Produkty do włosów bez silikonów!!! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-08, 16:16   #181
Jolie2601
Zakorzenienie

Dot.: Produkty do włosów bez silikonów!!!

Cytat:
Napisane przez adulka.p Pokaż wiadomość
jolie2601 to Twoje "psikadelko"

"Protein daję (na 50ml destylowanej) po 1ml, mleczek po 1.5. Czyli wystarczy to na dość długo. Koszt takiej "porcji" to ok.1,20zł[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ADMIN/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG] Mozna sobie jeszcze chlupnąć do maseczki czy cuś."
Pozniej to zmywasz czy uzywasz jak hmmm jedwabiu np??
Nie, tego się juz nie zmywa. To coś a'la odżywka w sprayu- ja nią spikuję kudły przed czesaniem (jak się wymną w trakcie spania, bądź tez żeby ułatwić rozczesywanie)
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 17:40   #182
atsenka
Zadomowienie

Pytanie z serii głupich
Wytłumaczcie mi jedno... Piszecie że w odżywkach mogą być silikony to wypłucze je szampon z SLS... No i myję włosy, nakładam odżywkę, spłukuję i wtedy włosy są oblepione silikonami prawda? Bo pierw użyłam szamponu a dopiero potem odżywki, więc kiedy ten szampon wypłukuje te silikony? Bo nie rozumiem Chyba że wy pierw bierzecie odżywkę na włosy a dopiero potem szampon ale ja bym w życiu moich włosów wtedy nie rozczesała Więc jak to jest dokładnie? Bo ja najprawdopodobniej zostanę przy moim szamponie z SLS a odżywke chciałam wypróbować tą Aussie a ma silikony (Jolie zauważyła jeden pod koniec składu).

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 18:02   #183
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Pytanie z serii głupich
Wytłumaczcie mi jedno... Piszecie że w odżywkach mogą być silikony to wypłucze je szampon z SLS... No i myję włosy, nakładam odżywkę, spłukuję i wtedy włosy są oblepione silikonami prawda? Bo pierw użyłam szamponu a dopiero potem odżywki, więc kiedy ten szampon wypłukuje te silikony? Bo nie rozumiem Chyba że wy pierw bierzecie odżywkę na włosy a dopiero potem szampon ale ja bym w życiu moich włosów wtedy nie rozczesała Więc jak to jest dokładnie? Bo ja najprawdopodobniej zostanę przy moim szamponie z SLS a odżywke chciałam wypróbować tą Aussie a ma silikony (Jolie zauważyła jeden pod koniec składu).
Kolejność normalna, najpierw szamon potem odżywka. Warstwa, która powstanie po jednokrotnym użyciu jest niewielka (i jest zmywana przy następnym myciu), ale jesli nie bedzie zmywana (np. słaby szampon) za każdym razem stanie się większa konsekwencje wiadome.
Poza tym nalezy pamiętać o tym, ze nie wszystkie silikony to takie totalne dziadostwo, ponieważ tylko niektóre są cieżkozmywalne (patrz podział w pierwszym poście). A ta odżywka naprawde jest ok. To, że jest tam jeden silikon i to daleko w składzie nie powinno jest z mety dyskryminować. Co innego odzywki, które mają np. kilka silikonów i to zaraz na początku. Ja bym spróbowała.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-09, 08:56   #184
atsenka
Zadomowienie

Dzięki Jolie Za 2 tyg będę w UK to ją gdzieś wypoluje i kupię. No i odrazu zdam relacje jak się sprawuje na moich włoskach.

Instagram
Stary 2008-03-10, 18:53   #185
Klaudiusia17
Rozeznanie

A czy szampony z nivei zawierają silikony? Chodzi mi dokładnie o szampony: Diamentowy blask i Pielęgnacja przeciwłupieżowa. Niestety na KWC nie ma składów. Ale jeszcze poszukam. A tak przy okazji to ciekawy wątek, dzięki
Klaudiusia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 22:54   #186
hulya
Raczkowanie

to ja juz sie zupelnie pogubilam
uzywalam roznych serii Guhl-bardzo je sobie chwalilam
ostatnia wersja z masa perlowa-miala mi wygladzic wlosy ale je wysuszyla
naczytalam sie tutaj o SLSach i pomslalam ze to od tego
tylko ze w kazdym Guhl prawie jest na drugim skladzie ten SLS
podobno szkodliwe, rakotworcze tyle wyczytalam a teraz nagle ze moze byc tylko zeby silikonu nie bylo ja juz nie wiem-...
hulya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 07:12   #187
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez hulya Pokaż wiadomość
to ja juz sie zupelnie pogubilam
uzywalam roznych serii Guhl-bardzo je sobie chwalilam
ostatnia wersja z masa perlowa-miala mi wygladzic wlosy ale je wysuszyla
naczytalam sie tutaj o SLSach i pomslalam ze to od tego
tylko ze w kazdym Guhl prawie jest na drugim skladzie ten SLS
podobno szkodliwe, rakotworcze tyle wyczytalam a teraz nagle ze moze byc tylko zeby silikonu nie bylo ja juz nie wiem-...
sls a silikony to zupełnie dwa różne od siebie tematy. silikony czynią włosy oklapniętymi ale i pięknie lśniącymi, natomiast sls wysusza ale z drugiej strony świetnie oczyszcza bo to detergent. To w takim największym możliwym skrócie.Przeczytaj sobie dokładnie na wizażu wątki o tych składnikach, przyjrzyj się swoim włosom bo to co dla jednego dobre, dla drugiego może siać spustoszenie. Sls będzie na drugim miejscu w składzie w niemal każdym szamponie w dzisiejszych czasach w zasięgu wzroku na półce sklepowej. Dopiero te na dole,często tanie nie zawierają tego składnika. Jeśli masz grube włosy może okazać się że potrzebujesz slsów do dobrego wyczyszczenia głowy, ale może tez być i tak że silikony ci pomagają. Może po prostu ten szampon ci nie pasuje... Najlepiej eksperymentować i raz wycofać silikony, raz slsy, raz wszystko na raz i sama zobaczysz co ci pomaga
Stary 2008-03-11, 08:47   #188
hulya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
sls a silikony to zupełnie dwa różne od siebie tematy. silikony czynią włosy oklapniętymi ale i pięknie lśniącymi, natomiast sls wysusza ale z drugiej strony świetnie oczyszcza bo to detergent. To w takim największym możliwym skrócie.
wlasnie dlatego napisalam na tym watku bo akurat to ze to dwa rozne zwiazki to wiem
tylko ze tez naczytalam ze na jednych watkach pisza by nie uzywac slsow a na innych ze zapomniec o silikonach stad juz myslalam ze sie pogubilam i nawet ze powinnam wyrzucic obydwie substancje i ze to one obydwie sa sprawca wysuszenia wlosow.

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Jeśli masz grube włosy może okazać się że potrzebujesz slsów do dobrego wyczyszczenia głowy, ale może tez być i tak że silikony ci pomagają. Może po prostu ten szampon ci nie pasuje... Najlepiej eksperymentować i raz wycofać silikony, raz slsy, raz wszystko na raz i sama zobaczysz co ci pomaga
czyli bede dalej eksperymentowac
Stary 2008-03-11, 09:39   #189
atsenka
Zadomowienie

Która z was używa tego szamponu Bebi Barwy? Jolie? Jak tak to napisz proszę czy ma dobry skład? Bo z tego co pamiętam to nie zawiera ani silikonów ani SLSów a ja właśnie mam zamiar na taki szampon się przestawić.

Instagram
Stary 2008-03-11, 14:52   #190
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hulya Pokaż wiadomość
wlasnie dlatego napisalam na tym watku bo akurat to ze to dwa rozne zwiazki to wiem
tylko ze tez naczytalam ze na jednych watkach pisza by nie uzywac slsow a na innych ze zapomniec o silikonach stad juz myslalam ze sie pogubilam i nawet ze powinnam wyrzucic obydwie substancje i ze to one obydwie sa sprawca wysuszenia wlosow.
Owszem uważa się, że SLS są kancerogenne, ale tylko one są w stanie zmyć niektóre silikony. Rozwiazanie jest proste- jeśli nie odpowiadaja Ci silikony (włosy źle je znoszą) to przeprowadz oczyszczanie SLSami. Po kuracji zaś nie stosuj preparatów z silikonami to i SLSy nie bedą potrzebne
Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Która z was używa tego szamponu Bebi Barwy? Jolie? Jak tak to napisz proszę czy ma dobry skład? Bo z tego co pamiętam to nie zawiera ani silikonów ani SLSów a ja właśnie mam zamiar na taki szampon się przestawić.
Oj używałam, używałam i chętnie poużywała bym dalej. Dla mnie ten szampon jest bardzo dobry, niepodrażnia, nie wysusza włosów- byłam z niego bardzo zadowolona. Skład też jest całkiem przyjemny. Warto spróbować
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-11, 16:18   #191
hulya
Raczkowanie

[quote=Jolie2601;6866906]Owszem uważa się, że SLS są kancerogenne, ale tylko one są w stanie zmyć niektóre silikony. Rozwiazanie jest proste- jeśli nie odpowiadaja Ci silikony (włosy źle je znoszą) to przeprowadz oczyszczanie SLSami. Po kuracji zaś nie stosuj preparatów z silikonami to i SLSy nie bedą potrzebne

Stary 2008-03-12, 09:17   #192
Koko19
BAN stały

a bebi barwy ma w skladzie sls????bo silikonow to napewno nie ma.

Oj używałam, używałam i chętnie poużywała bym dalej. Dla mnie ten szampon jest bardzo dobry, niepodrażnia, nie wysusza włosów- byłam z niego bardzo zadowolona. Skład też jest całkiem przyjemny. Warto spróbować[/quote]
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 09:58   #193
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Aqua, Disodium Laureth-3 Sulfosuccinate, Sodium Laureth-2 Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Sodium Cocoamphoacetate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, Panthenol, Hydrolyzed Wheat Gluten, Hydrolyzed Wheat Protein, Citric Acid, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, Benzyl Salicylate, 2-(4-tert-Butylbenzyl)propionaldehy de,Geraniol, Linalool.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-13, 20:23   #194
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

witam szalone włosomaniaczki

czy Rigenol (framesi)- odżywka posiada silikon, badz cos w skladzie co absolutnie wlosom nie pomaga? Mam dylemat, ponieważ to (dla mnie) bardzo dobry specyfik, lecz nie wiem czy przypadkiem nie kryje się w nim jakiś diabeł

RIGENOL jest preparatem odżywczym o składzie opartym na związkach lipoproteinowych, które skutecznie stymulują naturalne procesy regenerujące strukturę molekularną włosów. RIGENOL - bogaty w lipidy, białka i aminokwasy - jest kosmetycznym korektorem strukturalnych deformacji włosa. Przywraca włosom naturalną strukturę, połysk i elastyczność.

skład:
aqua, cetrimonium chloride, cetearyl alcohol, lauryl alcohol, myristyl alcohol, hydrolyzed wheat protein, simethicone, citric acid, parfum, methyl paraben, methyldibromo glutaronitrile, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, phenoxyethanol, ci 42090, ci 19140

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 20:30   #195
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
skład:
aqua, cetrimonium chloride, cetearyl alcohol, lauryl alcohol, myristyl alcohol, hydrolyzed wheat protein, simethicone, citric acid, parfum, methyl paraben, methyldibromo glutaronitrile, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, phenoxyethanol, ci 42090, ci 19140
Witaj, to pogrubione to silikon- dość trudno zmywalny, ale zmywalny. Końcówka to głównie konserwanty (parabeny, izotiazoliny), które moga uczulać no i za wspaniałe nie są, ale ciężko ich uniknąć.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-13, 20:36   #196
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

dziekuję Ci bardzo
no to ładnie, odkąd wizaż mnie pochłonął zyje w stresie
ciagle jakies pulapki, wszedzie czai sie wróg :P
zamiast buszowac po Sephorze przyrządzam mikstury z olejku pichtowego i zaczynam robić kremy
a teraz poważnie, a właściwie pytająco: rigenol działa u mnie tak: włosy jak masełko, delikatne, rozczesuję niemal palcami, wobec tego co mogłabys mi polecić z produktów bezpiecznych do osiągniecia takiego efektu?
dodam, ze wlosy mam przetluszczające sie a jednoczesnie przesuszone
zależy mi na zdrowym wyglądzie ale przede wszystkim na tym by je w końcu naprawić i już nie męczyć... chyba zmienię też szampon. Ach no i najważniejsze: ostatnio znów zaczeły wypadać

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 21:49   #197
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
co mogłabys mi polecić z produktów bezpiecznych do osiągniecia takiego efektu?
dodam, ze wlosy mam przetluszczające sie a jednoczesnie przesuszone
zależy mi na zdrowym wyglądzie ale przede wszystkim na tym by je w końcu naprawić i już nie męczyć... chyba zmienię też szampon. Ach no i najważniejsze: ostatnio znów zaczeły wypadać
Wiesz, co głowa to inna reakcja, ale na wizażu popularnością cieszy sie maska Malwa Glorii, poza tym dobre efekty daje też poslki wax (bez slsów). Osobiście dobrze mi się żyje z kallosem mlecznym. Poza tym polecam olejowe mixy (kokos, rycyna, oliwa, avocado etc). Jeśli boisz się przetłuszczania, to możesz stosować (zarówno maski jak i oleje) od wysokości ucha. A na wypadanie? Hmmm może rzepka (świeża lub seboradin) i jakaś suplementacja (np. pokrzywka- niektóre dziewczyny zauwazyły po niej zmiejszenie przetłuszczania)
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-14, 20:33   #198
Dori1981
Raczkowanie

Jolie mam pytaniw znalazłam w rossmanie płyn dla dzieci do rozczesywania włosów z serii Lilliputz
Nieznam sie na składach czy mogłabyś rzucić oczkiem i ocenić (proszę) ?
Skład:
Aqua, Dicocoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Propylene Glycol, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Caprylyl Glycol, Parfum, Sodium Hydroxide.
Dobrze ,ze na stronie niemieckiego rossmana był bo na butelce mało jest widoczny
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 20:54   #199
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dori1981 Pokaż wiadomość
Jolie mam pytaniw znalazłam w rossmanie płyn dla dzieci do rozczesywania włosów z serii Lilliputz
Nieznam sie na składach czy mogłabyś rzucić oczkiem i ocenić (proszę) ?
Skład:
Aqua, Dicocoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Propylene Glycol, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Caprylyl Glycol, Parfum, Sodium Hydroxide.
Dobrze ,ze na stronie niemieckiego rossmana był bo na butelce mało jest widoczny
Skład jest całkiem przyjemny. Ma sporo emolientów i proteinki (pomijając ten glikol- ale różne osoby, różne opinie)
Nie powinien obciążać włosów- ale jest takie prawdopodobieństwo ze względu na obecność protein. Warto spróbować
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-15, 05:46   #200
Dori1981
Raczkowanie

Jolie dziękuje CI bardzo
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 07:31   #201
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Skład jest całkiem przyjemny. Ma sporo emolientów i proteinki (pomijając ten glikol- ale różne osoby, różne opinie)
Nie powinien obciążać włosów- ale jest takie prawdopodobieństwo ze względu na obecność protein. Warto spróbować
co do Glycolu, to jednym nie szkodzi, a mnie np od razu wypala każdą możliwą część ciała na której to zastosuję. Paranoja istna. Od żelu do twarzy tintin i uniwersalnego płynu do zmywania makijażu oczu dostałam poparzenia. Na szczęście już wiem co w przeszłości powodowało u mnie tę reakcję, po prostu nareszcie miałam dwa kosmetyki z tym samym składnikiem i jeden i drugi popalił. Na szczęście wyeliminowałam go zupełnie, analizuję dokładnie składy i nie ma problemu.

Oto co Doktor Różański pisze na temat tego składnika (osobna sprawa, że on wogóle piszę straszne rzeczy o większości składników)
Stosowane w wielu kosmetykach jako rozpuszczalnik.
Działają rakotwórczo. Silnie toksyczny w razie spożycia (uszkadza wątrobę, układ nerwowy i nerki). Resorbują się ze skóry do krwi i limfy. Uszkadzają nabłonki, tkankę łączną i mięśniową. Zastosowane na skórę wysuszają naskórek, ale równocześnie podrażniają gruczoły łojowe i apokrynowe wywołując stan zapalny i wysięki wokół gruczołów. Uszkadzają powłoczki włosów. Wywołują podrażnienie naskórka i skóry właściwej, świąd i kontaktowe (alergiczne) zapalenie skóry.
Łój i złuszczone keratynocyty z glikolami tworzą substancję zatykająca ujścia gruczołów.
W pachwinach i wokół narządów płciowych powodują wypryski drobnopęcherzykowe przechodzące potem w strupki i rozpadliny. Kosmetyki zawierające glikol propylenowy w razie dostania się do oczu powodują zapalenie gałki ocznej i spojówek, co objawia się łzawieniem, pieczeniem, świądem i opuchnięciem powiek. Uszkadzają strukturę lipidowo-proteinową błon komórkowych. Wdychane podczas używania aerozoli z kosmetykami uszkadzają nabłonki układu oddechowego i powodują kaszel oraz nieżyt. Uszkadzają komórki krwi i szpik kostny. W neuronach i w mięśniach zaburzają procesy przewodzenia podniet i proces skurczu. Nie stosować w czasie laktacji i ciąży.

Tylko nie popadajmy w paranoję rzecz jasna Chodzi o większe stężenianiż odżywka do włosów
Stary 2008-03-18, 17:31   #202
Koko19
BAN stały

TEA Lauryl sulfate..i sls sa na samej gorze praktycznie w seboradinie??chyba nie jest za pozytywny sklad???a co to jest te TEA ls?wie ktos moze?
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-18, 17:46   #203
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
TEA Lauryl sulfate..i sls sa na samej gorze praktycznie w seboradinie??chyba nie jest za pozytywny sklad???a co to jest te TEA ls?wie ktos moze?
Jeśli jest w składzie szamponu, to bez obaw. Ma za zadanie oczyszczać i pienić się.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 14:36   #204
Ankafanka
Raczkowanie

Super watek, naprawde dziewczyny jestescie wiellkie ja tez odstawilam szampony i odzywki z silikonami i teraz myje Eva-Natura rumiankowym.
SKŁAD:
aqua, sodium laureth sulfate,sodium chloride,cocamide dea,chamomilla recucita (matricaria) extract, tilia vulgaris extract, calendula officinalis extract, parfum,disodium undecylenamido mea-sulfosuccinate,peg-75 lanolin,niacinamide,panth enol,dmdm hydantion,lactic acid, methylchloroisothiazolino ne,methylisothiazolinone, tetrasodium edta.

Mam prośbe, moglybyscie rzucic okiem na sklad szamponu i odzywki NIVEA-DIAMOND GLOSS?

Skład szamponu:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-3 Distearate, Diamond Powder, Zantedeschia Aethiopica Flower Extract, Panthenol, Oryzanol,Polyquaternium-7,Polyquaternium-10,PEG-90 M,PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer,Butylene Glycol, Sodium Chloride, Citric Acid, Mica, Sodium Benzoate,Sodium Salicylate, Methylparaben,Linalool,Bu tylphenyl Methylpropional,Limonene, Alpha-Isomethyl IONONE,Parfum, CI 77891

Skład odżywki:

Aqua,Glycerin,Cetearyl Alcohol,Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2,Cetrimonium Chloride,Panthenol,Diamon d Powder,Zantedeschia Aethiopica Flower Extract,Oryzanol, Hydroxypropyl Methylcellulose,Sodium Citrate,Butylene Glycol,Phenoxyethanol,Met hyl-paraben,Propylparaben,Lin alool,Butylphenyl Methylpropional,Limonene, Alpha-Isomethylionone,Parfum.

Będę bardzooo wdzieczna
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 19:53   #205
Iwona 25
Zakorzenienie

Dziewczyny a szampony Gliss kur,to maja silikony czy nie?bo czytam watek regularnie,ale nie widziałam tych szamponów,wypisałam sobie na kartce,że Schauma niby jest bez silikonów,to gliss kur też nie ma?
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 20:07   #206
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a szampony Gliss kur,to maja silikony czy nie?bo czytam watek regularnie,ale nie widziałam tych szamponów,wypisałam sobie na kartce,że Schauma niby jest bez silikonów,to gliss kur też nie ma?
Zależy który. Przejrzałam pobieżnie Gliss Kur'y w KWC i ten z 19 składnikami, olejki pielęgnacyjne i szampon dla blondynek bodajże mają w składzie dimethicone. W reszcie nie zauważyłam nic podejrzanego, ale mogło coś umknąć mojej uwadze

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 20:19   #207
Iwona 25
Zakorzenienie

Narek,dzięki
Stary 2008-03-22, 20:22   #208
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ankafanka Pokaż wiadomość
Skład szamponu:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-3 Distearate, Diamond Powder, Zantedeschia Aethiopica Flower Extract, Panthenol, Oryzanol,Polyquaternium-7,Polyquaternium-10,PEG-90 M,PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer,Butylene Glycol, Sodium Chloride, Citric Acid, Mica, Sodium Benzoate,Sodium Salicylate, Methylparaben,Linalool,Bu tylphenyl Methylpropional,Limonene, Alpha-Isomethyl IONONE,Parfum, CI 77891
Szampon nie uchronił się przed zbędną chemią, ale jest ok. Jest ten obiecany diament, ekstrakt z kalli etiopskiej (z kwiatu), pantenol, który działa łagodząco. Oryzanol będący naturalnym antyutleniaczem i m.in naturalnym filtrem UV.
Cytat:
Napisane przez Ankafanka Pokaż wiadomość
Skład odżywki:

Aqua,Glycerin,Cetearyl Alcohol,Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2,Cetrimonium Chloride,Panthenol,Diamon d Powder,Zantedeschia Aethiopica Flower Extract,Oryzanol, Hydroxypropyl Methylcellulose,Sodium Citrate,Butylene Glycol,Phenoxyethanol,Met hyl-paraben,Propylparaben,Lin alool,Butylphenyl Methylpropional,Limonene, Alpha-Isomethylionone,Parfum.

Będę bardzooo wdzieczna
Odżywka już mniej "zapchana", całkiem fasjna. Składniki czynne te same co w szamponie+ emolienty. Powinna dobrze nawilżać. Silikonów brak.
Cytat:
Raczej mają, ale wiesz, ja np. nie znam składów na pamięć, więc pytajac dobrze jest wklepać skład.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-22, 20:24   #209
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Narek,dzięki
Nie ma za co Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, to wklej/przepisz skład tutaj, na pewno ktoś pomoże

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 20:27   #210
Iwona 25
Zakorzenienie

jolie-wklepię przy okazji,bo tamten szampon w "innym "mieszkanku

ach te silikony -atakują ze wszystkich stron
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości