|
|
#181 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
byłam w cieżkim szoku.Mnie dzisiaj głowa pęka. Michał miał wczoraj gorączkę, już miałam iść z nim dziś do lekarza, ale rano obudził się jak skowronek, po temp ani śladu. Wieczorem co prawda był miałkowaty ale gorączka już nie wróciła. Zastanawiam sie od czego mogła być ta temperatura? Powiedzcie mi jak wyglądają bolące dziąsła? Niby pcha wszystko do buzi i się ślini ale dziąsełka wyglądają moim zdaniem cały czas tak samo
|
||
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6712347]Niech ktos za mnie wybierze
Anusia fiu fiua co myslicie o nr 4 [/quote]numer 4 może być. ja oglądałam tyle stron z wózkami i to chyba z tydzień a i tak wybrałam zupełnie inny jak poszłam do sklepu.
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mialam wozek prawie identyczny do nr 4i oddalam go tuz po porodzie. byl niesmowicie ciezki !!! niepraktyczny do zlozenia i duzy.
wozek wybierasz do Uk prawda?? zauwaz,ze tu do naszych drog,chodnikow latwiej bedzie Ci wybrac, bo mozesz postawic na malutki zwrotny wozeczek. http://cgi.ebay.co.uk/Quinny-Buzz-Bl...QQcmdZViewItem moze jednak nie mam takiego zlego tego wozka paka jest bardzo lekke,tylko ta rama 10 kg.
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
ja osobiscie też wole lekki(mój wazy 10 kg).ale cos za cos- bo jak wygodniejszy do prowadzenia to ma pompowane koła- no i jest cięższy. ja bym jednak wolała obejrzec w sklepie. podotykać, wszystko dokładnie zobaczyć, jak sie składa, jak wyglada po złożeniu itp.
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Lea ja może zwrócę uwage na coś innego. Wszystkie prawie z tych wózków mają zabudowany dół, tam gdzie nóżki, trochę to niepraktyczne. Jak dziecko zacznie chodzić, to brud z bucików tam będzie zostawiać, a Ty bedziesz mieć pranie tapicerki. Nie zauważyłam by była tam jakaś folia ochronna dołu.
|
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehhh ja to taki prosiaczek jestem
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki-zdałam teoretyczny z prawka
[raktyczny za 2 m-ce - niestety w w-wie takie są terminy.Wiecie wzięłam dziś Martusię do łóżka rano jak tż wychodził do pracy.Usnęłyśmy razem i..............za godzinę czuję na policzku delikatne ruchy raczki.Otwieram oczy ,a to moja córcia głaszcze mnie próbując obudzić. Uczę ja od kilku dni jak robić "moja,moja" i jestem wspaniale zaskoczona.Cieszę się,że mnie nie podrapała, bo jutro mój wielki powrót do pracy. ![]() Marta próbuje raczkować-urocze Buziaki
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Dorka współczuje,ale jak to mówi moja mama:Bóg daje dzieci to i na dzieci......nie wiem jak to się ma do dzisiejszych czasów,ale moja mama to mądra kobietka
Buziaczki dla ciebie i nie smutaj się.Ja mam bardzi ciężki wózek wielofunkcyjny-ale na warunki rozbudowujaących się Ząbek sprawdza się super-niestety na jakiś firmowy nas nie stać było-ale to nic Wracając do wieku naszych tz-mój jest starszy o 7 lat-i podobno niestety nie widać różnicy między nami ![]() ![]() Demoniku-mó tz nie pije alkoholu-niestety.nawet nie mam się z kim napić piwka ![]() Martusia z Ząbek gratuluje ząbka Jasiowi i czeka na swojego
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
halo,haloooooooooooo..... ............gdzie są wszyscy. O matko właśnie się zorientowałam,że moje dziecko tak wcześnie wstało
![]() miłego dnia.Idę sprzątać bo dziś przyjeżdża mama opiekować się wnuczką pa
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
edytko gratuluje
![]() macko dziekuje, za zaintereowanie- zaraz wyladuje u sasiadow, bo musze wyskoczyc do przychodni z siuskami. Lea mi podoba sie wozek nr2, nawet chcialam go kupic-widzialam go na zywo bardzo zgrabny, ale to wozek uniwersalny (razem z gondola) http://www.coneco.pl/wozek_v3.php
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Czesc,
Edytko ja tez wczesnie wstalam razem z moim ksieciuniem ale bylam jeszcze z psem na spacerze. I robilam sobie sniadanie. Nie nadazam was czytac rano bo wena tworcza dopada was okolo 22 a ja wtedy jak jestem sama to ide spac bo nie wiadomo jaka noc czeka No i byla koszmarna...ja mam jakiegos noworodka w domu a nie chlopczyka 5 miesiecznego, ktory powinien spac chociaz pol nocy bez budzenia a tu nic 1000 tysiecy razy wstawac trzeba bo tu smoczek mu sie zachcialo, pic, posikal sie(juz nie wiem jakie pieluchy mam mu zakladac , testowalam wszystkie dostepne na rynku wloskim) itd.Edytko gratuluje zdanego egzaminu Anusiu Majunia jest extra. Ale gimnastyczka ![]() Dorka , szybko minie ten czas a potem tak jak pisalas Tz bedzie mial juz to z glowy . W tym okresie to moze tato ci troche pomoze. No i jak pisala Ivy moze jakas zapomoge uda sie dostac. Demoniku GRATULACJE dla Jasia i zabka ![]() Az wstyd pisac bo pomyslicie ,ze jestem wariatka ale jak pisalam ok 2 tyg temu ze Max ma zeba ...to mial. Naocznymi swiadkami byla tesciowa, maz i sasiadka a tu chyba dziasla mu napuchly czy cus bo zebiska nie widac . Mowilam to lekarzowi jak bylam w tamtym tygodniu na wizycie a on ze to moze byla jakas cysta....nie wydaje mi sie zeby to byla cysta bo to bylo twarde i kreseczka ja zabek.Jakis dziwny ten moj synus...Lea mi sie podoba wozek nr 2. Wizualnie cudny ale jak sprawdza sie praktycznie to sama musisz zobaczyc. No i Oli musi pojezdzic po sklepie Myhsia super ,ze juz jest dobrze. Najwazniejsze to nie tracic cierpliwosci. Zmykam uspac Maxa bo juz marudzi. Zawsze tak ma po godzinie porannych harcow w lozeczku. Sylwia fajnie ci ze masz takich pomocnych sasiadow. Ciesze sie ,ze Macius juz spokojniejszy. Daj znac jak wyniki badan. |
|
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Nie wiem co u Was, nie mialam jak tego nadrobic w czytaniu. Napisze tylko ze u nas Patrys od niedzieli mial goraczke, temperatura skakala od 38,5 do 38, to 39 i to w bardzo krotkim czasie. W koncu wyladowalismy na IP, gdzie zrobili badania moczu i nic nie wykazalo, w plucach tez czysto, gardelko tez ok. Nie wiedzieli od czego mu tak skacze, wczoraj bylo podobnie, temperatura i zadnych innych objawow wiec infekcje wykluczyli, na zabki tez mowili ze to nie wyglada. Kazali podawac nurofen, tej nocy o 23h zmierzylam i mial zaledwie 35 stopni. Fajnie ze spadla ale to juz chyba az za duzo. Przez cala noc taka sie utrzymywala, maly spal i spal. Teraz zmierzylam i jest 36,1. Moze w koncu wrocilo wszystko do normy. |
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
znowu ma 35,1 stopni. O rany ja juz nie wiem co sie dzieje.
|
|
|
|
#194 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6713065]Spasowalam na razie z wozkami
Bede musiala jednak wybrac na zywo tak to jest jak sie mieszka na za [/quote]jak ogldam te wozki,to jednak jestem zadowolona z mojego w sumie nie jest taki zly,a z tych wszytskich co pokazalas wydaje mi sie najlepszy Simon zaprasza kolege na przejadzke w swoim wozku ![]() Cytat:
wspolczuje powrotu do pracy,mi sie tak nie chce...ale trzeba Cytat:
Cytat:
miejmy nadzieje,ze wszystko wraca juz do normy
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkie gratulacje
Anetko po środkach zbijających gorączkę, to zupełnie normalne, niedługo wszystko wróci do normy |
|
|
|
#196 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Cieszę się, że rocznik mojego męża został hurtem przeniesiony do rezerwy. Na razie trochę jeszcze drżą nasi bracia (25 i 24 lata), ale póki co podjęli drugie studia. Cytat:
Cytat:
.Cytat:
. 2 miesiące po porodzie miałam tygodniowe plamienie, a ostatnio jednorazowe . Karmię piersią, biorę Cerazette.[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6711730]Moj mlodszy o 6 [/QUOTE]A mój mąż szanowny jest młodszy ode mnie o 2 lata. 2 i pół .Widziałam w galerii Twojego męża, wygląda rzeczywiście młodziutko. Chyba jest rówieśnikiem mojego .Cytat:
.A ja muszę przyznać, że mnie smakują te słoiczkowe marchewki i deserki (z wyjątkiem szpinaku, brokułów i dyni), ale ja nigdy nie przepadałam za mięsem. Od czasu do czasu mogę zjeść .Majunia jest śliczna, ma pięknie zarysowane brewki .[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6712228]4 http://www.allegro.pl/item319248431_...a_hit_cen.html Juz mam dosc ogladania Ten mi się podoba, bo lubię dość proste i masywne wózki, jako że sama do drobnych kobietek nie należę .Cytat:
![]() Cytat:
Najniższa jest ok. 3 w nocy, ale zbyt niska – poniżej 36,1 – może świadczyć o infekcji. Poszukiwałam wczoraj w internecie informacji nt. niskiej temperatury u niemowląt, bo Jaś miał przez cały wieczór 36,0 – 36,2 st. Mieliśmy ciężki wieczór. Jasio zasypiał 2,5 godziny, nigdy wcześniej mu się to nie zdarzyło. Drugi ząbek daje mu się (i nam) we znaki. Pierwszy pojawił się szybko i niezauważalnie, a ten sprawia mu wyraźny ból. Cały czas jęczał. Nawet nie płakał jakoś strasznie, tylko jęczał. Było mi go straszliwie żal, tuliłam go na zmianę z mężem, dałam mu Viburcol, ale bałam się podać przeciwbólowy (i przeciwgorączkowy) Nurofen właśnie ze względu na niską temperaturę, która utrzymywała się prze cały wieczór. Dziś synuś zrobił nam pobudkę o 6:30 i też pojękiwał, a rano jest zawsze radosny jak skowronek. Teraz śpi, już półtorej godziny. Niech sobie odpocznie biedulek.
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6712005]Kolejnosc przypadkowa
1 http://www.allegro.pl/item314320287_...etne_kolo.html 2 http://www.allegro.pl/item314775080_...gratisy_w.html 3 http://www.allegro.pl/item312298711_...kcja_2008.html A jestem dopiero na stronie 4 z 33 [/quote]Lea pozycja nr 2 ma oparcie nie sztywne tylko usztywniane, co ponoć nie nadaje się dla 6miesięcznych maluchów tak wyczytałam na forum... trzeba uważać na te oparcia ![]() Ja też miałam dylemat wyboru spacerówki nie mogłam się zdecydować, ale wkoncu kupiliśmy Maclarena i jestem zadowolona...wprawdzie zaczniemy nim jeżdzić pewnie dopiero od świąt więc zobaczymy jak będzie się podobał małemu ![]() Życzę udanego wyboru chociaż wiem że to niełatwe ![]() Cytat:
82anusia gratulacje dla Majuni za próby raczkowania... to chyba pierwszy nasz bobas, który jest taki silny i gotowy
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Matyldzi gratulujemy z Agatka drugiego ząbka. Ząbki wychodzą najpierw na dole, czy u góry? Fajnie jest z autem. Moje dalej zepsute i czasem faktycznie mi go brakuje. Majeczka pięknie raczkuje, gratulacje. Mój leniuszek oprócz jednej przewrotki dawno temu nie robi nic. A po co sie męczyć ![]() Dorko przepraszam ,że tak Cię zamęczamy dobrymi radami. moim zdaniem szkoła to jest wyjście. Odroczą mu wojsko, a w tym czasie trochę zaciśniecie pasa i pociągniecie jakieś raty. Nie będzie lekko, ale będziecie razem, poza tym Klaudunia lepiej zniesie Twój powrót do pracy. Lea pierwszy mi się nie otworzył, drugi fajne, tzreci beee, ostatni super. Trochę drogi, ale sama bym chętnie taki kupiła, ale mam nową spacerówkę, poza tym remont nas czeka. Edytko gratulukjemy zdanego egzaminu. Tak wolno piszę, że Wy w tym czasie nastukacie stronę. I jak tu nadarzyć?!!!! |
|
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w ten piekny słoneczny poranek!
demonik- dzieki. zastanawiam sie tylko kiedy tej siły mi braknie i co wtedy będzie. aneta80s- mnie tez się ywdaje że to ząbki. nie martw sie dobrze bedzie edytko- gratuluje zdania egzaminu i powodzonka w pracy nie ma jak to sie obudzić gdy słoneczko za oknem świeci. i usmiech kochanego dziecka zobaczyć-wtedy świat nie wydaje sie taki okropny. to tylko 9 miesięcy i nastepne świeta Bozego Narodzenia spędzimy razem. no i bedzie blisko apieniążki rzecz nabyta-raz są raz ich nie ma.
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie, zapomnialam napisac, mam ta cholerna anemie
u nas jest juz 15 stopni, lecimy na spacerek
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a u nas tez super pogoda ale czekam na drzemke i dopiero pojdziemy
|
|
#202 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ebena Matylda i Jasio idą łeb w łeb co do zębów. Gratulujemy kolejnego nabytku.
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6712347]Anusia fiu fiu[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękujemy Oczywiście cieszę się, ale zarazem boję tego raczkowania, teraz to już wszędzie wejdzie. Ona już teraz leżąc na macie spaceruje raczej wokół niej, niż po niej, włazi ?na meble? tzn. z dolnych półek mi zdejmuje ręką rzeczy, do wieży się już dobiera. Cytat:
Anetko dobrze, że temperatura spadła już teraz wszystko będzie dobrze. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
ja tez sobie tlumaczylam ze to zabki ale jak pytalam lekarzy czy to moze byc od nich to mi powiedzieli ze raczej nie, bo temperatura za wysoka i za bardzo skacze. Zaden nie odslal mnie do domu zebym byla spokojna bo to tylko zabki.
Spi ciagle moja mrowka, nakryta kocem i moim polarowym szlafrokiem to ma 36,1 a jak tylko ciute sie odkryje to spada na 35. no nic obserwuje dalej, mam nadzieje ze macie racje, ze to jednak zabki, i ze ta niska temp wroci do normy |
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spacerku to święta racja my zaraz jemy kuba właśnie wstal i idziemy w ślady cioci Sylwuni
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze to nieciekawie, obys jak najszybciej się jej pozbyła.
|
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Mam jeszcze male pytanie do Was, Patrys uwielbial przewracac sie z plecow na brzuszek, robil to w zasadzie ciagle. Trzymal wtedy tez wysoko glowke i bylo wszystko ok, na szczepieniu 6 lutego pediatra byla zachwycona tym jak jest silny i gdy go podciagala za raczki do siadu to tez super sie trzymal chlopak.
Od piatku zapomnial o przewracankach ale odkryl ze mozna lezac na plecach i bioderka podnosic do gory, dzieki temu teraz wedruje jak zegar i zmienia swoje polozenie. No i to chyba jest normalne ale dziwi mnie troche to, ze jak poloze na brzuszku to przestal glowke podnosic, nie podpiera sie raczkami tylko lezy z rozlozonymi lapkami. Kolejny etap rozwoju i norma czy moze cos sie dzieje? Jak podciagam za raczki do polsiadu to glowka zostaje i nie idzie z reszta ciala. ja juz chyba przewrazliwiona sie zrobilam |
|
|
|
#207 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.U nas też dziś ładnie, ale nie wyjdziemy. Katar już co prawda mniejszy i u mnie i u Jasia, ale poczekamy do jutra. Cytat:
Tu jest troszkę informacji nt. temperatury niemowlęcia: http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...3,1942650.html. A jakim termometrem mierzyłaś? Cytat:
Każde dziecko zachowuje się inaczej, Jaś np. nigdy sobie nie poleżał spokojnie na brzuchu. Maksymalnie 30 sekund, złapie parę głębszych oddechów, zregeneruje siły i znów w górze, podparty na dłoniach lub przedramionach. I kręci się wokół siebie albo wędruje do tyłu, jak raczek . Na pleckach nie unosił się po Patryczkowemu i nie krążył.
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Anetko jeśli główka nie idzie do góry to go nie bierz za rączki. W podnoszeniu bioder nie widzę nic złego, po prostu podoba mu się taka gimnastyka. Myślę, że nie podnoszenie główki może być oznaką zmęczenia, skoki temperatury to na pewno też osłabia organizm. Jeśli bardzo się niepokoisz to idź do lekarza i pewnie Cię uspokoi taka wizyta. Nie martw się
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuś jedz dużo żelaza, sałaty, wątróbki i trzymaj się
Anetko Patryś według mnie przymierza się do raczkowania. Kiedy dziecko zaczyna dźwigać pupkę to zaraz odkryje, że można podkurczać nóżki, odpychać się nimi i pełzać. Edit: Zdjęcia z wczorajszego debiutu mięsnego. Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2008-02-26 o 12:43 |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny -wczoraj jadlam szpinak bleeeeeeeee(nie lubie tylko dwoch warzyw szpinaku i brukselki blleeeeeeeeeee) do tego zelezo w tabsach
wrocilismy ze spacerku, cieplutko, ale wieje wiatr (macka strasznie to drazni), zapisalismy sie na jutro do laryngologa Dziewczyny czy Wy tez dostajecie paczki z jedzonkiem(i innymi probkami) dla dzieci z bebika i hippa?(wiem tylko,ze demoniczka nie dostaje )Moja synowa jest taka sliczna,ze sama bym ja zjadla.... mniam mniam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

:
.
byłam w cieżkim szoku.

paka jest bardzo lekke,tylko ta rama 10 kg.
- niestety w w-wie takie są terminy.

tak to jest jak sie mieszka na za
.
[/QUOTE]
tak wyczytałam na forum... trzeba uważać na te oparcia