore , wlasnie mam @ a po okresie od razu zaczynamy staranka !!! ja chce skorzytac z efektu odbicia czyli wzomozonej pracy jajnikow, pozatym moja choroba nie pozwala na odczekanie tych 3 czy 6 miesiacy ...
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
czy to normalne ze po odstawieniu tabletek kobieta odrazu zaczyna myslec o dziecku?Jak bralam tabletki to nawet nie chcialam slyszec o 2 dziecku.Nie biore od miesiaca i swiruje juz na punkcie dziecka...
![]() A najgorsze jest to ze moj TŻ uwaza ze to nie jest pora na 2 dziecko....
|
|
#209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiscie mowimy tu o tabl nie plastrach bo to inaczej- przed zajsciem w ciaze nalezy brac folik conajmniej 2-3 mce przed i zrobic badania : jezeli nie jestesmy pewne to pc rozyczki , ospy, jezeli plaowane cc to na pewno Hbs i badanie ogolne moczu- to bardzo wazne zeby nie było infekcji a to czasami u młodych kobiet przebiego bezobjawowo- zycze Wam wszystkim szybkiego zafasolkowania , trzymajcie tez kciuki za mnie bo od marca bez zmian- brak 2 kreseczek pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko u mnie to bedzie pierwsza dzidzia... jak sie oczywiscie doczekam... Ja tez nie biore od miesiaca.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

- w pierwszym się nie udało 

moze to dopiro jest owulacja ... czasami zdarza się śluz zabarwiony krwią - podczas owulacji.