Min. 20 kg w dół:/ kto się przyłączy ? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-22, 03:58   #181
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Dot.: Min. 20 kg w dół:/ kto się przyłączy ?

Witam nowe osobki
Wrocilam z silowni i doszlam do wniosku ze te moje wieczorne treningi sa troche bez sensu i od jutra cwicze rano na czczo na orbiterku i biezni. A do menu dolaczam tunczyka i bialko jajek
Stary 2008-02-22, 07:57   #182
Agneska
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny,

ja już jestem po porannym spacerze z psem. Mimo, że aura dzisiaj niesprzyjająca, dopisuje mi świetny humor
Zważyłam się jeszcze raz na nowej wadze elektronicznej, bo w sumie powinno się ważyć rano i wskazuje dwa kilo mniej niż wczoraj, więc odetchnęłam z ulgą Co prawda wczoraj ważyłam się w pełnym ubraniu, a np, takie jeansy sobie trochę ważą, a poza tym późnym wieczorem, co na pewno ma wpływ na wskazania.
Więc już mam punkt odniesienia i w poniedziałek podam cotygodniowe wyniki wagowe i centymetrowe.
Teraz biorę się za godzinną jazdę na rowerze, potem jakieś śniadanko. Strawię śniadanko to pędzę na basen. Po basenie trzeba się doprowadzić do porządku i na zajęcia ze studentami.
Obym w tym zabieganiu nie zapomniała o drugim śniadaniu i przekąskach. Zaraz muszę sobie coś zaplanować

To ja uciekam, życzę miłego dnia i do zobaczenia później

Cytat:
Napisane przez kazika20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przylanczam sie do was!!! ja mam 167cm i waze 75 kg.
Witamy serdecznie - fajnie, że się do nas przyłączyłaś. Z nami na pewno dasz radę

Cytat:
Napisane przez Rodolphe Lindt
Co znaczy "ananas na redukcji out" w ogole mam nie jesc czy po prostu o zlych porach?
Moim zdaniem za dużo masz owoców, a na redukcji one odpadają w takiej ilości. Myślę też, że przede wszystkim o złych porach. Jak już się je owoce to maksymalnie do 14-tej. Ale może Agness potwierdzi co miała na myśli mówiąc "out". Bo ja się obawiam, że zupełnie

Stary 2008-02-22, 08:52   #183
agkasia
Przyczajenie

Cześć wszystkim!!! Tak sobie czytam i jestem pod ogromnym wrażeniem - tyle sportu!! Ja mam do zgubienia 30 kg. (93kg wagi i 170 cm wzrostu). Niestety nie mam czasu na żadną dietę. Rano muszę zająć się dziećmi i z reguły nie mam czasu na jedzenie, później praca siedząca i też zero porządnego jedzenia, wracam do domu obiad - dzieci (są jeszcze małe) - kolacja - znowu dzieci i tak w koło. Nie wim skąd te kilogramy???? Mogłoby się wydawać że tyle ruchu a tu nici waga ciągle w górę!!! od trzech dni biorę M przypisaną przez lekarza, nie jem słodyczy, obiad minimum, kolacji zero. zobaczymy co z tego będzie!!
Pozdrowionka
agkasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 09:01   #184
edycia1996
Przyczajenie

Cool Dot.: Min. 20 kg w dół:/ kto się przyłączy ?

Witam wszystkich!
Czytam od paru dni, to, co tu piszecie w tym wątku. Całkiem tego sporo Cenne rady.
Planuję schudnąć w sumie ponad 30 kg (!)
Mam 181 cm wzrostu i chcę ważyć 71-75 kg. To waga idealna i pewnie będę szczęśliwa jak będę ważyć 80 kg.
Wstydzę się podawać ile ważę (również zwalam na to, że waga jest stara i do kitu). Sprawa jest tragiczna. Zapuściłam się tak od ok 2003 r., po urodzeniu drugiej córki. 4 lata tycia, więc pewnie będę to odkręcać przez 4 lata , choć chciałabym już. Nieraz już próbowałam się odchudzać, ale nie za bardzo się starałam i brakowało mi silnej woli. Brałam już nawet Meridie i zamiennie Zelixa - nic mi to nie dało.
Myślę, że to jakiś nałóg jedzenia i zwróciłam się o pomoc do psychologa. Wiele sobie obiecuję po tej wizycie, która będzie dopiero w najbliższy już czwartek.

Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia
edycia1996 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 09:09   #185
edycia1996
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agkasia Pokaż wiadomość
Ja mam do zgubienia 30 kg.
Niestety nie mam czasu na żadną dietę. Rano muszę zająć się dziećmi i z reguły nie mam czasu na jedzenie, później praca siedząca i też zero porządnego jedzenia, wracam do domu obiad - dzieci (są jeszcze małe) - kolacja - znowu dzieci i tak w koło.
Widzę, że napisałyśmy prawie jednakowo na forum i że mamy podobne plany U mnie również sytuacja jest podobna: małe, przedszkolne dzieci, dom, praca i tak w kółko

Ale mam zamiar walczyć
edycia1996 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 10:06   #186
wanilka23
Raczkowanie

Witam kobitki U mnie dietka przebiega spokojnie ostatnio mialam zastoj z waga i to mnie jeszcze bardziej zmotywowało Dlatego zaczełam więcej ćwiczyć dziś stanełam na wadze i kilogram mniej Na śniadańko zjadłam 2 kromeczki chleba śledzia z jogurtem naturalnym mmm niebo w gębie pozdrawiam i trzymajcie się

wanilka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 11:02   #187
Agneska
Rozeznanie

Hej Dziewczyny,

jestem już po ćwiczeniach, śniadaniu, a teraz zmykam na basen. Widzę, że dołączyła do nas świeża krew edycia1996 i agkasia - witam serdecznie. Fajnie, że zdecydowałyście się do nas dołączyć. Zobaczycie, że razem raźniej i efektywniej. Na pewno uda Wam się osiągnąć oczekiwane rezultaty. Życzę powodzenia.

Miłego dnia i do zobaczyska

Stary 2008-02-22, 11:31   #188
winka
Raczkowanie

witam wszystkie nowe dziewczyny trochę się opuściłam w pisaniu na forum, ale miałam chwilę zwątpienia, na szczęście już minęła

zaczęłam 4 dzień SB jajecznicą z 1/2 pomidorka, cebulką i kilkoma oliwkami - pyszotka
mam jednak problem z kawą, do tej pory piłam jej strasznie duuużo, teraz staram się ograniczyć do jednej, ale czasami nie daję rady :/, macie pomysł czym można ją zastąpić?

Agneska - nie martw się nową wagą, ja też mam to elektroniczne paskudztwo

misialinezja - Boginko moja atletyczna możesz dać mi jakiś link do tych ćwiczonek ABS? bo mi w wyszukiwarce wyskakują tylko teksty: " niesprawny ABS w Passacie"

winka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 13:46   #189
misialinezja
Raczkowanie

Witam! Za mną jak narazie 4 Wasy z serkiem kremowym, zielona herbata i serek homo i zaraz ide na obiadek[rybka i surowka] Pozniej ABS na brzuch, niestety dzis treningu nie mam, wiec myslalam zeby pobiegac truchcikiem przez godzinke, choc pogoda nie za specjalna. No i wieczorem ABS na nogi.
Dziewczyny jak myslicie salatka grecka jest tuczaca ? Ser Feta ma 180 kcal/100g, kapusta pekinska-sladowe ilosci kcal ok 30 cala 'glowka', oliwa 36 kcal/ jedna lyzeczka, ogorek kiszony-sladowe ilosci kcal. Wiec chyba moge z 2 lyzeczki na kolacje zjesc ?

Wenuś tu masz link do ABSu na brzuszek http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY , a tu na nogi http://www.youtube.com/watch?v=uLIfN...eature=related .

Walka z kilogramami rozpoczęta 11.02.2008 !

misialinezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 14:34   #190
dorota1976
Raczkowanie

czy mozeci mi powiedzieć czy to co jem jest prawidłowe?
śniadanie-fitnessy z mlekim (1,5%)
II śniadanie już w pracy-sałatka owocowa bez dodatków
przedobiad jeszcze w pracy-sałatka z jarzyn(sałata lodowa,papryka pomidor, itd)zdodatkiem czasami mozzareli a czasem tuńczyka polane olejem z przyprawami lub jogurtem 0% z domieszką majonezu
obiad- ogólnie to co rodzina tylko 1/3 tego co kiedyś
kolacja-serek wiejski lub coś podobnego
dodatki- herbata(niestety z odrobiną cukru) czerwona herbata,wafle ryżowe(jak już nie mogę bez słodyczy) i niestety słonecznik (bo jestem na odwyku nikotynowym).
Sama jakoś sobie to wykombinowałam i nie jestem do końca pewna czy to dobre.

edycia 1996 i agkasia: ja moje przedszkolaki wkręciłam do ćwiczeń ze mną. Ja mam pożytek a one zabawę.
dorota1976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 15:22   #191
winka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misialinezja Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myslicie salatka grecka jest tuczaca ? Ser Feta ma 180 kcal/100g, kapusta pekinska-sladowe ilosci kcal ok 30 cala 'glowka', oliwa 36 kcal/ jedna lyzeczka, ogorek kiszony-sladowe ilosci kcal. Wiec chyba moge z 2 lyzeczki na kolacje zjesc ?

Wenuś tu masz link do ABSu na brzuszek http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY , a tu na nogi http://www.youtube.com/watch?v=uLIfN...eature=related .

misialinezja- stokrotne dzięki za linki moim zdaniem taka sałatka jest w mało kaloryczna, a fetę możesz kupić light i oczywiście oliwę z oliwek

Cytat:
Napisane przez dorota1976 Pokaż wiadomość
śniadanie-fitnessy z mlekim (1,5%)
II śniadanie już w pracy-sałatka owocowa bez dodatków
przedobiad jeszcze w pracy-sałatka z jarzyn(sałata lodowa,papryka pomidor, itd)zdodatkiem czasami mozzareli a czasem tuńczyka polane olejem z przyprawami lub jogurtem 0% z domieszką majonezu
obiad- ogólnie to co rodzina tylko 1/3 tego co kiedyś
dodatki- herbata(niestety z odrobiną cukru) czerwona herbata,wafle ryżowe(jak już nie mogę bez słodyczy) i niestety słonecznik (bo jestem na odwyku nikotynowym).
dorota1976- podziwiam Cię, że zdecydowałaś się odchudzać i jednocześnie rzucać palenie, ja niestety palę dalej to będzie kolejny etap . jeżeli chodzi o Twoją dietę to polecam zamiast: owoców - warzywa, oleju- oliwę z oliwek i słonecznika- orzechy, a dokładniej to na pewno dziewczyny Ci napiszą

zapomniałabym się Wam pochwalić moim dzisiejszym obiadkiem otóż zrobiłam duszoną pangę z cebulką, papryką, pieczarkami, oliwkami czarnymi, koncentratem pomidorowym i duuużą ilością pieprzu, cały sekret przepysznego smaku polega niestety na cierpliwości, po prostu trzeba bardzo długo dusić polecam

Edytowane przez winka
Czas edycji: 2008-02-22 o 15:27 Powód: zapomniałam dopisać:)
Stary 2008-02-22, 15:25   #192
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
agness51, dobrze że tu jesteś I pomagasz nam naprawiać nasze błędy.
Mogłabyś mi szerzej wytłumaczyć o co chodzi z tą redukcją jadłospisu ? bo nie jestem pewna, ale chodzi chyba o ustawienie tłuszczy i białek w diecie tak ?
Zgadza się.
Widziałam tam u Ciebie serek kanapkowy,on raczej tłusty jest,następnym razem jak podasz jadłospis to podaj jaki to posiłek,wtedy będzie mi łatwiej oceniać
Z chęcią pomogę

Cytat:
Napisane przez Rodolphe Lindt Pokaż wiadomość
Winka, Agness dzieki za porady. Co znaczy "ananas na redukcji out" w ogole mam nie jesc czy po prostu o zlych porach? Ananasik jest swiezy, z puszki owocow nie uznaje. Wiem ze malo bialka i zero tluszczy, ale one sa w koktajlach ktore popijam, tylko powinam min 3 dziennie a ja 1. Popracuje nad moim menu. Popdpatrze co inne dziewczyny tu jedza. Dzis na kolacje wetne bialka z 4 jajek
Ananas na redukcji nie wskazany ponieważ zawiera bardzo dużo cukru i z tego co pamiętam,ma wysokie IG .

Na resztę odpowiem wieczorem

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 15:31   #193
scarlett26
Zakorzenienie

A ja mam doła i ciągle mi się żreć chce za przeproszeniem. Od jutra mam w planie wziąć się za przepisaną Meridię, bo apetyt coraz większy... I wciąż jestem głodna... Dziś zjadłam już:

4 kromki chleba z pastą z tuńczyka
200g wór chipsów
czekoladę
2 kromki chleba + gołąbek (obiad)
drożdżówkę z serem i kruszonką

no i załamka, bo okazało się że 2 pary spodni w których chodzę na zmianę non stop, bo tylko w nie wchodzę są akurat do prania jednocześnie i po kilku minutach podskoków i naciągania udało mi się wbić w dużo za ciasne dżinsy biodrówki, z których wylewa mi się opona brzucha.... załamka... zbijcie mnie....

jak sobie zrobić suwaczek??? może zmieniające się cyferki mnie przyprą do muru... muszę naprawdę ruszyć z miejsca, bo nie mogę już na siebie patrzeć.... : (
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 17:01   #194
misialinezja
Raczkowanie

Agness51 tak wiec serek o którym pisałam to Hochland kanapkowy kremowy. Tłuszczu niestety jest dużo bo 26 g, wegli 3g,6g białka. Kcal 270 w 100 g.
Mogłabyś mi wieczorem szerzej opowiedzieć o tej redukcji ? Jak powinnam sobie ułożyć jadłospis.

Proszę bardzo Winuś a sałatkę zrobię jutro bo dziś mi sie nie chce

Scarlett26 ja kiedyś też "zajadałam" doła czekoladą, chipsami i w ogóle bombami kalorycznymi. Teraz zamiast do cukierni, czy spożywczaka wolę iść do drogerii kupić sól do kąpieli i spędzić minimum godzinie w wannie z całą masą piany... Wtedy dociera do mnie, że zjedzenie czekolady, chipsów etc to po prostu grzech ! Długa,odprężająca kąpiel to mój azyl.

Zostałam dziś podbudowana Pojechałam do Dziadków, zdjęłam kurtkę a Babcia od razu " Michałku(od dziecka Babcia tak na mnie mówi, bo mam na imie Michalina) jak Ty schudłaś !" Skoro Dziadkowie, których odwiedzam raz na dwa tygodnie to zauważyli to coś w tym musi być ! ))

Stary 2008-02-22, 18:01   #195
mularta
Raczkowanie

GG do mularta

Wiec ja tez sie przylaczam... ''w kupie razniej'' jak to sie mowi.
Mam ten sam problem co wy... od kilku dni jestem na dietce, chcialam southbeach ale do konca sie nie udalo.. wiec moja dietka tez niskoweglowodanowa, a od pon na nowo southbeach
mam 178 wzrostu i zaczynajac dietke wazylam 85 teraz mam nadzieje troszke mniej, ale poczekam jeszcze kilka dni z wazeniem niestety nie mam w sobie dosc duzo motywacji... boje sie, ze za kilka dni sie poddam... chociaz ciesze sie, ze jeszcze tego nie zrobilam... do tego postanowilam zaopatrzyc sie w skakanke... podobno regularne cwiczenia na skakance pomagaja zrzucic dosc sporo a szczegolnie z pupy, co jest mi niesamowicie potrzebne, bo moje bioderka sa ogromniaste
Stary 2008-02-22, 18:04   #196
mularta
Raczkowanie

GG do mularta

jelsi mowa o serkach to ja proponuje serek wiejski albo zwykla krowke w kosteczkach sa pyszne, pozywne a przyokazji nie tucza tak bardzo

Powoli zaczynam dojrzewac do warzyw, ktorych nie lubilam a teraz kupuje nawet soki warzywne, ostatnio znalazlam FIT srodziemnomorski, ktory jest przepyszny nie tuczy i jest niezwykle pozywny
Stary 2008-02-22, 18:40   #197
mularta
Raczkowanie

GG do mularta

Przepraszam was, ze tak zasmiecam, ale sie napalilam na wspolne odchudzanie
I tak sobie pomyslalam, ze moze ustalimy stale pory wazenia mierzenia, co kto woli... i sporządzimy jakas konkretna tabelke... mysle, ze takie cos bedzie nas o wiele bardziej motywowalo... wiem, ze to tylko sprawa psychy, ale jednak to tez odgrywa ogromna role w odchudzaniu..
Stary 2008-02-22, 20:22   #198
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo zdrowa sałatka Jedynie ten ser feta,bo z tego co pamiętam (kiedyś jadłam) jest strasznie słony,a więc i tej soli musi mieć dużo w składzie niestety,no ale od czasu do czasu można przymknąć na to oko a już w ogóle najzdrowiej byłoby zastąpić feta chudym twarogiem myślę,że również byłoby pyszne

Cytat:
Napisane przez dorota1976 Pokaż wiadomość
śniadanie-fitnessy z mlekim (1,5%) brak tu białka
II śniadanie już w pracy-sałatka owocowa bez dodatków jw.
przedobiad jeszcze w pracy-sałatka z jarzyn(sałata lodowa,papryka pomidor, itd)zdodatkiem czasami mozzareli a czasem tuńczyka polane olejem z przyprawami lub jogurtem 0% z domieszką majonezu zamiast oleju lepiej oliwa,na majonez również uważaj
obiad- ogólnie to co rodzina tylko 1/3 tego co kiedyś wiesz,mogłabym Ci dać taką radę,że wcale nie musisz jeść malutkiej porcji tego,co je rodzina,mogłabyś np. ugotować lub upiec pierś z kurczaka,do tego np. surówka z dodatkiem NNKT (zdrowe tłuszcze) i masz dla siebie pyszny,pełnowartościowy,s yty obiad
dodatki- herbata(niestety z odrobiną cukru) czerwona herbata,wafle ryżowe(jak już nie mogę bez słodyczy) i niestety słonecznik słonecznik bardzo dobry wybór,zawiera zdrowe tłuszcze (bo jestem na odwyku nikotynowym).
Tyle ode mnie

Cytat:
Agness51 tak wiec serek o którym pisałam to Hochland kanapkowy kremowy. Tłuszczu niestety jest dużo bo 26 g, wegli 3g,6g białka. Kcal 270 w 100 g.
Mogłabyś mi wieczorem szerzej opowiedzieć o tej redukcji ? Jak powinnam sobie ułożyć jadłospis.
No właśnie,tak jak myślałam. Serek tłusty,najlepiej by było,gdybyś zastąpiła go np. serkiem wiejskim,twarogiem lub homogenizowanym naturalnym.
Jeśli chodzi o układanie jadłospisu.
Najważniejsze,to trzymać się schematu,że :
prawidłowo skomponowany posiłek to albo :
warzywa + białko + węglowodany
albo
warzywa + białko + zdrowe tłuszcze
Na redukcji staraj się nie łączyć węgli z tłuszczami.
Owoce w pierwszej części dnia.
Kolacja białkowa.
Im bliżej wieczora tym mniej węglowodanów staraj się jeść,węglowodany wybieraj wcześniej,wtedy w ciągu dnia na pewno je spalisz,ponieważ metabolizm rano jest szybszy niż wieczorem .
Pij dużo wody.
Jedz dużo warzyw,owoce 1-2 dziennie.
Aha,no i nie ograniczaj kalorii,najwyżej 400kcal odejmij od zapotrzebowania.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-02-22, 21:23   #199
winka
Raczkowanie

no i kiszka, trochę źle stąpnełam, coś chrupnęło i stara kontuzja kolana się odezwała ale nic odczekam kilka dni i zacznę powoli ćwiczonka

co do serka to ja czasami jem trójkącik hohland light, na opakowaniu jest napisane, że ma 40% tłuszczu mniej

dobranoc dziewczynki do jutra

Stary 2008-02-22, 21:24   #200
misialinezja
Raczkowanie

Agnes dziękuję za rady ! Co ja bym bez Ciebie Zrobiła
Narazie warzyw w spiżarni za dużo nie mam, chyba marchewka, cebulka,czerwone buraczki-to ze swoich zbiorów. A ze spożywczaka to co najwyżej znajdziesz u mnie kapustę pekińską, pomidory i ogórki Postaram się więc do każdego posiłku za wyjątkiem II śniadania i kolacji jeść warzywa. A na kolacje same białko ~! dziś np. zjadłam na kolacje 3 herbatniki i jogurt naturalny z kakao[bez słodzika]. Głównie bazuje na tym co mama kupi, bo mieszkam z Rodzicami i uczę się w 2 klasie LO, wiec za bardzo czasu na gotowanie nie mam... Jednak postaram sie zamiast oleju używać oliwy, a zamiast mojego kochanego serka kanapkowego hm....wiejski z odrobiną przypraw ?
W sałatce greckiej sera Feta jest naprawde odrobina. malenkie kosteczki. Tak wiec jutro po siłowni zrobię salatke grecką.
Słonecznik zawiera zdrowe tłuszcze.. Hm... muszę o tym pamiętać.
A teraz zmykam do ćwiczeń

Stary 2008-02-22, 21:29   #201
agness51
Zakorzenienie

Misialinezja - Cieszę się,że chcesz rady wprowadzić w życie
Jednak mała uwaga : kolacja którą zjadłaś nie jest białkowa jogurt to praktycznie same węglie,herbatniki też

Stary 2008-02-22, 21:38   #202
mularta
Raczkowanie

GG do mularta

jesli chodzi o kolacyjki, to moze porcja gotowanych warzyw, albo jakas pyszna suroweczka?
Stary 2008-02-22, 21:41   #203
agness51
Zakorzenienie

Kolacja powinna składać się z BIAŁKA warzywa są jedynie dodatkiem.

Stary 2008-02-22, 21:56   #204
misialinezja
Raczkowanie

tak wiem agness51 dlatego chce to zmienić
a więc co oprócz serka wiejskiego , twarogu, czy naturalnego serka homo na kolacje ?

Stary 2008-02-22, 22:04   #205
Minechah
Raczkowanie

Cytat:
a więc co oprócz serka wiejskiego , twarogu, czy naturalnego serka homo na kolacje ?
a czy może być jeszcze jajeczko na twardo?...
Stary 2008-02-22, 22:06   #206
MISIA186
Raczkowanie

Czesc wszystkim! Chcialam sie do was przylaczyc. Ja od 8 dni jestem na diecie. chcialabym schudnac 20kg. Moja waga wyjsciowa to 86,1 teraz juz 84,2.
http://www.suwaczek.pl/cache/f7972d1fd4.png
89>86,1>84,5>83,3>82,5>81 ,4>80,6>78,2>77,4>76,4>75 ,5>74,6>72,6>71,8>70,8>60
MISIA186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 22:14   #207
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Białka jaj,ryby,chude mięso,wędlina.

Cytat:
Napisane przez Minechah Pokaż wiadomość
a czy może być jeszcze jajeczko na twardo?...
Lepiej same białka jaj,bo w żółtkach jest tłuszcz

Stary 2008-02-22, 22:28   #208
Minechah
Raczkowanie

dzięki, agness

wiecie, co teraz robi mój TŻ? ogląda film i opycha się, sadysta, czekoladą...
Stary 2008-02-23, 04:17   #209
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Ja dzis sie poprawilam.
Cwiczylam rano 30 min na biezni pod gorke
Moja dietka dzis:
koktajl odzywczy z bananem
srednia porcja ryzu z piersia z kurczaka
ananas (a jakze)
1 kromka chleba tostowego z puszka tunczyka (inaczej mi przez gardlo to nie przejdzie)
bialka z 2 jaj
kilka plasterkow szynki sojowej
jest lepiej?

Tylko sie zastanawiam czemu fasoli nie mozna, dla mnie to czyste bialko
Jutro musze zrobic zapasy jajek i poszukam cos a la serek wiejski

Spodobalo mi sie to odchudzanie

Minechah eee tam sadysta. Mnie jak ktos cos je nie rusza, ale nie moge probowac. Jak uskubne-koniec, cala tabliczke zjem.

Edytowane przez Rodolphe Lindt
Czas edycji: 2008-02-23 o 05:22
Rodolphe Lindt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 05:20   #210
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mularta Pokaż wiadomość
Przepraszam was, ze tak zasmiecam, ale sie napalilam na wspolne odchudzanie
I tak sobie pomyslalam, ze moze ustalimy stale pory wazenia mierzenia, co kto woli... i sporządzimy jakas konkretna tabelke... mysle, ze takie cos bedzie nas o wiele bardziej motywowalo... wiem, ze to tylko sprawa psychy, ale jednak to tez odgrywa ogromna role w odchudzaniu..
Popieram.
Moze zedytuje sie pierwszy post i dodamy tam wszytskie osoby, wyjsciowe wagi, wzrost, cel i z kazdym ubywajacym kilogramem bedziemy to odnotowywac. Widzialam ze w jakims poscie juz pojawilo sie cos takiego ale malo osob tam jest. Mysle ze bedzie to bardzo dopingujace nas. Nie wiem, ale ciezko chyba bedzie doprowadzic do tego ze bedziemy sie wazyc czy mierzyc w tym samym dniu, ale kazda raz na tydzien, moze co? Ja bym sie nawet podjela uzupelniania tej tabelki, ale moj post nie jest pierwszy i moze by chciala wanilka pelnic ta funkcje jako zalozycielka watku. Tylko nie kazcie mi sie mierzyc bo ja tego nie nawidze, strasznie duzo czasu to zabiera i nawet miary nie mam.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości