![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: pięćdziesiątki z plusem - cz. II
Witam dziewczynki 50 +
Długo nie odzywałam sie , to nie moglam sie zalogowac ,a to po operacji nie mogłam siedziec,a to w końcu poczytałam tu jakieś wojny sie rozpocżęły. Ale dzisiaj siedze juz w pracy ,co nie znaczy ze juz az tak dobrze sie czuje,w koncu usuneli mi jajniki i macicę ,a nie ocieli paznokcie.Konieczność mnie zmusza tak wpadam pomagam i wypadam. Zmiana tematu- Wiosna i u mnie tylko nie mam odwagi myc okien ,a juz takie ciepełko . Wybieram sie na rente może ktoras z pań podpowie jak sie do tego zabrać ? musze zmykac papa buziaczki Hania55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Witam
Bietko ![]() Wiesz że odległość dzieląca nas to nie problem. Mamy te swoje miotełki i paliwo rakietowe. ![]() ![]() Marzec to koniec kwartału i muszą nam ściągnąć nadgodziny,to mam troszkę wolnego i sobie powolutku sprzątam. To słoneczko zmobilizowało mnie do roboty,praca pozwala nie mi nie myśleć. Hania Cieszę się że jesteś......troszkę zmodernizowana chirurgicznie,ale nasza Hania. ![]() ![]() Alkmina Pracowita z Ciebie kobitka....to wszystko w jeden dzień??? Gratulacje. ![]() Malinówko Cieszę się że masz wiosnę. ![]() Idziesz siać rzodkiewkę?? mam nadzieję że do szklarni. Jak Weronika??? wyjdzie na przepustkę na święta?? Pozdrawiam cieplutko. ![]() ![]() Miłego wieczoru i kolorowych snów. ![]() ![]()
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Alketko, udalo mi się to zrobić w jeden dzień, ponieważ byłam na nogach od szóstej rano, ale za to wieczorem byłam strasznie zmęczona, a jednoczesnie szczesliwa, że najgorsze mam juz za sobą. Co do mojej pracowitości, to z tym bywa różnie. Chyba menopauza tak na mnie działa
![]() Poczęstujcie się makowcem dziewczyny. Edytowane przez Alkmina Czas edycji: 2009-08-28 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Haniu ciesze się ,że już wracasz do sił
![]() Jeśli chodzi o rentę to: zbierasz wszystkie wypisy , badania jakie tylko masz i idziesz do swojego , najważniejszego lekarza. Bierzesz z ZUSu druki chyba N9 ale oni Ci powiedzą które i lekarz wypełni A Ty wszystko kserujesz dla siebie i resztę zanosisz do ZUS. Tylko niech to nie będzie ginekolog bo od nich nie wysyłają na rentę ![]() I czekasz na komisję ( która może uznać ,że jesteś okazem zdrowia... ) Trzymam kciuki ! Alketko wiosną trzeba więcej tankować bo i obroty szybsze... ![]() ![]() Trzymajcie się , miłych snów ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Bietko
Dlatego ja nie szaleję,zrobię co się da.....reszta poczeka. ![]() Znając Ciebie ![]() ![]() Alkmina ![]() Ja jestem anty-talent do pieczenia,może dlatego że nie lubię słodyczy? Może masz jakiś dobry przepis na kruche ciasto?,mnie wychodzi kamyczek.....nie mam do tego serca,może dlatego? Miłej nocy i słonecznego ranka. ![]()
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Słonecznego i spokojnego dnia !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Życze miłego dnia ,spokojnego bez żadnych złosliwości bo nie sąone nam potrzebne ,życie i tak jest okrutne
![]()
![]() |
#188 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Wypraszam sobie Pani karcący ton wypowiedzi. Nie jestem małym dzieckiem, któremu można pogrozić paluszkiem. Prowadzę ten serwis 7 lat i zawsze kierowałam się i kieruję poczuciem sprawiedliwości. Nie twierdzę, że moje osądy i decyzje są doskonałe. Tylko, że ja obserwując z zewnątrz Wasz wątek mam szansę być obiektywna, a Pani NIE! Poza tym o jakiej władzy Pani pisze? To jest służba i ciężka praca, a nie władza. ![]() Z mojej strony to wszystko co chciałam powiedzieć. Przepraszam, że zaburzyłam, sielankowy ton pozdrowień ![]()
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
A czy zauważyła PANI że mój post głównie totyczył tego że nie daliście nam spokój to jeszcze zatakowaliście nastepną wizażanke.
Bardzo cięzko trafić do WAS bo czytacie i wyciągacie wnioski wygodne dla was ![]() Jeżeli o mnie chodzi temat jest skończony jak i ten watek niech ciesza PANIE z sześdziesiątek . Żegnam
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
proszę nie denerwować Braxy, bo ona nie może się denerwować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo jakoś trudno tak to odebrać... Pozdrowienia i życzenia miłego dnia zawsze wydawały sie być sympatyczne... I nie jest to z mojej strony złośliwość ani inne " czepianie się " . Ostatnio wiele zdań i wyrażeń było komentowanych i sądzę ,że to nie jest profesjonalne podejście . Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
To nie była ironia, ale szczere "przepraszam". Bo nie lubię obrazoburczo wcinać się w wątek, który jest serdeczny i panuje w nim miła atmosfera. Niestety krzywdzącej uwagi Braxa przemilczeć nie mogłam. Ale oczywiście każdy może to odebrać jak chce.
![]()
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
Witam Moje Miłe!
![]() ![]() Alkmina jakie wspaniałe są te makowce. Poczęstowałam się z przyjemnością bo najbardziej lubię takie świeżutkie. ja nie umiem piec makowców ani innych drożdżowych ciast . Za każdym razem wychodzi zupełna klapa ale na szczęście mam w domku amatorów na zakalec ![]() Hania55 jak miło że się odezwałaś. Powoli widzę wracasz do normalności , chociaż po tym co przeszłaś trudno jest tak to nazwać. Widzę ,że Bietka napisała już jak przebiega ścieżka załatwiania formalności rentowych. Od siebie dodam że moja przyjaciółka z realu właśnie wywalczyła rentę chorobową ale przeszła do niej ciężką drogę zahaczając nawet o szczebel ministerialny. Będę trzymała kciuki ,żeby Ci się powiodło ! Alketko Wiosna! Wiosna ! Wiosna ach to TY ! kiedyś tak śpiewał M. Grechuta . Dzisiaj przyplątała się do mnie nie wiem skąd ta nutka i bez przerwy ją nucę szorując okna ![]() Masz teraz wolne dni więc korzystaj ze słonecznej pogody, spaceruj i nabieraj kondycji przed wizytą wnuków ![]() Bietko ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie!
Alketko i Malinówko, mi najlepiej wychodzi tylko drożdżowe. Z pozostalymi wypiekami bywa różnie, a przy kruchym cieście jestem beztalenciem. Można nim wbijać gwoździe do ściany. Haniu,życzę Tobie powodzenia w nierównej walce z ZUS-em. Mój TZ też z nimi wojował, odwoływał się od ich bzdurnej decyzji, był dwa razy badany przez biegłych lekarzy i wygrał. Pamiętaj, że na odwołanie się od ich decyzji będziesz miała dwa tygodnie. Bietko ja chyba nie mogę spać. W sobotę i niedzielę, gdy mogłabym sobie pospać trochę dlużej, wstaję nie wiem po co między 6 a 7 rano. Piszę to samo drugi raz. Z wielkim mozołem wystukałam na klawiaturze kilka zdań, zdążyła mnie jakaś nieczysta siła wylogować, a gdy zalogowalam się ponownie to moje wypociny poleciały w kosmos. Pozdrowienia dla wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Witam
Wczoraj cały dzionek na nogach,poczytałam Was tylko. ![]() Dziś dopiero wróciłam do domu,pogoda wstrętna,wieje i leje deszcz. brrr..Gdzie sobie ta wiosna poszła???? Dziewczyny mam prośbę zakończmy raz na zawsze ten drażliwy temat,bo nie po to tu się spotykamy. ![]() W tym roku nie będę walczyć z wypiekami,przyjaciółka przyniosła mi pyszne francuskie rogaliki,część z różą,część z nutellą. Kupiła surowe francuskie ciasto w "Biedronce" już rozwałkowane,trzeba tylko kroić kwadraty,nadziewać i 15 min piec. Zawsze wychodzi i jest naprawdę bardzo dobre. Miałam od Was przepis na kruche ciasto,ale diabeł przykrył ogonem, nie wiem gdzie go wsadziłam. Pozdrawiam serdecznie,miłego wieczoru ![]() ![]() ![]()
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny
Gdzie Was wywiało,skazujecie mnie na pogaduszki sama ze sobą. Byłam dziś u fryzjera,zmieniłam diametralnie swoją fryzurę,narazie nie mogę się przyzwyczaić,jest zupełnie inaczej.....tak chciałam. ![]() Coś musiałam zmienić,radykalnie ![]() Jeszcze kilka wizyt renowacyjnych u kosmetyczki i mogę witać wiosnę.:jup Szkoda że czasu nie można cofnąć. ![]() Spokojnej nocy i ![]() ![]()
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
Żebyś Alketko nie była taka osamotniona to zajrzałam
![]() Jak widzisz sama , straciłyśmy zapał i poszłyśmy na zieloną trawkę ![]() Pozdrowienia dla Hani i Alkminy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Bożenko
Składam Ci najserdeczniejsze życzenia imieninowe Niech troski omijają Twój dom,słoneczka w sercu i na niebie,przewlekłego zdrówka i samych radości. Przytulam i mocno całuję. ![]() ![]() ![]() ![]() Bietko Masz rację,nasz wątek powoli umiera ![]() ![]() Chęć i zapał prysł,dobrze że zbliża się wiosna,przynajmniej będziemy miały swieżutką zieloniutką trawkę Pozdrawiam cieplutko i ![]() ![]() Miłego wieczoru ![]()
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie!
Własnie wróciliśmy z TZ z imprezki imieninowej. Kupiliśmy jego mamie okrągły obrus, z którego bardzo się ucieszyła. Nasze dzieci kupiły wiązanki pięknych kwiatów. Jak wracaliśmy do domu, zaczęło strasznie wiać i padać. Co za paskudna pogoda. W pracy też było imprezowo. Dwie Krystyny i dwie Bożeny przyniosły mnóstwo słodkości. Cieszyłam się, że tylko pięć dni pracy i będą wolne dwa dni, a tu kierownik padł na kolana i poprosil o przyjście w sobotę. Nie mogłam mu odmówić, gdy tak pięknie prosił ![]() Malinowko, składam Tobie najserdeczniejsze życzenia imieninowe. Bietko, trawka zielona, ale jeszcze zimna i wilka można złapać. Alketko, to gotowe mrożone francuskie ciasto jest bardzo dobre. Pozdrawiam Was serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Moje Miłe!
Alketko ![]() ![]()
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Alketo dzisiaj to nawet się nie da na trawkę : pada i leje...Ale nic straconego , wkrótce zakwitnie wszystko i będzie ok !
![]() A jak samopoczucie po generalnej renowacji ? Juz gotowa , z nową fryzurą do zmagań i spotkań ? Oj zazdroszczę , bo jestem " do tyłu " ![]() Ale czekam na porządne słonki to też pewnie mnie popędzi .. ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]() Alkmino i Haniu Was też ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Witam Was!
Mnie też by się przydała wizyta u fryzjerki, ale wstrzymam się z tym do kwietnia. Trzeba będzie zrobić się na bóstwo, ponieważ zostaliśmy zaproszeni na wesele. Bietko, Malinowko, Alketko Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego wieczoru. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
Witam
Bietko Po tej renowacji,czuję się znacznie lepiej we własnej skórze. ![]() Może to sugestia,a może nie??? Dziś nieszczególny dzień na trawkę,u mnie wprawdzie już nie pada,ale chłodno. Cieplutko pozdrawiam i ![]() ![]() Malinówko Pewnie szykujesz się do drogi,ucałuj i pozdrów Weronikę ![]() ![]() Alkmina ![]() Ja poszłam do fryzjera,bo nie mogłam juz dłużej znieść tej kobity w lustrze. ![]() Hania Jak się czujesz?,pozdrawiam cieplutko. ![]() Jutro idę na 12 godz do pracy ![]() Miłego wiecoru
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Alketko pozdrawiam
![]() ![]() ![]() Przepraszam was bardzo dziewczyny,gapa ze mnie,pozdrowilam tylko Alketke...a reszta???? Haniu,Alkminko...serdeczn e pozdrowienia i buziaczki.... Dla reszty takze......caluski....... Milego Weekendu!!!!!!!!!!! Edytowane przez sr.johanna Czas edycji: 2008-03-15 o 10:04 Powód: zapomnialo mi sie...sorry |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Moje Miłe!
Alketko to prawda jadę do siostrzenicy i nie będzie mnie dłuższy czas. Szkoda , że nie możesz pokazać nam jak wyglądasz w tej nowej fryzurze. Piszesz że podobasz się sobie w niej a to jest już sukces. Życzę Ci spokojnego dyżuru i jak najmniejszej ilości pacjentów na oddziale. ![]() Alkmino zrezygnowałam ostatnio z wizyty u fryzjera. Na ostatnim spotkaniu moje przyjaciółki orzekły ,że powinnam pozwolić odrosnąć nieco moim włosom i zmienić fryzuję. Nawet ustaliły jak ta nowa fryzura ma wyglądać ![]() ![]() ![]() ![]() Bietko ![]() ![]()
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Zajrzałam tu, żeby Was wszystkie bez wyjątków serdecznie pozdrowić. Na "moim gotowaniu" wkleiłam przepis na makowca. Ciasto drozdżowe jest bardzo pracochłonne, dlatego piekę kilka makowców i po wystudzeniu mrożę, albo rozdaję rodzinie. Po rozmrożeniu ciasto nie traci na smaku. Koleżanka przyniosła do pracy pyszne ciasto biszkoptowe. Rozpływało się w ustach. W poniedzialek poproszę ją o dokładny przepis i się z Wami nim podzielę. Życzę Wam przyjemnego wieczoru Lucyna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Witam
Bietko Pewnie szalałaś porządkowo,a teraz odpoczywasz. Odpoczywaj i masz ![]() ![]() Alkmino ![]() Najlepszy przepis..... i tak mi nie wyjdzie,do tego trzeba mieć talent i serce,pozostanę przy francuskim z Biedronki Malinówko Pisałam że mam mieszane odczucia w związku z moją nową fryzurą,muszę się przyzwyczaić. ![]() Wracaj szczęśliwie,życzę żeby Weronika spędziła te święta w domu,pozdrów i ucałuj. ![]() ![]() Johanno Wróciłam po 12 godz z pracy,jutro nocka itd,w drugi dzień świąt też mam nockę......i jak tu nie kochać "tygrysów"!!!!!!!!! ![]() ![]() Pracujesz w święta?Pozdrawiam i ![]() ![]() Miłej niedzieli. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Deszczowo dzisiaj u mnie...
Ale nie będę marudzić tylko zajrzę jutro po ten przepis na biszkopt bo ciekawa jestem i ide poczytać o makowcach ![]() Alketko dobrego samopoczucia " po nowemu " ( fryzurka i reszta to już nowa kobietka !) ![]() Miłej niedzieli Wszystkim amatorkom 50 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja tez pracuje,wielki piatek mam na popoludniu,sobota i niedziela na rano,a w poniedzialek znowu popoludniowka.....Niestet y...ale ktos musi ![]() Moj synek jutro leci do Polski,do moich rodzicow,my z mezem musimy pracowac,to niech on przynajmniej ma z tych ferii.... ![]() Pozdrawiam i fajnej niedzieli jeszcze wszystkim zycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Johanno
Życzę również miłej niedzieli ![]() ![]() U mnie w pracy jest kociokwik,walka o wolne,niekoniecznie uczciwa. Mam czas zaplanowany na ten tydzień,jeśli będę musiała przyjść dodatkowo nie wiem co zrobię.rozumiem różne sytuacje i wiem że czasami trzeba.Jedna z koleżanek zagrywa poniżej pasa,straszy zwolnieniem,wtedy cały grafik bierze w łeb. ![]() Idę na noc,może się coś wyjaśni???? Pozdrawiam cieplutko. ![]() Bietko U mnie też deszczowo,ale ciepło. ![]() Jak się będę tak denerwować w pracy to cała moją renowację szlag trafi. ![]() Wpadaj nie tylko po przepis na biszkopt,smutno tu bez Ciebie. Przytulam i ![]() ![]() Alkmino Pozdrawiam i ![]() Miłej niedzieli dla wszystkich. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.