![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
No powiem Ci Nikita, że masz racje...tych prywatnych to się należy strzec! a jeśli chodzi o dzieci to zaczekajcie długo, nawet ok 3 lat, żeby później nie żałować.
A może warto zastanowić się czy nie lepiej urodzić a później zdecydować się na izo? |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie niestety jest jeszcze ten problem, że rozdrapuje krosty-pewnie nerwowe, bo inaczej nie umiem wytłumaczyć... więc dajmy na to że miałabym wysyp to ogłabym sobie więcej szkody niż pożytku narobić. A mam pytanie odnośnie tego wysypu, po jakim czasie on nastąpił? i przy jakiej dawce? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Zaczęłam brać izotek, jestem na 7 tabletce ![]() Póki co niestety nie jestem zadowolona, no ale mam nadzieję, że działa ! ![]() Jeśli chodzi o objawy: -strasznie piecze mnie skóra; tzn. po umyciu jej mydełkiem protex, który cały czas stosuje i zawsze był ok, tak teraz twarz była cała czerwona i niemiłosiernie piekąca! dlatego też nałożyłam zwykły krem babino i uspokoiło się. może macie jakieś sprawdzone mydełka, czy żele ? chodzi mi o coś delikatnego do zmywania makijażu (nie wyjde na ulice bez niego) aaa i żeby nie było od razu odstawiłam mydełko, wieczorem zmyłam makijaż kremem. -usta, są całe spierzchnięte, popękane i piekące, a w kącikach porobiły mi się jakby zajady. stosuje pomadkę dołączoną do leku, oraz krem babino, grubą warstwę i już jest troszke lepiej -wyskoczyły mi podskórne pryszcze na brodzie, jeden na płatu nosa i na skroni, które strasznie bolą, do tego ze 2-3 malusie z białą główką -skóra jeszcze mi nie schodzi, ale na czole i nosie widać że delikatnie coś tam się złuszcza, do tego na obwodzie pryszczyków widać złuszczającą się skórkę Nie zamierzam się poddać ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Jeśli chodzi o suche usta - ja na noc nakładam na nie grubszą warstwę maści alantan ![]() ![]()
#186 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do bakterii- najczęściej izotek przepisywany jest osobom, na które antybiotyki nie działają, albo działają tylko tak długo, póki się je stosuje U mnie lekarz obejrzał skórę i powiedział, że tu antybiotyki nie mają sensu (tzn mam teraz maść z antybiotykiem, ale to tylko na początku terapii izotekiem, żeby szybciej zniknęły zmiany), bo mam nadaktywne gruczoły łojowe. No i właśnie tu izotek ma pomóc, bo hamuje trwale ich aktywność Cytat:
Ja miałam zlecone: morfologia krwi + rozmaz, cholesterol, triglicerydy, alat, aspat, kreatynina, mocznik, ob, crp, badanie ogólne moczu. Lekarz powiedział, że przepisze mi lek dopiero jeżeli badania będą ok Po 7 tygodniach mam zrobić próby wątrobowe, cholesterol i triglicerydy Cytat:
Ja dziś dopiero po 7 dniach kuracji. Efekty narazie takie sobie. Suche usta, twarz, ostatnio poszła mi krew z nosa. No i musze koniecznie odzwyczaic się od drapania krost, jak chcę poprawy. Zwłaszcza, że zauważyłam, że odkąd zaczęłam brać izotek to ranki po rozdrapanych krostach duuuużo gorzej się goją i znikają |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dostałaś skierowanie od dermatologa na te badania wszystkie ? Bo ja dostałam z zaleceniem moczu i krwi i powiedziała mi żebym zrobiła 10 dni po braniu izoteka. A nic nie wspomniała żeby wcześniej zrobić... Ehh ;/;/ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Tez mialam zlecony komplet badan przed rozpoczeciem brania leku, bo np. jezeli masz podwyzszny cholersterol to moze to byc przeciwskazaniem do przyjmowania leku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Mi prawie ciągle leci z nosa, a razem z tym krew.. Muszę iść po jakieś leki na to
![]()
#190 |
Zakorzenienie
|
Krew z nosa jest skutkiem brania leku. Ja może w połowie kuracji nie miałam problemu, ale początki są straszne. Teraz już jestem pod koniec kuracji, biorę jedną tabletkę (zaczynałam od czterech) i krew cały z nosa cały czas mi leci.
Też w ciągu dwóch miesięcy mam trzeci raz problem z gardłem, tym razem padło na zapalenie tchawicy i krtani...
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to zaczynałaś od czterech ? Chodzi o 4 tabletki izoteku ?? Ja biore jedną, a jestem na początku. A te problemy z gardłem to wina też izoteku ? I jaki on ma na to wpływ ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ulotce jest napisane, że skutkiem moga być zapalenia gardła.
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie cały czas będzie 2*20 mg póki co najbardziej dają mi się we znaki masakrycznie wysuszone popękane usta, nie mogę sobie z tym jakoś poradzić, mimo tony mazideł |
||
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysuszone usta? polecam cały czas nawilżanie pomadka Nivea, wazeliną i nakładanie miodu na usta. Ale cały czas trzeba je nawilżać bo niestety innego wyjścia nie ma, ja już na szczęście przy tej jednej tabletce, nie mam takiego strasznego problemu jak na początku...
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
mi całe szczęście krew z nosa nie leciała, ale za to mojej siostrze bardzoooo.... to normalnie-śluzówka nosa wysycha i dlatego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- a od wczoraj jeszcze strasznie mnie piecze skóra twarzy, jakby poparzona od słońca- chyba będę musiała chodzić z kremem do twarzy w torebce i smarować twarz w ciągu dnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku tez tak miałam, ale później organizm się przyzwyczaja i lekko jest cera zaczerwieniona. Ja ostatnio byłam chwile na słońcu bez kremu z filtrem i miałam strasznie czerwoną, a kilka dni później leżałam godzinę na słońcu już z filtrem oczywiście i też nie polecam, bo twarz była cała zaczerwieniona kilka dni. Od początku kuracji malowałam się na suchą twarz i nie miałam większych problemów, więc wprawa nakładania makijażu i dobry krem nawilżając y i będzie dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i wiadomo- po izoteku skóra jest przesuszona, często sięłuszczy i w związku z tym jest bardziej wrażliwa na słońce Ja w jednym z pierwszych dni brania izoteku wyszłam w słoneczny dzień bez kremu z filtrem do kościoła (który mam pod domem prawie) - 3 min w jedną, 3 min w drugą stronę. I tyle ekspozycji na słońce. A skóra piekła potem jak diabli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś jeszcze ma po izoteku ataki swędzenia? Ja głównie po kąpieli kiedy kładę się spać nie mogę przestać się drapać ;/ Czy nasmaruję skórę czy nie - efekt ten sam :[ Masakra
![]()
#203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Witam, moja przygoda z Izotekiem dopiero się rozpoczęła. Dziś 4 dzień kuracji. Narazie skutków ubocznych nie mam, mam nadzieje, że będzie ich jak najmniej. Problem polega na tym, że szukam pracy i o ile znajdę
![]()
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o znalezienie pracy to zamiast wyglądu, bardziej przejmowałabym się..hmmm jakby to nazwać "efektywnością" pracy. Ja biorąc izo nie mogłam się na niczym skupić, miałam gorszy wzrok, i wiem o tym, że nie tylko ja:< to b.częste efekty uboczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Jak długo utrzymywały się Tobie te skutki uboczne?
#210 |
Raczkowanie
|
Zakończyłam już kurację i jeszcze się utrzymują. Przyjmowałam dawkę najpierw 3*20mg, a później 4*20mg ze względu na to, że chciałam zakończyć już kurację jak najszybciej, tj na początku maja ze względu na to, że gdy wyszłam na słońce od razu dostawałam wysypki. Ale mimo wszystko warto. Naprawdę. Miałam straszny trądzik na plecach i na dekolcie, na twarzy w sumie też mały nie był a teraz? nic. Dodatkowo lekarz dobrał mi genialne tabletki anty (Qlaira) i teraz nawet przed okresem nie wyskakuje mi nic, nie utyłam nawet grama i w końcu depresja spowodowana tym jak wyglądałam minęła
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Tzn ja powiem tak- myślę, że efekty uboczne da się w pewnym stopniu ominąć. Jest to bardzo łatwe- dużo więcej spać i odpoczywać. Kiedy wracałam z pracy i nieraz musiałam dokończyć projekty w domu, zwyczajnie kładłam się spać na 2-3 godzinki wstawałam i dawało radę wszystko dokończyć ![]() ------ Jeśli ma ktoś pytania dotyczące izo niech pyta, jestem już po kuracji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.