|
|
#181 |
|
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Gdyby była napisana po zmianach również nie byłoby o czym mówić, ponieważ w żadnym zdaniu nie łamie KR w jego części dotyczącej oceny perfum. To, że kogoś irytuje, to o wiele za mało (podobnie, jak fakt że komuś się podoba nie jest wystarczający, żeby zostawić recenzję łamiącą KR).
Terenówki na front Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-03-19 o 17:46 |
|
|
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
Recenzje tego typu to wyrazny przyklad przerostu formy nad trescia. Przeczytalam ja, a raczej probowalam przeczytac, starajac sie wylowic z tej epistoly jakichkolwiek interesujace informycje, dzieki ktorym mozna by nazwac to recenzja. Szybciej sie jednak zniechecilam, niz cos wylowilam.
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#184 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym skoro jest coraz więcej uwag na temat recenzji ww pani, to moderatorki winny podjąć jakieś działania. Przy okazji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-265317 tu w ogole oceniła za faceta, oczywiście kolejny niestrawny bełkot. Edytowane przez Martaa2 Czas edycji: 2009-03-19 o 20:25 |
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
ojoj... widzę, że wywołałam burzliwą dyskusję
![]() jeśli chodzi o recenzje tych perfum, do których wcześniej dałam link, chodziło mi właśnie o to, o czym inni piszą wyżej. recenzja jest po prostu straszna, może i gdzieś tam jest napomknięte jaki to zapach... ale litości, przebrnąć przez jakiś felieton, aby dotrzeć do dwóch konkretnych zdań o perfumach, to nie lada wyzwanie ![]() ale jakby nie było-recenzja zostaje ![]() |
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Helena pisze ciekawie, choć nie zawsze na temat. Bełkotem bym tego nie nazwała, bez przesady... Bełkot mamy za to tutaj:
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
Coz, ja tez zawsze uwazalam, ze recenzje Heleny to przerost formy nad trescia
Nie wiem po co wypisywac takie eseje.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podobnie... Czytam KWC żeby dowiedzieć się szybko czegoś o kosmetyku, moim celem jest stwierdzenie "kupić czy nie kupić" a jak widzę taki felieton to szlag mnie trafia i w ogóle tego nie czytam, takie recenzje wg mnie w ogóle nie mają funkcji informacyjnej. Jakby wszyscy (albo większość) tak pisali to naprawdę przestałabym w ogóle korzystać z KWC, bo straciłoby sens.
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
zgadzam sie całkowicie
nie obchodzą mnie "historie z życia" tylko działanie kosmetyku żeby jeszcze to były historie z życia kosmetycznego.... dla mnie to jest taka maniera - konieczność bycia arcyciekawym i oryginalnym, zmuszająca do wypisywania bzdur np w "używam tego kosmetyku od" bo tylko nudni i zwyczajny ludzie wpiszą od miesiąca czy od roku a przecież bywają recenzje śmieszne i użyteczne, nie silące się na dziwaczność |
|
|
|
|
#190 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Aleście wsiadły na biedną Helenę, jak stado os jakiś. Sprawdzę fazę księżyca na wszelki wypadek, żeby nie oberwać za światło w lodówce
![]() Odnośnie recenzji Heleny. Moim zdaniem fajnie się je czyta. Taki mam gust. Oraz najważniejsze - zawsze na końcu zawierają właściwą recenzję. Taki jest fakt. O guście się nie dyskutuje, podobnie jak o faktach. Dla mnie EOT. |
|
|
|
|
#191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykład niżej. Pogrubienie to informacje o kosmetyku. A trzeba przebrnąć przez potok słów, co jest męczące i czasochłonne. Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Ale ok, kończę temat bo to nie ma sensu będę po prostu omijać te recenzje, jak i wiele innych użytkowniczek.
|
|
|
#192 |
|
BAN stały
|
Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
Nikt na " biedną Helenę" nie wsiadł, tylko coraz więcej osób jej recenzje drażnią. Zgadzam się dokładnie z tym co napisała mOna01, KWC- powinien być jasny, czysty, konkretny i przejrzysty.
Tak, aby był pożyteczny dla jego użytkowników. Czytając recenzje kosmetyku oczekuję konkretów, konkretów i jeszcze raz konkretów a nie dennych wywodów na tematy osobiste, czy informacji bieżących z Białorusi - BO TO NIE JEST MI DO NICZEGO POTRZEBNE. Nie obchodzi mnie komu zagląda pod ogon prezydent Białorusi w recenzji kremu nawilżającego. Recenzja Heleny nieprzejrzysta impresja ( nawiasem mówiąc jako felietonistka Helena też by się nigdzie nie sprawdziła) o przysłowiowej d.. Maryni a o samym kremie są tam 3 ZDANIA. Ponadto zapytam jeszcze raz, bo jak widzę moderatorki nabrały wody w usta, abo szukają odpowiedzi Dlaczego usuwane są dobre, treściwe recenzje bo np żel pod prysznic używany był 3 tygodnie a nie przepisowe 4, a zostawiane recenzje Heleny w których nie ma ani słowa ile czasu używa dany kosmetyk, albo otrzymujemy głupawą informację w rodzaju " od wystawy Paryż Grodno". |
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Wyobrazcie sobie co by bylo, jakby wszystkie recenzentki tak pisaly jak ona, skoro te eseje sa ok
|
|
|
|
|
#194 |
|
BAN stały
|
No, to jest myśl!!! Zacznijmy wszystkie pisać tak jak ona, ciekawe co by zrobił wtedy admin i moderatorki
)) Chyba większość uzytkowników KWC uciekłoby z krzykiem, a jak uzytkowników mniej to i reklamodawcy nie chcą się zgłaszać.Rozumiem, ze Helena jest tu dinozaurem na wizazu, ale niech jej też dotyczy regulamin. |
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o udzielenie odpowiedzi , co złego jest w tych recenzjach?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...ecenzja=3037 63 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...ecenzja=3037 69 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...ecenzja=3037 70 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...ecenzja=3037 77 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...ecenzja=3037 80 Jakość tuszu po kilku dniach spokojnie można ocenić, działanie (przynajmniej powierzchowne) kremu po 2 tygodniach również. Tym bardziej , że Panie wypowiadały się na temat właściwości rozświetlających, wygładzających, nawilżenia , a nie np. działania przeciwzmarszczkowego. |
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
No to może właśnie warto by było wstrzymać się z recenzją, poczekać jeszcze kolejne 2 tygodnie albo i dłużej i dopiero w pełni ocenić krem (a nie tylko jego "działanie powierzchowne"), również pod względem działania przeciwzmarszczkowego, które jest w tym przypadku kluczowe. Kosmetyki pielęgnacyjne oceniamy po miesiącu regularnego używania lub do wykończenia opakowania. Zresztą była już na ten temat dyskusja: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=221104
Myślę, że recenzja tuszu jest ok, chociaż nie wiadomo, czy kilka dni to 3 czy regulaminowe 7
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#198 | |||
|
Żandarm na emeryturze
|
"Zdrowa i promienna cera już po jednym dniu!" - Avon po czymś takim chyba powinien zostać
Cytat:
Cytat:
Puchar zdobywa Pharmaceris A, Puri-Sensilique (Delikatny tonik odświeżający do twarzy) za: taki nawet dobry tonik odświeżający, nie ma zapachu, nie lepi się, jednak czego mu brakuje....niby nawilża niby łagodzi jednak to chyba nie to - trochę bezpłciowy produkt Cytat:
|
|
|
#199 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Nie bardzo tez wiem o co chodzi z tym dopiskiem "PERFUMY" - czy w wypadku perfum, muszę dopisywać "perfumy", bo inaczej nikt sięty nie zainteresuje??!! Błagam - powiedz, że to nieprawda ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...#review-201559
|
|
|
|
#200 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
perfumy zrobione
Cytat:
o to chodzi, ze perfumami zajmuję się ja a resztą kosmetyków Noor i iceflower w związku z tym zaznaczenie, ze zgłaszana recenzja dotyczy perfum bardzo ułatwia nam pracę
|
|
|
#201 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
i obiecuję sie stosować - dzięki za info
|
|
|
|
#202 | |
|
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Jeżeli producent zaleca określony czas używania kosmetyku, potrzebny do uzyskania efektów, nie wystawiaj oceny wcześniej niż zalecany czas kuracji Zatem, jeśli producent obiecuje, w przypadku kremu nawilżającego "Wzrost nawilżenia skóry o 92% po 1 tyg. stosowania", oznacza to, że po upływie tygodnia można go z tej obietnicy rozliczać i taki czas używania jest wystarczający do wystawienia recenzji zgodnej z regulaminem, nie widzę w tym nic śmiesznego. ![]() To jest właśnie przejaw podchodzenia do katalogu KWC ze zdrowym rozsądkiem przez jego adminów, i nie dopuszczanie do robienia z tego wątku polowania z nagonka i strzelaniem do wszystkiego, co się rusza, żeby na koniec przeczytać "a dlaczego ta recenzja została usunięta, przecież producent/recenzentka napisał/napisała ...". Dlatego z czystym sumieniem moge stwierdzić, że JA nie pamiętam żadnego nadgorliwego usuwania recenzji-jednodniówek (o zasadach nienadgorliwego usuwania recenzji, mimo obietnic efektów po 1 dniu uzywania można ciagle poczytać w tym wątku).
|
|
|
#203 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Ja żadnych polowań z nagonką , strzelaniem i czymś tam jeszcze nie urządzam, a tego rodzaju sugestie, są poprostu niesprawiedliwe. Ale rozumiem, że to z emocje - w końcu moderator nie jest przywyczajony, aby publicznie podważać jego zdanie, prawda? Pozwolę sobie też zauważyć, że to że czegoś nie pamiętamy, to nie oznacza że się nie wydarzyło Przepraszam zatem uniżenie za moją bezczelność i za nadmiar poczucia humoru, który powoduje odpowiednie do MOICH odczuć w MOICH postach emotikony.Postaram się bardziej zważać na cudze skłonności do urazy.
|
|
|
|
#204 | ||
|
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Cytat:
========================= ========================= == Aksalotl, pamiętaj, że preparaty punktowe na wypryski należą do Pielegnacji Specjalnej i nie obowiązują ich "standardowe wymagania", dotyczące czasu używania
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
a czy łagodny jest synonimem hypoalergicznego?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-316566 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=316615 |
|
|
|
|
#206 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
A co do usuwanych gorliwie recenzji (wg Ciebie bezpodstawne oskarżenie) , to służę: usuwana była moja (i nie tylko moja) recenzja Mleczka Garnier (Intensywna pilęgnacja nawilżająca przez 24 godziny), gdzie producent obiecuje "Po tygodniu sókra odzyskuje naturalny balans nawilżenia" a recenzja została usunięta po 3 tygodniach używania. I jeszcze zasadnośś usunięcia potwierdzałaś u mnie na PW, bo wysłałam w tej sprawie pytanie do Ciebie. Jak chcesz zatem, to dalej komentuj, ja już nie jestem zainteresowana bezprzedmiotową dyskusją - w końcu wiesz lepiej. A poza tym zaraz się okaże że to nie miejsce na dyskusję, albo jakieś ostrzeżenie mnie trafi - diabli wiedzą co się stanie
|
|
|
|
#207 | |||
|
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym, to chyba dobrze, że nauczyłyśmy się czegoś na tym błędzie (a usunięte recenzje były aż dwie - druga Queen). Na koniec, to faktycznie nie jest miejsce na taką dyskusje, dlatego te posty zostaną jak zwykle przeniesione do właściwego wątku. ========================= ========================= ======= Cytat:
|
|
|
#208 | ||
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Tylko że faktów to nie zmienia, prawda? Raz dopuszczasz wyjątki związane z obietnicami producenta (bo zostało to doczytane), a raz nie (bo Ty nie zauważyłas, mimo zapytań i wyjaśnień). I dokładnie o tym piszę - nikt nie jest nieomylny (choć niektórym się tak wydaje), tylko że jedni się do tego przyznają, a inni szukają argumentu w stylu "a u was to murzynów biją" - i tyle ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#209 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- [quote=Noor;12454329] Poza tym, to chyba dobrze, że nauczyłyśmy się czegoś na tym błędzie (a usunięte recenzje były aż dwie - druga Queen). quote] Proponuję tez (mimo nerwów) czytanie ze zrozumieniem, bo dokładnie to napisałam: " ...A co do usuwanych gorliwie recenzji (wg Ciebie bezpodstawne oskarżenie) , to służę: usuwana była moja (i nie tylko moja)..." więc nie wiem czego dotyczy uwaga o dwóch recenzjach ![]() Sorry, ze nie w jednym poście ale jakoś nagle wizaz.pl zemdlał i jeden post się rozmnożył zamiast doedytować to co powyzej
|
|
|
|
#210 | |||
|
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O przenoszeniu postów do wątku "Dyskusja o usuwaniu recenzji z KWC" nie bedę sie wypowiadać, bo to chyba oczywiste miejsce dla nich.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne dla katalogu kosmetyków
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Przepraszam zatem uniżenie za moją bezczelność i za nadmiar poczucia humoru, który powoduje odpowiednie do MOICH odczuć w MOICH postach emotikony.