izotek - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 15:03   #181
aksenia85
Raczkowanie

Dot.: izotek

No powiem Ci Nikita, że masz racje...tych prywatnych to się należy strzec! a jeśli chodzi o dzieci to zaczekajcie długo, nawet ok 3 lat, żeby później nie żałować.

A może warto zastanowić się czy nie lepiej urodzić a później zdecydować się na izo?
aksenia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:22   #182
madziullka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Widzisz Aksenia po wpisie Madziulki, dlaczego tak mnie irytuje, jak dermatolog przepisuje Akne osobie, kt widzi drugi raz w zyciu nie wyjasniajac kompletnie nic oraz nie zrwacajac uwagi na dawke...
Dziewczyny, żeby nie było, ja naprawde długo walcze z trądzikiem, stosowałam naprawde wiele masci i kremów, brałam tetralysal ale oprócz nadwrażliwości na słońce nie zrobił nic więcej. O tym również powiedziałam pani doktor- może to było powodem że mi przepisała ten lek... w ostatnich 2-3 latach przestałam sie smarować wszelkimi ustrojstwami bo nic nie działalo,a jeśli dzialało to tylko podczas kuracji, a po niej wszystko wracało do normy. W przyszłym roku planujemy z narzeczonym ślub i nie ukrywam że chciałabym pięknie wyglądać, stad moja kolejna próba wyleczenia trądziku. Tylko nie wiem czy nie lepiej zaczać od diety, bo obawiam się że nawet jeśli to wszystko zaleczę to wróci gdy tylko odstawie maści. Bo na izotek chyba jednak się nie zdecyduję, może tchórz jestem.... ale mam dużo obaw . Może zaczne od tabletek anty i epiduo.
U mnie niestety jest jeszcze ten problem, że rozdrapuje krosty-pewnie nerwowe, bo inaczej nie umiem wytłumaczyć... więc dajmy na to że miałabym wysyp to ogłabym sobie więcej szkody niż pożytku narobić. A mam pytanie odnośnie tego wysypu, po jakim czasie on nastąpił? i przy jakiej dawce?

Rozbieram Pradę Candy edp https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1271715
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:08   #183
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziullka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, żeby nie było, ja naprawde długo walcze z trądzikiem, stosowałam naprawde wiele masci i kremów, brałam tetralysal ale oprócz nadwrażliwości na słońce nie zrobił nic więcej. O tym również powiedziałam pani doktor- może to było powodem że mi przepisała ten lek... w ostatnich 2-3 latach przestałam sie smarować wszelkimi ustrojstwami bo nic nie działalo,a jeśli dzialało to tylko podczas kuracji, a po niej wszystko wracało do normy. W przyszłym roku planujemy z narzeczonym ślub i nie ukrywam że chciałabym pięknie wyglądać, stad moja kolejna próba wyleczenia trądziku. Tylko nie wiem czy nie lepiej zaczać od diety, bo obawiam się że nawet jeśli to wszystko zaleczę to wróci gdy tylko odstawie maści. Bo na izotek chyba jednak się nie zdecyduję, może tchórz jestem.... ale mam dużo obaw . Może zaczne od tabletek anty i epiduo.
U mnie niestety jest jeszcze ten problem, że rozdrapuje krosty-pewnie nerwowe, bo inaczej nie umiem wytłumaczyć... więc dajmy na to że miałabym wysyp to ogłabym sobie więcej szkody niż pożytku narobić. A mam pytanie odnośnie tego wysypu, po jakim czasie on nastąpił? i przy jakiej dawce?

Madziulka, u mnie wysypu po Izoteku nie bylo wiec to nie jest regula. I nie jest powiedziane, ze jak odstawisz to tradzik wroci. Tabletki anty na pewno nie wylecza twojego tradziku, uspokoja go ale jak tylko je odstawisz to wszystko wroci... jezeli chcesz wygladac dobrze na slub to mozesz brac tabsy ale nie rozwiaze to twojego problemu a odsunie go w czasie. Ja chwale sobie kombinacje Epiduo oraz Aknemycin + oraz dobre nawilzanie. A dieta to bardzo dobry pomysl.

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 09:57   #184
Brunia23
Raczkowanie

Hej

Zaczęłam brać izotek, jestem na 7 tabletce

Póki co niestety nie jestem zadowolona, no ale mam nadzieję, że działa !

Jeśli chodzi o objawy:

-strasznie piecze mnie skóra; tzn. po umyciu jej mydełkiem protex, który cały czas stosuje i zawsze był ok, tak teraz twarz była cała czerwona i niemiłosiernie piekąca! dlatego też nałożyłam zwykły krem babino i uspokoiło się. może macie jakieś sprawdzone mydełka, czy żele ? chodzi mi o coś delikatnego do zmywania makijażu (nie wyjde na ulice bez niego) aaa i żeby nie było od razu odstawiłam mydełko, wieczorem zmyłam makijaż kremem.

-usta, są całe spierzchnięte, popękane i piekące, a w kącikach porobiły mi się jakby zajady. stosuje pomadkę dołączoną do leku, oraz krem babino, grubą warstwę i już jest troszke lepiej

-wyskoczyły mi podskórne pryszcze na brodzie, jeden na płatu nosa i na skroni, które strasznie bolą, do tego ze 2-3 malusie z białą główką

-skóra jeszcze mi nie schodzi, ale na czole i nosie widać że delikatnie coś tam się złuszcza, do tego na obwodzie pryszczyków widać złuszczającą się skórkę

Nie zamierzam się poddać !
Brunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 10:37   #185
Visez
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Pocieszę Was- mnie wysyp ominął

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Jeśli chodzi o suche usta - ja na noc nakładam na nie grubszą warstwę maści alantan Rano są idealnie gładkie
Stary 2012-05-04, 15:06   #186
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aksenia85 Pokaż wiadomość
Podzielę się również z Wami dziwnym spostrzeżeniem- przez jakiś czas chodziłam do dermatologa prywatnego, który jako pierwszy przepisał mi Izotek, bez badań, bez problemu, bez wcześniejszych prób pokonania trądziku innymi metodami...co dziwne, poinformował mnie, że kuracja trwa 60 DNI (1 tabletka 30mg)! Przecież to bzdura! Kuracja trwa tak długo aż przyjmie się 120-140 mg/kg masy ciała. Co więcej moja koleżanka miała takie samo doświadczenie z lekarzem prywatnym... Naprawdę ostrzegam przed prywatnymi lekarzami, którzy tylko "doją" nas z pieniędzy. Ja właśnie z tego względu zrezygnowałam i zapisałam się do mojej pani doktor w państwowej przychodni.

to na szczęście nie jest regułą. Ja chodzę do dematologa prywatnie, lekarz polecony. Zanim przepisał mi izotek zrobił baaardzo obszerny wywiad, opowiedział o skutkach ubocznych, zlecił milion badań. Dostałam receptę na 2 m-ce kuracji. Po 7 tygodniach mam wykonań kilka badań krwi i znowu do lekarza. Kontrole+ba dania kontrolne będą co ok. 2 m-ce
_________________________ _______
w temacie leczenia chciałabym również powiedzieć, że zanim zaczniecie przyjmować Izotek upewnijcie się, że trądzik nie jest spowodowany przez hormony lub bakterie.
hormony są przyczyną trądziku w 1-2% przypadków
a co do bakterii- najczęściej izotek przepisywany jest osobom, na które antybiotyki nie działają, albo działają tylko tak długo, póki się je stosuje

U mnie lekarz obejrzał skórę i powiedział, że tu antybiotyki nie mają sensu (tzn mam teraz maść z antybiotykiem, ale to tylko na początku terapii izotekiem, żeby szybciej zniknęły zmiany), bo mam nadaktywne gruczoły łojowe. No i właśnie tu izotek ma pomóc, bo hamuje trwale ich aktywność
Cytat:
Napisane przez Brunia23 Pokaż wiadomość
Badania kazali mi zrobić po 10 dniach zażywania leku.
Przed braniem też powinno się zrobić ?
tak, obowiązkowo.
Ja miałam zlecone: morfologia krwi + rozmaz, cholesterol, triglicerydy, alat, aspat, kreatynina, mocznik, ob, crp, badanie ogólne moczu. Lekarz powiedział, że przepisze mi lek dopiero jeżeli badania będą ok
Po 7 tygodniach mam zrobić próby wątrobowe, cholesterol i triglicerydy

Cytat:
Napisane przez madziullka Pokaż wiadomość
Dermatolog narazie przepisała mi na 2 miesiące i ma nadzieję ( i ona i ja), że tyle mi wystarczy, bo mój trądzik może nie jest taki dramatyczny co uparty i konsekwentny.
tyle czasu nie wystarczy, musisz przyjmować lek tyle, żeby zjeść dwkę 120-140 mg/kg. Po 2 m-cch trądzik nawet może i zniknie, ale prawdopodobnie po odstawieniu powróci, może nawet być gorzej
Tu moje pytanie do dzieczyn które stosowały ten lek i rodziły dzieci. W jakim czasie po kuracji zachodziły w ciążę i czy były jakieś komplikacje?
po odstawieniu leku trzeba odczekać tak z 1,5 m-ca. Izotretinoina zostaje w organizmie jeszcze ok. 4-5 tygodni po zakończeniu kuracji. To jest informacja i z ulotki, i od lekarza. I nie widzę powodu, żeby temu nie wierzyć.

Ja dziś dopiero po 7 dniach kuracji. Efekty narazie takie sobie. Suche usta, twarz, ostatnio poszła mi krew z nosa.
No i musze koniecznie odzwyczaic się od drapania krost, jak chcę poprawy. Zwłaszcza, że zauważyłam, że odkąd zaczęłam brać izotek to ranki po rozdrapanych krostach duuuużo gorzej się goją i znikają
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 08:33   #187
Brunia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
tak, obowiązkowo.
Ja miałam zlecone: morfologia krwi + rozmaz, cholesterol, triglicerydy, alat, aspat, kreatynina, mocznik, ob, crp, badanie ogólne moczu. Lekarz powiedział, że przepisze mi lek dopiero jeżeli badania będą ok
Po 7 tygodniach mam zrobić próby wątrobowe, cholesterol i triglicerydy

Dostałaś skierowanie od dermatologa na te badania wszystkie ?

Bo ja dostałam z zaleceniem moczu i krwi i powiedziała mi żebym zrobiła 10 dni po braniu izoteka. A nic nie wspomniała żeby wcześniej zrobić... Ehh ;/;/
Stary 2012-05-05, 11:39   #188
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:

Bo ja dostałam z zaleceniem moczu i krwi i powiedziała mi żebym zrobiła 10 dni po braniu izoteka. A nic nie wspomniała żeby wcześniej zrobić... Ehh ;/;/
Tez mialam zlecony komplet badan przed rozpoczeciem brania leku, bo np. jezeli masz podwyzszny cholersterol to moze to byc przeciwskazaniem do przyjmowania leku.

Stary 2012-05-05, 11:45   #189
Visez
Zakorzenienie

Mi prawie ciągle leci z nosa, a razem z tym krew.. Muszę iść po jakieś leki na to
Stary 2012-05-05, 11:48   #190
fiolek7317
Zakorzenienie

Krew z nosa jest skutkiem brania leku. Ja może w połowie kuracji nie miałam problemu, ale początki są straszne. Teraz już jestem pod koniec kuracji, biorę jedną tabletkę (zaczynałam od czterech) i krew cały z nosa cały czas mi leci.
Też w ciągu dwóch miesięcy mam trzeci raz problem z gardłem, tym razem padło na zapalenie tchawicy i krtani...
Stary 2012-05-05, 11:52   #191
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
Krew z nosa jest skutkiem brania leku. Ja może w połowie kuracji nie miałam problemu, ale początki są straszne. Teraz już jestem pod koniec kuracji, biorę jedną tabletkę (zaczynałam od czterech) i krew cały z nosa cały czas mi leci.
Też w ciągu dwóch miesięcy mam trzeci raz problem z gardłem, tym razem padło na zapalenie tchawicy i krtani...
oz kurna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-06, 08:22   #192
Brunia23
Raczkowanie

Cytat:
Ahh to już wiem skąd miałam krew razem z katarem :/

Jak to zaczynałaś od czterech ? Chodzi o 4 tabletki izoteku ?? Ja biore jedną, a jestem na początku.

A te problemy z gardłem to wina też izoteku ? I jaki on ma na to wpływ ?
Stary 2012-05-06, 09:58   #193
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
Ahh to już wiem skąd miałam krew razem z katarem :/

Jak to zaczynałaś od czterech ? Chodzi o 4 tabletki izoteku ?? Ja biore jedną, a jestem na początku.

A te problemy z gardłem to wina też izoteku ? I jaki on ma na to wpływ ?
Moja dermatolog chciała przeprowadzić szybko kurację dlatego zaczęłam od t5ak wysokiej dawki.
W ulotce jest napisane, że skutkiem moga być zapalenia gardła.
Stary 2012-05-07, 07:02   #194
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
tak. Nawet większość miałam robione powiedzmy 2 miesiące wcześniej, ale lekarz powiedział, że musi mieć aktualne
no widzisz- co lekarz to robi inaczej.
Cytat:
Teraz już jestem pod koniec kuracji, biorę jedną tabletkę (zaczynałam od czterech)
tzn 4*20 mg? dużo

u mnie cały czas będzie 2*20 mg

póki co najbardziej dają mi się we znaki masakrycznie wysuszone popękane usta, nie mogę sobie z tym jakoś poradzić, mimo tony mazideł
Stary 2012-05-07, 12:03   #195
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
tzn 4*20 mg? dużo

u mnie cały czas będzie 2*20 mg

póki co najbardziej dają mi się we znaki masakrycznie wysuszone popękane usta, nie mogę sobie z tym jakoś poradzić, mimo tony mazideł
tak brałam 80 mg dziennie
wysuszone usta? polecam cały czas nawilżanie pomadka Nivea, wazeliną i nakładanie miodu na usta. Ale cały czas trzeba je nawilżać bo niestety innego wyjścia nie ma, ja już na szczęście przy tej jednej tabletce, nie mam takiego strasznego problemu jak na początku...
Stary 2012-05-07, 12:53   #196
Brunia23
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam tak samo ;/ Strasznie to denerwuje ;/
Stary 2012-05-07, 15:28   #197
aksenia85
Raczkowanie

mi całe szczęście krew z nosa nie leciała, ale za to mojej siostrze bardzoooo.... to normalnie-śluzówka nosa wysycha i dlatego
Stary 2012-05-08, 07:16   #198
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
wysuszone usta? polecam cały czas nawilżanie pomadka Nivea, wazeliną i nakładanie miodu na usta. Ale cały czas trzeba je nawilżać bo niestety innego wyjścia nie ma,
hehe ja nie rozstaję się z pomadkami ochronnymi i wazeliną ;P

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

a od wczoraj jeszcze strasznie mnie piecze skóra twarzy, jakby poparzona od słońca- chyba będę musiała chodzić z kremem do twarzy w torebce i smarować twarz w ciągu dnia
Stary 2012-05-08, 19:35   #199
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja nie rozstaję się z pomadkami ochronnymi i wazeliną ;P

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

a od wczoraj jeszcze strasznie mnie piecze skóra twarzy, jakby poparzona od słońca- chyba będę musiała chodzić z kremem do twarzy w torebce i smarować twarz w ciągu dnia

Na początku tez tak miałam, ale później organizm się przyzwyczaja i lekko jest cera zaczerwieniona.
Ja ostatnio byłam chwile na słońcu bez kremu z filtrem i miałam strasznie czerwoną, a kilka dni później leżałam godzinę na słońcu już z filtrem oczywiście i też nie polecam, bo twarz była cała zaczerwieniona kilka dni.
Od początku kuracji malowałam się na suchą twarz i nie miałam większych problemów, więc wprawa nakładania makijażu i dobry krem nawilżając y i będzie dobrze
Stary 2012-05-08, 20:19   #200
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku tez tak miałam, ale później organizm się przyzwyczaja i lekko jest cera zaczerwieniona.
Ja ostatnio byłam chwile na słońcu bez kremu z filtrem i miałam strasznie czerwoną, a kilka dni później leżałam godzinę na słońcu już z filtrem oczywiście i też nie polecam, bo twarz była cała zaczerwieniona kilka dni.
Od początku kuracji malowałam się na suchą twarz i nie miałam większych problemów, więc wprawa nakładania makijażu i dobry krem nawilżając y i będzie dobrze
Bylas na sloncu bez filtra??? Ja pamietam, ze mialam zakaz umyslnego i dlugotrwalego wystawiania sie na slonce (nawet z filtrem) aby blizny, ktore zostaly po tradziku mozna bylo jeszcze kiedys usunac (jak je przygrzeje slonce to potem umarl w butach).

Stary 2012-05-09, 07:10   #201
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Bylas na sloncu bez filtra??? Ja pamietam, ze mialam zakaz umyslnego i dlugotrwalego wystawiania sie na slonce (nawet z filtrem) aby blizny, ktore zostaly po tradziku mozna bylo jeszcze kiedys usunac (jak je przygrzeje slonce to potem umarl w butach).
u mnie lekarz ten zakaz ekspozycji na słońce tłumaczył głównie tym, że słońce wysusza skórę i może to doprowadzić, że potem mnie mocniej wysypie.
No i wiadomo- po izoteku skóra jest przesuszona, często sięłuszczy i w związku z tym jest bardziej wrażliwa na słońce

Ja w jednym z pierwszych dni brania izoteku wyszłam w słoneczny dzień bez kremu z filtrem do kościoła (który mam pod domem prawie) - 3 min w jedną, 3 min w drugą stronę. I tyle ekspozycji na słońce. A skóra piekła potem jak diabli
Stary 2012-05-09, 09:16   #202
Visez
Zakorzenienie

Czy ktoś jeszcze ma po izoteku ataki swędzenia? Ja głównie po kąpieli kiedy kładę się spać nie mogę przestać się drapać ;/ Czy nasmaruję skórę czy nie - efekt ten sam :[ Masakra
Stary 2012-05-09, 10:44   #203
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Czy ktoś jeszcze ma po izoteku ataki swędzenia? Ja głównie po kąpieli kiedy kładę się spać nie mogę przestać się drapać ;/ Czy nasmaruję skórę czy nie - efekt ten sam :[ Masakra
bo pewnie skóra przesuszona. Kombinuj z innymi mazidłami. a jak nie pomoże, no cóż- można się przyzwyczaić
Stary 2012-05-10, 17:42   #204
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuj maści cholesterolowej badź mniej tłustej mocznikowej
Stary 2012-05-11, 15:55   #205
nusia1987
Raczkowanie

GG do nusia1987

Witam, moja przygoda z Izotekiem dopiero się rozpoczęła. Dziś 4 dzień kuracji. Narazie skutków ubocznych nie mam, mam nadzieje, że będzie ich jak najmniej. Problem polega na tym, że szukam pracy i o ile znajdę , zastanawiam się jak będę sobie radzić ze skutkami obocznymi pracując, tym bardziej, że szukam pracy w bankowości. Jakie są Wasze doświadczenia z kuracją Izotekiem w pracy? Pocieszcie mnie, bo mam wrażenie, że jak mnie pracodawca zobaczy na rozmowie kwalifikacyjnej to od razu mi podziękuje.
Stary 2012-05-11, 15:59   #206
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia1987 Pokaż wiadomość
Witam, moja przygoda z Izotekiem dopiero się rozpoczęła. Dziś 4 dzień kuracji. Narazie skutków ubocznych nie mam, mam nadzieje, że będzie ich jak najmniej. Problem polega na tym, że szukam pracy i o ile znajdę , zastanawiam się jak będę sobie radzić ze skutkami obocznymi pracując, tym bardziej, że szukam pracy w bankowości. Jakie są Wasze doświadczenia z kuracją Izotekiem w pracy? Pocieszcie mnie, bo mam wrażenie, że jak mnie pracodawca zobaczy na rozmowie kwalifikacyjnej to od razu mi podziękuje.
Miałam te same obawy, ale minęły bo do tej pory i tak nie znalazłam pracy:P Wciąż szukam. Już sobie nawet pisałam scenariusze, że w razie rozmowy uprzedzę pracodawcę że mój wygląd to przejściowy skutek kuracji...
Stary 2012-05-11, 19:18   #207
nusia1987
Raczkowanie

GG do nusia1987

Cytat:
Miałam te same obawy, ale minęły bo do tej pory i tak nie znalazłam pracy:P Wciąż szukam. Już sobie nawet pisałam scenariusze, że w razie rozmowy uprzedzę pracodawcę że mój wygląd to przejściowy skutek kuracji...
Co prawda, cała ta sytuacja wcale nie jest śmieszna, ale przeczytawszy Twój komentarz : "Już sobie nawet pisałam scenariusze, że w razie rozmowy uprzedzę pracodawcę że mój wygląd to przejściowy skutek kuracji...", nie mogłam powstrzymać uśmiechu na twarzy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 01:45   #208
aksenia85
Raczkowanie

Jeśli chodzi o znalezienie pracy to zamiast wyglądu, bardziej przejmowałabym się..hmmm jakby to nazwać "efektywnością" pracy. Ja biorąc izo nie mogłam się na niczym skupić, miałam gorszy wzrok, i wiem o tym, że nie tylko ja:< to b.częste efekty uboczne
Stary 2012-05-12, 08:19   #209
nusia1987
Raczkowanie

GG do nusia1987

Cytat:
Napisane przez aksenia85 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o znalezienie pracy to zamiast wyglądu, bardziej przejmowałabym się..hmmm jakby to nazwać "efektywnością" pracy. Ja biorąc izo nie mogłam się na niczym skupić, miałam gorszy wzrok, i wiem o tym, że nie tylko ja:< to b.częste efekty uboczne
Jak długo utrzymywały się Tobie te skutki uboczne?
Stary 2012-05-13, 21:25   #210
aksenia85
Raczkowanie

Zakończyłam już kurację i jeszcze się utrzymują. Przyjmowałam dawkę najpierw 3*20mg, a później 4*20mg ze względu na to, że chciałam zakończyć już kurację jak najszybciej, tj na początku maja ze względu na to, że gdy wyszłam na słońce od razu dostawałam wysypki. Ale mimo wszystko warto. Naprawdę. Miałam straszny trądzik na plecach i na dekolcie, na twarzy w sumie też mały nie był a teraz? nic. Dodatkowo lekarz dobrał mi genialne tabletki anty (Qlaira) i teraz nawet przed okresem nie wyskakuje mi nic, nie utyłam nawet grama i w końcu depresja spowodowana tym jak wyglądałam minęła

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Tzn ja powiem tak- myślę, że efekty uboczne da się w pewnym stopniu ominąć. Jest to bardzo łatwe- dużo więcej spać i odpoczywać. Kiedy wracałam z pracy i nieraz musiałam dokończyć projekty w domu, zwyczajnie kładłam się spać na 2-3 godzinki wstawałam i dawało radę wszystko dokończyć

------ Jeśli ma ktoś pytania dotyczące izo niech pyta, jestem już po kuracji.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości