Zio³owo/Mazid³owo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w³osów - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2008-02-29, 19:40   #181
Dori1981
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 484
Dot.: Zio³owo/Mazid³owo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w³osó

Dzisiaj u¿y³am do p³ukania soku z aloesu.Doda³am go do rumianku ( nieca³y litr rumianku i 1 szklanka soku).W³osy rzeczywi¶cie s± fajnie b³yszcz±ce i lekkie.Jeszcze wpad³am na pomys³ i spryska³am sokiem w³oski jak ju¿ by³y suche Jak na razie to fajnie wygl±daj±
Dori1981 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-29, 21:48   #182
'Estelle'
The Pink Power Mo³derajtor

Wiadomo¶ci: 10 704
Dot.: Zio³owo/Mazid³owo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w³osó

Receptura

A ja jeszcze co¶ takiego odno¶nie aloesu znalaz³am:

¦cinamy 1 du¿y li¶æ aloesu, nastêpnie miksujemy w szklance cieplej wody. Po 5 minutach p³yn odcedzamy przez gêste, stylonowe sitko i wlewamy do 3 l wody (ciep³ej, najlepiej przegotowanej). Po³ow± tej ilo¶ci myjemy solidnie w³osy przy pomocy dobrego, wypróbowanego i ³agodnie dzia³aj±cego szamponu, za¶ drug± po³owê stosujemy do ich ostatniego p³ukania.
Po kilku takich zabiegach w³osy nabieraj± piêknego, jedwabistego po³ysku, staj± siê tak¿e mocniejsze i nie dokucza im ³upie¿.

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2008-06-27 o 20:04
'Estelle' jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-29, 23:01   #183
virka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 121

Cytat:
Napisane przez kosmarka Poka¿ wiadomo¶æ
Naczyta³a siê, ¿e hej o tych waszych maizd³ach i o biostyminie i aloesie-oczywi¶cie. Lecê zaraz do apteki na zwiady.
Przygotuj siê, ¿e na wiza¿u jeszcze sporo takich "rewelacji" znajdziesz

Cytat:
Napisane przez Dori1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiaj u¿y³am do p³ukania soku z aloesu.Doda³am go do rumianku ( nieca³y litr rumianku i 1 szklanka soku).W³osy rzeczywi¶cie s± fajnie b³yszcz±ce i lekkie.Jeszcze wpad³am na pomys³ i spryska³am sokiem w³oski jak ju¿ by³y suche Jak na razie to fajnie wygl±daj±
Sporo da³a¶ tego soku...Ale je¶li efekt ok, to najwa¿niejsze

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Poka¿ wiadomo¶æ
A ja jeszcze co¶ takiego odno¶nie aloesu znalaz³am:

¦cinamy 1 du¿y li¶æ aloesu, nastêpnie miksujemy w szklance cieplej wody. Po 5 minutach p³yn odcedzamy przez gêste, stylonowe sitko i wlewamy do 3 l wody (ciep³ej, najlepiej przegotowanej). Po³ow± tej ilo¶ci myjemy solidnie w³osy przy pomocy dobrego, wypróbowanego i ³agodnie dzia³aj±cego szamponu, za¶ drug± po³owê stosujemy do ich ostatniego p³ukania.
Po kilku takich zabiegach w³osy nabieraj± piêknego, jedwabistego po³ysku, staj± siê tak¿e mocniejsze i nie dokucza im ³upie¿.
To równie dobrze mo¿na u¿yæ takiego naturalnego soku z aloesu, bêdzie mniej k³opotu... I tak czytaj±c ten przepis, nasunê³a mi siê my¶l, ¿e jak ju¿ zakupiê ten sok, to bêdê nim rozcieñcza³a szampon, zamiast wod± z kranu...Ha A bez tego przepisu, bym nie wpad³a Kurcze, jednak wspólnie to mo¿na wiele rzeczy zdzia³aæ

virka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-29, 23:12   #184
'Estelle'

Niez³y patent z tym rozcieñczaniem Jak siê zaopatrzê w soczek to pewnie te¿ tak zrobiê... Ale póki co to nieprêdko, mo¿e bli¿ej maja... Bo ju¿ mi siê te wszystkie mazide³ka na pó³ce nie mieszcz±, a planujê jeszcze zrobiæ zakupy na necie nooo i T¯ padnie, jak znowu jakiego¶ be³ta do domu przyniosê
Stary 2008-02-29, 23:16   #185
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Niez³y patent z tym rozcieñczaniem Jak siê zaopatrzê w soczek to pewnie te¿ tak zrobiê... Ale póki co to nieprêdko, mo¿e bli¿ej maja... Bo ju¿ mi siê te wszystkie mazide³ka na pó³ce nie mieszcz±, a planujê jeszcze zrobiæ zakupy na necie nooo i T¯ padnie, jak znowu jakiego¶ be³ta do domu przyniosê
Ale za to ma Twoje piêkne, d³uga¶ne w³osiska, wiêc powiedz mu, ¿e co¶ za co¶

Stary 2008-02-29, 23:27   #186
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez virka Poka¿ wiadomo¶æ
Ale za to ma Twoje piêkne, d³uga¶ne w³osiska, wiêc powiedz mu, ¿e co¶ za co¶

Ju¿ siê chyba przyzwyczaja powoli, ale czasem to po minie widaæ, ¿e zmêczenie materia³u i nie ma ochoty s³uchaæ kolejnych rewelacji o specyfikach do w³osów
Stary 2008-02-29, 23:36   #187
virka
Zakorzenienie

Cytat:

Ju¿ siê chyba przyzwyczaja powoli, ale czasem to po minie widaæ, ¿e zmêczenie materia³u i nie ma ochoty s³uchaæ kolejnych rewelacji o specyfikach do w³osów
S³uchaæ nie musi, byleby nie gdera³, na ka¿d± now± flaszeczkê i, ¿e pó³ka siê ugina I to ju¿ wystarczy

Stary 2008-02-29, 23:52   #188
'Estelle'

Cytat:
S³uchaæ nie musi, byleby nie gdera³, na ka¿d± now± flaszeczkê i, ¿e pó³ka siê ugina I to ju¿ wystarczy
Gdera tylko jak za d³ugo siê gapiê w sklepie na pó³kê z od¿ywkami [ewentualnie z kremami do twarzy]. Ale szampony Joanny sam namiêtnie testuje
ale¿ nam sie off top zrobi³...
Stary 2008-03-01, 00:09   #189
milusiaam
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 564

czesc dziewczyny nie wiem czy moge sie tu dopisac bo moje sie strasznie przet³uszczaj± i moze znacie jakas maseczke która pomog³aby mi uskromic moje w³osy...
a dodam ze czasem je myje w mydle siarkowym ale wtedy sa straszne w dotyku...;/ jak papier;/
i chyba od tego te mam lekki ³upie¿,którego pozbywam sie nizoralem.
milusiaam jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-01, 00:17   #190
'Estelle'

milusiaam, mo¿e na pocz±tek spróbuj zamieniæ myd³o na szampon siarkowy?
A na przet³uszczanie zapewne p³ukanka z pokrzywy i sok z czarnej rzepy - o obu tych ro¶linkach znajdziesz w±tki na pierwszej stronie fryzjerskiego.
I dodatkowo polecam te¿ lekturê stricte o przet³uszczaj±cych siê w³osach -->http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144
Stary 2008-03-01, 08:18   #191
kosmarka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 218

Cytat:
Przygotuj siê, ¿e na wiza¿u jeszcze sporo takich "rewelacji" znajdziesz
Cytat:
Ju¿ siê przygotowa³am virka i cieszê siê na t± mysl bardzo .
Ja w³a¶nie ostatnio sprz±ta³am u siebie w szafkach i jedn± specjalnie dla specyfików zwi±zanych z w³osami przeznaczy³am . Nigdy mnie takie uk³adanie i sprz±tanie nie cieszy³o.

kosmarka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-01, 08:21   #192
Dori1981
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 484

Cytat:
Sporo da³a¶ tego soku...Ale je¶li efekt ok, to najwa¿niejsze
to by³a nieca³a szklanka tak 150ml ,dzisiaj sprawdzi³am.butla z sokiem du¿a to mo¿na laæ
Dori1981 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-01, 11:28   #193
milusiaam
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 564

Cytat:
milusiaam, mo¿e na pocz±tek spróbuj zamieniæ myd³o na szampon siarkowy?
A na przet³uszczanie zapewne p³ukanka z pokrzywy i sok z czarnej rzepy - o obu tych ro¶linkach znajdziesz w±tki na pierwszej stronie fryzjerskiego.
I dodatkowo polecam te¿ lekturê stricte o przet³uszczaj±cych siê w³osach -->http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144
dziekuje jestem tu nowa i dopiero ucze sie poruszac po forum dlatego te g³upie pytania... zycze wam dziewcyzny pieknych lsniacych w³osków
milusiaam jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-01, 11:51   #194
una creatura bella
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 136

Cytat:
I tak czytaj±c ten przepis, nasunê³a mi siê my¶l, ¿e jak ju¿ zakupiê ten sok, to bêdê nim rozcieñcza³a szampon, zamiast wod± z kranu...Ha A bez tego przepisu, bym nie wpad³a Kurcze, jednak wspólnie to mo¿na wiele rzeczy zdzia³aæ

Tak samo mo¿esz rozcieñczaæ szampon zio³owymi p³ukankami, albo nawet piwem .
Stary 2008-03-01, 12:25   #195
Maria221
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 966
Wink Dot.: Zio³owo/Mazid³owo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w³osó

Do milusiaam,

Mo¿esz te¿ dodaæ po kilka kropli olejków eterycznych, s± ¶wietne na ³upie¿, likwidu± paso¿yty i inne niezbyt mile widziane bakterie na naszej skórze. Polecam: lawendê, tymianek, drzewo herbaciane, rozmaryn. Mo¿esz dodaæ np. po 2-3 krople takich dwóch olejków do szamponu albo od¿ywki, te¿ do p³ukanki ze skrzypem, pamiêtak aby wedy tak± p³ukankê dobrze wetrzeæ w skórê.

Olejów nie wolno stosowaæ samodzielnie na skórê bo mo¿esz sobie j± poparzyæ!! Jedynie w rozcieñczeniu.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-01, 13:43   #196
kosmarka
Wtajemniczenie

Hej dziwczyny, by³am dzi¶ w aptece - kupi³am biostyminê, ale jest ma³e ale. S± dwie wersje - doustna i do wstrzykiwania, nie wiedzia³am, która lepsza do wcierania we w³osy. Pani aptekarka powiedzia³± mi, ¿e ta doustna jest ju¿ d³ugo, za¶ ta do wstrzykiwania nie by³a jeszcze przebadana do koñcaCzy to prawda?
Aha wziê³am t± doustn± - dobzre zrobia³m - czy mam zamieniæ
Pomocy kole¿anki

Aha ten aloes z sorbinianem i benzoesanem te¿ by³-ale nie bra³am, poszukam tego 100% naturalnego.

Stary 2008-03-01, 13:52   #197
Voirrey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 214

Cytat:
Hej dziwczyny, by³am dzi¶ w aptece - kupi³am biostyminê, ale jest ma³e ale. S± dwie wersje - doustna i do wstrzykiwania, nie wiedzia³am, która lepsza do wcierania we w³osy. Pani aptekarka powiedzia³± mi, ¿e ta doustna jest ju¿ d³ugo, za¶ ta do wstrzykiwania nie by³a jeszcze przebadana do koñcaCzy to prawda?
Aha wziê³am t± doustn± - dobzre zrobia³m - czy mam zamieniæ
Pomocy kole¿anki

Aha ten aloes z sorbinianem i benzoesanem te¿ by³-ale nie bra³am, poszukam tego 100% naturalnego.
Te¿ sie zastanawia³am, która to i jedna z dziewczyn powiedzia³a, ¿e to ta, co w za³±czniku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=163
Voirrey jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-01, 13:54   #198
kosmarka
Wtajemniczenie

W³±snie tak± mam ale te dwie - doustna i do wstrzykiwania maj± takie same opakowanie I nie wiem w sumie co lepsze - a ty jak± masz?

Aha mam pytanie odno¶nie nalewek - same je robicie czy kupujecie gotowe w aptece?

Stary 2008-03-01, 14:01   #199
Voirrey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 214

Ja jak na razie nie mam ¿adnej, bo mia³am problemy z dogadaniem siê z pani± w aptece - normalnie zachowywa³a siê tak, jakbym chcia³a kupiæ nie biostyminê, a sk³adniki na bombê i skonstruowaæ j± w piwnicy, a pó¼niej nie mia³am ju¿ czasu szukaæ.
Voirrey jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-01, 14:06   #200
kosmarka
Wtajemniczenie

Dziwna baba-niedouczona czy co, bo na opakowaniu pisze, ¿e to "lek dostêpny bez recepty".

Stary 2008-03-01, 14:11   #201
Maria221
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Zio³owo/Mazid³owo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w³osó

Ja kupujê nalewki Phytopharmu, dostêpne w aptece/sklepach zielarskich. Ale mo¿naa tez zrobiæ samemu, np. skrzyp zalaæ spirytusem i odstawiæ na kilka tygodni.
Stary 2008-03-01, 14:26   #202
kosmarka
Wtajemniczenie

Dziekujê , w poniedzia³ek znowu zawitam do apteki .

Stary 2008-03-02, 23:02   #203
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dori1981 Poka¿ wiadomo¶æ
to by³a nieca³a szklanka tak 150ml ,dzisiaj sprawdzi³am.butla z sokiem du¿a to mo¿na laæ
Mo¿na du¿o, tylko ¿eby nie przedobrzyæ

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Poka¿ wiadomo¶æ
Tak samo mo¿esz rozcieñczaæ szampon zio³owymi p³ukankami, albo nawet piwem .
Piwem, to jakbym chcia³a pó¼niej modelowaæ czy cu¶ , bo bêd± sztywniejsze A p³ukanki, no fakt, te¿ mo¿na, ale jako¶ wolê jako ostatnie p³ukanie

Cytat:
To ciekawe, bo jedyna z jak± ja siê spotka³am, to by³a ta do wstrzykiwañ (w ampu³kach) i zawsze mnie panie farmaceutki mówi³y, ¿e innej nie ma... I bior±c pod uwagê, ¿e ta w ampu³kach jest do wstrzykiwañ, to logicznie my¶l±c, nie mog³aby byæ nie do koñca przebadana, bo nikt by jej do obrotu nie dopu¶ci³, a zw³aszcza w takich celach jak zastrzyki...

Stary 2008-03-03, 11:20   #204
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Zio³owo/Mazid³owo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w³osó

Cytat:
Napisane przez kosmarka
Hej dziwczyny, by³am dzi¶ w aptece - kupi³am biostyminê, ale jest ma³e ale. S± dwie wersje - doustna i do wstrzykiwania, nie wiedzia³am, która lepsza do wcierania we w³osy. Pani aptekarka powiedzia³± mi, ¿e ta doustna jest ju¿ d³ugo, za¶ ta do wstrzykiwania nie by³a jeszcze przebadana do koñcaCzy to prawda
?

Cytat:
Virka:
To ciekawe, bo jedyna z jak± ja siê spotka³am, to by³a ta do wstrzykiwañ (w ampu³kach) i zawsze mnie panie farmaceutki mówi³y, ¿e innej nie ma... I bior±c pod uwagê, ¿e ta w ampu³kach jest do wstrzykiwañ, to logicznie my¶l±c, nie mog³aby byæ nie do koñca przebadana, bo nikt by jej do obrotu nie dopu¶ci³, a zw³aszcza w takich celach jak zastrzyki...
O kurcze, a ja mam z kolei tak± doustn± (mówimy o Phytopharmie?) bo tak± w³a¶nie posiadam, a na opakowaniu jest napisane, ¿e do iniekcji siê nie nadaje. Mo¿e rzeczywi¶cie s± dwie wersje, albo panie aptekarki s± niedouzone, co jest b. mozlwe. Kiedy¶ poprosi³am w aptece o rumianek rzymski, to dowiedzialam siê, ¿e co¶ takiego nie istnieje

Dosta³am z Mazide³ macerat z marchwii czerwoej i... na³o¿y³am go na w³osy. Jak zobaczy³am ten krwisto pomarañczowy kolor, to omal nie zemdla³am, ale my¶lê ¿e czasem trzeba ryzykowaæ i trzyma³am toto na g³owie przez 3 godziny. Efekt mizerny, ledwie widoczne rudawe roz¶wietlenie. Nastêpnym razem dam wiêcej.
Stary 2008-03-03, 12:48   #205
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Poka¿ wiadomo¶æ
O kurcze, a ja mam z kolei tak± doustn± (mówimy o Phytopharmie?) bo tak± w³a¶nie posiadam, a na opakowaniu jest napisane, ¿e do iniekcji siê nie nadaje. Mo¿e rzeczywi¶cie s± dwie wersje, albo panie aptekarki s± niedouzone, co jest b. mozlwe. Kiedy¶ poprosi³am w aptece o rumianek rzymski, to dowiedzialam siê, ¿e co¶ takiego nie istnieje
Ja mam do wstrzykiwañ w ampu³kach, chyba phyto pharmu, ale nie mam jej przy sobie i nie mogê sprawdziæ.
Mo¿e i s± dwie wersje, nie przeczê, ale i tak uwa¿am, ¿e ¿adna z nich nie mog³aby byæ nie do koñca przebadana, przed wypuszczeniem w obieg...
Niestety z farmaceutami tez ró¿nie bywa...Jedni s± z olbrzymi± wiedz± inni z mniejsz± (jak w ka¿dej dziedzinie )

Stary 2008-03-03, 13:28   #206
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 269

Ja te¿ zakupi³am macerat z marchwii, ale zamierzam go dodaæ do kremu, ewentualnie kropelkê do olejku myj±cego na twarz, ¿eby ³adnego koloru nabra³a..Mam nadziejê, ¿e nie spomarañczowiejê .....

Tak sobie poszuka³am na necie odno¶nie tej Biostyminy i rzeczywi¶cie s± dwie wersje-doustna i do iniekcji..Jednak¿e wydaje mi siê, ¿e dzia³anie na w³osy obie bêda mia³y takie samo??? bo sk³ad raczej tez jest identyczny-wyci±g z aloesu
Justin Timberlake jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-03, 13:59   #207
kosmarka
Wtajemniczenie

Tak sk³adem sie nie ró¿ni³y nic a nic-sprawdza³am, opakowanie te¿ tak samo wygl±da , ach te aptekarki tylko zamêt cz³owiekowi w g³owie wprowadzaj± .

Stary 2008-03-03, 16:15   #208
vLain
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 819

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ zakupi³am macerat z marchwii, ale zamierzam go dodaæ do kremu, ewentualnie kropelkê do olejku myj±cego na twarz, ¿eby ³adnego koloru nabra³a..Mam nadziejê, ¿e nie spomarañczowiejê .....
Napisz jak wra¿enia, je¶li u¿yjesz go na twarz. Zastanawiam siê nad zakupem tego maceratu i fajnie by³oby poznaæ jakie¶ opinie. G³ównie chodzi o kolor
vLain jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-03-03, 23:01   #209
virka
Zakorzenienie

Ciekaw± stronkê z przepisami znalaz³am to siê podzielê, a co
http://www.abcgospodyni.pl/wlosy.html
Dla fanek natury

Stary 2008-03-04, 13:13   #210
kosmarka
Wtajemniczenie

Patrzcie ja te¿ co¶ znalaz³am ciekawego (to samo da³am w innym w±tku, ale nie wszystkie wchodz± z was na sposoby szybszego porostu w³osów):
Egipski specyfik, stosowany przez Cezara na porost w³osów, sk³ada³ siê z suszonych myszy, palonych zêbów koñskich, t³uszczu z nied¼wiedzia, szpiku sarny, wina i miodu. Na szczê¶cie lekarstwo s³u¿y³o do smarowania g³owy, a nie do picia .

Odno¶nie wicerek z nalewek:brzozy, pokrzywy, ¿eñ szenia, gingo biloba, biostyminy - to nak³adaæ po umyciu w³osów i czy juz tego nie zmywaæ z w³osków? Pomocy - chcê dzi¶ j± zastosowaæ .

Edytowane przez kosmarka
Czas edycji: 2008-03-04 o 14:48
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2019-01-24 22:13:53

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.