![]() |
#181 |
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Gdyby była napisana po zmianach również nie byłoby o czym mówić, ponieważ w żadnym zdaniu nie łamie KR w jego części dotyczącej oceny perfum. To, że kogoś irytuje, to o wiele za mało (podobnie, jak fakt że komuś się podoba nie jest wystarczający, żeby zostawić recenzję łamiącą KR).
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-03-19 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Recenzje tego typu to wyrazny przyklad przerostu formy nad trescia. Przeczytalam ja, a raczej probowalam przeczytac, starajac sie wylowic z tej epistoly jakichkolwiek interesujace informycje, dzieki ktorym mozna by nazwac to recenzja. Szybciej sie jednak zniechecilam, niz cos wylowilam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym skoro jest coraz więcej uwag na temat recenzji ww pani, to moderatorki winny podjąć jakieś działania. Przy okazji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-265317 tu w ogole oceniła za faceta, oczywiście kolejny niestrawny bełkot. Edytowane przez Martaa2 Czas edycji: 2009-03-19 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
ojoj... widzę, że wywołałam burzliwą dyskusję
![]() jeśli chodzi o recenzje tych perfum, do których wcześniej dałam link, chodziło mi właśnie o to, o czym inni piszą wyżej. recenzja jest po prostu straszna, może i gdzieś tam jest napomknięte jaki to zapach... ![]() ![]() ale jakby nie było-recenzja zostaje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Helena pisze ciekawie, choć nie zawsze na temat. Bełkotem bym tego nie nazwała, bez przesady... Bełkot mamy za to tutaj:
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Coz, ja tez zawsze uwazalam, ze recenzje Heleny to przerost formy nad trescia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Ja podobnie... Czytam KWC żeby dowiedzieć się szybko czegoś o kosmetyku, moim celem jest stwierdzenie "kupić czy nie kupić" a jak widzę taki felieton to szlag mnie trafia i w ogóle tego nie czytam, takie recenzje wg mnie w ogóle nie mają funkcji informacyjnej. Jakby wszyscy (albo większość) tak pisali to naprawdę przestałabym w ogóle korzystać z KWC, bo straciłoby sens.
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam sie całkowicie
nie obchodzą mnie "historie z życia" tylko działanie kosmetyku żeby jeszcze to były historie z życia kosmetycznego.... dla mnie to jest taka maniera - konieczność bycia arcyciekawym i oryginalnym, zmuszająca do wypisywania bzdur np w "używam tego kosmetyku od" bo tylko nudni i zwyczajny ludzie wpiszą od miesiąca czy od roku a przecież bywają recenzje śmieszne i użyteczne, nie silące się na dziwaczność |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Aleście wsiadły na biedną Helenę, jak stado os jakiś. Sprawdzę fazę księżyca na wszelki wypadek, żeby nie oberwać za światło w lodówce
![]() Odnośnie recenzji Heleny. Moim zdaniem fajnie się je czyta. Taki mam gust. Oraz najważniejsze - zawsze na końcu zawierają właściwą recenzję. Taki jest fakt. O guście się nie dyskutuje, podobnie jak o faktach. Dla mnie EOT. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykład niżej. Pogrubienie to informacje o kosmetyku. A trzeba przebrnąć przez potok słów, co jest męczące i czasochłonne. Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Ale ok, kończę temat bo to nie ma sensu ![]()
![]() |
![]() |
#192 |
BAN stały
|
Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
Nikt na " biedną Helenę" nie wsiadł, tylko coraz więcej osób jej recenzje drażnią. Zgadzam się dokładnie z tym co napisała mOna01, KWC- powinien być jasny, czysty, konkretny i przejrzysty.
Tak, aby był pożyteczny dla jego użytkowników. Czytając recenzje kosmetyku oczekuję konkretów, konkretów i jeszcze raz konkretów a nie dennych wywodów na tematy osobiste, czy informacji bieżących z Białorusi - BO TO NIE JEST MI DO NICZEGO POTRZEBNE. Nie obchodzi mnie komu zagląda pod ogon prezydent Białorusi w recenzji kremu nawilżającego. Recenzja Heleny nieprzejrzysta impresja ( nawiasem mówiąc jako felietonistka Helena też by się nigdzie nie sprawdziła) o przysłowiowej d.. Maryni a o samym kremie są tam 3 ZDANIA. Ponadto zapytam jeszcze raz, bo jak widzę moderatorki nabrały wody w usta, abo szukają odpowiedzi Dlaczego usuwane są dobre, treściwe recenzje bo np żel pod prysznic używany był 3 tygodnie a nie przepisowe 4, a zostawiane recenzje Heleny w których nie ma ani słowa ile czasu używa dany kosmetyk, albo otrzymujemy głupawą informację w rodzaju " od wystawy Paryż Grodno". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Wyobrazcie sobie co by bylo, jakby wszystkie recenzentki tak pisaly jak ona, skoro te eseje sa ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
BAN stały
|
No, to jest myśl!!! Zacznijmy wszystkie pisać tak jak ona, ciekawe co by zrobił wtedy admin i moderatorki
![]() Rozumiem, ze Helena jest tu dinozaurem na wizazu, ale niech jej też dotyczy regulamin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Proszę o udzielenie odpowiedzi , co złego jest w tych recenzjach?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...ecenzja=3037 63 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...ecenzja=3037 69 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...ecenzja=3037 70 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...ecenzja=3037 77 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.ph...ecenzja=3037 80 Jakość tuszu po kilku dniach spokojnie można ocenić, działanie (przynajmniej powierzchowne) kremu po 2 tygodniach również. Tym bardziej , że Panie wypowiadały się na temat właściwości rozświetlających, wygładzających, nawilżenia , a nie np. działania przeciwzmarszczkowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
No to może właśnie warto by było wstrzymać się z recenzją, poczekać jeszcze kolejne 2 tygodnie albo i dłużej i dopiero w pełni ocenić krem (a nie tylko jego "działanie powierzchowne"), również pod względem działania przeciwzmarszczkowego, które jest w tym przypadku kluczowe. Kosmetyki pielęgnacyjne oceniamy po miesiącu regularnego używania lub do wykończenia opakowania. Zresztą była już na ten temat dyskusja: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=221104
Myślę, że recenzja tuszu jest ok, chociaż nie wiadomo, czy kilka dni to 3 czy regulaminowe 7 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |||
Żandarm na emeryturze
|
"Zdrowa i promienna cera już po jednym dniu!" - Avon po czymś takim chyba powinien zostać
![]() Cytat:
Cytat:
Puchar zdobywa Pharmaceris A, Puri-Sensilique (Delikatny tonik odświeżający do twarzy) za: taki nawet dobry tonik odświeżający, nie ma zapachu, nie lepi się, jednak czego mu brakuje....niby nawilża niby łagodzi jednak to chyba nie to - trochę bezpłciowy produkt Cytat:
![]() |
![]() |
#199 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie bardzo tez wiem o co chodzi z tym dopiskiem "PERFUMY" - czy w wypadku perfum, muszę dopisywać "perfumy", bo inaczej nikt sięty nie zainteresuje??!! Błagam - powiedz, że to nieprawda ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...#review-201559
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
perfumy zrobione
Cytat:
o to chodzi, ze perfumami zajmuję się ja a resztą kosmetyków Noor i iceflower w związku z tym zaznaczenie, ze zgłaszana recenzja dotyczy perfum bardzo ułatwia nam pracę
![]() |
![]() |
#201 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Jeżeli producent zaleca określony czas używania kosmetyku, potrzebny do uzyskania efektów, nie wystawiaj oceny wcześniej niż zalecany czas kuracji Zatem, jeśli producent obiecuje, w przypadku kremu nawilżającego "Wzrost nawilżenia skóry o 92% po 1 tyg. stosowania", oznacza to, że po upływie tygodnia można go z tej obietnicy rozliczać i taki czas używania jest wystarczający do wystawienia recenzji zgodnej z regulaminem, nie widzę w tym nic śmiesznego. ![]() To jest właśnie przejaw podchodzenia do katalogu KWC ze zdrowym rozsądkiem przez jego adminów, i nie dopuszczanie do robienia z tego wątku polowania z nagonka i strzelaniem do wszystkiego, co się rusza, żeby na koniec przeczytać "a dlaczego ta recenzja została usunięta, przecież producent/recenzentka napisał/napisała ...". Dlatego z czystym sumieniem moge stwierdzić, że JA nie pamiętam żadnego nadgorliwego usuwania recenzji-jednodniówek (o zasadach nienadgorliwego usuwania recenzji, mimo obietnic efektów po 1 dniu uzywania można ciagle poczytać w tym wątku).
![]() |
![]() |
#203 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Ja żadnych polowań z nagonką , strzelaniem i czymś tam jeszcze nie urządzam, a tego rodzaju sugestie, są poprostu niesprawiedliwe. Ale rozumiem, że to z emocje - w końcu moderator nie jest przywyczajony, aby publicznie podważać jego zdanie, prawda? Pozwolę sobie też zauważyć, że to że czegoś nie pamiętamy, to nie oznacza że się nie wydarzyło ![]() Postaram się bardziej zważać na cudze skłonności do urazy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | ||
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Cytat:
========================= ========================= == Aksalotl, pamiętaj, że preparaty punktowe na wypryski należą do Pielegnacji Specjalnej i nie obowiązują ich "standardowe wymagania", dotyczące czasu używania ![]()
![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
a czy łagodny jest synonimem hypoalergicznego?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-316566 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=316615 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
A co do usuwanych gorliwie recenzji (wg Ciebie bezpodstawne oskarżenie) , to służę: usuwana była moja (i nie tylko moja) recenzja Mleczka Garnier (Intensywna pilęgnacja nawilżająca przez 24 godziny), gdzie producent obiecuje "Po tygodniu sókra odzyskuje naturalny balans nawilżenia" a recenzja została usunięta po 3 tygodniach używania. I jeszcze zasadnośś usunięcia potwierdzałaś u mnie na PW, bo wysłałam w tej sprawie pytanie do Ciebie. Jak chcesz zatem, to dalej komentuj, ja już nie jestem zainteresowana bezprzedmiotową dyskusją - w końcu wiesz lepiej. A poza tym zaraz się okaże że to nie miejsce na dyskusję, albo jakieś ostrzeżenie mnie trafi - diabli wiedzą co się stanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |||
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym, to chyba dobrze, że nauczyłyśmy się czegoś na tym błędzie (a usunięte recenzje były aż dwie - druga Queen). Na koniec, to faktycznie nie jest miejsce na taką dyskusje, dlatego te posty zostaną jak zwykle przeniesione do właściwego wątku. ========================= ========================= ======= Cytat:
![]() |
![]() |
#208 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Tylko że faktów to nie zmienia, prawda? Raz dopuszczasz wyjątki związane z obietnicami producenta (bo zostało to doczytane), a raz nie (bo Ty nie zauważyłas, mimo zapytań i wyjaśnień). I dokładnie o tym piszę - nikt nie jest nieomylny (choć niektórym się tak wydaje), tylko że jedni się do tego przyznają, a inni szukają argumentu w stylu "a u was to murzynów biją" - i tyle ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- [quote=Noor;12454329] Poza tym, to chyba dobrze, że nauczyłyśmy się czegoś na tym błędzie (a usunięte recenzje były aż dwie - druga Queen). quote] Proponuję tez (mimo nerwów) czytanie ze zrozumieniem, bo dokładnie to napisałam: " ...A co do usuwanych gorliwie recenzji (wg Ciebie bezpodstawne oskarżenie) , to służę: usuwana była moja (i nie tylko moja)..." więc nie wiem czego dotyczy uwaga o dwóch recenzjach ![]() Sorry, ze nie w jednym poście ale jakoś nagle wizaz.pl zemdlał i jeden post się rozmnożył zamiast doedytować to co powyzej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |||
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O przenoszeniu postów do wątku "Dyskusja o usuwaniu recenzji z KWC" nie bedę sie wypowiadać, bo to chyba oczywiste miejsce dla nich.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.