|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"
Niiee! Nie mam zamiaru Was strazyć. A stres podczas staranek niewskazany ( np. w ciąży nie wolno chodzić do kina na horrory jak swierdziła Pani polityk- pograomca teletubisiów) :p
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam od okulisty
![]() Moim okom nic nie dolega, nic co by im wcześniej nie dolegało - wada taka sama -2,5 i -2,0 - mimo, że 5 lat nie kontrolowane :/ Źle widzę, bo moje okulary się zestarzały... coś im tam Pani zrobiła w jakimś aparacie i okazało się, że mają moc -2,0 i -1,5 hehe wytarły się i porysowały, w końcu to plastik - Pani mnie odpowiednio opier.... że 5 lat szkła nie wymieniame, choć przyznała, że jak na 5 lat to i tak pięknie wyglądają ![]() A poza tym kupiłam soczewki kontaktowe i właśnie podziwiam w lusterku moje mega-długaśne rzęsiska i zacieszam paszczę, że wreszcie je widać ![]() A zaraz zbieram się i jadę w drugą stronę - do sklepu kibica (po prezent powitalny dla mojego Skarba, bo wraca albo w tą sobotę, albo za tydzień Strach mnie zżera, zapisałam na kartce wszystko o co mam dopytać, bo obawiam się, że połowę zapomnę... Dam Wam znać kobitki co powiedział, jeśli się nie pokażę, tzn, że jest BARDZO ŹLE i utonęłam... we łzach |
|
|
|
#183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu nie dawaj się!
Masz takie piekne nowe szkła kontaktowe i chcesz je we szkłach topić? Nawet sie nie waz o tym myśleć!! A z resztą- po co ja to plotę, lepiej potrzymam kciuki aby nie było powodu wycieku choć jednej łezki- chyba że ze szczęścia
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wracam od gin...jak 12 dc nie było znaku pęcherzyka tak teraz podobno jest kilka, mój lekarz śmiał się żę będzie ich wiele...jezuniu mogą być trojaczki, czworaczki itp. byle były
kiedy to bedzie wiadomo??? mam przyjść 16 dc może wtedy??? a teraz rozumiem że mam nie studzić temperamentu mojego mężaa i od jutra miałam zacząć brać luteine przez 10 dni, ale to było wskazanie poprzedniej pani doktor ( która nic nie monitorowała i właśnie do tej pory już zaczynałam ssać luteinke może w tym tkwił błąd??? ) a dziś zapomniałam zapytać lekarza jak myślicie??? pozdrawiam!!!
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spadam na autobus - papa - będę po 21 |
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
wyniki kiepskie Diagnoza: oligospermiaMąż ma baardzo mało plemniorków Czas upłynnienia: 25 minut Objętość: 3 ml pH: 7,4 Barwa biaława Liczba 7 mln Budowa prawidłowa 35 %Aglutynacja – „–” Zywotność 75% Po godzinie ruch zachowany 35% a postepowy 42% Mąż dostał leki na 2 miesiące na zwiększenieilości, za dwa miechy powtórka badań a ja w lutym HSG Ilość w ml nie jest jakoś tragicznie niska – jesli leki nie pomogą i badania znowu wyjda kiepskie znajdziemy dobrego androloga i bedziemy walczyc dalej … a teraz liczymy na tego jednego jedynego plemniora silnego, który dotrze do celu
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ważne, że wiecie już co i jak. Myślę, że będzie dobrze. Trzymaj się ! |
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aga jak tam Twó monitoring??? pozdrawiam
|
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wśród tych 7 mln chyba znajdzie się jeden wypasiony plemnior, co dojdzie co celu
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasieńko- ja ci się tu ,,nawydurniam"! Jak coś będzie nie teges to melduj się biegusiem na wąteczku a my Cię już do pionu postawimy Dostaniesz od nas takie klepnięcie w plecki, że Ci automatycznie rogal na buziaku wyskoczy NO!
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia zaraz wrocisz pewnie
ale i tak zaciskam kciuki Dzis byl moj 1 dzien w pracy po przerwie powiem Wam ze milo mi sie zrobilo jak wszyscy szczerze sie cieszyli ze wrocilam ale i tak dol mnie dopada ... ja chce juz wiosne nio i @ brak
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z wiadomych przyczyn!
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu kochana, pisz co u ciebie, bo sie tu niecierpliwimy...!
|
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
u KAsi wsio ok
jeszcze zdazyla mnie nastraszyć, az musialam do gina zadzwonic i się upewnić haha
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() normalnie pomroczność jasna... ślę fluidki (i oby wasze fasole mniej kopały od mojej) o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ o~~ |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ ciekawskie i niecierpliwe z Was bestie
Stan na dzień dzisiejszy jest taki - a zaznaczam, że jestem bez leków!! - endometrium 12,6 (jeszcze chyba nigdy takiego nie miałam), lewy jajnik bez procesu rekrutacji (czyli bez pęcherzków), na prawym pęcherzyk dominujący 20,3 - doktor ocenił, że powinien pęknąć za 3-4 doby. Teraz proszę trzymać łapy, żeby Roberta z Włoch w piątek puścili to może plemniczki zadążą dolecieć ![]() Doktor obejrzał moje wydruki z 28dni.pl i powiedział, że chciałby więcej takich pacjentek - wszystko jak na tacy - i pochwalił za notatki do każdego dnia WSZYSTKO CZYTAŁ!! (nawet to, że w jednym dniu napisałam, że mi łeb napier....a hehehe)Plan jest taki - w tym cyklu - jak zdąży małż dojechać to mamy próbować. Jeśli nie od następnego cyklu znów CLO - przez 3 cykle, oczwiście w trio z estrofemem i duphastonem. I MA SIE UDAC!! Dostałam do tego do łykania od JUŻ Eurythox (chyba tak się pisze) - to lek niby na tarczycę, ale TU ma pomóc - mam 2 x po 1/2 tabl 50 mg w pierwszym miesiącu, jeśli nie będzie dawał skutów ubocznych to od następnego miesiąca 3 x 1/2 tabl. Mam to brać stale, bez przerw... do 32 tygodnia ciąży. Ogólnie Doktor zawsze mnie jakoś pozytywnie nakręca i wiecie co... wierzę, że się uda Ma bardzo wyważone poglądy i ten jego spokój... chciałabym mieć go choć trochę.Jeśli by się nie udało to w 3 cyklu z clo mam przyjść przed owu na monitoring i dostanę skierowanie na PCT, które będę miała zrobić jeśli ten 3 cykl się nie powiedzie. Jeśli PCT byłoby ok - przygotowanie do HSG, ale... wiem, że nie będzie trzeba |
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Kasieńko kochana ja tez wiem ze Wam sie uda ,trzymam za Was kciukaski bardzo bardzo mocno,wkoncu to ostateczna rozgrywka a jak szefowa powiedziala ze ostateczna to musi byc ostateczna
A tak powaznie to ciesze sie ze trafilas na takiego lekarza ktory tak potrafi Cie pozytywnie nakrecic jak sama napisalas,wierze i mocno trzymam kciuki za Ciebie kochana
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo bym tego chciała...A lekarza faktycznie mam cudownego - gdyby nie pewna lekarka z mojej przychodni pewnie bym wogóle nie wiedziała, że taki doktor w Sosnowcu przyjmuje. Nawet nie da się go porównać do tych palantów, do których wcześniej chodziłam - u niego uzyskuję odpowiedzi na WSZYSTKIE pytania, nawet na te nielogiczne i głupie, bo on Twierdzi, że skoro o to pytam, to jest to dla mnie ważne. I jest to pierwszy lekarz, który od progu wita "Dzień dobry Pani Kasiu!" i wie z czym do niego chodzę, bo przed każdą wizytą studiuje kartotekę - wszystkie wcześniejsze wpisy! Wcześniej się z czymś takim nie spotkałam A wogóle jest dr n. med. i Adiunktem w Tychach w Klinice Ginekologii i Położnictwa - piszę, bo może jest ktoś z woj. śląskiego i ten namiar będzie potrzebny. Mogę go z całą odpowiedzialnością polecić! Buziole Cytat:
Beatko kochana, widziałam gorsze wyniki, a ich właściciele MAJĄ DZIECI, i to jakie niegrzeczne... Więc faszeruj męża tabletkami - niech się trochę przyłoży do zadania! A super - plemniorek się musi znaleść - przecież wiesz, że to jedyne myślące komórki u mężczyny - mające "inteligencję pierwotną" więc robią to, co umieją najlepiej i do czego są stworzone :P |
||
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Kapuściane Pole agabi (Agnieszka, 27 lat)~~~~~ @ 6.01/ test ??? /Białystok agabil1 (Agnieszka, 31 lat)~~~ @ 13.01 / test ??? / leczenie / Łodź AMILAMIJA (Ania, 28 lat)~~~~~ @ 23.11 / leczenie TŻ / test. ??? / Warszawa an.ka.b (Ania, 25 lat)~~~~~~~~ @ 11.01 / test. ??? / Wielkopolska PRZERWA TECHN. asia_stan (Asia, 35 lat)~~~~~~ @ ??.?? / test. nie będzie / lubuskie PRZERWA TECHN. becia_leszno (Beata, 25 lat)~~ @ 2.01 / badania... / test. ??? / Leszno bezsenność (Basia, 24 lata)~~~ @ 22.01 / test. ??? / Bolesławiec PRZERWA TECHN. Bunny_82 (Ania, 25 lat) ~~~~~ @ 18.01 / test. ??? / Białystok freshona (Agnieszka, 33 lata)~~ @ 12.01 / II cykl z C+E+L / test. nie będzie / Śląsk GoniaJ (Gosia, 26 lat)~~~~~~~~ @ 1.12 / test. po opóź. @ / San Diego / Carlsbad Grażina (Grażyna, ?? lat)~~~~~~ @ ??.??/ test. ??? / Gdańsk hooba (Asia, 22 lata)~~~~~~~~~ @ 30.12 / test. ??? / Zakopane / Kraków JoanC (Asia, 28 lat) ~~~~~~~~~~ @ 19.01 / test. ??? / Ciechanów joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~~ @ 16.01 / test. ??? / okilice Ciechanowa jukol (Justyna, 22 lata)~~~~~~~~ @ 12.12 / test. po opóź. @ / Ząbkowice Śl. kachula27 (Kasia, 27 lat)~~~~~~ @ 2.01/ test. po opóź. @ / lubuskie kamila19 (Kamila, 22 lat)~~~~~~ @ 9.12 / test. ??? / Wrocław Kindzia1984 (Kinga, 23 lata)~~~~ @ 11.12 / test. ??? / Nowy Sącz Madziwnia (Magda, 23 lata)~~~~~ @ 29.12 / test. po opóź. @ / okolice Darłowa "Magdalena" (Magda, 23 lata)~~~ @ 28.12 / test. nie będzie / NRW marta8117 (Marta, 26 lat)~~~~~~ @ 14.01 / test. ??? / Wrocław moniska84 (Monika, 23 lata)~~~~ @ 27.12 / test. ??? / Warmia munio (Iza, 25 lat)~~~~~~~~~~~ @ 10.01 / I cykl z Duphastonem / test. ??? / Rybnik niunieczek (Żaneta, 23 lata)~~~~ @ 18.01 / test. po opóź. @ / okolice Dzierżoniowa POLLA (Pola, 27lat)~~~~~~~~~~ @ 28.12 / test. po opóź. @ / Bruksela roxi1980 (Kasia, 27 lat)~~~~~~~~ @ 9.01 / test. nie będzie / Sosnowiec Seona (Ewa, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 4.01 / test. ??? / Rzeszów siobhan1 (??????, 28 lat)~~~~~~~ @ 20.12 / test. ??? / Dublin UnholyOne (Ola, 28 lat)~~~~~~~ @ 16.01 / test. ??? / okolice Warszawy YochikoYankee (Aga, 23 lata)~~ @ 19.11 / test. ok. 16.12 / Lublin mała_majeczka (Agnieszka, 30 lat) - t.p. 15.02.2008 Kubuś joasiunial (Asia, 25 lat) -t.p. 28.02.2008 Marek majula (Gosia, 25 lat) - t.p. ok. 15.03.2008 Ania adatka (Agata, 24 lata) - t.p. 19.03.2008 Sabinka Ray (Justyna, 22 lata) - t.p. 25.03.2008 Alicja fredziunia (Fredzia, 31 lat) - t.p. 12.04.2008 NIUNCIO (Jola, 30 lat) - t.p. 12.04.2008 Zosia lub Tomuś Eenax (Ela, 30 lat) - t.p. 18.04.2008 83monia (Monika, 24 lata) - t.p. 30.04.2008 Artur gothika (Arleta, 26 lat) - t.p. 10.06.2008 Alan Funieczka (Ewa, 28 lat) - t.p. 17.06.2008 Maja lub Andrzej Anisia25 (Ania, 30 lat) - t.p. 07.07.2008 Kasiulka22 (Kasia, 25 lat) - t.p. 23.07.2008 Mała75 (Monika, 32 lata) - t.p. 28.08.2008 żabulka21(Beata, 22 lata) - t.p. 06.09.2008 Taurus_ek(Grażyna, 26 lat) - t.p. ??.09.2008 izzi(Iza, 34 lata) - t.p. 11.09.2008 Dorotka@(Dorota, 25 lat) - t.p. ??.09.2008 Nasze Kapuściane Bobasy kasia_mw (Kasia, 28 lat) - Krzyś - ur. 20.06.2007 celka2000 (Celina, 26 lat) - Adaś - ur. 26.10.2007 bb-m (Bożena, 26 lat) - Asia i Jaś - ur. 07.11.2007 *misia* (Monika, 24 lat) - Mateuszek - ur. 13.11.2007 Yoolia (Julia, 29 lat) - Małgosia - ur. 29.11.2007 martka83 (Marta, 24 lata) - Marcelek - ur. 01.12.2007 jolineczka (Jola, 25 lat) - Alunia - ur. 02.01.2008 KasikB (Kasia, 32 lata) - Oleńka - ur. 04.01.2008 Ramila (Milena, 26 lat) - Pola - ur. 22.01.2008 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * AKCJA STYCZNIOWA : WIELKIE KARNAWAŁOWE DMUCHANIE... BALONÓW* * prawa autorskie posiada na wyłączność pomysłodawczyni - nasza kochana ciężarówka - Anisia25 Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2008-04-15 o 14:57 |
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Już pędzę z pocieszeniem.
Powiem Ci, że wyniki nasienia są niezłe. Weim, co mówię, bo mój TZ już kilka razy miał niewątpliwą "pzyjemność" łazić z kubeczkiem do czerwonego pokoiku. Problem jest tylko w ilości-faktycznie, nie jest za fajnie. Dla pocieszenia powiem, że inne parametry powinny przyprawiać cię o radość, bo zwykle (a przynajmniej często) kumuluje sie kilka "defektów". Przykładowe liczby mojego TZ-a: 12mln, 7 mln, 6 mln...22mln. Lekarz mało z krzesła nie spadł, jak zobaczył ostatni wynik. Fat, faszeruję biedaka garścią leków, ale najważniejsze, że jest efekt. Przynajmniej w liczbie. Inne parametry jeszcze do poprawy, ale liczba dla nas jest naprwdę bardzo ważna. Otwiera pewne możliwości. Więc niech bierze leki...Nie udowodnine, że na pewno pomogą, ale zawsze jest szansa i trzeba próbować. Jeszcze jedno...Fakt, do jajka dostaje się jeden. Ale żeby ten jeden się dostał, to te pozostałe miliony muszą się nieżle namęczyć przy przegryzaniu i osłabianu otoczki, żeby ten bohater się dostał do środka. Więc logicznie-im więcej ich, tym lepiej. Kasia-ekstra! Cieszę się, że masz taki ładny pęcherzyk. Ja wiem, jakim optymizmem napawa widok czarnej plamy na usg. Ilez to razy go widziałam Zyczę Ci, żeby TZ doleciał na czas, pęcherzyk poczekał i akcja przyniosła efekty.Dawno sie nie odzywałam...mam troszkę roboty, ale regularnie wszystko czytam. U mnie stara bida.@ cholerna znów się na mnie wypięła. A tym razem na nią czekam. Jak przyjdzie startujemy z procedurą. Badania, hsg, leki, wizyty. Biust mnie boli, czasem mam wrażenie, że za chwilę @ przjdzie, bo cos mnie ciągnie tam na dole, boli, budze się rano...i nic. Boję się, że znów trzeba będzie wywoływać Dla informacji. Cykle ma ok 32 dniowe. W 30 dc zrobiłam test (muszę robić badania i nie chciałam wywalać pieniędzy w błoto), ale jedna krecha...Pozdrawiam cieplutko, A. |
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, wiem... nie chiałam przeplakać calego wieczora, więc się pocieszałam w ten sposób, że może jeden jedyny da radę ... dzisiaj już nie jest mi tak wesoło :/
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Beatko podkarmisz mężulka tableteczkami i bedzie dobrze
![]() Kasiu twój post jest tak pozytywny, że aż ja czuję się jakoś lepiej, bardziej spokojna i pełna wiary ze bedzie ok.
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiu! No ogromnie się cieszę że tak ładnie urosło!!! Teraz to tylko ściągaj ,,armię zbawienia" z zagranicy i będzie git Wierzę ,że się uda, bo wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazują! Trzymaj się cieplutko i żebyś mogła się już niedługo pochwalić pięknym zdjęciem testu z 2 krechami!Buziak! |
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu- jak przeczytałam twój post, zrobił mi się uśmiech od ucha do ucha i nie chce zniknąć.
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
kASIU-teraz mocno trzymam kciuki za powrót Twojej połówki i czekam na dalsze dobre wiadomości!!!
Oj żeby mój pęcherzyk tak urósł..... czym ty go karmisz
|
#210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ też właśnie wczoraj wrócił Bardzo sie obrazicie, jeśli dziś wieczorem nie zaglądnę do Was? ![]() Jutro o 14 mam monitoring, więc proszę trzymać kciuki, że Clo działa! Kasiu wyobraź sobie, że ja mieszkam blisko Tychów Ale mojej gin też bym nie zamieniła. Wprawdzie często udziela się medialnie i wszędzie jej pełno - ale zawsze moja pani profesor dla starych pacjentek ma czas. I też od razu bierze sie do rzeczy. Jedyny minus to ten, że nie prowadzi ciąż - jest ginekologiem, endokrynologiem, seksuologiem. Do położników odsyła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.

Strach mnie zżera, zapisałam na kartce wszystko o co mam dopytać, bo obawiam się, że połowę zapomnę... Dam Wam znać kobitki co powiedział, jeśli się nie pokażę, tzn, że jest BARDZO ŹLE i utonęłam... we łzach
a teraz rozumiem że mam nie studzić temperamentu mojego męża

smieszne uczucie i strasznie mile zarazem
Kapuściane Pole 
10 luty 2009