|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Praca w Policji
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście jeżeli te osoby dostały się kilka miesięcy/lat temu to nie było problemu. Problem pojawił się kilka miesięcy temu kiedy to zinterpretowano niekarany - tzn. również niekarany za wykroczenia. Teraz za mandaty niestety się odpada....jeżeli minęły 2 lata to już nie ma problemu.
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mimo wszystko dziękuję za informację!
|
|
|
|
#185 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() "kota behemota" Napisz proszę jak długo ćwiczyłaś do testu sprawnościowego. Ja ostro trenuje biegi i pikę (z tym drugim nie mam już problemów), ale jak czułaś się na ostatnim elemencie - biegu wahadłowym? Ja zdaje 9 stycznia w Katowicach. Pozdrawiam Monika Edytowane przez Milva29 Czas edycji: 2009-11-24 o 15:32 |
|
|
|
|
#186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
ja też zdawałam w Katowicach ![]() nie trenowałam jakoś szczególnie nic jestem po AWF i dodatkowo co dwa dni biegam dla przyjemności, załatwiłam sobie tylko piłkę lekarską ze szkoły i troszkę brzuszków z nią robiłam.ja zdawałam jakoś w wakacje, już dokładnie nie pamiętam, było nas 15 dziewczyn na TWO i TSF, przeszłyśmy trzy, niemal wszystkie odpadły na rzutach piłką lekarską, więc chyba warto to trenować, ale skoro piszesz, że nie masz z tym porblemów, to super, na biegu wahadłowym już miałam język na brodzie hehe, ale to każdy, faceci i kobiety - ledwo biegali, ale wazne, żeby dobiec, niż na ostatnim elemencie się poddać. Jedna dziewczyna zrezygowała po przeskoczeniu pierwszej skrzyni, niektóre nie dały rady zmieścić się w czasie. to niby 1.45 min, ale i tak mega wykańcza, pewnie to działanie dodatkowego stresu, ale naprawdę da się przejść bez problemu, dla mnie najgorsza sprawa to była rozmowa z psychologiem, ufff, pranie mózgu byłam pewna, że nie przeszłam, ale się udało.powodzenia w styczniu!
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
To dziwne, bo wszyscy którzy mieli jakieś mandaty dostali pismo o zakończeniu rekrutacji (w tym mój kolega + wiele osób, które wypowiadają się na forum ifp). W którym miesiącu zakończyłaś wszystkie etapy? Wkl też miałaś?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis rozmawialam z osoba, ktora jest kilka miesiecy po przyjeciu i przed rekrutacja została ukarana mandatem za wykroczenie w ruchu drogowym
|
|
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kilkoro moich znajomych również było karanych mandatami drogowymi, a teraz pracują normalnie, jeden nawet do drogówki się załapał. być może zależy od tego, kto przegląda papiery, u mnie pan z kadr nawet się śmiał na rozmowie przy wypisywaniu poświadczenia bezp., że teraz mało kto jest w ogóle nie karany i to by było dziwne, jeśli by przyszedł ktoś bez mandatu, bo pewnie albo w ogóle autem nie jeździ albo dopiero co prawko odebrał.komisję lekarską mam w grudniu i wtedy będę miała koniec, oczywiście wszystkich lekarzy przeszłam bez problemów.
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez aga2111 Czas edycji: 2013-05-21 o 22:21 |
|
|
|
|
#191 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja ćwiczę te piłki bo koleżanka policjantka ostrzegła mnie, ze dziewczęta na tym właśnie odpadają. Myślę że dorzucę bez problemu, teraz martwię się tylko tym czy czasu mi wystarczy Możesz mi jeszcze napisać jak wygląda sam egzamin, czy od strony technicznej np. przewrót w tył bardzo się czepiają (mam koleżankę, która na egzaminie wypadła poza materac i zaliczyła (?!) ) Jeśli chodzi o test psychologiczny już takie pranie mózgu przeszłam bo zdawałam jakiś czas temu do szkoły oficerskiej, po wyjściu z testów po 6 godzinach nie wiedziałam / pamiętałam gdzie zostawiłam samochód ;] Pozdrawiam Monika Edytowane przez Milva29 Czas edycji: 2009-11-25 o 20:42 |
|
|
|
|
|
#192 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
zaczyna się z leżenia przodem na materacu, kurcze troszkę to stresujące, bo każdego troszkę przytrzymywali, na pewno kilka sekund poleżysz, zanim usłyszysz start. później trzeba obiec tyczkę zgodzie z kierunkiem strzałki narysowanej kreda na podłodze, ja biegłam jako jedna z ostatnich i ta strzałka była już nieźle wytarta, musisz uważać, żeby nie pomylić kierunku i nie przewrócić tyczki, jak ją zahaczysz, możesz podtrzymać ręką, ale ważne, żeby nie upadła. przewroty przód-tył-przód, na moim teście można bylo robić przez bark, ja zrobiłam klasycznie i szybko (jestem była gimnastyczką sportową i kończyłam awf, więc poszły mi migiem), ale widziałam, że jeden chłopak wyszedł poza materac - mógł powtarzać cały test na samym końcu kolejki. w ogóle można było zrobić jeden błąd (mówili jakie błędy nie dyskwalifikowały) i powtarzać bieg. manekin, jak wspomniałam biegłam, jako jedna z ostatnich, manekin był nieco mokry od spoconych dłoni wczesniejszych kandydatów , ale zrobiony jest z jakieś eko skórki, czy dermy, sięc można go dość pewnie chwycić, ja mam 164 cm wzrostu, więc dla mnie był wysoki, nie chciałam wlec go po ziemi i chyba wybrałam najlepszy sposób na przeniesienie go, czyli chwyciłam za jego jedną rękę i za pas, podrzuciłam w górę mocniej objęłam reką, którą trzymałam go za pas, a drugą rękę trzymałam go za rękę (kurcze nie umiem tego dokładnie opisać), stabililnie go przeniosłam, aha, nie wolno nim rzucić na końcu, bo to też dyskwalifikuje.przejście przez płotki - na spokojnie, byle ich nie powywracać, rzuty piłkami, wiadomo 5x 5m, jest jedna zapasowa piłka, więc można jeden rzut zawalić, ale szkoda czasu ![]() póxniej od razu brzuszki z 2kg piłką przy drabinkach, miałam fajnego pana policjanta, dopingował mnie jak robiłam brzuszki, więc było mi łatwiej. miałam na maxa zgięte nogi w kolanach, stopy zahaczone o najniższy szczebelek, kolana rozszeszyłam, przez co droga do drabinek wydawała mi się krótsza, dosłownie waliłam tą piłką za głową i w drabinki, nadało to mojemu ciału jakiegoś rozpędu i mniej siły musiałam w to wkładać. przez skrzynie można przejść dowolnie byle górą, a nie bokiem, tutaj musisz sobie wybrać najdogodniejszy dla siebie warant, ale już tu zaczyna się zadyszka, ja nieco zwolniłam, żeby wyrównać oddech przed biegiem wahadłowym. no i wypluwanie płuc , obie stopy muszą przekroczyć linię,nie możesz podeprzeć się ręką, ale podłoga nie jest śliska, jest przystosowana do tego testu, więc nie powinnas się ślizgać. ja nie biegłam na 100% mocy, tak na 70-80%, miałam czas 1.36. tak więc, nie ma się co stresować, jeśli ćwiczysz teraz, to na pewno dasz radę!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post27299400 Edytowane przez kota behemota Czas edycji: 2009-11-26 o 13:56 |
||
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
...
|
|
|
|
#194 |
|
BAN stały
|
Komendant Główny Policji, uwzględniając wyniki analizy kadrowo-etatowej jednostek organizacyjnych Policji wyznaczył na dzień 31 grudnia 2009 r. kolejny, nowy termin przyjęcia do służby w Policji, w ramach procedury konkursowej. Rozdysponowany limit dla poszczególnych komend wojewódzkich (Stołecznej) Policji przedstawia poniższa tabela:
l.p. Bialystok 7 Bydgoszcz 56 Gdansk 24 Gorzow Wlkp 18 Katowice 60 Kielce 27 KSP 148 Krakow 54 Lublin 65 Lodz 65 Olsztyn 18 Opole 24 Poznan 69 Radom 33 Rzeszow 20 Szczecin 30 Wroclaw 60 |
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() a był już u Ciebie i u sąsiadów dzielnicowy na wywiadzie? jeśli tak, to już tylko rozmowa z "szychami" w wojewódzkiej, dowiedz się, na którym miejscu jesteś w rankingu najbliższy nabór 31 grudnia, więc liczę, że się już załapię, z tego do milablondi79 wkleiła wynika, że Katowice przyjmą 60 osób, liczę, że się załapię )aha, dodam też, że mam tatuaż i nie było z tym problemu, mam wytatuowanego ni to motyla, ni ćmę, w miejscu niewidocznym, na boku pośladka, nieco wychodzi na plecy. tylko spytali co oznacza i powiedzieli, że ładny, bo oczywiście musiałam go pokazać i wytłumaczyć dlaczego go zrobiłam.
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Kota na pewno się dostaniesz z takiej pozycji
a o tatuaże się nie martwcie - mam kolegów z "ładnymi" tatuażami na przedramieniach i nie mieli oni żadnego problemu na komisji czy u psychologa
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
...
|
|
|
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich mam pytanie apropo tych mandatów.Jestem w trakcie postepowania przyjecia do policji 22 grudnia mam MS,wczoraj zrobiłem głupote jakich mało dostałem mandat wysokości 50 zł za zasmiecanie dokładniej za przewrucenie dwuch smietników na przystanku.Niewchodze w szegóły dlaczego to zrobiłem ale miałem powud...moze mi ktos powiedzieć czy to przeszkodzi mi to w przyjeciu do policji????prosił bym o szybka odp bo martwi mie moja głupota...
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na pewno padnie pytanie dlaczego tak się stało, co było powodem tego zachowania, czy w takie sposób reagujesz na stres itp, będą Cię na 100% prowokowali do zdenerwowania się, u mnie tak było i u każdego, z kim na ten temat rozmawiałam, więc możesz się przygotować, a czy to zaważy na dalszym postępowaniu, to zalezy od tego, co powiesz. trzymam kciuki
|
|
|
#200 |
|
BAN stały
|
rekrutacja bedzie przerwana...probuj za 2 lata
|
|
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: nabór do policji
Dziewczyny, a może wiecie coś na temat stażu w policji. Zamierzam wybrać się z dokumentami no i zastanawiam się jakich pytań mogę spodziewać się w kadrach?
|
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: nabór do policji
Cytat:
Też mogę dodać, że koleżanka szła na staż do sądu i jej wujek był karany ale powiedzieli jej, że to wujek, a nie ona
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wszystkim
![]() dołączam do wątku bo mam pewne plany ![]() aktualnie noszę mundur moro dokładnie sgale życie jest jakie jest i chcąc pracować i żyć w swoim mieście muszę kombinować na wszystkie sposoby jeden z nich to przeniesienie do policji - aktualnie orientuje się jak to wygląda proceduralnie, ile czasu musiałabym czekać na decyzję, jak wyglądałabym kwestia finansów w policji, i ciągle myślę o wszystkich za i przeciw ![]() ![]() jest tu ktoś z lublina bądź okolic? |
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o STAŻ - to najpierw trzeba być zarejestrowanym w PUP, a następnie złożyć WNIOSEK do Komendanta określonej Komendy, o możliwość odbycia stażu. Komendant zazwyczaj wyraża zgodę, gorzej jest z PUP - ponieważ ma on 30 dni na rozpatrzenie wniosku (zgody z Komendy); Czyli jeśli mają 30 dni, to trzeba założyć, że szybciej się to nie stanie ;o)
Ja obecnie jestem 3 miesiąc na stażu w KWP i jestem bardzoooo zadowolona;o))))))) a w przyszłości planuję CZEKAĆ na etat w SC, albo przyjąć się do służby. Proces rekrutacji jest trochę długotrwały ( około 3 miesiące) - oczywiście, jeśli przechodzi sie wszytko sprawnie. Ponieważ np niezdanie Testu Multiselect - to wyeliminowanie na rok). Etapy doboru: 1. Złożenie podania w Komórce Doboru i weryfikacja; ( rozpoczyna się proces rekrutacyjny) 2. Test wiedzy 3. Test sprawności fizycznej 4. Badania psychologiczne 5. Wywiad zorganizowany a nastepnie skierowanie na około 6 miesięcy do Szkoły Policji... U nas w Komendzie idzie to dość sprawnie ;o)))) Myślę, że w innych Komendach Woj. jest podobnie. Powodzenia dla Pana z SG ;o) |
|
|
|
|
#205 |
|
Wtajemniczenie
|
"powodzenia dla pana z SG" to do mnie?
![]() ja pani jestem
|
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie ;D
Jestem na II roku studiów. Po zakończeniu zamierzam wybrać sie do policji lub zostać wychowawcą w zakładzie karnym. Niedawno jednak zrobiłam sobie tatuaż. W dość widocznym miejscu (nadgarstek). Czy mogę mieć problem z dostaniem się ? A po drugie to trochę dziwne aby ktoś mógł mieć problem z dostaniem się do policji lub właśnie jako wychowawca w więzieniu z powodu, że ktoś w rodzinie był karany lub odsiadywał/odsiaduje wyrok, skoro wychowawcy czasami sami nie mają czystej przeszłości, np byli narkomani.. Nie wiem może rekrutacja do policji a jako wychowawca się jakoś znacznie różni.
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem, że ma wejśc zarządzenie KGP w sprawie wyglądu funkcjonariuszy Policji. Na pewno jest tam zapis o zakazie noszenia długich włosów i posiadania tatuaży w widocznym miejscu. Jednak nie wiem, czy ono już obowiązuje... Ale mozesz mieć trochę niemiły problem. Co do słuzby więziennej - to tam jest nieco odmienna rekrutacja i inne wymagania, moim zdaniem o wiele łatwiejsze do spełnienia.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje rady!! Mój TŻ chce startować do Policji, jednak już na samym początku rzucili nam mega kłodę pod nogi! Wymagają potwierdzenia spłaty wszytskich wystawionych mandatów z ostatnich 10 lat!! Brakuje nam jednego, z 2007 roku. No po prostu nie ma, zgubiło się. Żeby otrzymać takie potwierdzenie spłaty trzeba oczywiście mieć numer mandatu. Pytanie teraz skąd to wziąć. Paranoja jakaś :/ Czy ktoś ma jakąś rade?? Pozdrawiam
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Z Urzędu Wojewódzkiego...
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Tak będziesz miała problem.... |
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Jest tylu/tyle chętnych do służby w policji, że teraz nawet jeden mandat decyduje o wstrzymaniu rekrutacji... Generalnie myslę, że jeżeli były zapłacone, to jest jeszcze szansa, gorzej jak nie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

jestem po AWF i dodatkowo co dwa dni biegam dla przyjemności, załatwiłam sobie tylko piłkę lekarską ze szkoły i troszkę brzuszków z nią robiłam.
byłam pewna, że nie przeszłam, ale się udało.